kapat
   
08 Şubat 2007 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Doğan: Takımın gidişatından memnunum
Trabzonspor Tolga ve Hasan'ın sözleşmelerini uzattı

Doğan: Takımın gidişatından memnunum

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, bordo-mavili takımın kısa süre içinde bir çıkış yapacağını ve bunu herkesin göreceğini söyledi.

Doğan, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, forvet hattında Trabzonspor'un gol sorunu yaşadığı biçimindeki düşünceler konusunda görüşlerini aktarmak istediğini belirterek, ''Trabzonspor, iyi bir takım oluşturmuştur. Ben, rahatım ve ümitliyim. Bir takım gol pozisyonuna giriyorsa, problem yok. Biz gol pozisyonları yakalıyoruz. Bir gün onlar da gol olur'' dedi.

Bordo-mavili takımda forma giyen oyuncuların üzerinde bir baskı bulunduğunu ifade eden Doğan, ''Bu baskıyı çok lüzumsuz görüyorum. Trabzonspor, Türkiye liglerinde en fazla hücum hattında oynayan, hücum özelliği olan oyuncuları en fazla kullanan takım. Ürettiğimiz gol pozisyonları benim için ümit veriyor. Karamsar tablo çizmenin anlamı yok'' diye konuştu.

Her
hafta bordo-mavili takımda 2-3 oyuncunun gribal enfeksiyon geçirdiğinden yakınan Doğan, şöyle devam etti:

''Böyle durumda futbolcunun performansında inişli çıkışlı grafik olabilir. Bugün 2 forvet oyuncusu Ersen ve Umut gribal enfeksiyon nedeniyle idmanlara çıkamıyorlar. Bu hafta, milli maç ve gribal enfeksiyon nedeniyle 10-12 oyuncuyla idman yapabildik. Hüseyin, Yattara, Musampa, Ufukhan, Ceyhun, Umut, Ersen ve Musa gribal enfeksiyon geçirdi. Allah'tan alternatifli kadromuz var. Takımın gidişatından memnunum. Eğer bir takım gol pozisyonu üretmiyorsa sıkıntı olur. Trabzonspor'dan kimsenin şüphesi olmasın.''

''TRABZONSPOR GOL DE ATACAK''

Doğan, hafta sonu sahalarında karşılaşacakları Gaziantepspor'un ligin iyi takımlarından biri olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
''Hiçbir takımı küçük veya bizden büyük görmüyoruz. Çıkışa ihtiyacımız var. Alacağımız bir galibiyetten sonra futbolcuların özgüveni artacak ve sonuçta futbolcular üst üste galibiyetler alacaktır. Trabzonspor, kısa süre içerisinde çıkış yapacak. Bunu göreceksiniz. Önceden hatalı goller yiyorduk, bugün bakıyoruz 4 maçta sadece bir penaltı golü yemişiz. Forvet hattında eksiklikler var. Onu da bir şablona oturtacağız ve Trabzonspor gol de atacak. Kaliteli oyuncular var. Bir galibiyetten sonra üzerlerindeki baskı ortadan kalkacak.''

''OYNAMAYAN OYUNCULAR KAHRAMAN YAPILIYOR''

Teknik direktör Ziya Doğan, Trabzonspor'da oynamayan oyuncuların kahraman yapıldığını söyledi.
Doğan, Trabzonspor'un kadro kalitesinin bulunduğunu ve bu nedenle 18 kişilik futbolcu kadrosunu oluşturmakta zorluk çektiğini vurgulayarak, ''Oynamayan oyuncuların üzülmesi doğaldır ama bakıyoruz oynamayan oyuncular daha çok prim yapıyor. Oynamayan oyuncu burada kahraman olur. Bir tek bunu burada gördüm. Dışarda kalan oyuncular daha çok ilgi görüyor. Ben de bunu anlamış değilim. Ona da saygı duyuyorum. Oynayan oyuncuları mutsuz bir tabloya sokuyoruz. Bu da bize zarar veriyor.''

Trabzonspor, ilk yarıya oranla daha iyi bir duruma geldiğini kaydeden Doğan, ''Puan cetvelindeki durumuna göre baskı var. Ligin ikinci yarısının 3. haftasını oynuyoruz. 28 oyuncu değişmiş, istenilen futbol hemen ortaya koyulmaz. İki haftada herşey düzelmez. Ama toplum sabırsız. En kısa sürede bu eksiklikliğimiz giderip Trabzon halkını mutlu etmek istiyoruz. Ben çok rahatım, ilk yarıda bu kadar rahat değildim. Bazı mevkilerde eksiklik vardı. Şimdi fazlalık var. Bugün dengeli takımız. Oyuncular üzerindeki baskıyı almak da bizim görevimiz'' diye konuştu.

''GAZİANTEP MAÇI ÇAKIŞ MAÇIMIZ OLACAK''

Şu an Trabzonspor'un puan cetvelindeki yerinden herkes gibi kendisinin de memnun olmadığını ifade eden Doğan, şunları söyledi:
''Ancak gidişattan memnunum. Çalışma ve futbol bize ümit veriyor. İnşallah bu maç çıkış maçımız olacak. Taraftarımızdan beklentimiz var. Onları çok üzdük. Onların desteğine ihtiyacımız var. Aynı şekilde desteklerine devam etsinler. Biz de başarılı olmak istiyoruz. Ama biraz da takım oluşurken bazı sıkıntıları göz önüne almak lazım. Salgın hastalık var ama mazeret olarak söylemiyorum. Yine de güçlü bir 11 ortaya çıkaracağız. Zevk veren, mücadele eden, hücumu daha çok düşünen Trabzonspor sahada olacak'' diye konuştu.

Doğan, Marcelinho'nun Almanya'da, 'Trabzonspor'da alışık olmadığım mevkide oynadım' şeklindeki açıklamalarına ilişkin de, ''Marcelinho'nun açıklamaları konusunda yorum yapmak istemiyorum. Burada 7-8 maç onu forvet arkasında, yerinde oynattım'' dedi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Beşiktaş Cola Turka: 67 - Lavezzini Basket Parma: 64
 B.Münih Hamit'i resmen istedi
 Liderin maçını Dereli yönetecek
 Basında Gürcistan yenilgisi
 Zico: Alex'in kalmasını istiyorum
 Dünyanın en zengin kulübü Real Madrid
 Hido'lu Magic Raptors'a 113-103 yenildi
 "İspanya itibarını geri kazandı"
 Hiç hazır değiliz
 Şenez Erzik İtalya'ya gitti
 En zor maçımız
 Vazgeçmem senden
 Baba nasihat
 Sorun yok Appiah var
 Abdülkadir'in büyük başarısı
 Ümit Milli Takım Gürcistan'ı devirdi
 Alkışlar Fener'e
 G.Saray terledi
 Erken biter
 Bir araya gelmediler
 Balayında istifa etti!
 Bakan, üç büyükleri dostluk için topluyor
 Federasyon seçimi 12 Mart'ta yapılacak
 Kayalıoğlu'nun büyük acısı
 Eksik Fenerbahçe Bursa'da şov yaptı
 Efes'i Konya'da Kerem güldürdü
 Eczacıbaşı kendi hatalarına yenildi
 Colin Montgomerie bugün Antalya'da
 Beşiktaş Akatlar'da 27 sayı fark peşinde
 BOTAŞ'a tur için 5 sayı fark yetiyor
 Günün içinden
 Dünyanın futbolu
 İddaa sonuçları
ÖMER ÜRÜNDÜL
Tugay ve ölü toplar
Mart ayının sonunda 2008 Avrupa...
ERGUN BABAHAN
Etik ve futbol
Türkiye'de futbol adına bütün...
İfade değişti: Her şeyi Tuncel yaptı
İfade değişti: Her şeyi Tuncel yaptı
Yakalandığı ilk günden bu yana azmettiriciliği kabul eden Yasin...
İsmailağa'da tek tanık için müebbet istendi
İsmailağa'da tek tanık için müebbet istendi
İsmailağa cinayeti ve lincinde, camide bulunan 200 kişi arasında...
Kürk ve transparan
Kürk ve transparan
Dünyanın en büyük moda şovlarından biri olan New York Moda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu