SABAH - 22/03/2007 - Vali emretti Aygül öğretmen Iğdır'da kaldı
kapat
   
22 Mart 2007 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
AYGÜL ÖĞRETMEN OKULUNDA KALMAK İSTİYOR... Yaşanan olaylardan dolayı üzgün olduğu öğrenilen öğretmen Sonja Aygül Pervanelinin haksız yere başka okula atandığını düşündüğü ve görevine 3 yıldır görev yaptığı okulunda devam etmek istediği öğrenildi.
Vali emretti Aygül öğretmen Iğdır'da kaldı
İlişkimiz bir abla kardeş gibiydi...

Sürgün durdu

Iğdır'da modern giyimi gerekçesiyle sürgüne uğrayan öğretmen Aygül Pervaneli için Iğdır Valisi devreye girdi. Pervaneli, kent içinde başka okula atandı.

Vali emretti Aygül öğretmen Iğdır'da kaldı

'Giyimiyle kötü örnek olduğu' gerekçesiyle 3 yıldır görev yaptığı okulundan 60 kilometre uzağa sürülen Aygül Pervaneli'ye veli ve öğrenciler destek oldu. Vali sürgünü durdurdu ancak öğretmen, eski okuluna değil başka bir yere atandı.

Avusturya'daki ailesini bırakıp Türkiye'ye gelen ve 3 yıldır matematik öğretmeni olarak görev yaptığı Iğdır merkeze bağlı Yaycı Köyü 75. Yıl Yatılı Bölge Okulu'nda "Kot pantolon giyip makyaj yaptığı için köylü kadınlara kötü örnek olduğu" gerekçesiyle müdürün şikâyetiyle 60 kilometre uzaktaki bir köy okuluna sürülen Sonja Aygül Pervaneli'ye öğrencileri ve veliler sahip çıktı.

Geri istediler
Haberin dün SABAH'ta yayınlanmasının ardından sürgünü öğrenen bir grup veli, dün valiliğe giderek Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı ile görüşmek istedi. Bu arada sabahları televizyonlarda gazete başlıklarının verildiği kahvaltı haberlerinde öğretmenlerinin tayininin çıktığını duyan Yaycı Köyü 75. Yıl Yatılı Bölge Okulu'nda okuyan öğrenciler de valiliğe geldi. Ancak nevruz kutlamaları nedeniyle dışarıda olduğu için vali ile görüşemeyen veliler ve öğrenciler, valilik görevlilerine öğretmenlerinin gönderilmesini istemediklerini söylediler. Bazı veliler de öğretmenin gönderilmesi halinde çocuklarını okula göndermeyeceklerini belirttiler. Öğrenciler de gerekirse Milli Eğitim Bakanlığı'na mektup gönderip öğretmenlerinden ayrılmak istemediklerini dile getireceklerini ifade ettiler.

'Bizden ayırmayın'
SABAH'ın haberi ile öğrenci ve velilerin bu girişimi valiyi de harekete geçirdi. Vali Saffet Saim Karahisarlı nevruz kutlamalarından döndükten sonra Aygül öğretmeni makamına çağırarak bir süre görüştü. Daha sonra bir açıklama yapan Vali Karahisarlı, "Öğretmen arkadaşımız bana yaşadığı sıkıntıları anlattı. Bu olayın kıyafet sürgününden çok okulda idareciler arasında yaşanan bir sürtüşmeden kaynaklandığını düşünüyorum" dedi.

Vali tayini durdurdu
Vali şöyle konuştu: "Konu ne olursa olsun öğretmen arkadaşımıza bir haksızlık yapılmış. Milli Eğitim Müdürümüz de şehir içinde boş kadro olmadığı için köy okuluna tayin etmiş. Lojmanı olan bir okuldan alınıp, lojmanı olmayan ve Iğdır'a uzak olan bir okula atanmış. Öğretmen arkadaşla konuştuktan sonra yetkilileri arayıp atamayı durdurmalarını istedim. Ama eski okuluna geri göndermeyi düşünmüyoruz. Iğdır'da daha uygun bir okulda görevlendireceğiz ve hiçbir şekilde öğretmen arkadaşımızı mağdur etmeyeceğiz." Aygül öğretmenin kendisini kıyafet konusunda uyardığını söylediği Okul Müdürü Mehmet Dağdelen ise sessizliğini koruyor. Atamayı yapan İl Eğitim Müdürü Recep Sezer de şu açıklamayı yapmıştı: "Bu olay aile içinde yaşanan bir olaydır. Bu nedenle fazla açıklama yapmak yanlış olur. Biz valiliğin görevlendirdiği müffetişlerin verdiği rapor sonrası böyle bir atama yapmayı uygun bulduk. Öğretmen arkadaş haksız yere görev yerinin değiştirildiğini düşünüyorsa yargıya gitme hakkı vardır."

Halit ÖZTÜRK - MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 El Kaide'ci Sakka'ya BM'den iki ziyaretçi
 Bayrama Apo gölgesi
 Erdoğan nevruz ateşi yaktı, Nâzım okudu
 'Yüksek' krizde 2'nci raunt bugün
 'Herkesi Türk yapmaya kalkmak doğru değildi'
 11 tanığın hiçbiri görmedi
 Sağanak yağış geliyor
 Mersin'de göç etmiş hayatlar
 Yolcu dolu otobüse saldırı
YILMAZ ÖZDİL
Bir başkadır benim memleketim...
ÖNCEKİ...
ERGUN BABAHAN
Kürtler yorgun
Nevruz kutlamaları, bölgenin önde...
MEHMET BARLAS
Bir yastıkta aynı rüyayı görmek çok mu zor?
Fazıl Say'ın...
UMUR TALU
Ne yolculuk ama!
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı dün...
FATİH ALTAYLI
Sayın
Yeni tartışmamız Başbakan'ın terör örgütü lideri...
ERDAL ŞAFAK
Kazlıçeşme notları
Demokratik Toplum...
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
Mardin, nevruzu sakin geçirdi
MARDİN

Barış ve...
MELİHA OKUR
Kayıp hayaller şehrinde nevruz!
BATMAN

Bu...
SAVAŞ AY
Nevruz öncesi bir karakol gecesi
MERSİN

Yaşı...
Türkiye bizi güçlendirir
Bu sözler, Türkiye'nin üyeliğine karşı olduğu yazılıp çizilen Fransa...
Yahuda'nın şifresi bu kitapla çözüldü
Hıristiyan dünyası ve tarihçiler şimdi de bu kitabı tartışıyor...
Ümraniye'de arazi savaşı
Ümraniye'de arazi savaşı
49 yıllık kullanımı Beşiktaş'a ait olan 5.5 dönümlük arazi buhar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu