kapat
   
25 Ocak 2007 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Baş sorumlu susuyor
112 imza 9 Ocak'ta federasyona gitti
Aziz Yıldırım'ın değil Bursa'nın adamıyım

Baş sorumlu susuyor

Bursa Başkanı Kızıl: Federasyon yönetimi, siyaset kurumu ile kavgalı olduğu için futbol ekonomisi başta olmak üzere birçok konuda bayraktarlık yapması gerekirken eli kolu bağlı duruyor.

Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nun olağanüstü toplanması için delegelerden imza toplanması işini kulüpler adına üstlenen ve başarıyla yerine getiren Bursaspor Başkanı Levent Kızıl, SABAH'a özel açıklamalar yaptı. Kızıl, şu anda Türk futbolunun önündeki en büyük sıkıntının Hükümet ile kavgalı olan Federasyon'un kulüpler adına hareket edememesi olduğunu söyledi. Kızıl Şunları söyledi: "İddaa gelirleri, süper lig kulüpleri için yayın ve stat gelirlerinden sonra üçüncü sırayı alır. Lig A'dan başlayarak diğer liglerdeki kulüpler için ise ana kalemdir. Sezon başında kulüpler olarak aldığımız payı beğenmeyip artırmanın hesaplarını yaparken şimdi bunun tamamını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyayız." Bu konuyla ilgili başvurulacak kurumun hükümet; yani siyaset kurumu olduğunu söyleyen L e - vent Kızıl, "Sürekli olarak bir siyasi baskıdan bahsediliyor. Benim 'siyasi baskı' sözünden anladığım 'Bu takımı küme düşürün; bunu lige çıkarın. Bu takım bizdendir, kollayın; bu değildir batırın' gibi müdahalelerdir. Ama şu anda federasyonun kavga ettiği yer, hükümet, bakan, dolayısıyla siyaset kurumu. Bir başka deyişle bizim sorunumuzu çözecek kurumla, yine bizim sorunumuzun çözülmesi için bayraktarlık yapması gereken federasyon kavgalı. Ve bu yüzden yıllık 200 milyon dolar olan gelirin 18 milyon dolarını aldığı için önümüzde yürümesi gereken federasyon bir haftadan beri ortada yok. Bir tane demeçleri yok. Randevu alınacaksa, gidilip görüşülecekse bunları federasyonun yapması gerekir. Ama kavgalı olduğu yere nasıl gidecek? Federasyon, sorumluluğunu üstlendiği kulüplerin mağduriyetini engelleyeecek bir çalışma içinde olmalı ama kendi yaptıkları nedeniyle bunu yapamıyor" dedi. Bursaspor Başkanı ayrıca siyaset kurumu ile iyi ilişkiler kurulması halinde bu krizden karlı çıkmanın bile mümkün olduğunu savunurken, "Şimdi yeni bir kanun çıkıyor. Bu yeni konunda İddaa'dan aldığımız payın artırılmasını sağlayabiliriz. Ama şu anda hiçbir şey yapamıyoruz" yorumunda bulundu. Bugün toplanacak olan Kulüpler Birliği toplantısına da değinen Kızıl, "Toplantıdan çıkacak karar belli. Siyaset kurumundan yardım isteyeceğiz. Şu ana kadar 'etkisiz eleman' olarak nitelendirilen Kulüpler Birliği'nin, federasyon varken böyle bir misyon yüklenmesi de düşündürücü. Aslında bu girişimler federasyonun önderliğinde yapılmalıydı. Ama şimdi seçim ortamlarından yıpratılan, herkesin 'Bitti' dediği Kulüpler Birliği bayraktarlık yapıyor" diye konuştu.

VERGİ SORUNU DA VAR
Levent Kızıl, siyaset kurumunun kulüpler için yapabileceklerinin İddaa ile sınırlı olmadığını belirterek, başka örnekler de verdi. Geçici bir kanunla son üç yıldır futbolculara ödenen paraların stopajlarının yüzde 15 olarak uygulandığını hatırlatan Kızıl, "Ama önümüzdeki mayıs ayında bu geçici kanunun süresi doluyor. Ondan sonra şu anda herkese uygulanan oranlar uygulanacak. Yani stopaj yüzde 40'a çıkacak. Biz kulüpler olarak yüzde 15'i öderken bile zorlanırken şimdi bunun neredeyse üç katını ödemek zorunda kalacağız. Ve bunun da çözümü yine siyaset kurumunda" diye konuştu. Gelirler genel müdürünün geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre Türkiye'deki kulüplerin toplam vergi borçlarının 125-130 milyon dolar civarında olduğunu da vurgulayan Bursa Başkanı, "Bu da kulüplerin sırtında bir kambur. Bu vergi borçlarının kapatılması için uzun vadede bir ödeme planı yapılabilir. Ama bunu yapacak olan da siyaset kurumudur. Ama arada kavga olduğu için federasyon, hükümetin kapısını çalamıyor. Kısacası, federasyonun böyle kavga dövüş ile değil, uzlaşma ile çözüm araması gerekiyor. Bunu nasıl yaparlar bilmiyorum ama bir an önce harekete geçmeliler" ifadesini kullandı.

A.GÜCÜ MAÇI İÇİN UYARI!
Kızıl ayrıca ikinci yarının ilk haftasındaki A.Gücü-Bursa maçı öncesi önemli bir uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi: "İki kardeş takım bu hafta karşı karşıya gelecek. Taraftarlar arasında öyle bir ilişki var ki; A.Gücülüler Türkiye'nin neresinde olursa olsun 16. dakikada 'Bursa', bizim taraftarımız ise 6. dakikada 'A.Gücü' diye bağırıyor. Ama şimdi Ulusoy'u destekleyen Cemal Aydın'ın karşısında Levent Kızıl'ın Bursa'sı var. O maça verilecek hakem nasıl duygularla çıkacak. A.Gücü aleyhine karar verse, 'Bu federasyon gidiyor, hakem onun için böyle maç yönetti' diyecekler. Bursaspor aleyhine olsa 'Ulusoy'un karşısında olan kulübün sonu budur' diyecekler. İnsanları bu noktaya getirmeye kimsenin hakkı yok" yorumunu yaptı.

BÜYÜK GÖREV HAKEMLERE
Ligin ikinci yarısının kritik geçeceğini iddia eden Kızıl, "İnşallah yanılırım. Burada en büyük görev hakemlere düşüyor. Çıkar, aslanlar gibi maçlarını yönetirlerse sorun olmaz" dedi. Başkan takımı için de şunları söyledi: "Kupadan hak ettiğimiz biçimde elendik. Bu ders oldu. Takım oynamadan kazanılamayacağını öğrendi. Ligde en kısa sürede 40 puanı alıp işimizi bitirmek."

KAZIM KARAGÜLMEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Bomba gibi dönüyorum
 Kimse vazgeçilmez değil
 Yaz boz tahtası!
 11 yıl hapsi isteniyor!
 Erzik yine aday
 Hızlı Gonzalez
 Trabzon şampiyon olsa bu kadar olay olmazdı
 Kızdırma Efes'i: 76-74
 Günün içinden
 İddaa sonuçları
ERGUN BABAHAN
Futbol, şiddet ve Türkiye...
Türkiye; suikastler,...
İsmail Cem'i kaybettik
İsmail Cem'i kaybettik
Eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem, 28 gündür tedavi gördüğü hastanede...
Bu kez Orhan Pamuk'a tehditler savurdu
Bu kez Orhan Pamuk'a tehditler savurdu
Dink cinayetinin zanlısı Ogün Samast, "Çok pişmanım" dedi ancak Yasin...
Bedenlere yeni ayar
Bedenlere yeni ayar
İspanya'nın moda devleri, giysi bedenlerini, kadınların gerçeğe uygun...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu