kapat
   
06 Şubat 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Omer Urundul @ SABAH
SMS:
OU yaz
boşluk bırak
mesajını yaz
4122'ye gönder
 

Alkmaar maçında Aurelio santrfora!

Fenerbahçe'de Alex-Kezman-Deivid üçlüsü iş yapmıyor. Ben olsam Alkmaar maçında Aurelio'yu santrfor oynatırım. Hem hücum pres yapar hem adam eksiltir.

MEHMET AURELIOFaal futbolculuğuna hayranlık ve saygı duyduğum Zico'yu teknik direktör olarak sürekli eleştiriyorum. Bu eleştirilerime biraz fren yapmak istiyorum. Ama Zico buna izin vermiyor.
Antalya Cup'ta iki maça da sakatlar dışında kafasındaki 11'lerle çıktı. Energie Cottbus karşısında işler iyi gitmemesine ve bunun bir hazırlık maçı olmasına rağmen son 15 dakikaya kadar oyuncu değiştirmedi. Bir de bunun üstüne formalite maçında İstanbul Belediye önüne de aynı takımı çıkardı. Ben de olaya şöyle bir yorum getirdim: "Brezilyalı teknik adamlar için en önemli nokta kolektif yapıdır. Zico da demek ki kolektif uyumu kuvvetlendirmek istediğinden yedeklere şans tanımadı."
Ama o da ne? Gençlerbirliği ile hem de seyircisiz kupa çeyrek finalinde Zico, hiç düşünmediği Olcan ve Kemal de dahil, sahaya değişik bir kadro çıkarıyor. Gel de çık işin içinden.

ALEX'İN DURAN TOP VE FRİKİK ETKİNLİĞİ BİTTİ
Zico, İzmir'de Gençlerbirliği karşısında Deivid'in yerine forvette Kezman'a yer verdi. Hemen hemen her yazımda değiniyorum:
"Alex-Kezman, Alex-Deivid ile sistem işlemez" Bir bakıma iki kişinin eksik olduğu, görevlerin paylaşılamadığı bir takım ortaya çıkıyor.
Alex gitikçe ağırlaştı. Gölge presi dahi yapmıyor. Hücum girişimlerinde değil adam eksitmek, kendini gösterip topla dahi buluşamıyor. İzmir'de ilk aksiyonunu 35. dakikada yapabildi. İşin kötü tarafı; frikik ve kornerlerdeki etkinliği de bitti.
Yüksek transfer ücretini eksiksiz ve zamanında alan bir profesyonelin bu kadar vurdumduymazlığa hakkı var mı? En önemlisi de günümüzün müthiş temposunu inkar ederek adeta yürüyen bir yeteneğe, teknik direktör nasıl sınırsız prim tanır? Ligimizin seviyesi ortada. Böyle bir ligde Fenerbahçe gibi büyük bir kulüp, durarak oynayan Alex'in fırsat gelince atacağı bir golden, yapacağı asistten veya duran toplarından medet umuyorsa nasıl Avrupa'da büyük hedeflere ulaşacak.

KEZMAN ÇIRPINIYOR AMA GÜÇSÜZLÜĞÜ ENGEL OLUYOR
Kezman ayrı bir olay. Kalitesi ve kariyeri tartışılmaz. Ama adaleleri bitmiş. Bir şeyler yapmak için çırpınıyor ama güçsüzlüğü buna imkan vermiyor. En büyük özelliği, dar alanda attığı çabuk ve etkili çalımlar. Sonrasında da gol vuruşlarıdır. Ancak Kezman oynadığı maçlarda bir kere bile adam eksiltemiyor. Kafa toplarını alamıyor. Zico "Benim ileri ikilim Alex-Kezman veya Alex-Devid" diyor. Bunu zaten herkes anladı. Ama bun oyuncular hiçbir şey yapamıyorsa ve işler kötüyse değişikliğe git. Kezman atılmasa, Alex'i de çıkarmayacak, maçı başladığı 11 ile bitirecek.

ZİCO'NUN EN BÜYÜK ŞANSI MÜKEMMEL ORTA SAHA
Zico yatıp kalkıp şansına ve elindeki mükemmel orta sahaya dua etsin. Fenerbahçe, galibiyet golünü atmadan önceki bölümde, çok adamla hücuma çıkan Gençlerbirliği, skor avantajını eline geçirse, sarılacivertliler bu maçtan bir puan bile çıkaramazdı. Ama en büyük şans Gençlerbirliği'nin verdiği emeği boşa çıkaran bir hücum yetersizliğine sahip olması.

ALEX-DEİVİD İLE F.BAHÇE TURU İLK MAÇTA KAYBEDER
Aurelio tam bir profesyonel ve istikrar tablosu. Bana göre Fenerbahçe'nin temel direği. Yeri olmasa da Kezman ve Deivid'den çok daha iyi bir santrfor olacağını İzmir'de gösterdi. Gelişen bir pozisyonda son adam kimliğine girip, sırtı dönük asist yaptı. Ardından Tuncay'ın kesmesinde çabukluğuyla markajcısının önüne geçip golü attı. Semih ve Kezman cezalı olduğundan Alkmaar karşısında Deivid oynayacak. Alex-Deivid ikilisiyle eğer bir mucize olmazsa Fenerbahçe turu ilk maçta kaybeder. Ben olsam orta sahayı Mehmet Yozgatlı-Appiah-Deniz-Tuncay yapar, Aurelio'yu santrfor oynatırım. Hem ileride pres yaparak rakibin çıkışını önler hem çapraz koşular yapar hem de adam eksiltir.

SEMİH VE ÜMİT AĞZIYLA KUŞ TUTSA OLMUYOR
Fatih Terim, Türk vatandaşlığına geçer geçmez, aldığı bazı tepkilere rağmen doğru olanı yapıp, Mehmet Aurelio'yu ön liberoya monte etti. Ve de artık Aurelio, o görev yerinin değişmez adamıdır.
Fenerbahçe'nin de temel direği olan bu futbolcuyu bile Zico belli bir dönem kulübeye çekti. Semih ağzıyla kuş tutsa yaranamıyor. Kupa maçında çok kaçırdı ama Semih'ten başka pozisyona giren yoktu. Ama İzmir'de yine yedekti. Hem de dökülen iki oyuncuya rağmen. Ümit Özat görevini yapan deneyimli bir futbolcu. Uğur Boral ikinci yarıya kötü başladı, Ümit Özat yine kulübede. İkinci yarıda iyi oynayan Serkan, ilk devrede şans bulamamıştı. Eğer Önder sakatlanmasaydı hala kulübedeydi. Alex'in her halinde dokunulmazlığı olduğunu herkes biliyor. Tümer zaten kafaca işi bırakmış durumda.

TUNCAY VE AURELİO'SUZ FENER İLK İKİYE GİREMEZ
Bütün bunlardan sonra "Zico'nun Fenerbahçe'ye olumlu katkıları var" diyen çıkar mı? En fanatik taraftarlar bile benimle aynı fikirde. Zico yürüyerek de oynasalar, katkıları olmasa da Alex-Kezman-Deivid takıntısıyla işe devam edecek. İddia ediyorum Tuncay ve Aurelio'yu bu takımdan çıkarın 7-8 puanlık avantajlara rağmen Fenerbahçe ilk ikiye giremez.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kartal umut verdi   / 05-02-2007
 9 kişiden 10'a çıkınca   / 03-02-2007
 Zico yetersizliğini belgeledi   / 30-01-2007
 Görüntü felaket   / 27-01-2007
 F.Bahçe işini ciddiye alıyor, yavaş yavaş takım oluyor   / 23-01-2007
 Zico'ya tavsiyeler   / 16-01-2007
 Tigana'yı ya kovun ya arkasında durun   / 26-12-2006
 Semih beni yanıltmadı   / 19-12-2006
 İşte kurtarıcı Semih   / 14-12-2006
 Rahatsızlık 1'lerde!   / 12-12-2006
ÖMER ÜRÜNDÜL
Alkmaar maçında Aurelio santrfora!
Fenerbahçe'de...
İstihbarat müdürü görevinden alındı
İstihbarat müdürü görevinden alındı
Hrant Dink cinayetiyle ilgili Trabzon'dan gelen ihbar konusunda...
En büyük utanç
En büyük utanç
O.A.'nın ailesi hem rahibin annesinin, hem de İtalya Katolik...
Sahilde defile keyfi
Sahilde defile keyfi
Uruguay'ın Punta del Este bölgesinde düzenlenen plaj defilesinde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu