kapat
   
06 Şubat 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ORTAM YİNE GERGİN.... Yazarlarımız, geçen haftaki gibi gergin bir ortamda tartıştı. Takımların 19. hafta sonundaki son durumları ve federasyon masaya yatırıldı.
Fenerbahçe'yi kimse yenemez
Ziya Doğan ile çok zor
Kavgalar büyüyecek
Şikayet eden vatan hainidir

Fenerbahçe'yi kimse yenemez

Fenerbahçe'nin puan farkını açtığı 19. hafta sonunda, yazarlarımız takımların son durumlarını ve Futbol Federasyonu ile ilgili gelişmeleri masaya yatırdı.
Editör: Sayın Bilgiç, puan farkı tekrar 7'ye çıktı. Adnan Polat farka 4 puan, Fenerbahçeliler 10 puan diyor. Size göre puan farkı kaç?
Gürcan Bilgiç: Bir insan ortamı ancak bu kadar gerebilir. Kayseri'de yerel kanalda Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz'u transfer edeceklerini söyledi ve Kayseri'yi karıştırdı. Hatta Gökhan maçtan sonra kendisine yapılan penaltıya "Penaltı değildi" diyerek
Galatasaraylılara hoş görünmeye çalıştı. Polat şimdi de çıkıp oynanmamış maçı oynanmış gibi gösteriyor ve farklı bir söylemle içindeki çaresizliği camiasına belli etmemeye çalışıyor. F.Bahçe'yi Türkiye'de yenecek takım yok. Buna Beşiktaş ve Galatasaray da dahil.
Levent Tüzemen:
Fenerbahçe, medyası ile görüşleri konusunda mükemmel anlaşıyor. Aziz Yıldırım bundan yıllar önce medyaya bir yemekte mesajlarını iletmişti. Fenerbahçe şampiyon olmak için bu oyunu sahneye koyuyor. Gürcan da bu oyunun bir oyuncusu. Sözleri Polat'tan aşağı kalır mı? Bu köprünün altından çok su geçer. 'Fenerbahçe'yi Türkiye'de kimse yenemez' sözü tepki alır. Bakalım Fenerbahçe'yi kimler yenecek? Oynanmamış maçtan puan alınmaz. Polat camiasına umut dağıtıyor. Ama bu Polat'ın sözü değil futbolcuların sözü. Polat da onlara katılıyor.
G.B: Tüzemen'in bahsettiği haberleri Fenerbahçe değil G.Saray muhabirleri yazdırdı.
L.T: Acaba G.Saray muhabirleri mi yazdı yoksa altına sadece imzaları mı atıldı?
G.B: Aziz Yıldırım'ın o zamanki yemeğinde ben de vardım. Yıldırım 'Hakemler bizim hakkımızı yiyor, hakkımız gasp ediliyor. Sizlerden destek bekliyorum' dedi. Sözünü bitirince Togay Bayatlı 'Sizin söylediğiniz şey olmaz. Bizler elbette hakem hatalarını yazarız ama bu yanlı yayın olmaz' dedi. Galatasaray basınla kolkola halay çekerken Fenerbahçe'nin durduğu nokta ortadadır. Ayrıca Fenerbahçe medyası diye bir şey olsaydı Aziz Yıldırım'ın 9 yıllık başkanlığında Galatasaray 5 kere şampiyon olmazdı.

POLAT'IN TAKTİĞİ ESKİDİ
L.T: Şampiyonlukları medya mı belirliyor?
G.B:
Öyleyse o yemeğin günahı ne?
Editor: Sayın Çakar, sizin geçen hafta 'Sistem Galatasaray'ı istemiyor' iddianız önemli yer tutmuştu. Bu haftanın sonuçları ve diğer gelişmeler çerçevesinde neler diyeceksiniz? Ahmet Çakar: 'Sistem Galatasaray'ı istemiyor' lafım bir maçı bağlamaz. Bunun altında önemli istihbarat, bilgi ve felsefe var. Bu konunun detaylarını sezon sonu anlatacağım. Kayseri'de bazı Galatasaraylı oyuncular kazanmayı çok istediler. Polat açıklamaları ve davranışları ile tepki toplamaya devam ediyor. Yaptıklarınla G.Saray ve kendini inanılmaz sevimsiz hale getiriyorsun ey Adnan Polat! Kazım Kanat: Bu ülkede satılık cezalar ve satılık muhabirler var. Galatasaray sahada kazanamayacağı şampiyonluğu masa başında kazanmaya çalışıyor. Kayseri maçını dikkatle izledim. Ahmet Çakar'ın dediği gibi sistem Galatasaray'ı engellemedi, adeta korudu.
A.Ç: Her kim Song-Gökhan Ünal pozisyonuna penaltı dediyse ölene kadar onu artistik buz pateni yapmaya davet ederim. Gitsin onlara yorum yapsın.
Bence penaltı diyenlerin futbolla uzaktan yakından alakası yok.
K.K: Song tekme atıyor, bariz penaltı. Bazı şeyleri söyledikten sonra 'Sezon sonu açıklarım' diyorsun. Varsa birşey hemen açıkla.
A.Ç: Ben penaltı değil diyorum.
K.K: Ben de komplo teorilerimi yazsam bestseller olur. Kimse halkı kandırmasın. Bu pozisyon penaltıdır.
A.Ç: Dünyadaki 5 milyar insan 'Penaltı' dese ben katılmam. Gürcan Bilgiç ve Kazım Kanat futboldan hiç anlamıyormuş. Buradan onu çıkartıyorum.
K.K:
Gürcan "Fenerbahçe'yi yenecek takım yok" dedi. Böyle bir şey olmaz. Böyle bir şeyi ancak hakemlerle yapabilirsin. F.Bahçe'nin şampiyonluğu asla garanti değil. Beşiktaş çıkış içinde, G.Antep maçında pozisyon bile vermedi. Beşiktaş bile tek ön liberoya geçti. G.Saray da öyle oynuyor. Zico'yu anlamak mümkün değil. Aurelio var, Appiah var, Deniz var.
G.B: Sayın Kanat yanlış değerlendiriyorsunuz. Appiah ön libero değil sağ kanat oynuyor.
K.K: Appiah'ı nereye koyarsan koy o gidip ön libero oynar. Adnan Polat'ı da şiddetle kınıyorum. Bu taktikler eskidi, bunları geçsin.
A.Ç:
Biz 'Zico eleştirilmesin' demedik. Eleştirenlere soruyorum şimdi bu Zico değil mi 7 puan farkla lider olan, kupada ve Avrupa'da yoluna devam eden.
G.B: O zaman Çakar'ın 'Adam değil' dediği Gerets 5 kuruş almadan G.Saray'ı şampiyon yaptı. Sayın Çakar, büyük bir kulübün başkanı olsan hocan Gerets mi olur, Zico mu?
A.Ç: Sokaktaki Osman'ı getiririm ama Gerets'i getirmem.
'Gerets'e karşı saplantısızım' demiyorum. Adamı sevmiyorum.
L.T: Sayın Çakar'ı bu saplantı ifadesinden dolayı kutluyorum ama bu açıklamayı geç yaptı. Baştan dövdü dövdü şimdi söylüyor.
A.Ç: İnsanlar konusunda çok az yanılırım. Yönetici olsam Gerets'i bırakın teknik direktörlüğü Galatasaray maçına bile sokmam.
K.K: Yarın hastaneye gittiğimde Ahmet Çakar'ın durumunu psikologla konuşacağım.
Editör:
Sayın Tüzemen, Galatasaray'da Yanal ismi çok duyuluyor. Sezon sonunda yeni teknik direktörün kim olacağı ve Riva, Seyrantepe gibi projelerin durumu konuşuluyor. Bunlar hakkında ne diyeceksiniz?
L.T: Galatasaray'ın önceliği Riva projesiydi. Özhan Canaydın mali kongrede bir güç olarak bunu sunacak. İmzayı attılar. 140 milyon dolarlık bir proje. Galatasaray nakit 40 milyon dolar alacak. Daha sonra da Mart sonu Seyrantepe'nin temeli atılacak. O da hayata geçtikten sonra Galatasaray, Barcelona gibi olur. Galatasaraylılar Yanal'ı istemiyor. Yanal'ın aklanmadığı bir teşvik primi durumu var, Hakan Şükür olayı var. Galatasaray taraftarının gönlünde yeri yok. Polat'ın burada kendine özgü bir tavrı var. Adnan Polat'ın tek başına hareket etmesi, Gerets ile ilgili durumu ve rakipler hakkındaki yorumlarının Galatasaray'a zarar verdiğini düşünüyorum.

GÜRCAN BİLGİÇ İFADE VERMELİ
G.B: Ahmet Çakar, Gerets konusunda nasıl saplantılıysa Levent Tüzemen de Yanal konusunda saplantılı gibi konuştu.
L.T:
Bence Gürcan Bilgiç hakkında suç duyurusu yapılması gerekir. İfade vermelidir. O zaman gündeme gelen teşvik primi konusu A.Gücü-G.Saray maçının teşvik primidir.
G.B: Bir Ankaragücü yöneticisi 'Bize iki büyük takımdan da prim geldi' dedi. Aynı A.Gücü, Fenerbahçe'yi de 2-1 yenmişti.
Editör: Sayın Kanat, yeni Beşiktaş yönetiminden ne bekliyorsunuz?
K.K: Tigana nihayet doğruları yapmaya başladı. Eğer ki son maça kadar şampiyonluğa oynarlarsa taraftar ve yönetim arasındaki gerginlik yok olur. Demirören yanlışlarını tek tek belirlemiş. Ben Demirören'e bu yönden inandım. Önü açık gibi görünüyor ama tüm bunların nedeni futbol takımının iyi gitmesi. Gaziantep maçında Beşiktaş pozisyon vermedi. Beşiktaş böyle oynasın, şampiyon olur.
L.T:
Aziz Yıldırım, 'Murat Aksu çekilsin Beşiktaş düşer' demişti. Yıldırım Demirören, Murat Aksu olmadan seçim kazandı.
G.B:
Tek aday olduğu seçimi kazandı.
L.T: Murat Aksu karşısına rakip çıkarsaydı o zaman.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 İnönü satılıyor!
 Hakan'ı çok aradık
 Sıfırı tükettik
 FIFA Türkiye'yi askıya almaz
 Kezman: Bir daha yapmam
 Kadıköy karnavalı
 Başkent çıkarması
 Neyin Başkanısın?
 Güvenlik yoksa seyirci de yok!
 Ege'de kardeş payı
 İki maçta atılan 49 gol ortalığı karıştırdı
 Efes Pilsen'e zor kura
 Diyarbakırspor: 0 G.Birliği OFTAŞ: 1
 Beşiktaş'ta Delgado'ya Tigana'dan son uyarı!
 Forması G.Saray'a Hamit B.Münih'e!
 Uçakta yakın markaj
 Gökhan: G.Saray'ı isterim
 Süper Lig panoraması
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Alkmaar maçında Aurelio santrfora!
Fenerbahçe'de...
İstihbarat müdürü görevinden alındı
İstihbarat müdürü görevinden alındı
Hrant Dink cinayetiyle ilgili Trabzon'dan gelen ihbar konusunda...
En büyük utanç
En büyük utanç
O.A.'nın ailesi hem rahibin annesinin, hem de İtalya Katolik...
Sahilde defile keyfi
Sahilde defile keyfi
Uruguay'ın Punta del Este bölgesinde düzenlenen plaj defilesinde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu