SABAH - 17/03/2007 - Sokak kedisi Kırpık Sinem'e ilham verdi
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sokak kedisi Kırpık Sinem'e ilham verdi
Sokak kedisi Kırpık Sinem'e ilham verdi
Pazardan da kıyafet alırım

Sokak kedisi Kırpık Sinem'e ilham verdi

Podyum dünyasından tasarımcılığa geçiş yapan isimlere Sinem Güven de eklendi. Kedisi 'Kırpık'ın kendisine uğur getirdiğini söyleyen Güven, 'Pisi Pisi by Sinem Güven' adlı bir marka yarattı.

Eski Türkiye güzeli ve manken Sinem Güven, 5 ay önce sokakta bulduğu kediden ilham aldı ve tülbent kumaşından tasarladığı elbise, şalvar, yelek ve saç bantlarından bir marka yarattı. Küçüklüğünden beri tasarımcı olmak istediğini söyleyen Güven, "Ancak kimseye Sinem Güven başarısız oldu dedirtmemek için bu hayalimi sürekli erteledim. Kedim 'Kırpık' bana hem uğur getirdi, hem de varlığıyla harekete geçmem için cesaret verdi" dedi. Güven'le, şimdilik sadece Nişantaşı'ndaki Lobi adlı mağazasında satılan 'Pisi Pisi by Sinem Güven' markası ve moda dünyasındaki hedefleri üzerine konuştuk.

* Tasarım yapmaya nasıl karar verdiniz? Çocukluğumda bebeklerimi kumaş parçalarıyla giydirmeye çalışırdım. Tasarım aslında hep rüyamdı. Bu aslında eski bir hayalin gerçekleşmesi oldu. Çok uzun zamandır erteliyordum.

KEDİ UĞUR GETİRDİ


* Hazır olmadığınızı düşündüğünüz için mi erteliyordunuz? Daha önce 'tutar mı, tutmaz mı?' endişesi vardı. 'Sinem Güven başarısız oldu' dedirtmek istemediğim için erteledim. Ama artık düşünmekten vazgeçtim ve hayata geçirmeye karar verdim. Aslında, 5 ay önce sokakta bir kedi buldum; adı Kırpık! Onun bana çok uğurlu geldiğine inanıyorum. Bu işe başlamamda da o beni cesaretlendirdi. Başkalarına komik gelebilir ama ben onun enerjisine çok inanıyorum. Kırpık, hayatıma girdiğinden beri işler daha da yolunda gitmeye başladı.

* Eskiden manken-oyuncu ya da mankenşarkıcı modası vardı. Şimdi de mankenler tasarıma merak saldı. Çağla Şikel takı tasarlıyor, siz kıyafet... Ne Çağla ne de ben modacı değiliz. Ben bundan 7 sene önce de 'S.G.' adlı kendi markamı kurmuştum. Takı tasarımı yapıyordum ve tasarımlarım Beymen'de satılıyordu. Dolayısıyla ben tasarım işine bu sektörde ilk başlayan mankenim. Bu yüzden bu durumun benim için geçerli olduğunu düşünmüyorum.

CİN ALİ BİLE ÇİZEMEM


* Hâlâ takı tasarlamayı sürdürüyor musunuz? Şu an takı yapmıyorum. 99 depreminden sonra takı yapmayı bıraktım. Çok demoralize oldum. İnsanlar göçük altındayken, boncuk dizmek istemedim. Çok kasvetli geldi, bana. Ayrıca aynı şeyden 500 tane üretmek bana sıkıcı geldi. Şimdiki işim daha farklı... Her şey belli bir düzen içinde... Etiketi, dikişi, kumaşı, renkleri modelleri her şeyi belli.

* Modellerinizi yaratırken nelere öncelik verdiniz? Öncelikle ben ne giymek istiyorum diye düşündüm. Şık ama kendimi içinde rahat hissedebileceğim tasarımlardan hoşlanırım. Yazın yaklaştığını da göz önünde bulundurdum ve tülbent üzerine çalıştım.

* Tasarımların çizimini de siz mi yapıyorsunuz? Ben hiç çizim yapamıyorum. Cin Ali'yi bile çizemem; çok yeteneksizim!

* Peki nasıl bir çalışma yürütüyorsunuz? Kafamdaki tasarımları tarif ederek anlatmaya çalışıyorum. Bazı şeyler de dikildikçe ortaya çıkıyor. Bazen dikim aşamasında da modeller çıkabiliyor. Bazen de yanlış anlaşılmalar oluyor; benim hayal ettiğimin dışında şeyler çıkabiliyor. Deneme yanılma yoluyla yapıyoruz. Günün modasından da esinleniyorum. Örneğin yelek kışın çok modaydı ve ben bunu yazın da devam ettirmek istedim.

İLK MÜŞTERİM GÜZİDE

* 'Pisi Pisi by Sinem Güven' markasında ne tür ürünler yer alıyor? Koleksiyonda, pijama dediğimiz belden iple bağlı olan tasarımlar, şalvarlar, yarasa kollu bluzlar, kimono kollu bluzlar, yelek, uzun kapüşonlu kaftanlar, çift katlı elbiseler ve saç bantları var. Rengarenk cıvıl cıvıl bir koleksiyon oldu. Bunun yanında kahve, beyaz ve siyahların kullanıldığı tasarımlar da var. Çünkü herkese hitap etsin istedim. Bu arada ilk müşterim de Güzide Duran oldu. Degaje yakalı bluzlardan aldı. Uzun bir jean eteği varmış, onunla giyeceğini söyledi.

* Siz en çok hangi modelinizi seviyorsunuz? Benim en sevdiğim; yemeni kumaşından sırtı açık degaje yaka bluz. Bunu gece bir davete giderken ya da plajda bikinin üstüne giyilebilirsiniz. Topuklu pabuçlarla da çok şık duruyor.

* Tasarımlarınızın fiyat aralıkları nedir? Saç bantları 30 YTL'den başlıyor. En pahalı ürünlerimiz olan çift katlı uzun kapüşonlu elbiselerin fiyatı ise 375 YTL.

DUYGU GÖKMENOĞLU

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Sokak kedisi Kırpık Sinem'e ilham verdi
 Pilates yaptı boyu tam 3 santim uzadı
 Kendi onayım yeterli!
 Eskisi gibiyim
Kumsalda evlenmek istiyor!
Kumsalda evlenmek istiyor!
Ünlü model Çağla Şikel, Şamdan Plus'ın son sayısına samimi...
Bilinçsiz egzersizler felakete sürükler!
Bilinçsiz egzersizler felakete sürükler!
Yaz kapıda, peki formunuz ne durumda? Eğer bu soruyla yüzleşmekten...
Mortgage yasalaştı
Kamuoyunda mortgage (tutsat) olarak bilinen tasarının Meclis'ten...
Aşkın bilimi
Sevgilisi olanların iple çektiği sevgilisi olmayanların duymak...
Küresel ısınma
Amerikan, İngiliz ve Avustralyalı bilimadamları ortak bir raporla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.