kapat
   
03 Mart 2007 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Derbinin favorisi kim?
Derbinin istatistikleri
Derbi öncesi kart karnesi

Derbinin favorisi kim?

SABAH Gazetesi'nin internetten yaptığı derbi anketinde Beşiktaş ve Galatasaray başa baş gidiyor. Toplam 26 bin 453 kişinin oy kullandığı ankette 10 bin 418 kişi "Beşiktaş kazanır" derken, 10 bin 385 kişi ise "Galatasaray" kazanır dedi. 5650 kişi ise İnönü'den galip çıkmayacağını belirterek "Berabere biter" şıkkını oyladı.

Anket ana sayfada sürüyor. Siz de katılıp derbiyi kimin kazanacağını oylayabilirsiniz. Anket sonuçlarını öğrenmek için TIKLAYINIZ

KAZIM
KANAT / Tigana 4-2-3-1 sistemine dönmeli
Beşiktaş, G.Saray'ı yenemezse ne olur? Cevap veriyorum;
Kazım Kanat'ın yazısının devamı için TIKLAYINIZ...

LEVENT TÜZEMEN / Orta alanı güçlü olan maçı kazanır
G.Saray geçen sezon forvetlerinin yüksek becerisi sayesinde şampiyon olmuştu.
Levent Tüzemen'in yazısının devamı için TIKLAYINIZ...

*TIGANA AKIN'I KADROYA ALDI

*ERİK GERETS'DEN ÇILGIN KADRO

*SAĞ-SOL ÇATIŞMASI

*NOBRE-HAKAN KARŞI KARŞIYA
Fotomaç İnönü Stadı'ndan kimin zaferle ayrılacağını futbol otoritelerine sordu. Kanat, "Dengeleri sadece Mondragon bozuyor" derken Üstel, "Koray'ı durdur, Beşiktaş'ı bitir" görüşünde. Ateş ve Sanlı Kaptan'a göre ibre az da olsa Kartal'dan yöne...

Al birini vur...

Kanat, "Dengeleri sadece Mondragon bozuyor" derken Üstel, "Koray'ı durdur, Beşiktaş'ı bitir" görüşünde. Ateş ve Sanlı Kaptan'a göre ibre az da olsa Kartal'dan yöne Tüzemen, Beşiktaş'ın kazanacağını iddia ederken Çakır "Korkarlar, maç 1-1 biter" diyor. Akbin, G.Saray'ı şanslı görüyor. Kılıçoğlu, Altınsay ve Aybaba'nın fikri: Ortada.

Beşiktaş ile G.Saray arasındaki derbiyi yazarlara sorduk. Hemen tüm yazarlar, iki takımın da son dönemde çok kötü futbol oynadığında birleşti. Yazarlara göre karşılaşmanın skorunu kaleciler Mondragon ve Runje belirleyecek. Bir başka görüş ise "Tedirgin çıkacaklar, kaybetmemeye oynayacaklar" şeklinde.

Tahminlerde favori Beşiktaş

2007'nin ilk derbisi öncesi spor ve medya dünyasının ünlü isimlerine sonucun ne olacağı sorusunu yönelttik. 28 kişi arasında yaptığımız ankette 11 kişi Beşiktaş derken, 6 kişi Galatasaray'ın galip geleceğini söyledi. Yine 11 kişi de maçın beraberlik ile biteceği tahmininde bulundu.

Abdürrahim Albayrak 0-1
Fatih Altaylı 1-2
İlker Ateş 2-1
Aydın Ayaydın 1-0
Ergun Babahan Berabere biter
Mehmet Barlas 1-1
Vedat Bayram 1-0
Ahmet Çakar 2-2
Ahmet Çakır 1-1
Turgay Demir 2-0
Yavuz Donat 0-1
Sinan Engin 3-0
Zafer Ertem 0-1
İskender Günen 0-0
Ergun Gürsoy Berabere biter
İhsan Kalkavan 2-1
Emrah Kayalıoğlu 3-0
Bülent Korkmaz Berabere biter
Fikret Orman 2-1
Gökmen Özdenak 2-1
Yılmaz Özdil 0-2
Halil Özer 1-1
Ali Şen 0-0
Umur Talu Beşiktaş kazanır
Zeki Uzundurukan 1-1
Hakan Ünsal 2-1
Aziz Üstel 1-2
Selçuk Yula Berabere biter
Tek fark kalede
Kaybeden prestijini kaybeder, kazanan da F.Bahçe ile şampiyonluk yarışına girer. Elbette maçın İnönü'de olması G.Saray'ı zorlayacak. Ama Beşiktaş bu stada Vestel maçında yuhalanarak geldiği için kritik bir noktada. G.Saray ile Beşiktaş arasında ciddi bir fark var. O da kaleci Mondragon. Beşiktaş'ın artısı ise Ricardinho ve Delgado'nun frikikleri. Yan toplarla G.Saray'ın başına bela olurlar. Beşiktaş adına soru şu: Delgado ve Ricardinho; hatta İbrahim Akın, aynı anda oynamalı mı? Her maçta G.Saray'a gol atan Nobre oynatılmalı mı? Gerets ve Tigana bu maçta çok hata yapacak. Az hata yapan kazanır.
KAZIM KANAT

Kötünün iyisi Aslan
Galatasaray kötü, Beşiktaş daha kötü, Gerets kötü, Tigana ondan kötü. Bu maçın kimin kazanacağını kestirmek zor. Beşiktaş'ın savunması çok kötü. Gerets sahaya doğru dürüst bir kadro çıkarırsa Galatasaray kazanır. Ben onun doğru kadro çıkarmasını beklemekten vazgeçtim. Galatasaray açısından kilit oyuncu Ümit Karan olur. Çünkü Cimbom son maçlarda gol kısırlığı yaşıyor. Beşiktaş'ın kilit oyuncusu ise Koray. Takımı yöneten, atağa kaldıran hep Koray oluyor. Galatasaray öncelikle Koray'ı durdurmalı. Trabzon, maçın ikinci yarısında bunu yaptı ve kazandı.
AZİZ ÜSTEL

Yüzde 60 Beşiktaş
Kaybeden şampiyonluk yarışından tamamen kopar. Beraberlik bile her ikisini yarışın dışına iter. Kazanan fazla olmasa bile umut taşımayı sürdürür. İki takımın son haftalardaki futbolu büyüklüklerine hiç yakışmıyor. Kötü futbol oynamak için adeta birbirileri ile yarışıyorlar. Gökhan Zan'sız Beşiktaş savunması her maçta gol yemeye mahkum. Bir de Tigana'nın icadı olan ilkel ofsayt taktiği Beşiktaş'ın başına her maçta yeni bir bela açıyor. G.Saray da farklı değil. Savunması eski sağlam görüntüsünden uzak. Orta sahası verimli çalışmıyor. Saha ve seyirci avantajıyla Beşiktaş galibiyete biraz daha yakın.
İLKER ATEŞ

Beşiktaş kazanır
Beşiktaş ve Galatasaray çok kötü futbol oynuyor. İki takım futbolcularının teknik direktörle ilgili sıkıntıları var. Özellikle Beşiktaşlı futbolcular Tigana'ya inanmıyor. Fizik güç olarak ise Beşiktaş daha ağır basıyor. Seyirci avantajını kullanacak olan Beşiktaş galibiyete daha yakın bir takım. Galatasaray yenilmezse başarılı sayılır. Bazı oyuncular derbilerde ön plana çıkmayı seviyor. Nobre oynadığı her maçta genellikle Galatasaray'a gol atmış bir oyuncu. Hakan Şükür ve Ümit Karan'ın da Beşiktaş'a karşı şansları da yanında oluyor. Ama ben derbiyi Beşiktaş'ın kazanacağını düşünüyor.
LEVENT TÜZEMEN

Brezilyalılara bağlı
Son maçlarına bakıldığında iki takım da kötü oynama konusunda adeta birbiri ile yarışıyor. Bu hafta kader maçlarına çıkacaklar. İkisi de istikrarsız, ikisinde de iniş çıkışlar var. Karşılaşmanın neticesi konusunda doğru dürüst bir tahminde bulunmak çok güç. Ancak yine de saha ve seyirci avantajına sahip olan Beşiktaş ilk bakışta bir adım önde. Deplasmanlarda oyuna ağırlıklarını koyamayan Brezilyalılar İnönü'de ise gerçek kimliklerini bulabiliyorlar. Bu da bir avantaj sayılabilir. Sahaya çıkacak tüm futbolcular bu maçın son şans olduğunu da sanırım biliyorlardır.
SANLI SARIALİOĞLU

Maç 1-1 biter
Bu maç 1-1 biter. Karşılaşmaya damgasını iki tarafın da korkusu vurur. İkisi de artık ileriye gidebilmekten umudu kesmiş gibiler. "Bu maçta da yenilirsek felaket olur" diye düşünüyorlar. O nedenle bu duygular futbolu etkileyecek ve oyun kilitlenecektir. İlle de biri kazanacaksa, orada klasik laf geçerli olur: İyi oynayan ya da becerikli olan değil, sahada sakin kalabilen kazanır. İki takımın da kozları neredeyse futbol hayatlarının en sıkıntılı dönemini yaşıyorlar. Galatasaray'ın Mondragon üstünlüğü kazanmasını sağlayabilir. Şaka gibi ama böyle. Kaybedenin taraftarıyla başı derde girer.
AHMET ÇAKIR

Hocalar belirler
Derbide sonucu etkileyebilecek en önemli faktör iki takımın teknik direktörleri. Onlar sahada oynamayacaklar ama çıkaracakları 11'lerle ve maça yapacakları müdahalelerle skorun belirleyicisi olacaklar. Daha çok da Tigana'nın ideal 11'ini bu maç için yeniden gözden geçirmesi gerek. Orta saha zaafını dikkate almalı, takımın ortadan ikiye (6-4) bölünme sorununu çözebilmek için gerekirse tek santrforla çıkmalı. Ya da Ricardinho ile Delgado'dan birinden vazgeçmeli. Çünkü görünen o ki orta alanı güçlü olan taraf rakibi baskı altına alacak. Ve rakip defans zaaflarını daha iyi değerlendiren takım sonuca gidecek.
GÜLENGÜL ALTINSAY

Kılpayı G.Saray
İki takım da kaybetmemek için kontrollü oynayacak. Kaybeden ağır yara alır. Mondragon bu maçın kilit adamı olur. Hakan Şükür de iyi oynamak zorunda. Song ve Tomas her zamanki performanslarını gösterirlerse Galatasaray istediğine ulaşır gibi geliyor bana. Beşiktaş'ta maçın yıldızı olabilir diyeceğim bir oyuncu yok. Onlar ancak takım halinde iyi oynarlarsa, iyi mücadele ederlerse Galatasaray'a üstünlük kurabilirler. Tigana'nın kadro seçimi de çok önemli. Takımların son maçlarını ciddiye almıyorum. Bu maç farklı. Eğer tecrübeli oyuncuların tamamını Gerets oynatırsa Galatasaray kazanır.
AYHAN AKBİN

Devlerin son şansı
Bu derbi hem Beşiktaş'ın hem G.Saray'ın son şansı. Tigana da Gerets de malesef takımlarına inanılmaz derecede kötü futbol oynatıyorlar. Onun içindir ki futbol adına kalite ve görsel zenginlik beklemek yanlış olur. İki teknik adamın ve futbolcuların saha içinde yapacakları hatalar da önemli. Daha az hata yapan taraf kazançlı çıkacaktır. Beşiktaş'ın defansı bırakın kötüyü, inanılmaz derecede kötü. En büyük zaaf bu bölgede. Hücumda da bütün yük 4 latin oyuncunun omuzlarında. Beşiktaş'ın ne yapacağı bu dörtlünün durumuna bağlı. Kartal'ın bu maçtaki itici gücü ise 12. adamı olacaktır.
ADNAN AYBABA

G.Saray alacaktır
İki takım için de telafi maçı olacak. Aslında "Şampiyonluk" diyorlar ama hedefleri ikinci olmak. Dolayısıyla bu tarz maçlar belli olmuyor. İlk aklıma gelen sonuç beraberlik. Genele baktığımızda Galatasaray'ı galibiyete yakın görüyorum. Sakatlıklar, form düşüklükleri aynı döneme geldiği için son maçlar hayal kırıklığı oldu. Şimdi Song büyük ihtimalle oynayacak, Hakan Şükür hazır. Necati bile "oynarım" diyor. Galatasaray çift forvetle sahaya çıkmalı, maçı deplasman olarak düşünmezse kazanacaktır. Beşiktaş bir ara Delgado'nun sürüklemesiyle parladı. Sakat olan Gökhan Zan da oynamazsa Galatasaray kazanır.
EBRU KILIÇOĞLU

*Beşiktaş Notları

*Galatasaray Notları

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Beşiktaş:2 Galatasaray:1
 Turkcell Süper Lig'de görünüm
 Seba, Demirören'e hesap sordu
 Kayserispor: 1 - Ç.Rizespor: 0
 Denizlispor: 1 - Ankaragücü: 0
 İstanbul Tekelspor: 69 - Fenerbahçe Ülker: 92
 Galatasaray'da kadro sürprizi!
 Türkiye'nin FİFA'daki acı gerçeği
 Hakan Şükür sırrını açıkladı
 En zengin İngiliz kulüpleri!
 Emre Aşık da ABD yolcusu
 Fenerbahçe Volkan'a sahip çıktı
 Yıldırım: Taraftara kimse küfür edemez
 İkisi de mecbur
 Sağ-sol Çatışması
 Gereken yapılacak
 Tigana Akın'ı kadroya aldı!
 Mazidir arkada kalan
 Emre için kader günü:19 Mart
 Hatır şikesi var bizde yaptık!
 Erik Gerets'ten çılgın kadro!
 Ali Şen: F.Bahçe'de 'cazgır' oyuncu yok
 Akkaş finalde
 Beşiktaş notları
 Galatasaray notları
 Türk Telekom'u Dudley güldürdü
 Antalya puanı kaptı
 Edu Sivas maçında yok
 Bu nasıl şaka!
 Her futbolcuya 1 koruma
 Dünya şampiyonuyuz!
 Eksik Kayseri 3 puan istiyor
 Trabzon'un Konya kâbusu
 Günün içinden
EMRAH KAYALIOĞLU
FIFA kandırmacası
Almanya'daki Dünya Kupası...
GÜRCAN BİLGİÇ
Testi kırılmadan
Okullar kapanalı bir-iki gün olmuştu.
Evren Paşa'ya inceleme
Evren Paşa'ya inceleme
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı Evren'in "Türkiye 8 eyalete...
Başbakan Topbaş'ı aradı İSKİ Genel Müdürü gitti
Başbakan Topbaş'ı aradı İSKİ Genel Müdürü gitti
5 yaşındaki Dilara'nın rögar deliğine düşerek ölmesi Başbakan Erdoğan...
İkinci cep vakası
İkinci cep vakası
Oyuncu Aysun Kayacı da cep telefonuyla çekilen görüntülerin kurbanı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu