kapat
   
12 Şubat 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Burak Kaya’nın en büyük keyfi 20 metrelik teknesi. Vazgeçemediği aksesuvar saat. En çok Rolex ve Chopard’ı beğeniyor. Takım elbiseleri özel dikim.
7 Harika'dan birini yeniden diktiren genç Türk patron
Rumlar bu yıl gelecek 40 bin İsrailli turisti son anda engelledi
Kayak pahalı çünkü hafta içi parası da alınıyor
Ruslar açık büfede önce meyve alıyor
Artemis'in kalıntıları British Museum'da
Artemis oteli için 80 milyon euro yatırım yapıldı

7 Harika'dan biri otel oldu

29 yaşındaki genç turizmci Burak Kaya, Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olan Artemis Tapınağı'nı KKTC'de otel olarak yaptı. 80 milyon Euro harcanan 2 bin 500 yataklı otel bu yıl için 40 bin İsrailli turist ağırlayacaktı. Ancak Rumlar, anlaşmayı son anda engelledi.

7 Harika'dan birini yeniden diktiren genç Türk patron

29 yaşındaki Burak Kaya dünyanın 'Yedi Harikası'ndan biri olarak kabul edilen Artemis Tapınağı'nı KKTC'de yeniden dikti. İçine de 2500 yataklık dev bir otel inşa etti. Tesis KKTC'nin en büyük oteli.

Burak Kaya Erzurumlu bir ailenin oğlu. Büyük ablası Los Angeles'ta tekstil sektöründe tasarım yapıyor. Küçük kardeş Doruk Kaya ise turizm grubunun finans işlerinin başında. Burak Kaya Erzurum doğumlu, beş buçuk yaşında ise Ankara'ya gelmiş. "Şimdi yaşadığımız yerlere dönüp bakıyorum da resmen taş devri, toprak evler vesaire... Emre köyünde yaşıyorduk biz, Pasinler'e bağlı. Babam inşaat işleri yapıyordu. Hem devlet ihalelerine katılıyordu hem de özel işler alıyordu. Sonra Ankara'ya gittik. Önce Emek ardından Arjantin caddesinde oturduk. 1992 yılında babam İncek'te bir çiftlik evi yaptırdı. Tabii Erzurum'a özlem. O dönemin adamları toprağı bile özlüyor. Arı kovanından ineğine, tavuğundan, sebze bahçesine kadar her şey var evde. Hâlâ orada yaşıyor." Burak Kara Yükseliş Koleji'ni bitirdikten sonra Londra'da işletme okumuş. Dönüşte babasının kurduğu turizm şirketinde kendisine bir oda verip, "Hadi artık yönetim kurulu üyesisin" demişler. "İyi hoş da, ben ne yapacağım yönetim kurulunda? Önceleri gittim geldim. Sonra bir baktım ki olacak gibi değil, işi öğrenmeye karar verdim. 21 yaşındaydım, patronun oğluydum. Herkes beni lay lay lom diye görüyordu. Ben de hırs yaptım." Önce Side'deki otelde iki yıl süre görev yapan Kaya, bir süre geçmeden güney otellerinin sorumlusu olmuş. Ardından Beylikdüzü'ne açılan yeni otelin yükünü üstlenmiş. Şimdi ise 8 otelden oluşan,DÜNYANIN 7 HARİKASI  Mısır Piramitleri, Babilin Asma Bahçeleri, Zeus Heykeli, Artemis Tapınağı,  Mauselion (Mausolosun Halikarnassostaki Mezarı), Rodos Heykeli, İskenderiye Feneri cirosu 100 milyon Euro'yu bulan turizm şirketinin başına geçmiş.

ANİ KARARLARI SEVMEM
"Babam dediği dedik biridir. Ne derse o olur. Başarılı olmasam beni mümkün değil şirketin başına geçirmezdi. Nihayetinde o bir işadamı. Zaten rakamlar ortaya çıkmaya başlayınca başarım anlaşıldı. Eskiden babamla tartışmaya girmezdim ama bugün kıran kırana mücadele ediyoruz. Eski jenerasyon şirketin hep patron odaklı olmasını istiyor. Ben ise kurumsallaşmaktan yanayım. Şimdi 8 otelimiz var, eğer iyi ekip kurmazsak hepsiyle teker teker ilgilenmemiz gerekir. Mümkün mü bu? Tabii ki değil. Babam ani kararlar almayı sever. Ben ise daha ayakları yere basan, sakin gitmemiz gerektiğine inanan biriyim.

YENİ KÜBA KIBRIS OLACAK
Turizmden söz açılmışken, Türk turizminde yeni destinasyon neresi? Burak Kaya Türkiye'nin güney kıyısının artık doygun bir bölge olduğunu düşünüyor. Kaya'ya göre yeni gidilecek yer Kıbrıs. Ambargo kalktıktan sonra Kıbrıs'ın yeni Küba olacağını söyleyen Kaya ekliyor: "Yabancı turist artık bizden modern oteller yerine nostaljik şeyler bekliyor. Kıbrıs'ta 1970'lerden kalma bir tabela gördüklerinde heyecanlanıyorlar. Modern tesislerin alasını kendi ülkelerinde buluyorlar zaten." Burak Kaya üç yıl önce giriştiği Artemis Oteli'ni nisan ayında açıyor. Peki niye Artemis? Kaya açıklıyor: "Artemis barışı simgeliyor. Açılışa Ajda Pekkan ve Theodorakis'i getirmeyi planlıyoruz. Beraber konser verecekler. Görüşmeler sürüyor. Amacımız barış mesajı vermek."

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Rahip davası kapanıyor
 "ÖSS'yi dershanesiz kazanabilmek zor"
 Erdoğan uyardı: Şehir eşkıyalığına özenmeyin
 Emel Ağar'ın AKP'li gelin sevinci
 'Türk kızı isteği'ne bürokrat tepkisi
 'Derin devlet bölündü, patrikler hedef'
 Ankara'da 'nükleer terör' zirvesi
 Akşam gazetesi için suç duyurusu
 Nüfus sayımına yurtdışı transferi
 Davalar zaman aşımına gidiyor
 Kanseri alt etti, trafik magandasına yenildi
 ÖDP'de Ufuk Uras yeniden başkan
 Pentagon'u uyaracak
 Alevi Bektaşi Federasyonu 'sol'u işaret etti
ERGUN BABAHAN
Bağımsız yargı
Bir organizasyonun "hukuk devleti"...
MEHMET BARLAS
Kelimeler aşkta da siyasette de kifayetsiz...
UMUR TALU
Acısız Adana!
Bir gazete genel yayın yönetmeni için şu...
ERDAL ŞAFAK
Musul rüyası
Son dönemde milliyetçiulusalcı...
'Yeni bir soğuk savaşa ihtiyacımız yok'
ABD Savunma Bakanı Gates, önceki gün Münih zirvesinde "Tek kutuplu...
Ahmedinecad nükleer sürprizi 2 ay erteledi
İran lideri son dönemde yaptığı konuşmalarda devrimin yıldönümünde...
Ümit de 4 fark da 4
Ümit de 4 fark da 4
Galatasaray, V.Manisa'yı Ümit Karan'ın dört golüyle devirdi. Lider...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu