SABAH - 22/03/2007 - 'Nerelerde radar var?' krizi
kapat
   
22 Mart 2007 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Nerelerde radar var?' krizi

Yurt genelinde trafik ekiplerinin uygulama ve radar kontrol noktaları hakkında çeşitli bilgilerin yer aldığı bir yazı, ''internetteki elektronik posta'' gruplarında dolaşmaya başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü, söz konusu elektronik posta mesajı hakkında inceleme başlatırken, mesajı okuyan bazı grup üyeleri yazıya tepki gösterdi.

Çeşitli elektronik posta gruplarında dolaşmaya başlayan ''İllerdeki Radar Yerleri'' başlıklı yazı, sanal alemde tartışmalara neden oldu.

Söz konusu mesajın dolaşmaya başladığı bir elektronik posta grubunda yazıyı okuyan vatandaşlar, trafik kazalarındaki artışlara dikkati çekerek, yazıya tepki gösterdi.

Bazı vatandaşlar ise radarlara göre hızını ayarlayan kişilere, geçirdikleri trafik kazası sonrası fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinde tedavi gören felçli hastaları bir günlüğüne ziyaret etme çağrısında bulundu.

Kimi vatandaşlar ise söz konusu bilgilerin ''ciddiyetle'' derlendiği görüşünü aktararak, ''Oh ne güzel, ben daha akıllıyım, yakalanmadan geçtim şimdi tam gaz giderim'' görüşünde olanların, en azından bir kez etrafındaki mezarlıklarda trafik kazasında ölenlerin sayılarındaki artışa dikkat etmesi gerektiğini kaydetti.

''İLLERDEKİ RADAR YERLERİ''NDEN BAŞLIKLAR

-....gişelerine varmadan 6-7 kilometre önce radar var. Cezayı gişeden çıktıktan sonra ödüyorsunuz. Sakın kızıp hızlanmayın, gişeden 10 kilometre sonra bir radar ve uygulama noktası daha var.

-....Dağı'nda polis merkezini geçtikten sonra kırmızı Siena marka araç, ....benzinliğin içinde veya biraz daha aşağıda virajı alırken sağda duruyor. Cezayı son benzinlik önünde kesiyorlar.

-.....'dan......yönüne gidecekler için .....'dan başlayıp, paralı yolun .....çıkışına kadar olan kısmında .....plakalı gri bir Renault 19 sadece hızı sevenler için değil, yolda makas atmayı seven arkadaşlar için de tehlike arz ediyor.

-.......'ye 15 kilometre kala yolun hemen sağındaki köyde kapalı otobüs durağını siper alarak gizlenmiş resmi polis arabası radar. Cezayı, .....girişinde ödüyorsunuz.

-.....kara yolunda alüminyum cevher sahasını geçip, rampa aşağı inerken, soldaki benzinlik önünde sivil plakalı trafik arabası var. Genellikle ......yönünde kontrol yapılıyor. Cezayı, ....işletmesi önünde ödüyorsun. Hem de .....'ın tam tepesinde. Olmaz böyle şey demeyin.

-Radar araçları, burnu hep size dönük, aksesuarsız (resmi olduğundan dolayı) Renault 19 veya Siena gibi araçlardan oluşuyor. İçinde mutlaka ''Ray-Ban''lı bir memur oturuyor ve araç mutlaka gölgede (burası çok önemli) duruyor. Bu yer genelde bir ağaç altı, bir benzinliğin girişindeki totemin veya reklam panosunun altı niteliğinde olabiliyor. Genelde sıcaktan dolayı bir kapısı açıkta olanlar da çoğunlukta.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İNCELEME BAŞLATTI

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetme Daire Başkanı Mehmet Naldöven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu yazıyla ilgili inceleme başlattıklarını belirterek, benzer elektronik postaların daha önce de kendilerine ulaştığını kaydetti.

2001 ve 2003 yıllarında incelemeye aldıkları benzer elektronik mesajlar üzerine, il emniyet müdürlüklerine genelge gönderdiklerini ifade eden Naldöven, ''Söz konusu radar noktalarının değiştirilmesi ve ekiplerin gerekli hassasiyeti göstermesi'' uyarısında bulunduklarını söyledi.

2003 yılından bu yana İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda, radar uygulama noktalarının kara yollarında levhalarla bildirildiğini dile getiren Naldöven, ''Bizim amacımız kesinlikle sürücülerimizi cezalandırmak değil. Yaptığımız bu uygulamalar tamamen onların can ve mal güvenliği için'' dedi. Türkiye genelinde radar cihazı takılı 450 araç bulunduğu bilgisini veren Naldöven, bu araçların yerlerinin hava şartları ve görevli ekibin inisiyatifine göre değişebildiğini de sözlerine ekledi.

AA

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kadir Has'ın anıları
 Büyükanıt: Yemek ani değildi
 Oğul Has'ın gözyaşları - VİDEO
 Enis Batur: Şerefsiz saldırı kurbanıyım
 Google Earth'te skandal!
 Yağışlar ne kadar sürecek? - HARİTALI
 Sahte çeyrek altınlara dikkat! - VİDEO
 Ucuza tatil fırsatı!
 Öğretmenlere OKS uyarısı!
 15 yıllık davanın kararı yarın
 Yumurtalarını donduran kadınlar!
 Tamiflu delirtiyor mu?
 El Kaide'ci Sakka'ya BM'den iki ziyaretçi
 Bayrama Apo gölgesi
 Erdoğan nevruz ateşi yaktı, Nâzım okudu
 Vali emretti Aygül öğretmen Iğdır'da kaldı
 'Yüksek' krizde 2'nci raunt bugün
 'Herkesi Türk yapmaya kalkmak doğru değildi'
 11 tanığın hiçbiri görmedi
 Sağanak yağış geliyor
 Mersin'de göç etmiş hayatlar
 Yolcu dolu otobüse saldırı
YILMAZ ÖZDİL
Bir başkadır benim memleketim...
ÖNCEKİ...
ERGUN BABAHAN
Kürtler yorgun
Nevruz kutlamaları, bölgenin önde...
MEHMET BARLAS
Bir yastıkta aynı rüyayı görmek çok mu zor?
Fazıl Say'ın...
UMUR TALU
Ne yolculuk ama!
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı dün...
FATİH ALTAYLI
Sayın
Yeni tartışmamız Başbakan'ın terör örgütü lideri...
ERDAL ŞAFAK
Kazlıçeşme notları
Demokratik Toplum...
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
Mardin, nevruzu sakin geçirdi
MARDİN

Barış ve...
MELİHA OKUR
Kayıp hayaller şehrinde nevruz!
BATMAN

Bu...
SAVAŞ AY
Nevruz öncesi bir karakol gecesi
MERSİN

Yaşı...
Türkiye bizi güçlendirir
Bu sözler, Türkiye'nin üyeliğine karşı olduğu yazılıp çizilen Fransa...
Yahuda'nın şifresi bu kitapla çözüldü
Hıristiyan dünyası ve tarihçiler şimdi de bu kitabı tartışıyor...
Ümraniye'de arazi savaşı
Ümraniye'de arazi savaşı
49 yıllık kullanımı Beşiktaş'a ait olan 5.5 dönümlük arazi buhar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu