kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tecavüz sahnesinde psikolojim bozuldu
Tecavüz sahnesinde psikolojim bozuldu
O sahnede Nejat İşler çok profesyoneldi!

Tecavüz sahnesinde psikolojim bozuldu

Toplumsal şiddetin işlendiği 'Barda' filminde, Nejat İşler'in tecavüz ettiği Melis Birkan "O sahnede epey zorlandım" dedi ve ekledi: Bu olayın gerçekte yaşanması çok ürkütücü.

Tecavüz ve şiddet sahneleri nedeniyle Kültür Bakanlığı Sinema Denetleme Kurulu'nun 18 yaş sınırı getirdiği 'Barda' filminin başrol oyuncularından Melis Birkan, psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde yönetmen Serdar Akar'ın "Filmi 10 yaşındaki oğluma izlettirmeyeceğim" dediği 'Barda'nın, hasılat için şiddet unsurları içermediğine de vurgu yapan güzel oyuncu, filmde tecavüze uğrayan genç kızlardan birini canlandırıyor. Birkan, "Şiddeti çekici kılanın ne olduğunu bilmeyi ve bunu ortadan kaldırmayı çok isterdim" diyor.

ŞANS KAPIMI ÇALDI

*
Melis Birkan'ı biraz tanıyabilir miyiz? Oyunculuğa nasıl başladı, hangi yapımlarda yer aldı? Oyunculuğa, şu anda da menajerim olan Özlem Durak sayesinde başladım. Dans ettiğim bir etkinlikte beni görmüş. Oyunculuk yapmam konusunda beni ikna etti... İyi ki de etmiş!

* Bu yıl size şanslı geldi herhalde? Çünkü pek çok yapımın içinde görmeye başladık sizi... 'Barda', 'Amerikalılar Karadeniz'de 2'... Sadece şans demesek? Çok çalışıp gerektiği kadar sabrederseniz; şans kapınızı işte o zaman çalıyor.

* 'Barda' filminde tecavüze uğrayan kızlardan birini canlandırıyorsunuz... İzleyenleri role inandırmak için biraz o karakterin kimliğine de bürünmek gerekiyor sanırım... Bu anlamda bu rol, psikolojinizi olumsuz etkiledi mi? Yönetmenimiz Serdar Akar ile çekim öncesinde çok uzun bir ön hazırlık yaptık. Bu da çekim aşamasına çok hazırlıklı girmemi sağladı. Tabii ki kolay sahneler değildi hiçbiri... Etkilendiğim zamanlar çok oldu. Ama çekimler bittikten sonra devam eden bir olumsuzluk yaşamadım.

* Şiddet sahnelerinin çekimlerinde zorlandınız mı peki? Mesela darbe aldığınız, bir yerinizin acıdığı, kanadığı oldu mu? Tabii ki kolay olmadı... Oyunculuk başlı başına zor bir meslek... Bir de bu tür sahneler psikolojik olarak çok zorlayıcıydı ama fiziksel olarak hiçbir sıkıntı yaşamadım... Bunda ön hazırlık çalışmasının, yönetmenimiz Serdar Akar'ın olağanüstü özeninin ve de oyuncuların profesyonelliğinin de etkili olduğunu düşünüyorum.

* Şiddetten siz ne anlıyorsunuz? Vurdu-kırdı, dövüş, gürültü-patırtı mı, yoksa bambaşka kavramlar mı saklı içinde? Ben de Serdar Akar gibi, 'Barda'nın, şiddet başlığı altında daha çok toplumsal duyarsızlaşmanın sonuçlarını sorgulayan bir film olduğunu düşünüyorum... Şiddetin çok çeşitli nedenleri ve şekilleri var... Kesin olan tek şey; korkunç olması!

* Sanırım sizin de genç ve güzel bir kadın olarak çekinceleriniz vardır. Yolda yürürken, evde tek başınıza kaldığınızda... Çok gözükara değilimdir ama çok da fazla tedirgin olmam... Dikkatli olmaya özen gösteririm, o kadar. Başıma da bugüne kadar bu tarz bir olay gelmedi. Böyle bir olayın gerçekten yaşanmış olması çok ürkütücü... Ancak filmin çekimleri bittikten sonra bu konuyu hayatıma taşımamaya çalıştım... Çünkü filme konu olan olay, insanın hayatını derinden etkileyecek ve değiştirecek kadar korkunç...

HENÜZ OYUNCU DEĞİLİM!

* Oyunculukta sınırlarınız var mı, yoksa beğendiğim her rolü oynarım diyenlerden misiniz? Bir gün, kendime oyuncu diyebildiğimde, bu soruya cevap versem olur mu?

* Oyuncu ve yönetmen olarak kimleri beğeniyorsunuz? Çağan Irmak, Yavuz Turgul, Taylan Biraderler, Zeki Demirkubuz ve Reha Erdem'in sinemasını çok seviyorum. Oyunculukta samimi olan herkesi beğeniyorum.

* Bale eğitimi almışsınız, dans ve oyunculuğu birarada kullanan bir yapımda yer almayı ister misiniz, müzikal vs... Kesinlikle. En büyük hayallerimden biri de bu.

BUGE CANKAT

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kimse Ata'yı reyting malzemesi yapmamalı
 Tecavüz sahnesinde psikolojim bozuldu
 Yaratıcılıkları mutlu olmaları için engel
 Benimle ilgili her duyduğunuza inanmayın
 'Brad'le birbirimize çok benziyoruz
 AIDS için bir araya geldiler
 Halk ne diyor?
ÖZAY ŞENDİR
Tuğçe'ye Kenan'ı unutturmaya çalışacağım
Türkiye'ye...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Sanatçılar evliliklerini neden yürütemiyor?
Yeşim...
AYŞE ÖZYILMAZEL
Düşenin dostu değil karizması olmaz!
Tamam tamam...
78 bin $'lık çanta eve hapsetti!
78 bin $'lık çanta eve hapsetti!
Eda Taşpınar'ın geçen hafta 78 bin dolarlık Hermes çantasıyla...
12 saatte 7 klip
12 saatte 7 klip
Yeni Rakı'nın katkılarıyla çıkan 'Mucize Nağmeler' albümünde yer alan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.