kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sahneye kombinezon giyerek bile çıkabilirim
Sahneye kombinezon giyerek bile çıkabilirim
Sadece mal olan da var topluma mâl olan da
Birlikte albüm yapmak istiyorlar

Sahneye kombinezon giyerek bile çıkabilirim

6 ay önce evlendiği İlker İnanoğlu'ndan boşanacağını açıklayan ünlü şarkıcı Yeşim Salkım teselliyi tiyatroda arıyor. Galası 1 Mart'ta yapılacak 'Casablanca' adlı müzikalle tiyatro sahnesine ilk kez adım atacak olan Salkım iddialı: İyi bir oyuncu olduğumu düşünüyorum. Yönetmenim ne isterse yaparım. Öpüşürüm, sevişirim, gerekirse sahneye kombinezonla bile çıkarım.

Son günlerde her yerde İlker İnanoğlu- Yeşim Salkım evliliği konuşuluyor. Boşanacaklarını açıklayan Yeşim Salkım teselliyi tiyatroda arıyor. 2 yıl önce beyazperdenin unutulmaz filmlerinden 'Casablanca'yı sahneye uyarlayarak bir ilke imza atan Tiyatro Kedi, 1 Mart'tan itibaren bu müzikali yeniden izleyiciyle buluşturacak. Bu sezon oyunda Atılgan Gümüş'e 'Sahnede öpüşmem' diyen Sibel Bilgiç'in yerine "Yönetmenin istediği her şeyi yaparım" diyen Yeşim Salkım eşlik edecek.

ÇOCUKLAR HUZUR VERİYOR

Oyun hakkında konuşmak için Tiyatro Kedi'ye gittiğimizde Salkım eşofmanlar içinde karşılıyor bizi. Özür dileyerek bağdaş kuruyor karşımızda. Ardından Atılgan Gümüş'e dönerek, "Çocuklarını buraya getir. Bu aralar tanıdığım ne kadar çocuk varsa yanımda istiyorum. Onlarlayken kendimi iyi hissediyorum" diyor. Yönetmeni evliliğiyle ilgili konuşmasını yasaklamış. Merak etsem de soramıyorum... Sadece, oyunla ilgili konuşurken parlayan gözlerinin zaman zaman uzaklara daldığına ve mahzunlaştığına şahit oluyorum...

* Atılgan Bey, daha önce bu oyunu Sibel Bilgiç'le oynadınız. 1 Mart'ta 101. oyuna çıkacaksınız. Yeşim Hanım'dan başka ne gibi yenilikler olacak oyunda? A.G.: Yeşim'in oyuncu donanımı Sibel'in donanımından daha farklı. Bu yüzden oyunda pozitif yönde değişiklikler olacak. Öyle ki ben oyuna yeni bir oyun olarak bakıyorum. Dekorumuz değişiyor, kostümler yenileniyor. Geçtiğimiz senelerde izlemiş olanlar bile oyuna geldiklerinde farklı bir şey bulacaklar.

KARİYERİM MÜZİKALLERLE SÜRECEK

* Yeşim Hanım bu sizin ilk tiyatro deneyiminiz olacak. Nasıl geldi bu teklif? Y.S.: Yönetmenimiz Hakan Altıner ve İpek Altıner benim çok eski dostlarım. Onlarla birlikte bir şey yapmayı her zaman istedim ama hazır hissetmem çok önemliydi. Bana tiyatroya müzikli bir oyunla geçmek daha doğru geliyordu. Çünkü ben tiyatrocu değilim. Belki 20 sene sonra 'tiyatrocu oldum' diyebilirim. Altıner'ler yeniden 'Casablanca'yı sahnelemek isteyince hemen kabul ettim. Bu hem oyunculuğumu, hem de şarkıcılığımı gösterebileceğim bir oyun. Yepyeni bir başlangıç. Müzikal anlamdaki kariyerimi bu şekilde sürdüreceğim.

* Daha önceden tanışıyor muydunuz? A.G.: Hayır. Çok komik bir olay var. Ben askerdeydim. Gelmeme 3-4 gün kala gazetede okudum oyunun tekrar sahneleneceğini. Tiyatrom bana bir sürpriz yaptı. O kadar sevindim ki. Çünkü bu oyuna çok yazık oluyordu. Yeşim'le oynayacağıma da çok sevindim. Ben Yeşim'in sesini ve sanatsal duruşunu hep çok beğenirdim.

* Film bir klasik. Bir gün sahnede bu filmi oynayacağınız aklınıza gelir miydi? A.G.: Kesinlikle hayır. Ben bu oyunda 2 heyecanı birden yaşıyorum. Hayran olduğum bir filmi, hayran olduğum bir isimle birlikte sahneliyorum. Y.S.: Ben ait olduğum yerde olduğumu düşünüyorum. Buradan uzun süre çıkmaya da niyetim yok. Hayallerimi hep geniş tuttum. Yurtdışında müzikal izlerken hep 'neden ben de bir gün böyle bir projenin içinde olmayayım' derdim. Bunu yapacağımı biliyordum. Sadece zamanını ve yerini bilmiyordum. Nasip 'Casablanca'yaymış. Tiyatro hata kaldırmayacak bir iş ve ben birçok şeyi ilk kez deneyeceğim. Belki de tango yapamayacağım mesela. Yerime dublör kullanacaklar. (Gülüyor)

*
Hocanız Kahraman Nasirov doğuştan dansçı olduğunuzu söyledi ama... Y.S.: Öyle mi? Ay ne bileyim işte... A.G.: Yeşim uğur bozulmasın diye kendi için kötü diyor. Sahneye çıktığı zaman ne kadar iyi olduğunu görüp keyfini çıkaracak. Y.S.: Elimden geleni yapacağım. Takdir seyircinin. Benim tek istediğim sahnede olmak. İlk gün nasıl çıkacağımı bilmiyorum sahneye. Çıktıktan sonra nasıl ineceğimi de bilmiyorum.

* Oyuna Sibel Bilgiç sahnede öpüşmüyor diye mi ara verildi? Y.S.: Zaten İpek bana ilk olarak 'öpüşür müsün' diye sordu. (Gülüyor) A.G.: Böyle bir şey mümkün değil. Oyuna ara verilmesinin tek nedeni benim askere gitmemdir.

BEN ÖPÜŞÜRÜM!

* Peki bir oyuncunun 'ben öpüşmem' demek gibi bir lüksü olabilir mi sizce? Y.S.: Bir şeyi gerçekten yaşatamazsanız insanlar izledikleri şeye inanmaz. Öpüşmek ya da sevişmek; rolünüzün gereği neyse oyuncunun görevi onu oynamaktır. Önemli olan oyun bittiğinde ne verdiğinizdir. Oyunun içindeki bir saniyelik bir temas önemli değildir. Sahneye kombinezonla da çıkarsınız, üstünüz başınız paramparça da, prenses olarak da. Oyunculuk bu demektir. A.G.: Bu yönetmene bağlıdır. Eğer o orada öpüşülmesi gerekildiğine inanıyorsa bunu bize söyler, biz de uygularız.

* Peki bu sezon için böyle bir şey söylendi mi? Y.S.: Henüz söylenmedi çünkü biz henüz genel provalara başlamadık. Ama kendisi ne söylerse bizim görevimiz sahnede onu yapmaktır.

SİBEL BİLGİÇ BENİM GİBİ OLAMAZ

* Eğlenceli bir anı yaşandı mı şu ana kadar? A.G.: Benim için en komik olay oyunun yeniden başlayacağını ve Yeşim'le oynayacağımı gazeteden öğrenmekti. Hemen birlik komutanıma gittim rica ettim. "Beni gönderin yoksa kaçacağım" dedim. (Gülüyor) Y.S.: Askerliğini yakacağından korktuk. (Gülüyor) İlk tanıştığımızda şarkıları geçerken bir şarkının bir yerinde Atılgan benden şarkıyı değişik bir şekilde okumamı istedi, ben de okudum. Bunun üzerine, "Allah'ım inanamıyorum" dedi, diz çöktü ve "Yapabiliyor" diye bağırdı. (Kahkahalar) A.G.: Yeşim'den sadece çok profesyonel şarkıcıların yapabileceği caz kalıplarında bir ses çıkarmasını istedim. Aslında onu test ettim. (Gülüyor) Yapabildiğini görünce de mutluğumu gizleyemedim. 'Oooooh' çektim.

* Siz hiç test yapmadınız mı Yeşim Hanım? Y.S.: Hiç gerek yok. Ben Atılgan'ı test edemem. O test edilip onaylanmış durumda zaten. (Gülüyor) A.G.: Ben o gün özlem giderdim Yeşim'e o testi yaparak. (Gülüyor)

*
Sibel Bilgiç mi yarattı o özlemi sizde? Y.S.: Sibel iyi bir yorumcu ama onun tecrübesiyle benimki farklı. Ben konservatuvarlıyım. Müzikal bilgim yıllar olarak önde gidiyor. Onun ilk albümünü yapan bendim. Sibel son derece başarılı bir iş çıkarttı. Ama ben nasıl Nurseli İdiz gibi olamazsam Sibel de benim gibi olamaz. Bir de o oyunculuk yapmamıştı daha önce. Benim oyunculuk tecrübem de var. Bunlar üst üste geldiği zaman Sibel ilk denemesiyle bence fevkaladeydi. A.G.: Sibel oyuncu değil. Özel olaylardan dolayı bir dönem şarkıcılığa da ara vermişti. Doğal olarak kaygıları vardı ve bazı şeyleri yapmaya korkuyordu. Ama yine de her şeyi çok iyi yaptı.

ECE SARUHAN - GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Çocuklar 'kids pilates'le dik durmayı öğreniyor!
 Kadınların %23'ü ilişki bittiğinde imaj yeniliyor
 Sahneye kombinezon giyerek bile çıkabilirim
 Salsayla tango el ele tutuşacak
 Kanlı elmas vahşeti Afrika'yla sınırlı değil
 Galada etek giymeyi unuttu!
 Scarlett ile Mark Wahlberg aşk yaşıyor
 Onun da selüliti var
 Ünlülerin moda fobileri
 Vitrin meleği
ELVAN DEMİRKAN
Romantik ilişki ile spiritüel ilişkinin farkı
Meşhur...
AYŞE TÜTER
Baharatlı lokma
Bir tencereye şekeri, suyu, limonu koyup...
Maço değil maçoseksüel!
Maço değil maçoseksüel!
2005 Dünya Erkek Güzeli Tolgahan Sayışman: Kadınlara değer veririm...
'Wallpaper' Ece'yi öve öve bitiremedi
'Wallpaper' Ece'yi öve öve bitiremedi
Dünyanın en prestijli tasarım dergisi 'Wallpaper', şubat sayısında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.