kapat
   
13 Şubat 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şampiyon
Seyrantepe benim projem
Fener'de hırs kalmamış
Trabzon'a Ceyhun yetti
Ersun Yanal'ın tükenişi

Şampiyon

Serbest Kürsü'ye bu hafta Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül konuk oldu. Galatasaray'ın Seyrantepe projesi ile ilgili açıklamalar yapan Sarıgül, yazarlarımızla beraber futboldaki son gelişmeleri de değerlendirdi.
Editör: Sayın Sarıgül, Galatasaray'ın durumu ile ilgili ne diyeceksiniz?
Mustafa Sarıgül: Galatasaray'a lider bir oyuncu gerekiyor. Hagi gibi... Mondragon örneği var mesela, ileride de öyle bir adam lazım.
Editör: Sayın Gürcan Bilgiç, geçen hafta 'Fenerbahçe'yi kimse yenemez' dediniz. Bunu söylediğiniz hafta Fenerbahçe, Rize'ye yenildi.
Gürcan Bilgiç: Maçın oynandığı günden beri 'Ben şimdi ne diyeceğim?' diye bu toplantıyı düşünüyordum. Hayatımda ilk kez yanılıyorum. O iddiayı ortaya atarken temenni değil analizde bulunmuştuk. Futbol herkesi yanıltan bir oyun. 'Fenerbahçe yenilmez' dedim, 'Zico' demedim. Fenerbahçe hem rakiplerini hem de hocasını yenmek zorunda. Editör: Sayın Çakar ve Günen yine burada 'Fenerbahçe şampiyon oldu' ifadelerini kullanmışlardı. Acaba Zico ve Fenerbahçe hakkında yanılmış olabilir misiniz?
Ahmet Çakar: Yanılmadım. Fenerbahçe'nin Sakarya yenilgisinden sonra şampiyon olacağını söylemiştim. Zico'ya sonuna kadar destek çıkıyorum.
İskender Günen: Fenerbahçe'nin şampiyon olma ihtimali Galatasaray ve Beşiktaş'a oranla daha yüksek. Ama Fenerbahçeli futbolcularda hırs yok. Fikstür avantajları söz konusu. Editör: Sayın Kanat, 'Yanal tam bir balonmuş' demiştiniz. Ahmet Çakar'ın yazısında da aynı yorum var. Gördüğünüz başka şey de Beşiktaş'ın devrim yaptığıydı. Beşiktaş'ın devrimi galiba ikinci yarı başladı. Ne diyeceksiniz?
Kazım Kanat: Öncelikle Canaydın prestij kaybediyor. Fair-Play ödüllü başkan Aziz Yıldırım'aküfür eden taraftarına tepki göstermedi.
L.T: Manisa maçında küfür olmadı.
K.K: Bu ülkede en büyük suç birisine 'asker kaçağı' demektir. Gerets 'İki köpek kemikle uğraşırken 3. köpek kemiği kapabilir' dedi. Yani Gerets diyor ki 'Beşiktaş şampiyon olacak.'
M.S:
Gerets'in böyle benzetmeler yapmasını doğru bulmuyorum. Bu sözleri hiç beğenmedim. Ağır bir benzetme oldu.
K.K: Çakar benim 5 ay önce söylediklerimi şimdi söylüyor. 'Beşiktaş, Türkiye'nin en iyi kadrosuna sahip' dedim. 'Rico Paşa' dedim. Beşiktaş'tan ayrılan Sergen ve Tümer'in hali ortada.
M.S:
Sergen iyi bir oyuncudur. Ama Sergen ile özel olarak ilgilenmek gerekiyor. Hagi'nin de farklı yönleri vardı. Mesela maç kazanıldığı zaman başkan Hagi'nin evine çiçek gönderirdi.
K.K:
Beşiktaş şampiyon olacak. Bunun tartışması yok. Çünkü Rico Paşa, Alex'ten daha iyi futbolcu.
M.S:
Spor yazarlığı kolay ve ucuz bir iş değil. Sporun içinden gelmek lazım. Ama konuyla ilgisi olmayanlar rant elde etmeye çalışıyorlar. Spor camiasının içinde olan yazarların, sporun dışından gelenlere kapıyı kapatmaları lazım.
K.K: Sayın Sarıgül'e teşekkür ediyoruz. Sarıgül'ün bu sözleri TSYD'nin duvarına asılmalı.
M.S: Spor müdürlerine de sesleniyorum. Sayfalarınızı ucuz kalemlere açmayın.
A.Ç: Ben Beşiktaş devriminin ilk versiyonunu Ağustos'ta gördüm. O zaman da Beşiktaşlılar'a Kazım Kanat tarafından umut zerk ediliyordu. Aradan aylar geçti. Beşiktaş çok kötü maçlar oynamaya başladı. Taraftar yönetime saldırdı. 3-4 maç kazanıldıktan sonra 'İşte devrim' deyip de, 'Şampiyon Beşiktaş'demek doğru değil.
G.B: 'Manisa şampiyon olur mu olmaz mı?' tartışmasını yaptığımızda o takımın hocası Ersun Yanal değil miydi? O zaman neden Yanal için balon demediniz de şimdi söylüyorsunuz.
A.Ç: İki sene önce Yanal'ın Milli Takım'ın başında olmaması gerektiğini, hakkında şike ve teşvik iddiaları olduğunu söyledim. Şimdi söylediklerim hafif kalıyor. Ne zaman bir büyük takımla adı anılsa Yanal'ın dengeleri bozuluyor.
K.K: Ben Yanal'ı hep eleştirdim.
G.B: Beşiktaş, Delgado'nun takıma girmesiyle ne hale geldi? Manisa'nın 5-6 eksiği var.
A.Ç: Galatasaray; Lucescu ve mütevazı kadrosuyla Şampiyonlar Ligi'nde tur atladı. Gerets ile Avrupa'da başarısı yok. Galatasaray'ın kadrosu iyi. Türk, Japon, Sırbistan, Hırvatistan, Kamerun ve Kolombiya milli takımlarının karması gibi. Ama Gerets kötü.
G.B:
Az önce 'Fenerbahçe'nin kadrosu Galatasaray'dan daha iyi' dediniz. Fenerbahçe'deki 5 Brezilyalı'nın hiçbiri milli değil.
A.Ç:
Milli takımda oynamak kalite demek değil. Bugün Galatasaray'da bir Alex yok, Kezman yok. Appiah da yok.
L.T: Galatasaray'ın genetik yapısında şampiyonluk vardır. Bu ruha büründüğü zaman Galatasaray'ın önünde kimse duramaz. G.B: Eğer genetikten bahsediyorsak Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki puan farkı 7'dir.
L.T: Gürcan, Selçuk Dereli için 'Fenerbahçe maçlarındaki cesareti diğer karşılaşmalarda gösteremiyor' diyor. Aynı Dereli, Saracoğlu'ndaki Galatasaray maçında Önder'in ceza sahası içinde topu elle oynamasını göremedi.
A.Ç: Doğru. Bana göre Dereli, son yıllardaki en başarılı maçını Rize'de yönetmiştir.
G.B:
Cüneyt Çakır en son ne zaman Fenerbahçemaçına verildi? Çetin Sarıgül neden hiçbir Fenerbahçe maçında hakemlik yapmadı?
A.Ç: Fenerbahçeliler, son 1.5 yıl içinde iki maç haricinde hakemlerden şikayet etmesin. Onlar da Denizli karşılaşması ve geçen sezonki kupa finali. Cüneyt Çakır'ı 4-0'lık F.Bahçe-Galatasaray maçına Fenerbahçe yönetimi atattı.

MİLLİLER ERKEN HAYAVA GİRDİ

M.S: 3 takım da şampiyonluğa eşit mesafede. Yarış kıran kırana gidiyor. Yöneticiler, taraftarları tahrik etmesin. Tribünler saatli bombadır.
Editör:
Milli Takım'ın önünde iki önemli maç var. Gürcistan karşısında çok hazır bir görüntü sergilemediler. Yunanistan ve Norveç maçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
M.S: Milli Takım ve hocaların erken havaya girdiğini görüyorum. Türkiye'yi temsil ederek sahaya çıkıyorsunuz. Ben eminim ki teknik heyet ve federasyon her şeyle yeteri kadar ilgileniyordur. Yunanistan ve Norveç maçları çok önemlidir.
Editör:
Sayın Günen, 'Yunanistan'a yenilirsek ciddi kavga çıkabilir' diyorsunuz. Neye dayanarak söylüyorsunuz?
İ.G: Terim yanlışlar yapıyor. İsviçre maçında onun hareketlerine bakan oyuncuların etkilenmemesi mümkün değildi. Gürcistan ile oynanan hazırlık maçında da hareketlerini onaylamak çok güç.
M.S: Kenar yönetimini dünyada en iyi yapan hocalardan biri Terim'dir. Türkiye'de büyüklerin başında bunu en iyi yapan da Gerets. K.K: Ne yaparsak yapalım Yunanistan, Türkiye maçı çok özel. Karaiskaki Stadı'nın adı bizi mağlup eden bir generalin isminden alınmış.
M.S: Sporun siyasete karışmaması lazım.
K.K: Son olarak şunu söyleyeyim. Atatürk'ün partisi ne hale geldi?
M.S: Partimi halktan ve haktan uzaklaştıranlarla sonuna kadar mücadele edeceğim.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Sevgililer günü hediyesi
 Beşiktaş çasılacak
 Sakın gelme Ulusoy
 Dönüyorlar!
 Platini Tigana için geliyor
 Dönüm maçı Sivasspor!
 Gerets ile yola devam mı etsek!
 Bir takımda iki yakışıklı olmaz
 Yiğido'nun sırrı
 Ersun Yanal bitti
 20 hafta geçti; Ziya hoca sabır istedi
 'O bir assolist'
 Panorama
 Efes Pilsen öfkeli
 TED sonradan açıldı
 Boston Celtics tarih yazıyor
 Mondi'ye teşekkür ettiler
 Akmerkez'e değil direkt uyumaya!
 Güleç'i arı soktu
 Günün içinden 1
 Günün içinden 2
ÖMER ÜRÜNDÜL
Alex hoca olsaydı kendini oynatmazdı
Fenerbahçe'nin Rize...
"Bayrağı kaldırmak Yasin ve Erhan'ın işi"
Avukat Fatih Çakır: Erhan Tuncel, Trabzon Terörle Mücadele Müdürü...
ÖSYM puan hesaplama yöntemini değiştirdi
ÖSYM puan hesaplama yöntemini değiştirdi
Lisans programlarına yerleşebilmek için birinci bölümdeki testlerin...
Karnı açıkta bıraktı
Karnı açıkta bıraktı
Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen fuarda modacılar, çılgın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu