kapat
   
20 Şubat 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Memo, basketbolun Oscar gecesine damga vurdu
Türkiye Memo'yu mesaja boğdu...
Turizme doping olacak
Eşi Yeliz'in gözyaşları
Sanatçılar All Star'a çıkarma yaptı
Anne Okur, TV başında ağladı
'Tankın önünde durur gibiydi'
All-Star en iyiler orada

Tankları durduran Türk

Mehmet Okur, 215 ülkede canlı yayınlanan en büyük basketbol şöleni NBA All Star'da 15 dakika oynayıp 4 sayı atarak tarihe geçti..

BASKETBOLUN ZİRVESİNDE
'NBA All Star'da oynayan ilk Türk olan Okur için "Tiananmen Meydanı'nda tankları durdurur gibiydi" benzetmesi yapıldı. Efsane basketçi Laimbeer ise "Türkiye onunla gurur duymalı" dedi. Türkiye saati ile 03.30'da başlayan maçı Okur'un ailesi Erdek'te izledi.


Memo, basketbolun Oscar gecesine damga vurdu

NBA'nın en iyilerinin sahne aldığı All Star'da oynayan Mehmet Okur, uykusuz bıraktı. Türkiye, Muhammed Ali'nin boks maçlarında olduğu gibi sabaha karşı yayınlanan karşılaşmayı izlemek için televizyon başındaydı.

NBA'da şampiyonluk yaşayan tek Türk unvanına sahip Mehmet Okur, All Star maçında 14 dakika 43 saniye oynadı. Tim Duncan ve Kevin Garnett'tan daha fazla süre aldı. Tüm dünyada ilgiyle izlenen NBA All Star karşılaşmasında Mehmet Okur'un da yer aldığı Batı Karması, Doğu Karması'nı 153-132 mağlup etti. Las Vegas'taki Thomas Mack Arena'da dün sabaha karşı oynanan karşılaşmayı 15 bin 694 kişi izledi. İlk kez bir NBA şehri dışında oynanan maçın biletleri karaborsada 20 bin dolara alıcı buldu. Batı'nın iki yıldır yenildiği Doğu'yu devirdiği ve 1995'ten beri en farklı galibiyeti elde ettiği maçta Mehmet Okur 14 dakika 43 saniye oynadı; 2/2 isabetle dört sayı atarken kullandığı iki serbest atışı da kaçırdı. Tim Duncan ve Kevin Garnett gibi iki yıldızdan daha fazla süre alan Memo, ikinci serbest atış için, "T-Mac (Tracy McGrady) yanıma gelip panyayla çemberin arkasına doğru atmamı, ribaundu alıp smaç yapacağını söyledi. İkinciyi bilerek kaçırdım" dedi. Memo, ilk basketini de şöyle anlattı: "Garnett pası verdiğinde boştum. Yaklaşık 5 saniye boş kaldım. Kafam karıştı. Pas mı şut mu derken doğal olanı yaptım ve basket oldu."

TÜRK
BAYRAĞI GURURU

Maça gelirken, mutlu ve gururlu olduğunu belirten Memo, heyecanlı olduğunu da itiraf etti. Maç öncesi seremonilerinde Türk bayrağını görünce çok duygulandığını ve heyecanlandığını belirten Memo, o an hissettiklerini tarif etmenin mümkün olmadığını belirtti. Takım arkadaşlarından ve özellikle de Garnett, Duncan ve Anthony'den büyük destek gördüğünü belirten Memo, "İlk başta biraz koşup, ısınmak istedim. Çok heyecanlıydım. İlk kez topla buluştuğumda potaya hareketlendim ve Shaq beni faul ile durdurdu. O arada mola alındı. Mola bittiğinde heyecanımı yenememiştim ve maçın da havasına girememiştim" dedi. İkinci yarı başlamadan takım arkadaşlarından destek aldığını belirten milli basketbolcu, "Tim Duncan ve Kevin Garnett yanıma gelip 'Haydi Memo at şutlarını' dediler. 'All-Star maçındayım, buraya daha önce defalarca gelmiş isimlerin sahnesi bu' diye düşünüyordum, ama onlar böyle söyledikten sonra kendimi daha rahat hissettim. İkinci yarı oyuna çabuk ısındım ve sevdiğim pozisyonlar gelmeye başladı. Ülkemi, ailemi, takımımı iyi temsil ettiğimi düşünüyorum ve çok mutluyum" diye konuştu.

O'NEAL'LE ATIŞMA!
Memo, Shaquille O'Neal ile yaptıkları bire bir şovu, "Shaq ile maç boyunca konuşuyorduk. Onu çok sevdiğimi biliyor. Gelişmeler bizi saha ortasında teke tek bıraktı. O da 'Şimdi sen benimsin Memo' gibi bir şey dedi. Ben de 'Haydi Shaq göster bakalım neler yapabileceğini' gibi bir şeyler söyledim. Sürekli gülüşüyor ve konuşuyorduk. Keşke şutunu soksaydı, ama galiba iyi savunma yaptım" diye anlattı. "Maç öncesi Doğu'ya şans verenler daha fazla olabilirdi. Bizde sadece bir oyun kurucu (Tony Parker) vardı. Ama Tracy McGrady ve Kobe Bryant'ın ne kadar büyük oyuncular olduğunu bir kez daha tüm dünya gördü. Tony, T-Mac ve Kobe toplam 27 asist ile oynadılar. Bu arada Mike D'Antoni ve takım arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Özellikle D'Antoni'nin ilk yarıyı sayısız bitirmemem için beni devre sonlarında tekrar oyuna alması çok klas bir hareketti" diyen Memo sözlerini şöyle tamamladı:

MEMO'YA ÖVGÜLER

"Shaq gibi bir süper yıldız ile sahneyi paylaşmak özel bir his. Müthiş bir geceydi. Hem eğlendim, hem de ülkemi temsil ettim, hem de yıldız oldum. Her sene All Star olmayı çok isterim." Memo'nun NBA'da şampiyonluk yaşadığı Detroit Pistons'ın efsane isimlerinden Bill Laimbeer, "Mehmet Okur All Star olmayı kesinlikle hak ediyor. Bu yıl inanılmaz bir basketbol oynuyor. Takımı için büyük sorumluluk alıyor. Çok ribaund alıp, çok sayı atıyor. Okur, bana göre bundan daha iyi oynayamaz. Şu anda en üst seviyeye ulaşmış durumda. Türkiye onunla gurur duymalı" dedi.

VOLKAN ÜSTÜNYILDIZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Reşat Altay temize çıktı
 Yeni yılda ilk 301 soruşturması Engin'e
 'Taksitle AB üyeliği olmaz'
 Kürt yönetiminden jet yanıt geldi
 Bakanlar Kurulu Kürtlerle görüşmeyi MGK'ya bıraktı
 PKK'lı Kurtyılmaz serbest
 Fransa'da Dink için pul
 Baydemir'den Talabani ve Barzani'ye Nevruz daveti
 Başer'in istediği atamalar yapıldı
 301'e karşı imza kampanyası
 ABD, 1 dolarlık tazminatı 14 Şubat'ta faiziyle ödedi
 Ayasofya'yı cami sanmışlar!
 Basının son 60 yılı belgesel oldu
 DTP Van il binasına polis baskını: 20 gözaltı
YILMAZ ÖZDİL
Bukalemun...
Gazete yapıyorsun...
Çok satarsa, usta...
ERGUN BABAHAN
Kurtlar Vadisi ve sansür
Show TV'de yayınlanmaya...
MEHMET BARLAS
Türkiye'den önce 6 milyon Türk AB'ye girdi...
Yıllar...
UMUR TALU
Fikir ile zikir
Mehmet Barlas dünkü yazısının...
FATİH ALTAYLI
Kayseri
SABAH gazetesi, zaman zaman Anadolu kentlerinde...
ERDAL ŞAFAK
Küs nişanlılar
Bakanlar Kurulu'nun haftalık...
Din değil siyaset çatışması
BBC'nin 27 ülkede yaptırdığı anketten bu çarpıcı sonuç çıktı.
Barış treninde patlama: 67 ölü
Hindistan-Pakistan arasında filizlenmekte olan barışın simgesi...
Fenerli'ye rahat yok
Fenerli'ye rahat yok
Ligin ilk 12 haftasında maç başına 2,5 gol ortalaması yakalayan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu