kapat
   
05 Mart 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Boşanmak için 500 milyon dolar isteyen kadın
Kredi kartlarımı bile kaynanam yönetirdi
Kocamı hiç aldatmadım onu çok seviyordum
Onur Ağım 'Eşim beni aldattı' demişti

'500 milyon doları oğluma istedim'

Metrocıty'nin vârisi Onur Ağım'dan boşanmak için 1 milyar dolarlık malvarlığının yarısını isteyen Burcu Ağım: "Eşimin kardeşlerinin çocukları lüks içinde yüzerken oğlum parasız kalmasın."

Boşanmak için 500 milyon dolar isteyen kadın

Aralarında Metrocity'nin de bulunduğu 33 şirketin vârisi Onur Ağım'dan boşanmak için 1 milyar dolarlık malvarlığının yarısını isteyen Burcu Ağım: Eşimin kardeşlerinin çocukları lüks içinde yüzerken benim oğlum parasızlık çekmemeli.

Onların hikâyesi yılın boşanma davasıydı. İçlerinde Metrocity'nin de bulunduğu 33 şirketin tek vârisi Onur Ağım ile 10 yıllık eşi Burcu Ağım boşanıyorlardı. Onur Ağım'ın malvarlığı 1 milyar doların üzerindeydi ve eşi yarısını istiyordu. Bugünkü Pazartesi Sohbeti konuğu Burcu Ağım.

PERİ MASALI GİBİYDİ

Burcu Ağım 1976 doğumlu. Adanalı bir öğretmen çiftinin çocuğu. İstanbul'a Alman Dili ve Edebiyatı okumaya gelmiş. Üçüncü sınıftayken yaklaşık bir buçuk yıldır yakın arkadaşı olan Onur Ağım'a farklı hisler beslemeye başlamış. Onur Ağım da ona karşı boş değilmiş, hemen evlenmişler. Çırağan Sarayı'nda 1000 kişilik, dillere destan bir düğün yapılmış. Burcu Ağım'un deyimiyle her şey peri masalı gibi başlamış. Balayı için gittikleri Paris'ten dönen çift kendileri için Bebek'te hazırlanmış yaklaşık 450 metrekarelik, deniz manzaralı bir ev bulmuşlar. Fakat daha o evde oturamadan, üç apartman ilerideki Ağım ailesinin evlerine yerleşmek zorunda kalmışlar. Sebep ise kayınpederin seyahatleri sırasında yalnız kalmaktan çekinen kayınvalidenin ısrarı. Burcu Ağım için sona giden başlangıç aslında balayı dönüşü başlamış ama ya o bunu fark edemeyecek kadar gençmiş ya da başrolünde olduğunu sandığı peri masalına kendini fena kaptırmış.

KAYINVALİDE TERÖRÜ
Burcu ve Onur Ağım'ın ismini kamuoyu yaklaşık bir yıl önce boşanma davaları sırasında duydu. Burcu Ağım kendisine zorla imzalattırıldığını söylediği bir evlilik anlaşmasının fotokopisini evde bulunca kıyamet kopmuştu. Onur Ağım ise karısının kendisini defalarca aldattığını iddia ediyordu. Peki paylaşılamayan neydi? Avukatların yaptırdıkları araştırmaya göre Ağım ailesinin malvarlığı yaklaşık 3 milyar dolardı. Onur Ağım'un payı ise, üçte biri, 1 milyar dolar. Burcu Ağım "Kendim için değil ama oğlum Anıl için, hakkımızı istiyorum" derken gözünüze para canlısı gibi gelebilir. Benim de gelmişti. Hatta konuyla ilgili bir de yazı yazmıştım. "10 yıl evli kal, bir de çocuk doğur, sonra ailenin o güne kadar dişini tırnağını takıp çalışarak yaptığı servete ortak ol." Ama olay göründüğü kadar basit değil. Burcu Ağım belki de Türkiye'deki birçok kadının yaşadığı kayınvalide terörünün bir kurbanı olduğunu söylüyor. Anlattıklarını okuyup kararı siz verin. Burcu Ağım'ın iddialarını kaleme almadan önce Onur Ağım'a da ulaşmaya ve onun da fikirlerini almaya çalıştım. Ama konuşmak istemedi.

* Evliliğinizde problemler ne zaman başladı? -Aslında bugün baktığımda, balayı dönüşü. Ama ben farkında değilmişim. Döner dönmez kayınvalidenin evinde kalmaya başladık. Kayınvalide yalnız kalmaya korkuyordu ve eşim de annesine çokMETROCITY’NİN SAHİPLERİ Ağım ailesinin malvarlığı yaklaşık 3 milyar dolar. Ailenin tek erkek çocuğu Onur Ağım’a düşen kısım ise 1 milyar dolar. Onur Ağım oğlunun masrafları için ayda 9 bin YTL veriyor.fazla düşkündü. Aslında evde hizmetçiler vardı ama... Kayınpeder döndükten hemen sonra Bebek'te onların evinin üç apartman yanındaki kendi evimize geçtik. Çok güzel bir evimiz vardı. Heyecanla dekorasyona giriştim ama çok geçmeden anladım ki hiçbir şey bana bırakılmıyordu.

EVİME ÇÖP ALMADIM
* Ne demek o? - Aslında o ev eşim benden önce başkasıyla nişanlanınca alınmış ve yapılmış. Sonra o nişan bozulmuş. Ben evime bir tek çöp alamadım. Evimdeki hiçbir eşyaya kendim karar vermedim. Yatak odam dahil hepsi kayınvalide ve kızları tarafından yapıldı. İşin daha da garibi onların yaptığı dekorasyonda, örneğin şöminenin üzerindeki bibloların yerini değiştirdiğimde bile, bana müdahale edip onların yeri burası değil diye tekrar eski yerine koyuyorlardı.

* Hiç isyan etmediniz mi? -Defalarca, ama işe yaramadı. Balayından döndükten hemen sonra kayınvalidem beni eve çağırıp bir konuşma çekti. "Sen benim oğlumla evlendin ama aklının bir köşesine yaz beni oğlumdan koparamazsın" dedi. Aklımda kimseyi koparmak yoktu ki. Ailemin verdiği terbiye büyüklerine saygıdır, ben de sustum başımı salladım. Huzursuzluk yaratmak istemiyordum.

* Yani siz başkalarının hayatını yaşamaya razı oldunuz. -Biraz öyle. Örneğin bana hediye edilen kıymetli yemek takımları, bardak setlerini bile onlardan izin almadan kullanmam yasaktı. Evin alışverişini yaparken mutlaka kayınvalideden onay alıyordum. Kredi kartını kullandığımda ekstre geldiği gecenin akşamı Onur gelip "Burcu bunları annemle çözdük ama şu harcamayı bir türlü çözemedik acaba ne aldın" diye soruyordu. Hiç unutmam kayınvalideme hediye almıştım. Onu çözememişler.

* Eşiniz annesine çok düşkündü. -Hem de ne düşkünlük. Bir tartışma yaşıyorduk, ertesi sabah kayınvalidem arayıp "Sen benim oğluma bunları nasıl söylersin" diye hesap soruyordu. Kocam evde olup biten her şeyi annesine anlatıyordu. Sabahları kalktığında daha bana "Günaydın" demeden cep telefonundan annesini arar "Günaydın iyi misin?" diye sorardı.

* Kayınpederinizle ilişkiniz nasıldı? -Kayınvalidem bana bağırıp çağırdığı zaman kapıdan beni geçirirken elimi öpüp yollardı. Ya da yüzümü okşardı "Hadi kızım sen takılma bunlara" diye.

* Çalışmayı hiç düşünmediniz mi? -Önceleri eşimin seyahat bürosunda çalışıyordum. Hamile kalınca bıraktım. Sonra kayınvalidem "Eğer bir daha çalışırsan soyadından vazgeçmek zorunda kalırsın" diye beni tehdit etti. Ben 'Gideceğim' dediğim zaman bana söylenen "Çocuğunu bırakır s.... gidersin" cevabıydı. Çocuğumu bırakmayı hiçbir zaman göze alamadım. Hayatımda tek varlığım çocuğumdu. Üstelik bütün bunlara hep onun için katlandım. Bırakıp gider miyim? Hangi anne gider?

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Havalar ısınacak!
 Domuz bağı ile öldürülmüş!
 İstanbul'da yol durumu!
 TV programına bakıp eşarpla intihar etti
 Dink'in anıldığı kilise önünde meçhul kurşun
 Gül'den Zebari'ye PKK mesajı
 Son Halife'yi bir Yahudi uğurlamıştı
 'Atatürk yazarı'ndan uyarı
 Kilit adam ikna oldu
 'Tutuklayacak babayiğit yok' '
 Kadınlar polisin çiçeğini almadı
 Sema ile semah buluşuyor
 Alınak'ın eyaletleri Evren'den bir eksik
 'Kürt sorunu AB için engel olur'
 Bakan Eker Kürtçe türkü söyledi
 Kerkük Konferansı yapılamadı
 PKK'lı İran'da öldürüldü
ERGUN BABAHAN
Mark Parris'ten yerinde bir tespit
Ermeni Soykırım...
MEHMET BARLAS
AB'nin ortak tarihine karşı Türk ortak tarihi...
Avrupa...
UMUR TALU
Renkli kâbus
Şöyle fantastik bir şey:
Ülke baştan...
ERDAL ŞAFAK
Füze ve domates
Mahmud Ahmedinecad'ın İran'ı Sovyetler...
Sarkozy'nin zaferi korkutucu değil
SABAH'ın Paris muhabiri, ülkenin önde gelen gazetesi Liberation'a...
Sünni kadına tecavüz için misilleme infazı
Irak'ta geçen hafta biri Türkmen iki Sünni kadının Şii polisler...
Zorla güzellik olmaz
Zorla güzellik olmaz
Rakiplerinin, gösterdikleri performansla adeta zorla "Şampiyon ol"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu