kapat
   
12 Şubat 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Basında Galatasaray yorumları

Vestel Manisaspor'u 4-0 yenen Galatasaray, lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 4'e indirdi. Attığı dört golle yıldızlaşan Ümit Karan'a övgüler yağdıran spor yazarları, sarı-kırmızılı ekibin artık şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduğu görüşünde birleşti.

AHMET ÇAKAR: YANAL BİR BALONMUŞ (SABAH)


Dün gece iki önemli şey yaşadık. İlki Ersun Yanal'ın bir balon gibi patladığı, diğeri de Ümit Karan'ın bir yıldız gibi parladığı... Sözüm ona, o Türk futbolunun geleceğine yön verecek teknik direktördü. Güya o bir ekoldü. Ama dün geceden sonra artık şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, o yaşam biçimini sahaya yansıtmak için uğraşıyor. Manisaspor'un, Beşiktaş ve Galatasaray'la son 15 günde oynadığı maçlara baktığımızda 11 gol yedi, aslında 35-40 olurdu. Buna karşılık attığı sadece bir, bunun dışında bu karşılaşmalarda yakaladığı bir pozisyon bile yok.

AZİZ
ÜSTEL: ÜMİT'E SELAM (FOTOMAÇ)


Şüphesiz ki dün gece Ümit Karan'ın gecesiydi. Fatih Terim'in Milli Takım'a almadığı ve en son Gürcistan maçında gördüğümüz gibi ciddi boyutta golcü sıkıntısı çektiği bir dönemde Ümit Karan, eski hocasına mesaj yolladı Ali Sami Yen'de.

... Görünen o ki şampiyonluk mücadelesi sezon sonuna kadar nefes nefese sürecek.

AYHAN AKBİN: CİMBOM GELİYOR (TAKVİM)

Hiç hesapta yokken Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor maçında kaybetmesi hem Galatasaray'ı hem de Beşiktaş'ı daha bir istekli olmaya sevk etti. Bu 2 takım çölde su bulmuş gibi oldular.

Şampiyonluğa en yakın takım Fenerbahçe gibi görünüyordu ama Rize'de inanılmaz derecede kötü oynadılar. Şaşırdım kaldım. Eğer bir takım böyle kötü oynayabiliyorsa başka maçlarda da bu oyununu tekrarlayabilir. Sezon başından beri eleştirdiğim Galatasaray'ı hiç bu kadar kötü oynarken görmedim. G.Ssaray maçlarında rakip takımların gol pozisyonuna girecem diye analarından emdikleri süt burunlarından geliyordu...

... Galatasaray'ı, Fener'den sonra Ümit de havaya soktu. Resmi bir maçta 4 gol atan birisi olarak Ümit'in duygularını tahmin edebiliyorum. Keyfini sür Ümit, gollere devam.

İLKER YASİN: ÜMİT GOLDÜR (HÜRRİYET)

Üç puanlı sistemde ve futbol kalitesinin yıllardır görülmeyen biçimde en alt seviyeye indiği bir ligde her hafta, her şeye gebedir.

11 puan veya 8 puan öndeki takımların şampiyonluk yakalayamadığı bir ligde, şu an Fenerbahçe kadar Galatasaray da Beşiktaş da şampiyondur. Tamam da, futbol nerede? Gidecek Gerets'le, gelecek Ersun Yanal'ın maçıydı. Gerets şampiyon takımın, Yanal heyecan yaratan ekiplerin hocasıydı. Koca maçta sadece 3-4 gol pozisyonu, çok yazık... Bu futbol, bu tempo bize hiç yakışmıyor.

Hem kupada hem ligde Beşiktaş önünde hırpalanmış Vestel, Galatasaray'a karşı biraz daha tedbirli ve gerçekçiydi... En azından kimin ne oynadığını bilen bir felsefe içindeydi konuk takım.

TURGAY ŞEREN: HOŞ GELDİN ÜMİT (AKŞAM)

Galatasaray, dün akşam karşısında "Vestel Manisaspor" diye bir rakip görmedi. Uzun zamandan beri tribünlere gelmeyen Sarı-Kırmızılı taraftarlarla, takım sahada bütünleşince; çok iyi bir Galatasaray izledim.

... Ben burada kaleci Fevzi'ye bir kaç söz söylemek isterim;

Fevzi, yediğin golleri bir televizyondan izle bakalım. Bir kaleci bu golleri yer mi!

Vestel, hiçbir şey yapmadı, doğrudur. Tüm takım sıfıra yakındı. Ama sen Fevzi, takımına hiç yardım etmedin. Ümit Karan'a "hoş geldin" diyerek ondan gol üzerine gol yedin.

AHMET ÇAKIR: ALİ SAMİ YEN'DE ÜMİT KARAN'IN GECESİ (ZAMAN)

Aslında Sarı-Kırmızılı takımın mutluluğu cumartesi başlamıştı. Ancak F.Bahçe'nin yenilgisine sevinmekle iş bitmiyordu. Kendi maçınızı kazanamadıktan sonra hedefe yürüyebilmek mümkün değildi.
Dün geceki G.Saray bunu çok iyi bildiğini gösterdi. Vestel Manisa gibi zorlu bir rakip karşısında farka giderek bu sezon da şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduğunu gösterdi.

LEVENT TÜZEMEN: GERETS'İ KOV, YANAL'I AL (SABAH)

F.Bahçe'nin Rize'de yenilmesi G.Saray'da özlenen kenetlenmeyi sağladı. Sezon başından bu yana tribünler ilk kez ağzına kadar doldu. Çok seyirci de dışarıda kaldı. Yönetimin misafir takım seyircilerine ayrılan yeri Yeni Açık'a taşıması, Eski Açık ruhunun bir bütün haline gelmesini sağladı . G.Saray öye kenetlenmişti ki; sakat, kadroya giremeyen oyuncular başta Hakan Şükür olmak üzere hepsi tribündeydi.

... Sonuçta da Gerets halefi Yanal'ı mat etti. Ben Polat'ın yerinde olsam Gerets'i kovar hemen Yanal'ı alırım... Çünkü Polat hocadan iyi anlar . Tıpkı Saftig'den anladığı gibi...

ŞÜKRÜ KANBER: RESMEN PATLAMA (FOTOMAÇ)

Ümit Karan resmen patladı. Ersun Yanal'ın kariyerini karartan dört golle golcülüğünü o kadar kolay gösterdi ki bir daha böyle rahat maç oynar mı şüpheliyim. Bravo Ümit'e. Uzun zaman sonra seyircisiyle beraber olmanın da verdiği keyifle G.Saray çok rahat kazandı. Taktik, sistem, saha içi dağılımı ve disiplin... Bunların hepsi çok ama çok önemli. Ancak, her şeyden önemlisi oyuncuların kazanmayı istemeleri... Mücadele ve başarma azimlerinin üst düzeyde olması. G.Saraylı futbolcular, o kadar arzulu bir maç oynadılar ki Vestel'in hiç şansı yoktu.

... Hakemin bitiş düdüğüyle puan farkı dörde indi ve lig daha keyifli hale geldi.

İLHAN SÖYLER: YÜZLER GÜLDÜ (HÜRRİYET)

Fenerbahçe Rize'de 3 bırakınca, Galatasaray, şırınga ile ayağa kalkmış bir aslana dönmüştü dün akşam.. Öyle ki, Galatasaray ısırgan otu gibi oynayan, tehlikeli Manisa ekibini dahi sindirmeyi başardı.

Belli ki, Fenerbahçe'nin yara alması Galatasaray'ı kendine getirmiş, sarı kırmızılılar, şampiyonluğa daha fazla inanır olmuş. Galatasaray, siyah sayfaları silmiş, kendine yepyeni beyaz sayfa açmış. Sabri'siyle, Song'uyla, Tomas'ıyla, Orhan'ıyla yani tüm savunmasıyla Manisa'nın hücum gücünü yok etti.

Hücumda Ümit Karan'a atılan onu gol yollarına sürükledi. O da işini yaptı, 4 gol attı. Hasan Kabze oyuna girince de ona yardımcı oldu. Her boş alanı değerlendirip, Ümit'e yol açtı...

Son bir not; Artık Galatasaray bu yarışta daha iddialı. Neden mi? Haftalardır suratı gülmeyen Erik Gerets dahi kulübede bir saniye bile yerinde duramaz olmuş. Bir de şunu ekleyeyim; Acaba Gerets'teki bu hırs, rakip takımın hocası Ersun Yanal'ın isminin Galatasaray'la anılmasından mı kaynaklanıyor?

ERDOĞAN ŞENAY: GOLLER ARENASI (MİLLİYET)

Cim Bom'un 'goller arenası' haline getirdiği Ali Sami Yen çimeninde aslında Ümit Karan fırtınası esiyordu, ama işin gerçeği kaledeki Mondragon inancından başlayan, genç Arda'nın paslaşma kültürüne kadar uzanan bir doğru uğraşın ürünüydü dün geceki Galatasaray'ın müthiş temposu ve rakibini dört golle sahadan silişi...

Özetlersek, Galatasaray dün kendi sahasında göz kamaştırıcı bir gecenin ev sahipliğini yapmaktaydı. Oynadığı futbolla ortaya koyduğu kazanma inancı konusunda sahada görev yapan tüm Cim Bomlular'ı alkışlamak gerekir. Anlaşılan o ki, Fenerbahçe'nin Rize'de tepetaklak oluşu sebebiyle de morallenen sarı - kırmızılıların şampiyonluk iddiaları süratle daha üst çıtalara doğru tırmanacak demektir.

BAHRİ HAVADIR: ALDI COŞKUYU GİDİYOR (AKŞAM)

90 dakika bittiğinde acaba Adnan Polat hâlâ Gerets'le Ersun Yanal'ın kıyaslamasını yapıyor muydu?

Hani ikisi İstanbul'da buluşmuştu, sezon sonu için sözleşmişlerdi ya, onun için yazdım.

Galatasaray'ın bu maça nasıl motive olduğunu, nasıl hazırlandığını Ümit Karan gibi bir golcünün nasıl müthiş gollere imza attığını düşünerek sayın Adnan Polat kararlarını bir kez daha gözden geçirmeli.

... Maça dönersek Galatasaray, Fenerbahçe'ye bir nefes daha yaklaştı. Beş puanlık farktan dört puanlık fark elbette daha iyi. Fener, Rize'de puan kaybettikten sonra Galatasaray coşkuyu aldı ve gidiyor.

Cüneyt Türkmen / Sabah.com.tr

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Ümit de 4 fark da 4
 Ronaldinho'nun gecesi
 Şota İstanbul'a gelmiyor
 Barcelona'da Eto'o oyuna girmek istemedi
 Sezonun en başarılı takımı Inter
 İDO F.Bahçe-AZ maçı için ek sefer düzenleyecek
 Zidane futbola futsalla dönüyor
 Mike Tyson 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılabilir
 Potada 20. hafta programı belli oldu
 Zaza'lı Hawks Warriors'ı 106-105 yendi
 2. Azizsilin geliyor
 Yanal'a veto
 Oynamayınca daha yararlı !
 'İdmana 15 dakika kala gelme' uyarısı
 Hoşgeldin Ceyhun
 Gerets: Üçüncü köpeğe dikkat!
 Şampiyonluğu hissediyoruz
 Başarının sırrı Antalya kampı
 Yemeden içmeden Utah Jazz'ı sırtlıyor
 Erdoğan'dan Rize idmanında tebrik!
 Golle döndü
 Süper Kennedy
 İnter gözünü rekora dikti
 Sami yen serisi 6'ya çıktı
 Şampiyonluk şarkıları
 Oftaş'a Altay engeli
 Sarıyer & Kartal yenişemedi
 Kocaeli'de olay var!
 Bobo: Kendimi buldum!
 Beşiktaş'ta 2007 modası: Samba
 Potaya girdik
 Erciyesspor 'Cenk' etmekten 'Korkmaz'
 Sakarya: 1 Sivas : 3
 G.Birliği: 1 Bursa : 0
 Antalya: 1 Konya : 0
 Fenerbahçe son nefeste
 Mrsic 1000 barajını geçti
 Cem Akdağ'ın babası vefat etti
 Tofaş seriye bağladı
 Bandırma Banvit: 69 Selçuk Üniversitesi: 70
 Safarova'yı Petrova yıktı
 Kerem kupayı kaybetti
 Kanarya işi uzattı
 3. Lig'de sonuçlar
 Günün içinden
AHMET ÇAKAR
Yanal bir balonmuş
Dün gece iki önemli şey yaşadık. İlki...
LEVENT TÜZEMEN
Gerets'i kov, Yanal'ı al
F.Bahçe'nin Rize'de yenilmesi...
CAHİT YAVUZ
Federer ve gerçekler
Avustralya Açık'tan sonra bir...
Rahip davası kapanıyor
Rahip davası kapanıyor
Yargıtay Başsavcılığı, rahip Santoro'nun öldürülmesi davasında...
7 Harika'dan birini yeniden diktiren genç Türk patron
7 Harika'dan birini yeniden diktiren genç Türk patron
29 yaşındaki Burak Kaya dünyanın 'Yedi Harikası'ndan biri olarak...
Karnı açıkta bıraktı
Karnı açıkta bıraktı
Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen fuarda modacılar, çılgın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu