kapat
   
22 Ocak 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Katil zanlısının itirafları
Dink'in cenaze töreni programı
Örgüt bağlantısında kafakarışıklığı
İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

Katil zanlısının itirafları

Gazeteci-yazar Hrant Dink'in katil zanlısı olarak yakalanan Ogün Samast'a dün gece olay yerinde tatbikat yaptırıldı. Samast'nin soruşturması devam ediyor. Ogün Samast'ın ilk sorgusunda "Pişman olmadığını" söylediği ve cinayeti Yasin Hayal'in isteği üzerine gerçekleştirdiğini ifade ettiği öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Hrant Dink'in katil zanlısı olarak yakalanan Ogün S.'nin soruşturmasının devam ettiğini söyledi.

Hrant Dink'i gazetesinin önünde öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Ogün Samast'ın ilk sorgusunda cinayeti Yasin Hayal'in isteği üzerine gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

Dün
öğle saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde iki terör uzmanı, iki MİT görevlisi ve Başsavcı Aykut Cengiz Engin ile 2 savcı tarafından çarpraz sorguya alınan Samast'ın cinayeti, gözaltında bulunan McDonald's bombacısı Yasin Hayal ile 4 ay önce planladığını söylediği öğrenildi.

Hayal ile sık sık Trabzon Boztepe'deki ormanlık araziye giderek, suikastte kullandığı tabancayla atış talimi yaptığını belirten Samast'ın, olaydan 3 gün önce Yasin'in kendisini çağırarak Dink'i vurmasını istediğini ifade ettiği öne sürüldü.

Yasin'in silah ve 170 YTL'yi kendisine vererek İstanbul'a gönderdiğini söyleyen Samast'ın "Irkıma kimse hakaret edemez" dediği ve cinayeti bu yüzden işlediğini söylediği iddia edildi.

ALPEREN OCAĞI İDDİASI

'Pişman olmadığını' söylediği öne sürülen Samast'ın Alperen Ocaklarıyla ilgisi bulunduğu yolundaki iddiaları kabul etmediği belirtildi. Bu arada Hrant Dink'in cep telefonunu arayan son numara da tespit edildi. Polis, numaranın sahte isim alındığını adres olarak da Şişli'de bir mezarlık gösterildiğini bildirdi. Başsavcı Aykut Cengiz Engin, henüz cinayetle ilgili olarak herhangi bir örgüt tespit edemediklerini belirtti.

Öte yandan "Abdest alıp namazımı kılıp vurmaya gittim" diyen Samast'ın Samsun'da olayı şu şekilde anlattığı öğrenildi: "18 Ocak'ta İstanbul'a gittim. Adını size vermeyeceğim uçucu madde kullanan bir arkadaşımdan bu silahı aldım. Öldürmeden bir gün önce gazeteye gidip randevu istedim. İçeri almadılar. İlk gün alınmayınca ikinci gün erkenden gazetenin önüne geldim. Gazeteye girerken gördüm. Ama ortam müsait olmadığı için öldüremedim. Hemen gazete binasına girip, kendisiyle görüşmek istediğimi bir kez daha söyledim. Bana "Hangi konuda" diye sordular.

'HİÇBİR BAĞLANTIM YOK'


Özel olduğunu söyledim. İçeri almadılar. Ben de mutlaka dışarı çıkacağını düşünerek dışarıda beklemeye başladım. Çıktığı zaman da belimden silahı çıkarıp ateş ettim. Yakalanacağımı zaten biliyordum. İlk gün o bölgede gezerken çevredeki mağazalarda güvenlik kamerası olduğunu gördüm. Hiçbir örgüte üye değilim. Sadece ülkemiz hakkında yaptığı konuşmalar nedeniyle uzun süredir öldürmek istiyordum."

CERRAH: SORGUSU SÜRÜYOR

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Hrant Dink'in katil zanlısı olarak yakalanan Ogün S.'nin soruşturmasının devam ettiğini söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalletin Cerrah, Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nden çıkışı sırasında Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma hakkında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Cerrah, Dink'in katil zanlısı olarak yakalanan Ogün S.'nin sorgusunun sürdüğünü belirtti. Katil zanlısı S.'nin sorgusunun tamamen yasalara uygun bir şekilde yapıldığını ifade eden Cerrah, "Başka gözaltılar bekleniyor mu" sorusunu 'Çalışmalarımız devam ediyor' şeklinde cevapladı.

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında Trabzon'da gözaltına alınan bir kişi İstanbul'a gönderildi, gözaltında bulunan 3 kişi serbest bırakıldı.

GÖZALTINDAKİ 3 KİŞİ SERBEST, 1 KİŞİ İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Bu arada Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Trabzon'da gözaltına alınan bir kişi İstanbul'a
getirildi.

THY'ye ait tarifeli uçakla Atatürk Havalimanı'na getirilen bu kişi, aprona
giriş yapan polislerce uçaktan alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bunun üzerine harekete geçen Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri, katil zanlısı Ogün S'nin arkadaş çevresinden olduğu belirtilen bu kişiyi gözaltına aldı.

Bu arada, dün Trabzon'da gözaltına alınan 3 kişinin, İstanbul Cumhuriyet başsavcılığının talimatı doğrultusunda serbest bırakıldığı belirtildi.

DİNK'İN AVUKATI: TATBİKAT TEKRARLANABİLİR

Soruşturmayı yürüten savcılık ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün gece 23.30'da zanlı Samast'ta Agos gazetesinin önünde tatbikat yaptırdı. Dink'in avukatı Erdal Doğan ise bir TV kanalında canlı yayın konuğu olduğu sırada tatbikatı haberlerden öğrendi.

Programın kesilip tatbikat görüntülerinin verilmesi sırasında Doğan, gerekli olabilecek bilgilere sahip olduklarını belirterek, gerekirse tatbikatın tekrarlanabileceğini söyledi. Program sırasında Agos çalışanlarıyla irtibat kuran Doğan, tatbikatla ilgili kimseye haber verilmediğini öğrendi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Tatbikattan hemen önce, gazetenin yakınlarında gün boyu bekleyen 7 otobüs çevik kuvvet polisi Agos gazetesi önünde bekleyen vatandaşları çembere aldı.

Gazetenin bulunduğu Halaskargazi caddesinin trafiğe kapatılmasının ardından zanlı Samast, yoğun güvenlik önlemleri altında camları siyah film kaplı bir minibüste ve çelik yelekli polislerin arasında olay yerine getirildi. Samast, yetkililere cinayeti nasıl işlediğini soğukkanlılıkla anlatırken, tatbikat süresince sakin olduğu gözlendi. Kar maskeli ve uzun namlulu silahlar taşıyan güvenlik görevlilerinin hazır bulunduğu tatbikat yaklaşık 10 dakika sürdü. Samast, aynı araçla Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

OTOBÜS ŞÖFÖRÜ: YOLCULUK BOYUNCA SON DERECE SAKİNDİ

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısının yakalandığı otobüsün şoförü Kani Tatar, zanlı Ogün Samast'ın yolculuk boyuncu son derece sakin olduğunu söyledi.

Tatar, Samast'ın İstanbul Esenler'den otobüse bindiğini ve Trabzon biletli olduğunu ve 22 numaralı koltukta yolculuk yaptığını belirtti.

Çorum Osmancık'a kadar zanlı Samast'ı tanımadıklarını ifade eden Tatar, "Osmancık'ta bize emniyet yetkilileri zanlının arabada olduğunu bildirdi. Daha sonra Samsun terminaline girince de emniyet güçleri kendisini yakaladı." dedi.

Samast'ın yolculuk boyunca son derece serinkanlı ve sakin olduğunu kaydeden Tatar, yolculuk boyunca şüphe uyandıracak hiçbir davranışına şahit olmadıklarını dile getirdi.

Otobüsün muavini Besim Yılmaz ise zanlının yolculuk boyunca gayet sakin olduğunu ve kendisini tanımadıklarını belirtti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast, Metro Turizme ait 34 JAZ 53 plakalı İstanbul Artvin-Hopa otobüsünde 22 numaralı koltukta Samsun Yusuf Ziya Yılmaz Otogarı'nda güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Agos'un yeni kaptanı Mahçupyan
 Ermenilerden Bush'a mesaj
 Anne Samast: Oğlumu birileri kullandı
 F tipinde reform genelgesi
 Samast nereden geliyor?
 Suikastların ardındaki sırlar
 Ey Halkım unutma bizi...
 Çocuk tutukevinde olay
 Otobüs biletini kimliği meçhul bir kadın aldı
 Ermeni diasporasına cenaze daveti
 Erdoğan: İnşallah ders olur
 Sezen Aksu: Çok yiğit bir vatandaşımızı kaybettik
 Neden Trabzon?
 Pazar ayininde Dink'e dua ettiler
 Lise önlerindeki kamera ağı genişliyor
 Şikago'ya MGK deneyimli konsolos
 Mardin'de PKK terörüne lanet yağdı
 Şırnak'ta iki kadın terörist teslim oldu
 Ermeni genç ırkçı saldırı kurbanı
 Akyüz'ün hafızasında sorun yok
 Öğrenciler cuma günü karne alıyor
 Cinmen: Küçük'ün varlığı bile bir tehditti
 'Bizimle bir bağlantısı yok'
 Trabzon'da sivil toplum protestoya hazırlanıyor
 'Türkiye sorumlu tutulamaz'
 KENİZE MURAT: Türkiye'nin asıl düşmanı diyaloğu...
 Üniversitenin her yerine zoom yapan kameralar koyduk
ERGUN BABAHAN
Aynaya bakma zamanı
Tetikçi yakalandı, hükümet ve...
MEHMET BARLAS
"İktidar olanlar"la "muktedir olanlar"ın karşılaşması...
UMUR TALU
"Soy-adı" peşinde
Bu yazı,...
ERDAL ŞAFAK
Agos'u yaşatmak
Bize ne oldu? Güçlü,...
Tam üyeliğin başka alternatifi yok
Türkiye resmi ziyaretine bugün başlayan İtalya Başbakanı Romano...
Lübnan savaşı 'darbe' yapıyor: Başbakan Livni
İsrail'de yolsuzluklar ve Lübnan savaşının faturası, Olmert'e...
Samba & Tango
Samba & Tango
Kupada çeyrek finale çıkmak için Ankaragücü'nü yenmek zorunda olan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu