kapat
   
13 Şubat 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Ulusoy istediği her maça gider"

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Fenerbahçe Kulübü'nün UEFA Kupası'ndaki AZ Alkmaar maçını izlemeye gideceğini söyleyen Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'a karşı yayınladığı bildiriyi, üzücü bulduğunu söyledi.

Delta Ofis Mobilya tarafından Swissotel'de düzenlenen ''Ayın ve Yılın Hakemi'' jüri toplantısına konuk olarak katılan Özhan Canaydın, burada davetlilerin sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe Kulübü tarafından Haluk Ulusoy'un AZ Alkmaar maçına gelmemesinin daha uygun olacağı yönünde yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine Canaydın, ''Futbol Federasyonu Başkanı, Türkiye'de futbolun başındaki insandır. Bu gelişmeye yorum yapmıyorum. Felsefeme çok aykırı olduğu için yanıt vermeyeceğim. Federasyon başkanı gitmek istediği her maça gider. Önceden haber verme ihtiyacı da yoktur. Protokol tribünü Türkiye'de devletin kontrolündedir. Böyle bir bildiriyle federasyon başkanının muhatap olması üzücü. Değerlendirme yapılması imkansız ve mantıksız. Türkiye'de futbolun başındaki insan bir kulübün Avrupa kupası maçına gidemiyorsa üzücü olur. Bu durumun düzeleceğini düşünüyorum'' dedi.

''AZİZ
YILDIRIM İLE SORUNUM YOK''


Ezeli rakipleri Fenerbahçe ile aralarının her geçen gün daha keskin çizgilerle ayrıldığı şeklindeki bir soru üzerine Özhan Canaydın, kendisinin bu şekilde düşünmediğini belirterek, şunları söyledi:

''Ankaraspor Başkanı Hilmi Gökçınar'ın düğününe davet edildik Ankara'da. Sordum, 47 numaralı masada Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüp başkanları olarak bir aradayız. Gittiğimde Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören gelmişti. Biz tokalaştık öpüştük ve oturduk. Daha sonra öğrendim Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım masasının değiştirilmesini isteyerek bir arkamızdaki masaya oturmuş. Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'le selamlaşmak üzere o masaya gittiğimde ise Aziz Yıldırım oradan ayrıldı. Benim bir sorunum yok. Her zaman elimi uzatır, her zaman sarılırım. Bu işleri fazla zorlamamak lazım. Hata yapan da zamanla doğruyu bulur. Birbirimizin maçlarına da yine gideriz ama önce yaralarımızı saralım, çolak ya da bacaksız kalmayalım.''

Canaydın, Turkcell Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı için de, önemli bir mücadele yaşadıklarını kaydederek, ''Geçen sezon da ilk yarıyı rakibimizin gerisinde tamamlamıştık. İnanıyorum ki tarih tekerrürdür. Bu sene inşallah yine hedefimize ulaşırız'' ifadesini kullandı.

''İSTEMEDİĞİMİZ OLAYLARI SALONLARDA GÖRMEYE BAŞLADIK''

Canaydın, Galatasaray ve Fenerbahçe bayan voleybol takımlarının hafta sonu yaptığı maçta yaşanan olaylar ile daha önceki benzeri olayların nasıl önlenebileceği sorusu üzerine, kendisinin de bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirdi.

Salon sporlarının daha seviyeli olduğu düşünülerek bugünlere gelindiğini vurgulayan Canaydın, ''Hiç olmasını istemediğimiz olayları artık salonlarda görmeye başladık. Eşimle Ahmet Cömert Spor Salonu'nda bir maça gitmiştik. Eşimi hemen geri gönderdim, kendim de devre arasında ayrıldım. Artık eşimle bir maç dahi seyredemiyoruz. Olaylar böyle bir hal aldı. İnşallah önlemler alabiliriz. Artık salona kadar gelen bu barbarlığın önünde kim duracak düşünemiyorum. Kendi seyircimiz içinden seçtiğimiz 300-350 kişiyle devre arasında bir rehabilitasyon toplantısı yaptık. Son maçlarımızda etkisi olduğunu düşünüyoruz. Ne kadar enerjimiz yeter bilmiyorum ama kötüye gidiş var'' şeklinde konuştu.

ÇUBUKÇU'YA TEŞEKKÜR

Galatasaray'ın hafta sonu 4-0 galip geldiği maçta Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu'nun kendisini tebrik ettiğini dile getiren Canaydın, yaşadığı mutluluğu anlatarak, şunları söyledi:
''Fenerbahçe maçında yediğimiz goller sonrası Aziz Yıldırım'ı tebrik etmem nedeniyle ağır eleştirilere maruz kaldım. Aldığım fair play ödülü alay konusu oldu. Son Vestel Manisaspor maçında attığımız her golün ardından ise değerli başkanları Haluk Çubukçu beni tebrik etti ve elimi sıktı. Kulüpler Birliği ve Galatasaray Kulübü Başkanı olarak kendisine canı gönülden teşekkür ediyorum. Yürüdüğüm yolda candan bir arkadaşı yanımda gördüm.''

Ayrıca, başkanlığını yürüttüğü Kulüpler Birliği'ne yöneltilen eleştirilerin gerçekleri yansıtmadığını vurgulayan Özhan Canaydın, ''Kulüpler Birliği'nin misyonunu tamamladığını söylemeye kimsenin hakkı yok. Başkanlar düzeyinde yüzde 95 katılımla gerçekleşiyor. Kulüpler Birliği dağılmaz. Ama mutlaka vakıf senedinin değişmesi lazım. Şu anda sadece tavsiye kararı alabiliyor'' dedi.Canaydın, TSYD Kupası maçlarının yeniden hayata geçirilmesiyle ilgili olarak, ''Ben hep bu organizasyona sıcak baktım. Ama zamanlama olarak benim de tenkitlerim oldu. Teknik ekipler, sezonun hemen başında böyle zorlu maçlar yapmaktan kaçınıyorlar. Acaba devre arası olabilir mi? Tabii TSYD bu organizasyona ciddi para ödülü koyarsa kendisi kazanır ve takımlar da daha yatkın olur'' diye konuştu.

HAKEMLERE ÖDÜL

Delta Ofis Mobilya Ayı ve Yılın Hakemi jüri toplantısında, eylül ayının hakemi seçilen Aytekin Durmaz, ekim ayının hakemi seçile Vedat Yüksel ve kasım ayının hakemi seçilen Hüseyin Göçek ödüllerini aldılar.Gecede, kasım ayının hakemi olarak Fırat Aydınus ile Bülent Yıldırım da aldıkları 15'er oyla birinciliği paylaştılar.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Türk Telekomspor: 78 - BC Forthent Panionios: 77
 Beşiktaş 6.7 milyon avro tazminat ödeyecek
 F.Bahçe AZ maçında Tuncay'a güveniyor
 İngiltere'de Drogba rüzgarı
 Mehmet Okur hasta haliyle 19 sayı attı
 Lugano: Yüzde 100 şampiyonuz
 Ricardinho: Çalışmalarımızın meyvelerini toplamaya başladık
 Ayman: Türkiye Kupası'nı alırız
 Voleybolun reytingi basketbolu geçti
 Sevgililer günü hediyesi
 Beşiktaş CASılacak
 Sakın gelme Ulusoy
 Dönüyorlar!
 Şampiyon
 Platini Tigana için geliyor
 Dönüm maçı Sivasspor!
 Gerets ile yola devam mı etsek!
 Bir takımda iki yakışıklı olmaz
 Yiğido'nun sırrı
 Ersun Yanal bitti
 20 hafta geçti; Ziya hoca sabır istedi
 'O bir assolist'
 Panorama
 Efes Pilsen öfkeli
 TED sonradan açıldı
 Boston Celtics tarih yazıyor
 Mondi'ye teşekkür ettiler
 Akmerkez'e değil direkt uyumaya!
 Güleç'i arı soktu
 Günün içinden 1
 Günün içinden 2
ÖMER ÜRÜNDÜL
Alex hoca olsaydı kendini oynatmazdı
Fenerbahçe'nin Rize...
"Bayrağı kaldırmak Yasin ve Erhan'ın işi"
Avukat Fatih Çakır: Erhan Tuncel, Trabzon Terörle Mücadele Müdürü...
ÖSYM puan hesaplama yöntemini değiştirdi
ÖSYM puan hesaplama yöntemini değiştirdi
Lisans programlarına yerleşebilmek için birinci bölümdeki testlerin...
Karnı açıkta bıraktı
Karnı açıkta bıraktı
Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen fuarda modacılar, çılgın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu