kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kendine özel giysi arayan bize gelsin
Kendine özel giysi arayan bize gelsin
Tülin Şahin çok güzel giyiniyor

Kendine özel giysi arayan bize gelsin

Annesi Ufuk Spence ile Nişantaşı'nda bir butik açan rockçı Pamela: İllaki artist ya da ünlü giydireceğiz diye bir amacımız yok. Kendisine özel kıyafetler arayan herkese hitap edeceğiz.

ockçı Pamela Spence ile annesi Ufuk Hanım, moda sektörüne el attı ve anakız, Nişantaşı'nda 'UFF' adlı bir butik açtı. Çılgın kıyafet ve aksesuvarların bulunduğu mekanın 'eş dost zorlamasıyla' hayata geçtiğini söyleyen Pamela, "Benim bütün kıyafetlerimi annem dikiyordu. Çevremdeki insanlar da giydiklerimi beğenip, sürekli nereden aldığımı soruyordu. Arkadaşlarım 'Hadi bir yer açın' dedikçe biz erteledik ama bu kez her şey hızla gelişti" dedi. Spence'ler ile 'UFF' ve moda üzerine konuştuk.

NİŞANTAŞI ÇOK UYGUN


* Bu tip butikler genelde Beyoğlu'nda açılır. Siz neden Nişantaşı'nı seçtiniz?
Pamela S: Nişantaşı büyük mağazaların yer aldığı ama daha alternatif kıyafetler arayanlar için de uygun bir yer. Mağazanın arka odasında da atölyemiz, makinelerimiz falan var. Sürekli üretimimiz devam ediyor. Şimdi bir iki büyük projeye kostüm yapacağız. O yüzden bence Nişantaşı ideal.

* Müdavimleriniz kimler? Size gelen ünlüler var mı?
P.S: Yeni açıldığımız için henüz bir müdavim kitlesi oluşmadı. Ama ben olmadığımda buraya hayranlarım geliyormuş. 'Pamela yok mu? Biz de bu kıyafetlerden alacağız ama bütün paramızı yılbaşında harcadık' diyorlarmış. Buradan alışveriş eden ünlü, şu an için yok ama bir sürü ünlü arkadaşım geldi, kıyafetlere baktı. Daha sonra onlar için özel şeyler tasarlayacağız.

* Genelde kimlere hitap ediyorsunuz?
P.S: Genç bir kitleyi hedefliyoruz. İllaki müzisyen ya da artist giydireceğiz diye bir şey yok. Alternatif kıyafetler sevenler burada kendilerine uygun parçalar bulabilecek. Kafasında farklı şeyler olup da bulamayanlar bize gelecek. Ufuk S: Mağazamız genç olanlara ya da onlar gibi giyinmeyi sevenlere hitap ediyor. Pamela gibi giyinmeyi sevenler bu mağazayı seçecekler.

KAFAMA GÖRE DİKERİM

* Büyük beden kıyafetler dikmeyi de düşünüyor musunuz?
P.S: Ufak tefek kız arkadaşlarım 'Alışverişe gittiğim zaman hiçbir şey bulamıyorum' diye şikayet ediyor. Aynı şey, büyük bedenler için de geçerli. Onlar da her kıyafetin kendilerine küçük geldiğini söylüyor. Bu yüzden özel tasarımlara girmek gerekiyor bence. Çünkü insanın giyecek bir şey bulamaması kadar kötü bir şey olamaz.

* Zevkleriniz uyuşuyor mu?
P.S: Ben biraz uçuk şeylerden hoşlanıyorum. Annem benim zevkimi biliyor. Ben de anneme bir şey aldığım zaman onun zevkine göre alırım. Farklı giyiniyor olabiliriz ama zevklerimiz uyuyor. Mesela; annemin giydiği klasik bir bluzu ben giymeyebilirim ama bu beğenmediğim için değil, kendime yakıştıramadığım içindir.
U.S: Aradaki yaş farkını da düşünmek lazım. Ben de gençken çok enteresan şeyler giyiyordum. Halen de giyiyorum ama burada devamlı makinenin başında kıyafetlerim iplik içinde kalıyor. Ben kafama göre dikerim ve giyerim.

* Peki diktiğiniz kıyafetler tek mi yoksa bir ikincisi var mı? Kıyafetlerdeki fiyat aralığı nedir?
P.S: Tek veya iki tane. En fazla ikinci bir insanın üzerinde görürsünüz. O da zor bir ihtimal. Fiyatlar 70'ten başlayıp 400, 450 YTL'ye çıkıyor. Şapkalar çok özel; el yapımı; onları başka bir yere yaptırıyoruz.
U.S: Her yere baktığınızda aynı tip kemerler, şapkalar, takılar... Tayt bu sene moda diye her yerde tayt var. Biz ancak çok enteresan bir kumaş bulduğumuz zaman tayt yapmayı düşünebiliriz.

SERİ ÜRETİME NİYETİMİZ YOK

* Üretimde kaç kişi çalışıyorsunuz?
U.S: Şu anda bir tane yardımcım var. Bunları yaparken dışarıdan 45-50 kişi yardım etti. Deneme aşamasındayız. Ancak çok büyük bir iş olursa dışarıdan yardımlar sürecek. Dikiş devam ettiği için her gün üç parça eşya çıkıyor. Butik dükkan burası, seri üretime geçme gibi bir niyetimiz yok.

* 'UFF'ta erkekler için de kıyafetler dikiyorsunuz değil mi?
U.S: Erkekler için de dikiyoruz ama şu anda daha az. Çünkü Nişantaşı'ndaki her yer ucuzluğa girdi. Biz de sezon açısından biraz geç kaldık onun için de az ürünle işe başladık. İnşallah baharlıklarda açığımızı kapatacağız.

ASLI ÖRNEK

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Kendine özel giysi arayan bize gelsin
 Maço değil maçoseksüel!
 'Wallpaper' Ece'yi öve öve bitiremedi
 18 yaş sınırı çok kızdırdı
 Bendeniz çok değişti
Sahneye kombinezon giyerek bile çıkabilirim
Sahneye kombinezon giyerek bile çıkabilirim
6 ay önce evlendiği İlker İnanoğlu'ndan boşanacağını açıklayan ünlü...
Salsayla tango el ele tutuşacak
Salsayla tango el ele tutuşacak
Ortaköy Rock House Cafe 9 Şubat'ta eğlenceli bir buluşmaya ev...
'Boşa geçmedi hayat, buna da şükür' demişti
Türk siyasetine damga vuran İsmail Cem, akciğer kanseri nedeniyle...
Yılbaşı heyecanı
Bu sene 31 Aralık'ta ilginç bir tesadüf yaşanıyor ve Kurban Bayramı...
Kış hastalıkları
Üst solunum yolu enfeksiyonları tehlikeli mi? Zatürreenin ilk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.