kapat
   
08 Şubat 2007 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Basında Gürcistan yenilgisi

(A) Milli Takım, kritik Yunanistan ve Norveç karşılaşmaları öncesi Gürcistan ile yaptığı hazırlık maçını 1-0 kaybetti. Özellikle maçın son dakikalarında yaşanan gerginlikler olaylı İsviçre maçını hatırlattı. Basında, Milli Takım'ın Mart ayında oynanacak kritik maçlara tam olarak hazır olmadığı görüşü ağırlık kazanırken maç sırasında yaşanan gerginliklere dikkat çekildi.

SABAH: HİÇ HAZIR DEĞİLİZ

Terim yönetiminde 55. maçına çıkan Milliler, Gürcistan'a yenildi. Maç sonundaki kavgalar, Ay-Yıldız'ın hem futbol hem de psikolojik olarak Yunanistan-Norveç maçlarına hazır olmadığını gösterdi.

FOTOMAÇ:
MART KAPIDAN BAKTIRIR...


Türkiye, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri C Grubu'nda 24 Mart'ta Yunanistan, 28 Mart'ta Norveç'le yapacağı maçlar öncesinde Gürcistan ile deplasmanda oynadığı hazırlık karşılaşmasında hayal kırıklığı yarattı.

TAKVİM: BAL YAPMAYAN ARI

2008 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde oynayacağımız önemli sınavlar arefesinde Ay-Yıldızlı takımımız kötü bir performans sergiledi. Ekibimiz Gökdeniz'le yakaladığı net pozisyonları ağlara gönderemezken, birkaç önemli tehlikeyi önleyen kaleci Volkan'ın Siradze'nin attığı golde yapacağı fazla birşey yoktu. Bu sonuçla Türkiye tarihinde ilk defa Gürcistan'a mağlup oldu..

HÜRRİYET: PROVADA ÜZÜLDÜK

A Milli Takım, Yunanistan ve Norveç maçlarının provası niteliğindeki karşılaşmada gol yollarında etkisiz kaldı. Gökdeniz girdiği üç net pozisyonu değerlendiremezken Gürcistan Siradze ile sonuca gitti.

MİLLİYET: KAPIDAKİ TEHLİKE

Milli Takım, Gürcistan karşısındaki futboluyla hayal kırıklığı yaşattı, Yunanistan ve Norveç sınavları öncesi kafalarda soru işareti bıraktı. Rakibine Siradze'nin golüyle tarihinde ilk kez yenilen ay-yıldızlı ekipte oyuncuların saha içindeki agresifliği de endişe yarattı.

AKŞAM: NEDİR BU SİNİR!

FIFA, altı maçlık cezamızı üçe indirirken iki yıl içinde benzer olayların tekrarı halinde Türkiye'yi uluslararası müsabakalardan men etmekle tehdit etti. Ama profesyonelliği unutan bizim oyuncular değeri olmayan özel maçı bile yine mahalle kavgasına çevirdi. Maçı çığırından çıkaran hakem, Tümer'e kırmızı kart vermeyip, hasarın büyümesine engel oldu...

VATAN: DOST ACI SÖYLER

EURO 2008 elemelerindeki çok kritik Yunanistan ve Norveç sınavları öncesi denemeye çıkan milliler çok tatsızdı. Gergin maçta Kürkiye'ye karşı ilk zaferi getiren golü Siradze attı.

FANATİK: BEYLER... BİRAZ SAKİN!

İsviçre maçının faturasını hâlâ ödüyoruz. Ancak Tiflis'te gördük ki, ders almamışız. Özel bir sınavda bile sinirlerimize hakim olamadık.

RADİKAL: BU SONUÇ 'GÜRCÜ'MÜZE GİTTİ

Fatih Terim'in, Milli Takım'ın başında 55. maçına çıkıp bir rekora imza attığı gece, Ay-Yıldızlılar için tatsız sona erdi. Milliler, deplasmanda Gürcistan'a tek golle boyun eğerken, mücadelenin son dakikalarında iki takım futbolcuları arasında büyük gerginlik yaşandı. Maçın tek golü Siradze'den geldi.

ZAMAN: BU REKOR TERİM'İ KIRDI

Yunanistan ve Norveç mart ayında yapacağı EURO 2008 Eleme Grubu sınavları öncesi Gürcistan ile hazırlık maçında karşılaşan A Milliler, rakibine tarihinde ilk defa kaybetti. Fatih Terim'in 55. kez milli olarak Coşkun Özarı'nın rekorunu kırdığı maçta oyuncular arasındaki gerilim de yüksekti.

***

YAZARLAR

ÖMER ÜRÜNDÜL: TUGAY VE ÖLÜ TOPLAR (SABAH)

Mart ayının sonunda 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde tam dört gün arayla oynayacağımız, belki de kaderimizi belirleyecek olan Yunanistan ve Norveç maçları öncesi son provayı Gürcistan ile yaptık. İstediğimiz futbolu sergileyemediğimiz 90 dakikadan yenik ayrıldık.

... Dün geceden ders çıkarmamız lazım. Tugay Kerimoğlu'nun oyunu yönlendirme özelliği tam olgunluk dönemini yaşıyor. Dün de takımı elinden geldiğince yönetmeye çalıştı. Yalnız Fatih Terim'in dün geceki düzeni 4-1-4-1'di. Tugay tek ön libero oynayınca Aurelio'nun top rakipteyken defans bloğuyla alışılmış bütünleşmesi arandı. Çünkü Tugay'ın defansif yönü yeterli değil. Halil Altıntop ise kuvvetli ama arkadaşlarıyla arasında ciddi bir uyum sıkıntısı var.
En büyük eksikliğimiz olan duran toplar dün gece tekrar ortaya çıktı. İki duran topta rakiplere çok rahat gollük kafa vurdurduk. Bir yüksek ortadan da arka direkten kafa gölü yedik.

İLKER ATEŞ: TİFLİS SAVAŞI (FOTOMAÇ)

Özel değil sanki resmi maç gibiydi. 60 bin Gürcü hop oturdu hop kalktı. Hırçınlık doruğa çıktı. Bu gerginlikte bizim de rolümüz az değildi. Fatih, Servet, Tümer kavga çıkarmak için adeta bahane aradılar. Fatih hocanın kenardaki asabiyeti de buna eklenince sahadaki futbolcularımız gerilimi tırmandırmak için her şeyi yaptılar. Açık söylemek gerekirse kötü oynadık. Sahip olduğumuz kaliteye ulaşamadık. Hücumda zayıf kaldık.

... Bu oyunla Yunanistan ve Norveç maçlarını kazasız atlatmak mümkün değil. Ama şu bir gerçek ki bu takım kalitesini yakalarsa her şeyi başarır. Sonuç olarak Tiflis'te oynamadığımız bir maçı kaybettik. Skorda bir yanlışlık yok.

SELÇUK YULA: MÜCADELESİZ OLMAZ (TAKVİM)

Hazırlık maçlarında fazla eleştiri getiren bir yazar değilim. Çünkü adı üstünde hazırlık maçı. Ama önümüzdeki zorlu Yunanistan ve Norveç maçlarını düşündüğüm zaman dünkü maçta çok umut görmedim. Fatih Terim'i tebrik edeceğim en önemli nokta Volkan'a sahip çıkmasıydı. Son haftalardaki performansı yüzünden büyük eleştirilere maruz kalan Volkan'ı kazanmak adına yapılan hareket önemliydi.

...Hazırlık karşılaşması diyoruz ama yine de alınan mağlubiyeti insan içine sindiremiyor. Ben de sindiremedim. Göğsünde Ay-Yıldız'ı taşıdığı müddetçe hangi maçta olursa olsun mücadeleni son terine kadar göstereceksin.

İSMAİL ER: CİDDİYETTEN UZAK (HÜRRİYET)

Yıldıray, Emre, Hakan ve Nihat'ın eksikliğini fazlasıyla hisseden A Milli Takım, oyunun sonlarına doğru gösterdiği kora kor mücadeleyi, başlarda düşünseydi, sonuç farklı olurdu. Ay yıldızlılar hücumda etkisizdi. Millilerimizin ciddiyetten uzak futbolu bunda etkili oldu.

Soğuk havandan olumsuz yönde etkilenen forvetlerimiz hünerlerini gösteremezken ikinci yarıda oyuna giren Gökdeniz 3 net pozisyonu değerlendiremedi.

Milli takımın uzun süredir iyi oynamama gibi bir sorunu var. Elde edilen galibiyetlere baktığımızda tesadüfi ve sürpriz gollerle gerçekleştiğini görürüz. Letonyalı hakem de ay yıldızlılar için fren görevi gördü...

MUSTAFA DENİZLİ: BİR MUSİBET.. (MİLLİYET)

55 maç geride kalmış, sevinçleri daha fazla, üzüntüsü daha az 55 maç... Nice 55'lere Fatihciğim...
Maçın tek hüzünlü yanı rekorun galibiyetle gelmemesiydi. Bu da sadece Fatih açısından önemliydi. Hayatım boyunca özel maçların sonuçlarına bakmadım. Hatta biraz tuhaf gelecek, ama özel maçlardaki kayıpların, kazançlardan daha fazla faydalar sağladığını düşündüm. Bu pencereden bakarsak uyguladığımız oyun şekli Yunanistan ve Norveç maçları için doğru bir düşüncedir. Ama mutlaka bu düşüncede bazı futbolcu tercihlerimiz değişecektir. Ve değişmek mecburiyetindedir.

... Bu maçtaki eksiklerimiz inşallah Yunanistan ve Norveç maçları için iyi değerlendirilecektir. Oyun içinde rakibe pozisyon vermemiz zor gibi gözüküyor. Yine de yan toplara dikkat diyerek bitirelim. Yüreğimiz yaralı kalmasın.

MEHMET DEMİRKOL: HİÇ ÜZERİNDE DURMAYALIM (MİLLİYET)

Üzerinde hiç durmamamız gereken öylesine bir performans diye bakmak lazım maça. Sıradan, her zamanki, bir türlü önem veremediğimiz, konsantre olamadığımız özel maçlardan biri olarak değerlendirmeli. Aksi taktirde karalar bağlamak lazım...

... Öte yandan futbol dışı durumlar var her zamanki gibi, itiş kakışlardan kırmızı filan çıkmaması, kimseleri dövmemiş olmamıza seviniyoruz tabii.
Bu yüzden üzerinde hiç durmamamız gereken öylesine bir performans diye bakmak lazım maça. Sıradan, her zamanki, bir türlü önem veremediğimiz, konsantre olamadığımız özel maçlardan biri olarak değerlendirmeli. Aksi taktirde...

TURGAY ŞEREN: VOLKAN MUTLU OL FARKI SEN ÖNLEDİN (AKŞAM)

Her futbolseverin kafasında milli takımımızın kalesinde oynayacak Volkan'ın ne yapacağı vardı. Doğrusu ben hiç şüphe etmedim. Hafta içinde de bana her gazeteden sorulan, "Milli takım kalesinde kimi oynatırsınız?" sorusuna aynen şu cevabı verdim; "Volkan". İşte dün akşam Volkan fevkalade oynayarak sahada uyuyan, yürümeyi bile zor yapan milli takımımızı farklı mağlubiyetten kurtardı. Volkan, sen iyi kalecisin buna inan ama çok hem de çok çalış.

TAYFUN BAYINDIR: UMUTSUZLUK YOK (VATAN)

Yunanistan ve Norveç'in teknik kurmayları bu maçı izlediklerinde büyük ihtimalle ellerini ovuşturup, zevkten dört köşe olacaklardır... Çünkü onlar oyun kurmakta zorlanan, savunmada müthiş kademe hataları yapan ve bir milli maçta olmayacak kadar çok rakibe pozisyon veren bir Türkiye görecekler...

... Gürcistan "Türkiye gibi bir devi" yendi, biz ise çok önemli dersler çıkarttık. Marttaki iki önemli maça hazır mıyız? Sakatlıkların iyileşeceğini düşünürsek ve bu maçı çabuk unutursak köprünün altından daha çok suların aktığını ve gerçek milli takımı orada göreceğimizi söyleyebiliriz. Ve bir de unutmayalım ki, son yıllarda gördüğümüz en kötü hakeme karşı oynadık. Adeta olay çıkması için davetiye hazırladı. Elbette mazeret değil ama çok önemli.

ORHAN YILDIRIM: SEYİRCİ BOZDU (FANATİK)

Milli takımı seyirci bozdu herhalde! Frankfurt'ta seyircisiz, Budapeşte'de ise nerdeyse boş tribünler önünde mücadele edip buna rağmen kazanmışlardı.

Sessizliğe alışmış olmalılar ki, 50 bini aşkın ateşli taraftar önünde, beklentilerden uzak kaldılar.
Maçtan önce Toppmöller, "Gürcistan'ı çok değiştirdim" derken haklıydı. Alman hoca, çok koşan, sahanın her yerinde mücadele eden ve savaşan bir ekip ruhu yerleştirmiş. Ay-Yıldızlı ekibimizde de değişiklik yok değil. Ancak Gürcüler'in aksine olumsuz yönde.

ÖZCAN PEHLİVANOĞLU: SİNİRLERİNİZE HAKİM OLUN (ZAMAN)

Türk futbolunda teknik anlamda yaşanan sorunlar ister istemez A Milli Takım'a da yansıyor. Doğal olarak Fatih Terim, elindeki malzemeden bir takım oluşturmak zorunda. Bu nedenle Gürcistan maçı bütün sorunlara rağmen zorlu Yunanistan ve Norveç maçları öncesinde iyi bir hazırlık oldu. Ancak temel eksiklikler açısından olumsuz sinyalleri de görmezden gelmemek gerekir.

... Oyuncularımıza hakemlere itiraz bir hastalık gibi gelip yapışmış. Letonyalı hakem bir hazırlık maçı olması sebebiyle müsamahalı davrandı; ama Yunanistan ve Norveç maçlarında oyuncularımız bu itirazlara devam ederlerse çok rahatlıkla takımı eksik bırakabilirler. Bu itirazların tamamı gereksiz ve oyuncularımız itirazlarda haksız. Son görüntüler üzülerek yazıyorum İsviçre maçını hatırlattı. Bu tablodan utanıyorum...

Cüneyt Türkmen / Sabah.com.tr

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Beşiktaş Cola Turka: 67 - Lavezzini Basket Parma: 64
 B.Münih Hamit'i resmen istedi
 Liderin maçını Dereli yönetecek
 Zico: Alex'in kalmasını istiyorum
 Dünyanın en zengin kulübü Real Madrid
 Hido'lu Magic Raptors'a 113-103 yenildi
 Doğan: Takımın gidişatından memnunum
 "İspanya itibarını geri kazandı"
 Hiç hazır değiliz
 Şenez Erzik İtalya'ya gitti
 En zor maçımız
 Vazgeçmem senden
 Baba nasihat
 Sorun yok Appiah var
 Abdülkadir'in büyük başarısı
 Ümit Milli Takım Gürcistan'ı devirdi
 Alkışlar Fener'e
 G.Saray terledi
 Erken biter
 Bir araya gelmediler
 Balayında istifa etti!
 Bakan, üç büyükleri dostluk için topluyor
 Federasyon seçimi 12 Mart'ta yapılacak
 Kayalıoğlu'nun büyük acısı
 Eksik Fenerbahçe Bursa'da şov yaptı
 Efes'i Konya'da Kerem güldürdü
 Eczacıbaşı kendi hatalarına yenildi
 Colin Montgomerie bugün Antalya'da
 Beşiktaş Akatlar'da 27 sayı fark peşinde
 BOTAŞ'a tur için 5 sayı fark yetiyor
 Günün içinden
 Dünyanın futbolu
 İddaa sonuçları
ÖMER ÜRÜNDÜL
Tugay ve ölü toplar
Mart ayının sonunda 2008 Avrupa...
ERGUN BABAHAN
Etik ve futbol
Türkiye'de futbol adına bütün...
İfade değişti: Her şeyi Tuncel yaptı
İfade değişti: Her şeyi Tuncel yaptı
Yakalandığı ilk günden bu yana azmettiriciliği kabul eden Yasin...
İsmailağa'da tek tanık için müebbet istendi
İsmailağa'da tek tanık için müebbet istendi
İsmailağa cinayeti ve lincinde, camide bulunan 200 kişi arasında...
Kürk ve transparan
Kürk ve transparan
Dünyanın en büyük moda şovlarından biri olan New York Moda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu