kapat
   
20 Şubat 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
FENER ELEYEBİLİR Yazarlarımız, AZ Alkmaar’ın çok güçlü bir takım olmadığını ve doğru bir kadroyla Fenerbahçe’nin turu geçeceğini iddia etti.
Alex oynamasın
Memo'yu alnından öpüyorum
Şampiyonu Anadolu belirler
Trabzon, Beşiktaş'tan şanslı
Kılavuzu Çulcu olanın...

Alex oynamasın

Serbest Kürsü'de bu hafta yorumcularımız Fenerbahçe'nin Alkmaar maçından, Mehmet Okur'a kadar pek çok konuda fikir beyan etti:
Editör: Sayın Çakar, son haftalarda Fenerbahçe'yi beğenmiyorsunuz. Zico konusunda hala aynı fikirde misiniz?
Ahmet Çakar: Zico konusunda fikirlerim Allah'ına kadar aynı. Zico; adamlık ve teknik adamlık konusunda Fenerbahçe için şanstır. Fenerbahçe'nin kötü futbol oynadığı doğru. Mutlaka toparlanacaklardır. Fenerbahçe'nin bir avantajı var. Skandal derecede kötü futbol oynarken bile kazanabiliyor.
Editör:
Sayın Tüzemen son köşe yazınızda deplasman fobisinden bahsettiniz. Galatasaray'ın deplasman fobisi var mı?
Levent Tüzemen: Bu sezon Galatasaraylı futbolcular içeride ve dışarıda farklı oynuyor. Deplasmanda rehavet içinde oluyorlar. Galatasaray; Kayseri ve Antep'te kötü oynamadı. Zemin koşulları, cezalılar ve sakatlar Galatasaray'ın kazanamamasına etken oldu. Geçen sene şanslıydılar; bu sezon öyle değil. Gerets bazı yöneticilerden etkilenerek deplasmanda çift ön libero ile oynuyor. Bundan sonra Galatasaray her maçta çift forvetle oynamalı.
Editör: Sayın Bilgiç, F.Bahçe Alex'i, tribün olaylarını ve taraftar ile takım arasında açılan mesafeyi tartışıyor. F.Bahçe'de neler oluyor?

POLAT DEMODE BİR YÖNETİCİ

G.B: Olayın özeti Sakarya maçının bitiş düdüğündedir. Kendi sahasında küme düşmeme mücadelesi veren rakibi ile olan maçı 1-0 bitirdiğinde, Fenerbahçe oyuncu ve seyircileri sevinç çığlığı attılar. Sakarya 45 dakika Fenerbahçe'yi aciz duruma düşürdü. Taraftar bunun sebebini Aziz Yıldırım yönetiminin bu sene yaptığı 5 transferin (Zico ve 4 yabancı) kötü çıkması olduğunu çok iyi biliyor. Alex'in ıslıklanması bir maçlık tepki değil. Eğer Yıldırım oyundan çıkarken Alex'i ayakta alkışlıyorsa her maç sonrası Tuncay'ı omzunda taşımalıdır. Fenerbahçe'yi Alex ile özdeşleştirmek takıma yapılan en büyük hakarettir. Ter akıtan futbolcuyu hiçe saymaktır. Alex eski gücünü bulana kadar yeri saha değil kulübedir.
Editör: Peki sizce Galatasaray, Alex'i alır mı?
G.B: Adnan Polat her kritik dönem öncesi transfer söylentisi patlatıyor. Kayseri maçı öncesi de Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal ile anlaştıklarını söylemişti.
L.T: Ligde 21. hafta yeni oynandı. Ama Galatasaray- Fenerbahçe maçı 33. hafta...
G.B: Şimdi de Levent Tüzemen'e Alex'i alacağını söylemiş. Adnan Polat daha 6 ay önce Tuncay'ın kapıdan içeri giremeyeceğini ve Galatasaray'da Brezilya aşısının tutmadığını söylemişti. Polat demode yöneticidir. Futbolda kavga istemiyorsak bu tavırlardan uzaklaşmalıyız.
A.Ç: Adnan Polat Türkiye'nin yöneticisidir. Legalliği-illegalliğiyle... Türkiye'de sosyal hayatta bu kadar olağanüstü şey yaşanırken, sporda da böyle şeylerin olması doğaldır. Anası fahişe, babası esrarkeş olan çocuk en iyi ihtimalle hırsız olur. Türkiye'de etik olmayan işlerin peşinde olan o kadar çok insan var. Adnan Polat ile Nihat Özdemir aynı şeyi yapıyor. Sadece tarzları farklı. Al birini vur ötekine.
K.K: G.Saray son 20 yıldır futbol şube sorumlularını ön plana çıkarıyor. Polat şimdi bu rolü üstlendi. Aslında bu rolü kişiler yapmıyor. Galatasaray bu rolü onlara veriyor.
A.Ç: Bunlar tetikçidir. Görevlerini yapar ve tarihe gömülürler. Bazılarının satın aldığı gazeteciler vardır. 10 tane böyle isim biliyorum. Son 15 senede bugörevi Abdurrahim Albayrak dışında yapanların hepsi antipatikti.
Editör: Sayın Tüzemen, sizin Adnan Polat hakkındaki görüşünüz nedir?
L.T: Galatasaray böyle bir görev vermemiştir. Adnan Polat'ın yapısı budur. Bunu söylemek koca camiayı karalamak olur. Asıl Nihat Özdemir bu role bürünüyor. Kendisi çok efendi ve saygıdeğer bir insan. Zorunlu olarak ortaya çıkıp bu tarz konuşmaları yapıyor. Fenerbahçe ona bu görevi veriyor. Abdurrahim Albayrak'a tam olarak futbol şubesi sorumlusu denmez. O, Galatasaraylı futbolcuların şakacı ağabeyiydi.
A.Ç: Albayrak Galatasaray'da en iyi psikolojik harp taktiğini uygulayan insandı. Onun gibi bir insan şu anda Türk futbolunda yok. Bir de Süleyman Seba. Farklı yönlerde de olsalar bu iki isim bu konuda çok başarılıydı. K.K: Celal Kolot, Konya maçında sahaya inip Tigana'ya bir şeyler söylüyor. Utandım. Sen ne anlarsın; Toyota bayiisisin. Ama şeref tribününden gelip taktik veriyorsun.
Editör: Sayın Bilgiç, Alkmaar-Fenerbahçe maçı ne olur?
G.B: Zico kazanan takım bozulmaz deyip Sakarya taktiği ile bu maça çıkarsa F.Bahçe kaybeder. Bu düzende, Alkmaar burada yapamadığını evinde yapar. Fenerbahçe'nin Alex ile Tümer'siz klasik 4-4-2 dizilişi ile sahaya çıkması; Kezman ve Semih'i çift santrfor oynatıp orta sahasını dirençli kurması gerekiyor. Zico böyle düşünürse bence Fenerbahçe, Alkmaar'ı eler.
L.T: Tümer Fenerbahçeli muamelesi görmüyor. Volkan-Önder, Edu, Lugano, Ümit-Mehmet, Appiah, Aurelio, Tuncay-Tümer, Kezman kadrosu idealdir. Maçın yıldızı da Tümer olur.

BUNLAR VATAN HAİNİ

A.Ç: Alkmaar aptalca hatalar yapabilen bir takım. Maçlarında toplam 100 küsur gol olmuş sapık, manyak bir takım. Tüzemen'in söylediği kadro Fenerbahçe için avantaj sağlayacaktır. Tümer çok iyi durumda. Alex yedek oturmalı.
Editör: Yani üçünüz de diyorsunuz ki "Alkmaar maçında Alex yedek olmalı."
A.Ç: Evet, kesinlikle.
L.T: Fenerbahçeli futbolcular başkandan etkileniyorlar. Gerekiyorsa Aziz Yıldırım takımı ateşlemek adına kulübede oturmalıdır. Futbolcular onu görünce iki kat koşacaktır.
G.B: Doğru söylüyorsun. Zaten soyunma odasından çıkmıyor.
A.Ç: Aziz Yıldırım ismini öcü gibi göstermek doğru bir şey değil. Hiçbir başkan kulübede oturmaz. Oturursa tüm dünyaya haber olur.
İ.G: Alkmaar oturmuş bir takım değil. 3- 1'den sonra Fenerbahçe 3-3'ü yakaladığına göre bence şansı var. Savunması çok hata yapan bir takım. Alex konusunda benim düşüncelerim farklı. Alex Fenerbahçe çok kötü olduğu zaman ortaya çıkabilecek bir oyuncu. Son haftalarda takımla beraber Alex'de çok iyi değil. Bu maçta Tümer ile beraber oynamamalı.
K.K: Fenerbahçe'nin 3-4 önemli oyuncusu var. Üçü maç kazandırıyor biri kaybettiriyor. Volkan kaledeyken Fenerbahçeliler yürekleri ağızlarında maç izliyorlar. Tümer seyircisi ile kavga edebiliyor. Aziz Yıldırım "Takımın patronu Alex " dedi.
A.Ç: Aziz Yıldırım'ı kınıyorum. Kalkıp Alex'i alkışlıyorsa Tuncay'ı Gürcan'ın dediği gibi sırtında taşıması gerekir.
K.K: Tümer Fenerbahçe'nin başına bela olacak. Volkan'ın kalede olması da Fenerliler'i diken üstünde oturtacak. Ulusoy Türkiye'yi FIFA'ya şikayet ettiğinde 'Vatan haini' dedim. Galatasaraylılar'ın Saracoğlu'nda olanları FIFA'ya bildirmeleri de vatan hainliği.

***

KAZIM KANAT
Tümer, Fenerbahçe'nin başına bela olacak. Volkan Demirel'in kalede olması sarı-lacivertlileri diken üstünde oturtuyor

AHMET ÇAKAR
Alkmaar ne yapacağı belli olmayan, sapık gibi bir takım. Tümer iyi durumda. Alkmaar karşısında Alex yedek oturmalı

LEVENT TÜZEMEN
Fenerbahçeli futbolcular başkanlarından etkileniyorlar. Aziz Yıldırım takımı ateşlemek adına kulübede oturabilir

GÜRCAN BİLGİÇ
Eğer Aziz Yıldırım, Alex'i ayakta alkışlıyorsa; sahaya herşeyini koyan Tuncay'ı her maçtan sonra omzunda taşımalıdır

İSKENDER GÜNEN
Sadece Alex değil son dönemde tüm Fenerbahçeli oyuncular kötü. Alex ile Tümer bu maçta beraber oynamamalı

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Fenerli'ye rahat yok
 Song: Beni günah keçisi yapma hoca
 Gözü Trabzon ve G.Saray'da
 Zico: UEFA'da tur şansımız %49
 Hakan Şükür dönüyor
 Nefes nefese
 Yanal'a tırpan
 Galatasaray kürsüye çıktı
 Emre ile Hamit Altıntop takım arkadaşı oluyor!
 Emniyet el koydu
 İkisini kazan cebini doldur
 Hasan: Hakemler Avrupa'yı izlemeli
 Parayı beğenmeyip oynamayan gitsin!
 İki kupa sorumluluk
 Kaptan Ümit'e tuzak!
 Ricardinho: İyi ki Beşiktaş'a gelmişim
 Chelsea YouTube'da
 Capello'nun son şansı
 Andriy Voronin Liverpool'da
 Kardeşlerin zaferi!
 Trafik durdu
 Süper Lig Panorama
 Günün içinden
 İddaa sonuçları
ÖMER ÜRÜNDÜL
Alex, Tümer ve Kezman kulübeye!
Bu hafta Fenerbahçe...
Memo, basketbolun Oscar gecesine damga vurdu
Memo, basketbolun Oscar gecesine damga vurdu
NBA'nın en iyilerinin sahne aldığı All Star'da oynayan Mehmet Okur,...
Reşat Altay temize çıktı
Reşat Altay temize çıktı
Müfettiş raporunda, Dink cinayetinde 'ihbarı ...
Çantası bile kırmızı
Çantası bile kırmızı
İtalya'nın Milano kentinde düzenlenene moda şovunda, Valeria...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu