kapat
   
20 Şubat 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Milli güreşciden ilginç çıkış

Antalya'da Greko-Romen Milli Takımı ile kampta bulunan milli güreşçi Hamza Yerlikaya, başarılı sporculara ''Devlet sporcusu'' unvanı verilmesi gerektiğini belirterek, ''Devlet sanatçısı var. Neye göre devlet sanatçısı olmuş bunu bilmiyorum. Ben ömrümü minderde geçiriyorum, başarılar elde ediyorum, ancak devlet sporcusu olamıyorum'' dedi.

Antalya'da yapılacak Greko-Romen Güreş Dünya Kupası'na katılacak Greko-Romen Milli Takımı ile birlikte kampa giren milli güreşçi Hamza Yerlikaya, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Yerlikaya, 2005 ve 2006 yılında çok iyi başarılar elde etiğini belirterek, 2007 yılının ilk sınavının Antalya'da yapılacak Greko-Romen Güreş Dünya Kupası'ndaki takım müsabakaları olduğunu söyledi. Kupada, takım olarak şampiyon olmayı hedeflediklerini ifade eden Yerlikaya, ''Geçtiğimiz yıllarda takım olarak muazzam işler yaptık. Hiçbir camianın yapamadığı, herkese parmak ısırtacak işler gerçekleştirdik. Bazı çevreler bunu görmezlikten gelse de bizler Türkiye'nin yine yüz akı olduk ve bunu da devam ettireceğiz'' dedi.

Yerlikaya,
2007'de alınacak başarıların 2008 yılına da yansımasını istediklerini söyleyerek, ''2007'nin bizim için hassasiyeti var. Bu yıl alınacak puanlar ile 2008 yılındaki olimpiyatlara gidebilmek için barajı aşmamız gerekiyor. Takımımız, güzel bir hava yakalarsa çıkışımız sürecektir'' diye konuştu.

'BİZİM YAPTIĞIMIZ ATA SPORUDUR'

Doping olaylarına da değinen Yerlikaya, güreşte de doping varmış gibi gösterilerek, kendilerinin zan altında bırakılmaya çalışıldığını belirterek, şöyle devam etti:

''Benimle kapışacak kabadayı varsa, gelsin birlikte kan verelim. Şu an teknoloji ile 5 yıl önce doping alıp almadığınız dahi ortaya çıkıyor. Bu nedenle kan dahi veririm. Biz bileğimize ve yüreğimize güvenerek çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz işin içine hile karıştırmadan yapıyoruz.

Bizim yaptığımız spor ata sporudur. Bunun bilincinde olarak mücadele ediyoruz. Her şeyin göstergesi minderdedir. Herkes konuşabilir, gelsinler 24 saat idrar ve kan vereyim.''Başarının yolunun çalışmaktan geçtiğini dile getiren Yerlikaya, ''Öz yetenekmiş, yan yetenekmiş bunları bir kenara bırakalım. İnsanda yaradılıştan çalışma özelliği olacak ve çalışacak. Bu işi ibadet gibi her gün yapacak. Yapmadığın sürece başarılı olmak mümkün değil'' dedi.

'AĞIR İŞÇİ'

Yerlikaya, sporda inatçı olduğunu belirterek, sabretmesini çok iyi bilmek gerektiğini söyledi. Güreşe 1991 yılında başladığını ifade eden Yerlikaya, ''16 yıldır, hiçbir memur, hiçbir bürokrat, hiçbir işçi benim kadar ağır şartlar altında çalışmamıştır. Belki dışardan bizim yaptıklarımız basit görünüyor olabilir. Bir idmanda 7-8 ton kaldırıyoruz, günde iki idman yapıyoruz'' diye konuştu.

Güreş sporunun yeteri kadar ilgi görmediğinden de yakınan milli sporcu, şöyle devam etti:

''Basketbolda dünya altıncılığını elde ettik ve güzel bir başarı yakaladık, Türkiye'de fırtınalar koptu, ülkede bayram yaşandı. Güreşte ise takımda dünya ve Avrupa şampiyonu olduk, görmezden gelindik. Bundaki kasıt nedir? Güreşte kavga çıkınca, manşet oluyoruz. Camia içerisinde de başarı kıskanılıyor. Türkiye'de insanlar nankör davranıyor. Hep yarına bakılıyor. İnsanlar için, dün ne olduğun önemli değil, bugün önemli.''

'ÖMRÜMÜ MİNDERDE GEÇİRİYORUM'

Yerlikaya, ''Devlet Sanatçısı'' diye bir unvan bulunmasına rağmen, ''devlet sporcusu'' diye bir unvan bulunmadığına dikkati çekerek, şu görüşleri dile getirdi:

''Bugün ben devlet sporcusu değilim, ama devlet sanatçısı var. Neye göre devlet sanatçısı olmuş, bunu bilmiyorum. Ben ömrümü minderde geçiriyorum, başarılar elde ediyorum, ancak devlet sporcusu unvanını alamıyorum. Bu yasa hala niye çıkmıyor anlamıyorum. Sonra sporcudan başarı bekliyorsun.''

Türkiye'den olimpiyat oyunlarına katılan sporcu sayısına da değinen Yerlikaya, sözlerini şöyle tamamladı:

''Olimpiyatlara 40 sporcu ile katılıyoruz. Halbuki 70 milyonluk bir nüfusa sahibiz. 2 milyon nüfuslu ülke, olimpiyatlara 200 sporcuyla katılıyor. Rusya'da 2008 Olimpiyatları için sporculara, çalışmaları için bütçe ayrılıyor. Bizde ise Allah'ın yardımıyla başarı bekleniyor. Bir şey yapmak istiyorsak, önceden yatırım yapmalıyız.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Yunanistan maçına Alman hakem
 G.Saray'da Song özür diledi
 Beşiktaş, F.Bahçe ve G.Saray'a para cezası
 Alex oynamasın
 All-Star smaç yarışması Video
 Turkcell Süper Lig'de 22. hafta programı
 G.Saray-Denizli maçının bilet fiyatları belli oldu
 Şampiyonlar Ligi'nde bugün
 Şenez Erzik Emre'ye sahip çıktı
 Gerets Ergün'ü gözden çıkardı
 Süper Lig'de 21. hafta paranoması
 İntihar saldırısında yaralanan Iraklı futbolcu öldü
 Fenerli'ye rahat yok
 Song: Beni günah keçisi yapma hoca
 Gözü Trabzon ve G.Saray'da
 Zico: UEFA'da tur şansımız %49
 Hakan Şükür dönüyor
 Nefes nefese
 Yanal'a tırpan
 Galatasaray kürsüye çıktı
 Emre ile Hamit Altıntop takım arkadaşı oluyor!
 Emniyet el koydu
 İkisini kazan cebini doldur
 Hasan: Hakemler Avrupa'yı izlemeli
 Parayı beğenmeyip oynamayan gitsin!
 İki kupa sorumluluk
 Kaptan Ümit'e tuzak!
 Ricardinho: İyi ki Beşiktaş'a gelmişim
 Chelsea YouTube'da
 Capello'nun son şansı
 Andriy Voronin Liverpool'da
 Kardeşlerin zaferi!
 Trafik durdu
 Süper Lig Panorama
 Günün içinden
 İddaa sonuçları
ÖMER ÜRÜNDÜL
Alex, Tümer ve Kezman kulübeye!
Bu hafta Fenerbahçe...
Memo, basketbolun Oscar gecesine damga vurdu
Memo, basketbolun Oscar gecesine damga vurdu
NBA'nın en iyilerinin sahne aldığı All Star'da oynayan Mehmet Okur,...
Reşat Altay temize çıktı
Reşat Altay temize çıktı
Müfettiş raporunda, Dink cinayetinde 'ihbarı ...
Çantası bile kırmızı
Çantası bile kırmızı
İtalya'nın Milano kentinde düzenlenene moda şovunda, Valeria...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu