kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Her yere Türk bayrağı ile gitmek istiyorum
Her yere Türk bayrağı ile gitmek istiyorum
Emin olmadıkça ilişkiye başlamam

Her yere Türk bayrağı ile gitmek istiyorum

İngiltere'de doğup orada büyüyen ama Türk kültürüyle yoğrulduğunu söyleyen Eylem: Her kültürden bir şeyler almak beni zenginleştirdi. Albümdeki İngilizce şarkılarda bile Türk melodileri var. Eylem'in kalbi işte böyle atıyor..

Hem hüzünlendiren hem de güldüren şarkıların yer aldığı 'Aman' adlı Türkçe ve İngilizce albümüyle kısa zamanda geniş bir hayran kitlesi edinen Eylem, "Yaptığım işe aşığım! Bu yüzden de hiç aşık olmadığım halde aşk şarkıları yazabiliyorum" dedi. Cosmopolitan dergisinin şubat sayısına röportaj veren şarkıcı "İşimden daha fazla aşık olabileceğim bir erkeği henüz tanımadım. İşler yoluna girdiğinde büyük bir aşk istiyorum" şeklinde konuştu.

* Londra'dan Türkiye'ye gelmeye nasıl karar verdin? İngiltere'de müzik çevrem var. Küçük yaşta müziğe başladığım için başkalarının videolarında alt rollerde yer aldım; dans ettim. Bir kız grubuyla müzik yaptım. Ama sonra her şeyin bambaşka olmasını istedim. Neden sadece İngilizce albüm yapayım ki! Türkiye için daha yapmak istediğim çok iş var. Daha gideceğimiz çok yol var. İspanya'dan tutun da İngiltere'ye kadar planlar var.

KÜLTÜRÜMÜZ ÇOK ZENGİN


* Türkiye'ye geldim, İspanya'ya da giderim diyorsun... Tabii ki giderim. Bir gün kısmet olur da gidersem, orada Türkiye'yi temsil edecek işler yapmak istiyorum. Herkes Türkiye'yi tanısın. Yemeklerimizi tatsınlar, özümüzü öğrensinler, lokumumuzu yesinler istiyorum. Bizim misafirperverliğimiz dünyanın hiçbir yerinde yok. Bizim kültürümüz çok zengin. Benim yaptığım işte ve geldiğim yerde bu öz sevgisi var. Bunun için her yere Türk bayrağıyla gitmek istiyorum.

* Sendeki Türklük duygusunun coşkun olmasında yurtdışında yaşamanın etkisi var mı? İngiltere'de doğdum; gittiğim okulda hiç Türk yoktu mesela. Almanya'ya gidip Türkler'i gördüğümde hayran kalmıştım. "Türkler var burada, ne güzel!" diyordum. Kız grubunda ses çalışmaları yaparken Doğu'ya özgü melodiler yakalardım. Bu duyguların içimde olduğunu düşünüyorum.

DOĞRUYU ÖĞRETTİLER


* Ailenin bunda çok etkisi olmalı; seni nasıl yetiştirdiler? Her zaman doğruyu savunmamı öğrettiler. Beni her zaman desteklediler. Her zaman saygılı olmamı söylediler. Evimizde hem Türk, hem İngiliz yemekleri pişti.

* Bunlar seni zenginleştirdi... Her kültürden bir şeyler almak beni zenginleştirdi. Albümdeki İngilizce şarkılarda bile Türk melodileri var. Eylem'in kalbi böyle atıyor. Albümün iki dilde olması da bunu gösteriyor.

* İyi yanlarını anlattın ama karanlıkta neler saklıyorsun? Genelde negatif enerjiyi pozitife çeviriyorum. Ama bazen çok yoruluyorum.

* 'Mız Mız' şarkısındaki gibi mızıkçılık yapıyor musun? En çok aileme mızıkçılık yapıyorum. Sadece onlar bizi her halimizle kabul edebiliyorlar. Kapıyı çarpıp evden çıkabiliyoruz çünkü, onlar bizim özümüz.

* 'Aman salla dertleri' dediğin olmuyor mu bazen? İnsan dertlerini düşünerek yaşayamıyor ki! Ben de 'salla dertleri' diyorum. Gülmeyi çok seviyorum, dertlerime karşı bile gülebiliyorum.

YAPTIĞIM İŞE AŞIĞIM

* Şarkı yazarken en çok nelerden etkileniyorsun? Ben şarkı yazarken gözlem yapıyorum. Hiç aşık olmadım ama aşk şarkısı da yazabiliyorum.

* Aşık olmadan aşk şarkısı yazmak nasıl oluyor! Yazılıyor, aşka hasretlik oluyor. Ben yaptığım işe aşığım. Herkes Eylem'i müziğiyle tanıyor, "Eylem nasılsın?" demeden önce işimi soruyor. İşimden daha fazla aşık olabileceğim bir erkek daha tanımadım. Bütün işler yoluna girdiğinde büyük bir aşk istiyorum.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Önce dövdü sonra geçmiş olsun mesajı yolladı
 Nalan'dan Muazzez'e 'Boş Çerçeve' çalımı!
 İnternet aldatmanın yeni teknolojik cephesi oldu
 Ortadoğu'da 'imkansız' bir aşkla dünyaya barış mesajı
 Halk ne diyor?
 Sevgilinizi yanınıza alın keyfinize bakın
 Beyonce'un büstiyeri Türk elinden çıkmış!
 İngiltere'de kapalı gişe!
 Elenmeden önce Köse'ye davetiye
 atv Sevgililer Günü'nü 'Fırtınalı Aşk'la kutluyor
 Tüm zamanların en romantik 20 filmi
 Grammy'e Dixie Chicks damgası
 Her yere Türk bayrağı ile gitmek istiyorum
 Hayatı kitap oldu
ÖZAY ŞENDİR
Sezar'ın hakkı Sezar'a
'Hey Canlı' programı, patenci...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
14 Şubat mı dediniz?
Pazar günü bir alışveriş merkezinde...
RAHŞAN GÜLŞAN
Orhan Pamuk'un kaçış uçağındaydım!
Amerika'ya gittiğim...
AYŞE TÜTER
Yalancı tavuk göğsü
Tencereye margarini alın. Üzerine...
Hamilelik varisine lazerle veda edin
Hamilelik varisine lazerle veda edin
Hamilelik döneminde ortaya çıkan varislerden yeni geliştirilen lazer...
Meme protezi sayesinde çarpık bacaklar sütun gibi oluyor!
Meme protezi sayesinde çarpık bacaklar sütun gibi oluyor!
Çarpık bacaklarından yıllardır yakınan kadınlar meme için kullanılan...
Masum bir şiiri sanat eseri yaptılar!
Masum bir şiiri sanat eseri yaptılar!
Gülben Ergen'le Mustafa Erdoğan'ın oğulları Atlas için yazdığı şiir...
Hilal'le muhatap olmak istemiyor!
Hilal'le muhatap olmak istemiyor!
Sevilen popçu Doğuş, eşinden boşanacağı haberlerinin gerçeği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.