kapat
   
03 Şubat 2007 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Milliyetçilikle geçinenler kafatasçı"

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hani milliyetçilikle geçinenler var ya, bunlar milliyetçi filan değil, bunlar ırkçı, ayrımcı, kafatasçı, bunlar milliyetçi değil'' dedi.

Erdoğan, Manisa'da Atatürk Spor Salonu'nda AK Partililere hitap etti. Konuşmasında hükümetin başarılarından örnekler veren Erdoğan, uluslararası çevrelerin ''Türkiye yakın geleceğin en büyük küresel güçlerinden biri olmaya aday'' dediklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, hükümetin son derece önemli ve kritik atılımlar yaptığını belirterek, 4 yıl içinde Türkiye'yi ekonomisiyle, yönetimiyle, siyasetiyle, sosyal düzeniyle huzur ve güven ortamıyla, karanlıktan aydınlığa taşıdıklarını kaydetti.

''KAYMAK
TAKIMLARINA 2 KATRİLYON...''


Türkiye'nin büyük bir başarı gerçekleştirdiğini anlatan Erdoğan, partililerden yapılan icraatları vatandaşlara anlatmalarını isteyerek, geçmiş günlerin unutulmaması gerektiğini ifade etti. Kendilerinden önceki hükümet zamanında gecelik faizin yüzde 8 binlerde seviyesine çıktığını anımsatan Başbakan Erdoğan, ''O günlerin kaymak takımlarına, günde 2 katrilyon lira kazandırılıyordu'' diye konuştu.

''BU YILKİ ENFLASYON HEDEFİ YÜZDE 6''

AK Parti iktidarının göreve geldiği dönemde enflasyonun yüzde 30'lar seviyesinde olduğunu, şu an ise tek haneli rakamlar seviyesine indiğini belirten Erdoğan, bu yılki enflasyon hedefinin yüzde 6 olduğunu bildirdi.

Başbakan Erdoğan, bu kararlılıklarından taviz de vermeyeceklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Türk Lirası'ndan 6 sıfır atacağız deyince 'enflasyon patlar' diyorlardı, patlamadı çatladı. Zil takıp oynamak isteyenler bekledikleri olmayınca çatladı. Benim vatandaşımın cebindeki parayı bu çağdaş, modern hırsızlar çalıyorlardı. Hani Türk Lirası'nın değerini koruyacaktınız? Bunu soracaksınız onlara. Hani milliyetçilikle geçinenler var ya, bunlar milliyetçi filan değil, bunlar ırkçı, ayrımcı, kafatasçı, bunlar milliyetçi değil. Milliyetçilik, bu vatana hizmettir, milletçilik, bu millete hizmettir, milliyetçilik, bu milletin derdiyle dertlenmektir, işte milliyetçilik budur. Milliyetçilik, bu milletin parasının değerini düşürmek değil, bu milletin parasını değerin yükseltmektir. Biz, bunu yapıyoruz.''

''BU ÜLKEYE SEVDALIYIZ DEDİK''

Hiçbir zaman bu ülkede 'Ya sev ya terk et' demediklerini ifade eden Erdoğan, ''Sadece, 'bu ülkenin insanları birbirini sevsin' dedik. Biz, 'her şey Türkiye için' dedik ve bu yola böyle çıktık. Bizim farkımız bu, ve bu yola çıkarken bir şey daha söyledik, 'bu ülkeye sevdalıyız' dedik. Bizim derdimiz bu'' diye konuştu.

Göreve geldiklerinde milli gelirin 181 milyar dolar olduğunu, şu anda ise bu rakamın 381 milyar dolara çıktığını kaydeden Başbakan Erdoğan, laf değil, icraat yaptıklarını söyledi.

''Bunlar kuru sıkı atıyorlar'' diyen Erdoğan, ''Bizden önceki ANAP, MHP, DSP koalisyon hükümetinin halini gördük, nasıl bir Türkiye devraldığımızı biliyorsunuz'' dedi.

Çiftçiler üzerinden politika yapmak isten çevreler olduğunu anlatan Erdoğan, AK Parti hükümeti döneminde, Ziraat Bankası kredilerin faiz oranlarının yüzde 59'dan yüzde 17, 5 düştüğünü hatırlattı.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Efendim, küçük esnaf çok mağdur, doğrudur olabilir, ama ben bir gerçeği söylemek durumundayım, bu mağduriyetinin sebebi ne, bunun üzerinde durmak lazım. Küçük esnaf başarılı olur, kazanır, başarısız olur, kaybeder, bizden öncekiler, bir veriyorsa, biz küçük esnafa 10 veriyoruz, biz Halk Bankası'ndan esnafa yüzde 13 ile kredi veriyoruz, önceden yüzde 49 faiz ile kredi veriliyordu.

Allah aşkına yüzde 49 ile kredi verenler değerli oluyor. Yüzde 13 ile vereler değersiz oluyor. 4 yıl önce bu ülke uçurumun kenarındaydı, bu ülke 'hasta adam' tabiri ile yeniden karşı karşıya değil miydi? Bu ülke ağır sıkıntılar yaşamadı mı? Çok şükür artık o günlerin çok çok gerisindeyiz. Türkiye'nin uçurum kenarına geldiği o karanlık günleri unutmamalıyız. Çünkü onlar bizim için ibret vesikasıdır.''

'SENİ ÜZERİNİ BİZ DE ÜZERİZ' SLOGANI

Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında bir grup partili ''Seni üzeni biz de üzeriz' sloganı atınca, Başbakan Erdoğan, ''Gençler bunu sandıkta yapıyorsunuz değil mi?'' diye seslendi.

Bugüne kadar hiçbir siyasi liderin ''önceki dönemden iyi durumdan değilseniz bize oy vermeyin'' demediğini belirten Erdoğan, ''Bizim yaptıklarımız ortada, onun için bu kadar rahat konuşuyoruz'' dedi.

Erdoğan, partililerin 'Kıskananlar çatlasın' sloganları üzerine de ''Çatlamasın, çünkü, onların oyu da bize lazım, gerçeği anlayacaklar, onlar da 'Beraber yürüyelim bu yollarda' kervanına katılacaklar'' diye konuştu.

''BUNLAR, ÜZÜME KORUK DİYEN CİNSTEN''

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türk ekonomisi artık sağlam ve güçlü bir ekonomidir, Bolu Tüneli yıllardır bitmemişti. Biz 4 yılda bitirdik, şimdi diyorlar ki; Tünel 'Nisan'da bitmez Haziran'da, Temmuz'da biter. Diyelim ki; Haziran, Temmuz'da bitirilecek. Siz bunu 10-15 yılda bitiremediniz. Hatta tüneli limon deposu yapalım mı, patates deposu mu yapalım, bunun hesaplarını yapıyordunuz. Tünelden geçenler başka diyor, bunlar başka diyor, bunlar yetişemediği üzüme koruk diyen cinsten, bunlar laf salatası üretir, biz hizmet üretiriz. Bir TIR'ın kaygan zeminde dikkatsizlik sonucu yaptığı kazayı tünele mal etmeye kalktılar.''

AK Parti'nin kırmızı çizgilerini de anlatan Erdoğan, ''Biz, 'etnik milliyetçiliğe karşıyız, ırkçılığı kabul etmiyoruz' dedik. Biz, Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesi bağrımıza basıyoruz, ayrım yok'' dedi. Erdoğan, bölgesel milliyetçiliğe de karşı oldukların vurgulayarak, Türkiye'nin her tarafını çağdaş ve modern hale getireceklerin ifade etti.

BAHÇESARAY'IN KADINLARI VE SATRANÇ

Van'ın Bahçesaray ilçesini buna örnek olarak veren Erdoğan, yolun daha önce yılın 11 ayı kapalı olduğunu, ancak hükümetleri döneminde yapılan yolla, buna duruma son verdiklerini dile getirdi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

''Şu ifade Bahçesaray Belediye Başkanın ifadesidir, 'Biz, 11 ay Van'a kapalı, Allah'a açığız' dedi. Ne demek bu dedim, 'Biz Bahçesaray'dan çıkamayız, kar yolları kapar, biz de evlerimizde bol bol satranç oynarız' dedi. Sonra öğrendim ki Van'ın Bahçesaray'ın kadınları Türkiye'de satrancı en iyi bilenlerdenmiş.''

''İMAM HATİP MEHTER TAKIMINDAYDIM''

Konuşması sırasında AK Parti Turgutlu İlçe Teşkilatı üyelerinin ''Turgutlu seninle gurur duyuyor' şeklinde slogan atması üzerine Başbakan Erdoğan, ''Turgutlu çocukluk yaşımda benim ilk tanıdığım yerlerden birisidir ha. Çünkü öğrenciydim ve imam hatip mehter takımındaydım. Mehter takımında da bize Turgutlu mehter takımından misafirler gelir ders verirlerdi. Meşhurdu Turgutlu'nun mehter takımı ve Türkiye'nin en iyilerindendi. Bundan dolayı da Turgutlu'nun bizde özel bir yeri var, anlamı var'' dedi.

Erdoğan, konuşmasında, ''Aramıza nifak tohumları ekmek isteyenlere sakın ha prim vermeyin. Biz, biriz, beraberiz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak aydınlık Türkiye geleceğinin sigortasıyız' diye konuştu.

''SANDIKTAN KUŞ UÇURTMAYIN''

Kasım ayında genel seçim olduğunu hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sandıklarda kuş uçurtmayacaksınız, kuş, ona göre. Hanım kardeşlerimiz olarak çok çalışacaksınız, her sandıkta 3 hanım kardeşimi buradan görevli ilan ediyorum. Biz medyayla çalışmıyoruz, örgütle çalışıyoruz örgütle. Teşkilatımız ne kadar güçlüyse biz o kadar güçlüyüz, bunu böyle bilin. Biz medyala gelmedik, teşkilatla geldik, yine teşkilatla geleceğiz.''

Atatürk Spor Salonu'ndaki etkinliğe Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Edibe Sözen, Nükhet Hotar Göksel, Şükrü Ayalan ve bazı milletvekilleri katıldı.Erdoğan, buradaki programının ardından Manisa Belediyesine geldi ve Belediye Başkanı Bülent Kar'ı ziyaret etti.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan'dan CHP'ye 'adayınızı belirleyin' teklifi
 Rum tarafı bastırıyor
 Gül'ün kritik randevuları
 "Türkiye sınır ötesi operasyon yapabilir"
 'Lagendijk özür dile'
 Baykal ve Erdoğan'a 301 için açık mektup
 CHP'den 29 sorun komisyonu
 Romanlar CHP Oval ofisinde
 Şükrü Sina Gürel CHP'ye geçiyor
 Kesimoğlu, Arınç'ı istifaya çağırdı
 Kondom eylemi Anavatan'ı böldü
 Gül, Tiran'da Kosova konusunda bastırdı
 Bryza: PKK ile ilgili adım atmalıyız
 "Raltson Mahmur'da mermi buldu"
 "El Kadı'ya kefilim" diyen Erdoğan'a suç duyurusu
 'Derin devleti ortaya çıkarsın'
YAVUZ DONAT
Ankara'nın çivisi mi çıkıyor?
Emniyet, siyaset,...
Küresel ısınma insanoğlunun suçu
İklim Değişimi Uzmanlar Grubu uyardı: Küresel ısınma son 50 yılda...
Vekiller şimdi 'ahlak bekçiliği'ne soyundu
AKP'li Öner Ergenç, "Yatak kıyafetiyle program sunan var" derken,...
Samast ve Hayal birlikte silah çekti 'Vuran Hayal'
Samast ve Hayal birlikte silah çekti 'Vuran Hayal'
Ortaya çıkan gizli sürpriz tanığa göre, Ogün Samast Agos gazetesinin...
Jandarma ve polis karşı karşıya geldi
Jandarma ve polis karşı karşıya geldi
Samast'ın posterinin Emniyet'te çekildiği ortaya çıktı. Jandarma'nın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu