kapat
   
03 Şubat 2007 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Samast ve Hayal birlikte silah çekti 'Vuran Hayal'
Hemen tanıdım Yasin Hayal'di

'Tetiği Yasin Hayal çekti'

Sürpriz kadın tanık, polise "Dink'i Hayal vurdu" dedi. Hayal'in olay yerinde olduğunu gösteren kaset Dink'in ailesi ve avukatına da izlettirildi.

Dink suikastinde sürpriz gelişme... Cinayet sırasında olay yerinde olduğunu söyleyen bir kadın tanık polise "Yasin Hayal de oradaydı. Hrant Dink'i onun öldürdüğünü gördüm" dedi.

AÇIKLANMAYAN KAMERA GÖRÜNTÜSÜ
Bu arada Emniyet'te saklı olan bir kaset de Dink'in ailesi ve avukatına izlettirildi. Bölgedeki 20'yi aşkın kameranın görüntülerini izleyenlerden biri şunları anlattı:

YASİN ARKADAN, SAMAST ÖNDEN
"Dink çıkınca 4-5 suikastçi hareketleniyor. Grubun lideri 40-45 yaşlarındaki kişi bir bahaneyle Dink'i durduruyor. Yasin Hayal arkadan Samast önden yaklaşıyor.

HAYAL VE LİDER İNŞAATA GİZLENDİ
Samast'ın silahı ateşlenmiyor. Dink yere düşünce Samast bağırarak kaçarken Hayal ve grubun lideri uzaklaşmadan gelişmeleri saklandıkları yerden izliyor.

KAZAK AYNI KAZAK
Yasin Hayal Trabzon'da yakalandığında üzerindeki kazak cinayet anındaki kamera görüntüleriyle aynıydı.

Fotoğraftaki polis şefi gitti

Samsun Emniyeti'nde polis ve jandarmaların, suikastin zanlısı Samast'la kolkola poz verdiği görüntüler deprem yarattı. Samsun Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Yakup Kurtaran, Terörle Mücadele Şube Müdürvekili Metin Balta ile bir komiser ve bir polis memuru görevden alındı. 4 jandarmanın görev yeri de değiştirildi.

Jandarma: Bu bir tertip

Samast'la kolkola fotoğraf için jandarmadan açıklama: "Jandarmada çekilmiş gibi servis edilmesi bu tertibin arkasında olanların niyetlerini göstermesi açısından endişe vericidir."

Polisten karşı yanıt
Emniyet Sözcüsü Çalışkan, jandarma açıklamasına "Kurumların birbirini basın önünde suçlamaları doğru değil" diye yanıt verdi. Fotoğraf için de "Polis profesyonel olmalı, görevde duygulara yer olmamalı" dedi.


Samast ve Hayal birlikte silah çekti 'Vuran Hayal'

Ortaya çıkan gizli sürpriz tanığa göre, Ogün Samast Agos gazetesinin önünde yalnız değildi İkinci kişi Yasin Hayal arkadan gelip, yaklaşık 1.5 metre mesafeden Dink'in kafasına ateşledi.

Hrant Dink suikastinde tetikçi olarak gösterilen Ogün Samast'ı cinayete azmettirdiği açıklanan Yasin Hayal'in asıl tetikçi olduğu iddia edildi. Dink cinayetiyle ilgili ifade veren sürpriz kadın tanık, asıl tetikçinin Yasin Hayal olduğunu ileri sürdü. Can güvenliği nedeniyle adı saklı tutulan kadın tanık, önceki gün saat 13.00'de Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, yaklaşık 9 saat kamera görüntelerini izledi ve gerçek tetikçinin Yasin Hayal olduğunu iddia etti.

"ÜÇ EL ATEŞ ETTİ"
Sürpriz tanığın iddiasına ve kamera kayıtlarına göre suikast şöyle gelişti: Kamera görüntülerine göre 14.57'de Hrant Dink, bankadan çıkıp Halaskargazi Caddesi'nde yürümeye başladı. Suikastten saniyeler önce Dink'in yanına orta yaşlı, esmer bir kişi geldi. İkili kısa bir konuşma yaptı. Yoluna devam eden Dink'e bu kez sağdan yine esmer, kısa saçlı ikinci bir kişi yaklaştı. Bu kişiyle sohbet eden Dink'in karşısına daha sonradan tetikçi olduğu iddiasıyla tutuklanan Ogün Samast çıktı ve tabancasını çekti. Dink, karşısındaki eli silahlı kişiye bakarken bu kez arkadan çizgili kazaklı, siyah montlu ve açık renk pantolonlu bir kişi yaklaştı. Yaklaşık 1,5 metre mesafeden 3 el ateş etti. Kadının anlatımlarınaBABASI: BENİMLEYDİ... Yasin Hayalin babası Bahattin Hayal, oğlunun olay sırasında Samastla birlikte olmadığını söyledi. Baba Hayal, Olaydan bir saat sonra eve geldi birlikte televizyondan izledik dedi. göre Dink, kanlar içerisinde yere düşerken Samast hızla, arkadan gelen saldırganın yanına gitti. Ikili burada bir süre konuştu ve Samast, tabancayı beline takıp koşmaya başladı. Yasin Hayal olduğu ileri sürülen kişi ise Şafak Sokak'ın girişinde bir başkasıyla buluşup koşarak aynı sokakta bulunan bir inşaatın içerisine girdi. Görgü tanığı kadın, tetiği çekenin, adını sonradan öğrendiği Yasin Hayal olduğunu ileri sürdü.

3.5 DAKİKA KAMERADA
Kadın, Emniyet'te izlediği Akbank'a ait ATM kamerasındaki görüntülerde bulunan kişinin, Yasin Hayal olduğunu iddia etti. Görüntülerde Yasin Hayal olduğu ileri sürülen kişi, 3.5 dakika yer alıyor. Cinayetten birkaç dakika önce Agos gazetesinin köşesinde bulunan ağacın yanındaki, Hayal olduğu ileri sürülen ikinci kişi sürekli telefonla konuşurken görüntüden çıkıyor. Saniyeler sonra ise geri geri gelirken yeniden kameralara takılıyor. Şişli'ye doğru döndüğünde Hrant Dink'in bankaya doğru yürüdüğü görülüyor. Dink bankaya girdiğinde ikinci kişi, cinayet noktasına doğru yol alıyor. Bu sırada zanlı yine görüntüden çıkıyor. Bankadan çıkan Dink ise vurulduğu noktadan yaklaşık 3 metre önce kameralara son kez takılıyor. Ancak görüntülerde cinayet anı bulunmuyor.

Erhan ÖZTÜRK / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Jandarma ve polis karşı karşıya geldi
 'Bu ne sululuk, bu ne gayriciddilik'
 Jandarma aslında ne dedi?
 Yeni görüntülere göre Dink suikasti ekip işi
 "Emniyet Jandarma'ya tuzak kurdu"
 "El Kaide, Başbakan'a suikast yapacaktı" iddiası
 Genelkurmay'dan TGRT'ye 'yasak'
 Miniatürk'te Hitit maketleri de olacak
 Şanlıurfa'da aşure izdihamı
 El Kadı'nın arama kaydı yoktu
 Orhan Pamuk'a zeytin dalı
 MİT'ten eleman için gazete ilanı
YILMAZ ÖZDİL
Futbol...
Uzun süredir gelmiyordum.
Özlemişim...
MEHMET BARLAS
Ütopyalarla enerjimizi ziyan etmeyelim...
Dünya...
FATİH ALTAYLI
Rezaletin şimdilik son perdesi
Rezaletin son perdesi...
ERDAL ŞAFAK
Türkiye nereye?
Toplum şirazesinden çıkıyor....
TIME da Ermeni lobisine boyun eğdi
Amerika'nın saygın haber dergisi Time, 2005 yılında verdiği Türkiye...
Katliamı inkâr yasası
Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Almanya son 20 yılda Balkanlar'da...
Şanlı yürüyüş
Şanlı yürüyüş
Sorumsuz Kezman'a, sahada gezen Alex'e, güven vermeyen Volkan'a,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu