kapat
   
13 Şubat 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayman: Türkiye Kupası'nı alırız

Trabzonspor'un Mısırlı oyuncusu Ayman Abdelaziz, bu sezon sonunda ilk 4 takım arasında yer alacaklarını ve Fortis Türkiye Kupası'nın da sahibi olacaklarını savundu.

Ayman, Trabzonspor Dergisi'nin şubat sayısındaki röportajında, Trabzonspor'da olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ve heyecanlı olduğunu ifade ederek, ''Trabzonspor, çok büyük bir camia. Büyüleyici taraftara sahip. Müthiş bir stat atmosferi var. Türkiye'nin 4 büyük takımından bir tanesi. Şehirde futbolu çok seviyorlar'' dedi.

Bordo-mavili takım ile bu sezon yaptığı ilk transfer görüşmelerinde basit bir sorun çıktığını ifade eden Ayman, şöyle devam etti:
''Gençlerbirliği
ve Trabzonspor yönetimleri arasındaydı sorun. Sağlık kontrolünden de geçmiştim, ama sonra kulüplerin yöneticileri arasında parayla ilgili sorun olduğunu öğrendim. Gençlerbirliği'ndeki kampa döndüm. Sonra sorun çözüldü ve transferim gerçekleşti. Trabzonspor, Türkiye'de büyük bir takım ve hedefi de büyük. Avrupa'da ve Türkiye'de iyi başarıları var. Hedefim Trabzonspor ile şampiyonluk yaşamak. Bunun için çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyim.''

''MALATYASPOR'DAYKEN TRANSFERİM OLMAMIŞTI''

Teknik direktör Ziya Doğan'ın Trabzonspor'u çalıştırdığı ilk dönemde kendisinin Malatyaspor forması giydiğini dile getiren Ayman, ''O zaman da iki kulüp benim transferim konusunda anlaşmaya varmıştı, ama bir Trabzonspor-Malatyaspor maçında çapraz bağlarım koptu. Trabzonspor da beni transfer etmekten vazgeçti. Çünkü ağır bir sakatlık geçirdim. O dönem Trabzonspor'a gelmek nasip olmadı'' dedi.

O dönem Trabzonspor'a transferinin gerçekleşmediği için üzüldüğünü dile getiren Ayman, ''Ama kısmetimin açık olduğunu da biliyordum. Buraya gelmeyi kendi içimde çok istiyordum, bir gün bu kente gelebileceğimi hayal ediyordum. Ancak o dönem gelmeyi bir başka istemiştim. Çünkü Trabzonspor'da çok kaliteli bir futbolcu kadrosu vardı. Takım iyi durumdaydı ve tüm kulvarlarda yol alıyordu. Şampiyonlar Ligi'ne katılma planları yapılıyordu. Kısacası her yönden çok cazipti'' diye konuştu.

Ziya Doğan'ın kendine özgü bir sistemi olduğunu kaydeden Ayman, şöyle konuştu:
''Ben de onun sistemine en iyi şekilde uyan futbolculardan biri olarak kendimi görüyorum. O nedenle aramızda güçlü bir bağ var. Zaten Malatyaspor'da birlikte çalışırken çok başarılı olduk. Aynı başarıyı Gençlerbirliği'nde de sürdürdük. Şimdi bunu Trabzonspor'da tekrarlamak istiyorum. Türkiye Süper Ligi hakikaten çok zor bir lig. Sistem olarak, mantalite olarak her şey çok farklı. Türkiye'de oyun disiplini ve futbolcu mantalitesi çok önemli. Futbolu bu gerçekler doğrultusunda oynamak gerekiyor. Ziya Hoca'nın da bir sistemi var ve bu sistemi çok iyi tanıyorum. Zaten benim karakterim de Ziya Hoca'nın karakterine tam anlamıyla uyuyor. Onun sistemine göre hareket ediyor, çok koşuyor, çok çalışıyorum. Sürekli hareket halindeyim. Agresif ve sürekli baskı yapmam en büyük özelliklerim. Ziya Hoca da çok hırslı, sürekli kazanmak istiyor, başarısızlığa asla tahammülü yok. Bu yüzden hiç ayrılmıyoruz.''

''KÖTÜ GÜNLER GERİDE KALDI''

Trabzonspor'u sürekli takip etiğini ve eninde sonunda bu takıma geleceğini bildiğini ifade eden Ayman, ''İlk devre hakikaten kötü bir dönem geçirildi, ama artık bunların hepsini unutmak gerekiyor. O kötü günler geride kaldı. Önümüze bakmak zorundayız. Ligde ve Türkiye Kupası'nda başarıya ulaşmamız gerekiyor. Takıma tek tek baktığımızda çok kalite futbolculardan kurulu. Hepsi ayrı bir takım. Gökdeniz, Hüseyin, Yattara, Ersen, Umut, elit oyuncular. Kısacası bu futbolcu kadrosu teknik direktör Ziya Doğan'la birleşince geriye sadece başarılı olmak kalıyor'' dedi.

Takıma alıştığını ve oyuncuları önceden tanımasından dolayı da bu sorunu erken aştığını belirten Ayman, sözlerine şöyle devam etti:

''Belki oyun ve mantalite olarak biraz farklılıklar olabilir. Mesela oyun içinde kim ne yapıyor, nasıl pas atıyor, kademe farklılıkları nasıl oluşuyor. Ama kısa sürede tam olarak tüm oyuncuların özelliklerini çözerim. Ligin ikinci yarısını ise iyi bir yerde bitireceğimize inanıyorum. En kötü ihtimalle UEFA kupasına katılırız diye düşünüyorum. Türkiye Kupasını da almak istiyoruz.

Takımımız çok kaliteli. Kısacası bana göre ligde ilk 4 takım arasında yer alırız. Kupayı da alırız. Trabzonspor, her sezon şampiyonluğa oynuyor. Gelecek sezon da öyle olacak. Bunu herkes biliyor. Ben de böyle bir mücadelenin içinde olacağım için çok mutluyum, ama şimdiden o zamanı düşünemeyiz. İlk önce bu sezon neler yapabiliriz ona bakmalıyız.''

''ANADOLU'DAN BAŞKA ŞAMPİYON ÇIKAMAZ''

Türkiye liginin çok zor olduğunu ve ekonomik problemlerin yaşandığını kaydeden Ayman, ''Sistem sorunu var. Taraftar eksikliği var. Ben 7 yıldır Türkiye'de futbol oynuyorum. Trabzonspor'dan başka bir Anadolu takımının şampiyon olabileceğine inanmıyorum'' dedi.

Mısır Milli takımı ile uzun süredir bir probleminin bulunduğunu ifade eden Ayman, ''Benim ülkemde askerlik problemim bulunuyor. Türk pasaportu aldığım için bana çok kızıyorlar. Ben de onlara kızdım. O nedenle milli takıma gitmiyorum'' diye konuştu.

Ayman, kendi mevkisinde oynayan oyunculardan Türkiye'de Aurelio ve Hüseyin'i, dünyada ise Patrick Viera, Claude Makalele ve Gilberto Silva'yı beğendiğini belirtti.

Mısırlı oyuncu futbolu bırakması halinde antrenör olma düşüncesinin olduğunu kaydetti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Türk Telekomspor: 78 - BC Forthent Panionios: 77
 Beşiktaş 6.7 milyon avro tazminat ödeyecek
 "Ulusoy istediği her maça gider"
 F.Bahçe AZ maçında Tuncay'a güveniyor
 İngiltere'de Drogba rüzgarı
 Mehmet Okur hasta haliyle 19 sayı attı
 Lugano: Yüzde 100 şampiyonuz
 Ricardinho: Çalışmalarımızın meyvelerini toplamaya başladık
 Voleybolun reytingi basketbolu geçti
 Sevgililer günü hediyesi
 Beşiktaş CASılacak
 Sakın gelme Ulusoy
 Dönüyorlar!
 Şampiyon
 Platini Tigana için geliyor
 Dönüm maçı Sivasspor!
 Gerets ile yola devam mı etsek!
 Bir takımda iki yakışıklı olmaz
 Yiğido'nun sırrı
 Ersun Yanal bitti
 20 hafta geçti; Ziya hoca sabır istedi
 'O bir assolist'
 Panorama
 Efes Pilsen öfkeli
 TED sonradan açıldı
 Boston Celtics tarih yazıyor
 Mondi'ye teşekkür ettiler
 Akmerkez'e değil direkt uyumaya!
 Güleç'i arı soktu
 Günün içinden 1
 Günün içinden 2
ÖMER ÜRÜNDÜL
Alex hoca olsaydı kendini oynatmazdı
Fenerbahçe'nin Rize...
"Bayrağı kaldırmak Yasin ve Erhan'ın işi"
Avukat Fatih Çakır: Erhan Tuncel, Trabzon Terörle Mücadele Müdürü...
ÖSYM puan hesaplama yöntemini değiştirdi
ÖSYM puan hesaplama yöntemini değiştirdi
Lisans programlarına yerleşebilmek için birinci bölümdeki testlerin...
Karnı açıkta bıraktı
Karnı açıkta bıraktı
Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen fuarda modacılar, çılgın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu