kapat
   
25 Ocak 2007 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
AZMETTİRİCİ YASİN HAYAL
Bu kez Orhan Pamuk'a tehditler savurdu
Agos'a tehdit içerikli e-mail
Kilit isim 'abi': Vazgeçirmeye çalıştım
Cenaze komitesi: Törende bayrak aklımıza gelmedi
'Koşulsuz görüşelim'
Suikast öncesi Rus kadınlarla alem yaptılar

Orhan Pamuk'u tehdit etti

Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın ardından, suikast emrini ve silahı vermekle suçlanan Yasin Hayal ile olaya adı karışan Zeynel Abidin Yavuz, Ersin Yolcu ve Ahmet İskender de sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Yasin Hayal polislerin arasında götürülürken "Orhan Pamuk akıllı olsun, akıllı" diye tehdit savurdu.

Bu kez Orhan Pamuk'a tehditler savurdu

Dink cinayetinin zanlısı Ogün Samast, "Çok pişmanım" dedi ancak Yasin Hayal, "Orhan Pamuk akıllı olsun akıllı" diye bağırdı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast ve gözaltında bulunan diğer 4 zanlı tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne konuldu. Polis yeleği ile şapkası giydirilen ve kelepçesiz olduğu gözlenen Samast, bir psikolog ve bir avukat gözetiminde iki savcıya verdiği ifadesinde pişman olduğunu, olayın bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediğini söyledi. Samast'tan ayrı olarak diğer 3 şüpheli ile adliyeye getirilen azmettiricilikle suçlanan Yasin Hayal ise adliyeye girişinde "Orhan Pamuk akıllı olsun, akıllı" diye bağırdı.

POLİS ŞAPKASIYLA
Geçtiğimiz cuma günü gerçekleşen suikastten bir gün sonra Samsun Büyük Otogarı'nda ele geçirilen katil zansılı Ogün Samast (17) dün sabah sorgusunun yapıldığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin C Kapısı'ndan saat 08.45KATİL ZANLISI OGÜN SAMASTsıralarında çıkartıldı. Polis yeleği giydirilip polis şapkası takılan Samast, bir Çevik Kuvvet minibüsüyle saat 09.30'da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Çocuk Şube'de görevli iki polis memurunun eşliğinde kelepçesiz olarak Samast'ın adliyeye alınmasından 10 dakika sonra ise Yasin Hayal, Ersin Yolcu, Zeynel Abidin Yavuz ve Ahmet İskender bir başka Çevik Kuvvet minibüsüyle adliyeye getirildi. Terörle Mücadele Polisleri arasında adliyeye sokulmak istenen Hayal, bu sırada basın mensuplarına dönerek "Orhan Pamuk akıllı olsun, akıllı" diye tehdit savurdu. Zanlılardan Trabzon Pelitli Beldesi'nde kırtasiye dükkânı bulunan Ahmet İskender de basın mensuplarına dönerek, güldü.

PİŞMAN OLMUŞ
Zanlıların Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nde doktor kontrolünden geçirilmesinin ardından ilk olarak Ogün Samast'ın sorgusu yapıldı. Soruşturmayı yürüten2NCİ TETİKÇİYDİ DENEN YAVUZCumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay ile Fikret Seçen tarafından sorgulanan Samast, olayın bu kadar dikkat çekip, büyüyeceğini ve ses getireceğini tahmin etmediğini, pişman olduğunu söyledi. Katil zanlısı Emniyet Müdürlüğü'nde aynı savcılara verdiği 4 sayfalık ifadesini tekrarladı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden bir psikolog, İstanbul Barosu'ndan avukat Levent Yıldırım'ın da hazır bulundukları sorgu sırasında Samast, Yasin Hayal ve diğerleriyle yüzleştirildi. Bu arada Samast ile Hayal'in göz göze geldiği öğrenildi. Oldukça sakin olduğu kaydedilen Samast'ın, Yasin Hayal'in zanlılardan Zeynel Abidin Yavuz'u ikinci tetikçi olarak hazır tuttuğunu, kendisinin cinayeti kabul etmemesi veya bir aksaklık olması halinde Dink'i Yavuz'un öldüreceğini söyledi.

5'İ DE CEZAEVİNDE
Yaklaşık iki saat süren sorgusunun ardındanYASİN HAYALİN ARKADAŞI YOLCUSamast, tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Burada da aynı ifadesini tekrar eden Samast, tutuklandı. Samast, Bayrampaşa Özel Tip Cezaevi'ne götürüldü. Samast burada çocuk suçlular için ayrılan özel bölüme konuldu. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Aykut Cengiz Engin yaptığı basın açıklamasında, Ogün Samast'ın 'Tasarlayarak adam öldürmek, "Suç işlemek amacıyla çete kurmak ve yönetmek", "Ruhsatsız silah bulundurmak", suçundan tutuklandığını belirtti. Samast'ın ardından mahkemeye çıkarılan diğer 4 zanlı da tutuklandı. Zanlılar Yasin Hayal, Zeynel Abidin Yavuz, Ersin Yolcu ve Ahmet İskender dün İstanbul Adliyesi'ne sevkedildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 4 zanlı Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi. Engin diğer zanlıların da "Tasarlayarak adam öldürmek suçunu azmettirmek", "Çete üyesi olmak" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak"PARAYI BULAN AHMET İSKENDERsuçundan tutuklandığını ifade etti.

YAŞI DOĞRUYMUŞ
Ogün Samast'ın avukatı Levent Yıldırım, katil zanlısının bir an önce ailesini görmek istediğini anlatarak, "Ogün Samast, Hrant Dink'i tanımıyor. Sadece internetten yazılarını okumuş. CMK 100. Maddesi'ne göre tedbiren tutuklandı. Benim kanaatim terör boyutu yok. Eylemin bireysel bir adam öldürme olduğunu düşünüyorum" dedi.

"OGÜN'LE CHAT YAPTIK"
Ogün Samast'ın sevgilisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Trabzonlu E. S., Samast ile chat yaparken tanıştığını belirterek, "Onunla chat'te tanıştım. Ailevi sorunları vardı onu dinledim. Konuştukça bana ilgi duyduğunu anlayınca görüşmeyi 2 ay önce kestim. İsmim geçtiği için çok üzgünüm" dedi. E. S.'nin üniversite mezunu olduğu öğrenildi.

Veli SARIBOĞA Ali OKTAY-Mustafa KAYA - Ahu BOZLAR


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İsmail Cem'i kaybettik
 İDO seferleri iptal
 Emniyet Müdürü: Ne varsa çıkacak
 Hepimiz Ermeni'yiz diasporayı şaşırttı
 Ne metro, ne karayolu Tek başına çözüm değil
 Her veliye mektup... Öğrenciye ödev yok
 Havada bomba ihbarı panik yarattı
 Vekiller Ankara'da internet kafe bastı
 Gaffar Okkan unutulmadı...
 Uğur Mumcu 14. yılında karanfillerle...
 Oflu İsmail 28 yıllık cinayeti anlattı
 Şimdi de 'e-kitap' devri
 Okullardan Mehmetçiğe sevgi mesajı
 Hastane sahibi doktora gözaltı
 ABD'nin yüzen devi geldi
YILMAZ ÖZDİL
Hepimiz İsmail Cem'iz...
24 Ocak, Uğur Mumcu.
24...
ERGUN BABAHAN
İsmail Cem
Yumuşak ama inançlarından taviz vermeyen...
MEHMET BARLAS
Siyaset İsmail Cem'e değil, İsmail Cem siyasete katkıda...
UMUR TALU
Şahsi beyan!
Ne düşündüğümü söyleyeyim de.
Bir...
ERDAL ŞAFAK
İsmail Cem ve sol
Dışişleri eski Bakanı ve...
Sovyetler geri geliyor
Rus uzmanlara göre Kremlin, eski Sovyet ülkelerine karşı petrol ve...
'Yeni Irak planına bir şans daha verin'
6 yıldır ilk kez Demokratların çoğunlukta olduğu bir Kongre'ye...
Bomba gibi dönüyorum
Bomba gibi dönüyorum
G.Saray'ın efsane golcüsü Hakan, SABAH'a konuştu: "Sakatlığım geçti.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu