Lezzet güneşi
Limonlu piliç sote Isıtılmış yağda ve orta ateşte, soğan ve sarmısakları yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Piliç etleri, limon kabuğu ve mısırları ekleyip, üzerini bir kapakla kapatarak 5 dakika pişirin. Biberleri, limon suyunu ve kimyonu ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Arzuya göre haşlanmış pirinç ile beraber servis yapın.
Malzemeler * 1/2 paket göğüs kuşbaşı * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet soğan (ince kıyılmış) * 2 diş sarmısak (ince doğranmış) * 1 çorba kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş) * 10 adet mısır turşusu * 125 gr. yeşil dolmalık biber iri doğranmış) * 125 gr. sarı dolmalık biber iri doğranmış) * 2 çorba kaşığı limon suyu * 1 çay kaşığı kimyon
|