kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kimseye 'Aykut dönek' dedirtmem!
Kimseye 'Aykut dönek' dedirtmem!

Tiyatrocu, oyuncu, futbol yorumcusu, program sunucusu ve sosyal demokrat Aykut Oray; 'Bizimkiler' dizisindeki katil karakteri, mafya, spor yazarları, siyaset ve Beşiktaş hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bizimkiler ve katil
* 'Bizimkiler' dizisindeki katil tiplemesi önce kötü adam olarak düşünülmüştü. Ama rolün gidişatı onu her şeyi kendi çıkarına yapan bir adam olmaktan çıkarıp yoksullara çaktırmadan yardım eden bir adam haline getirdi. Bizim memleketimizin her zaman böyle insana ihtiyacı oluyor. "Şöyle biri olsaydı" diye geçiriyorlar içlerinden... Ben o 'olsaydı'yı yakalamaya çalıştım. Ben tam onların düşündüklerini yaptım.

Beşiktaş
* Ben Beşiktaş'ın 2712 sayılı üyesiyim. Bizim oy kullandığımız sandıklar 1 ve 2 numaralı sandıklar. Gençlerin deyimiyle 'Prostatlılar Sandığı'... Beşiktaş tarihinde ilk kez kongreye tek başkan ve tek liste adayıyla girecek. Bu, Beşiktaş'ın demokratik yapısına gölge düşürür. Kulübün 10 yıllık gelirleri borçlara kapatıldığı için herkes çekildi.

Spor
yazarları
* Erman (Toroğlu) bu ülkeye, spor yazarlarına futbolun kaidelerini öğretmiş bir adamdır. Hıncal Uluç'a da o öğretmiştir. Ama Beşiktaş hakkında yaptığı bazı yorumlara hiç katılmıyorum. Başkasına faul dediğini, Beşiktaşlı futbolcu için de faul diyeceksin. Demediğinde çifte standart oluyor. Beşiktaş tarafından bakmazsak, tüm bunlar bile Toroğlu'nun en doğru konuşan yorumculardan olduğu fikrini değiştirmiyor.

* Erman herhalde gündemde kalmak için çifte standart yapıyor. Fener'e de yapıyor ama kayırarak yapıyor, Beşiktaşlı'nın gözünde. Galatasaray'ı değil Fenerbahçe'yi kayırıyor. Eski bir Ankaragücülü olarak, sarılacivert forma ya o da, kan çekiyor belki...

* Bize de Erman Toroğlu'nda Beşiktaş düşmanlığı var gibi geliyor.

* Tepkini, sevgisizliğini küfürsüz ifade edeceksin. Ben de çok kızıyorum bazen, televizyon karşısında ben de kendimi kaybediyorum ama kendimi terbiye etmeye çalışıyorum.

* Haşmet Babaoğlu sadece güzel konuşan, aklı ve duygularıyla olayları ortaya koyan bir kardeşimiz. Beşiktaşlı olduğundan zerre şüphem yok! Ama Hıncal Uluç ahkam kestiği zaman Haşmet saygısızlık etmiyor diyelim.

Siyaset
* CHP'lilik bana dededen, babadan... Atatürk'ün bu ülkeye yaptıklarını asla unutacak bir adam değilim. Ne olursa olsun oyumu hep CHP'ye vereceğim. Kendime 'dönek' dedirtmem.

* Yarı aydın dediğimiz yalaka takımı var. Her dönemde herkesin yalakası olan kemik yalayıcılar. Kızmayın ama en çok da basın ve televizyonlarda var. Kerameti kendilerinden menkul ne olduğu belirsiz tepeden inme köşe yazarları var. Bunlar ahkam kesiyor, patronları adına ihalelere giriyor, iş takip ediyorlar.

Mafya
* İnsanların kendi kendine dayı olma ihtiyaçları vardır. Dayı olma ihtiyaç ve arzularına en iyi cevap veren kimse onu kendilerine örnek alırlar. Türkiye'deki mafya; eskiden zenginden alıp fakire dağıtan, yüreği ve bileği güçlü adamlardı. Beyaz ticaretiyle ilgileri olmazdı. Beyaz ticareti, kumar olayı işin içerisine girdiğinde mafyanın da cılkı çıkmıştır. Mafyanın milliyetçisi, milliyetsizi olmaz. Mafya bu işi para için yapmakta. Mafya eskiden bu işi bileğiyle yapıyordu. Bugün büyük şirketler vasıtasıyla yapıyor.

Nobel
* Bir Türk, Nobel aldığı için gurur duyuyorum. Ama buruk bir sevinç. Nobel'in Orhan Pamuk'a yazdıklarından dolayı değil, söylemlerinden dolayı verildiğine inanıyorum. Harp içinde değerlendirilecek bir olayı soykırım olarak nitelendirmek yanlış. Bir milyon Ermeni'nin öldürüldüğü şeklindeki söylemi çok politik. (Esquire)
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Oyunun içinde oynamam bildiğim yoldan şaşmam!
 Kimseye 'Aykut dönek' dedirtmem!
 DJ'lik artık sadece erkek mesleği değil
 Fenerbahçeli erkeğe tahammül edemem
 İntikam hikayesinin çekimlerine başladı
 Şanlıurfalılar'ın istemediği dizi Ürgüp'e yerleşti
 Özpetek'in yeni filmine 470 bin kişilik ilgi!
 Güzellikleri doğuştan değil makyajdan
 Paris Hilton'un başı dertten kurtulmuyor
 'The Doors'un da bir yıldızı oldu
 Köpeğini bile bakıcısı gezdiriyor
 Abrams Uzay Yolu'nda
 Halk ne diyor?
ÖZAY ŞENDİR
PETA ve pozitif çıplaklık...
Biz onları PETA adıyla...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Seren'in 'Nefret'i...
Seren Serengil ile annesi Nevin...
AYŞE ÖZYILMAZEL
Bu bana yapılır mı anne!
Ana gibi yar olur mu? Olmaaaz!.
Türk kadını estetikte ABD'yi solladı
Türk kadını estetikte ABD'yi solladı
Güzelleşmek uğruna bazen eşlerinden bile gizleyerek estetik...
Diyabetliye çavdar ekmeği
Diyabetliye çavdar ekmeği
İçeriğinde B2, B6, B12 ve C vitaminleri ile demir, kalsiyum,...
Hepsi yalan aşk gerçek
Hepsi yalan aşk gerçek
Portakal Kültür ve Sanat Evi'nin sahibi, ünlü müzayedeci Raffi...
'Romantik'in galası polemik arenasıydı
'Romantik'in galası polemik arenasıydı
Çekildikten 7 yıl sonra bugün gösterime giren 'Romantik' filminin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.