kapat
   
21 Ocak 2007 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ogün Samast
Rusya'ya kaçacaktı Samsun'da yakalandı
Rahip cinayetiyle benzerlik taşıyor
Arkadaşı bomba sanığı
31 saatte yakalandı
Demokrasi ve özgürlük adına teşekkür ediyorum
Cinayet silahı ve bere yanındaydı
'Baba parası yiyen biri'

Aile ihbarıyla yakalandı

Gazeteci Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın kimliği ailesinin ihbarı sonrası tespit edildi... Zanlı 31 saat içinde Samsun'da ele geçirildi.

KATİL ZANLISI TRABZON NÜFUSUNA KAYITLI OGÜN SAMAST
Agos Gazetesi Genel Yayın Müdürü Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast, İstanbul'dan Hopa'ya otobüsle giderken yakalandı. Otobüs firmasının bir yetkilisinin şüphelenmesi üzerine polise haber verildi. Polis, şoförü "Yolcu alacağım diye Samsun otogarına gir" şeklinde uyardı.

HOPA'DAN RUSYA'YA KAÇACAKTI, İTİRAF ETTİ: "KANIMA DOKUNDU"
Ve 1990 doğumlu Samast otogarda yakalandı. Üzerinde silah ve beyaz beresi çıktı. Rusya'ya kaçmak isteyen Samast suçunu itiraf etti: "Söyledikleri kanıma dokundu. Öldürmeyi kafaya koymuştum..." Olayla bağlantılı 6 kişi de gözaltında.

"CİNAYETTEN ÖNCE ÜZERİNDE YÜKLÜ PARA VARDI" İDDİASI
Ogün Samast için iki iddia ortaya atıldı. 1) BBP gençlik kolu Alperen Ocakları'na üyeydi. 2) İstanbul'a gelmeden önce üzerinde yüklü miktarda para vardı. Aile "Nereden buldun" diye sordu. Zanlı cevap vermeden İstanbul'a gitti.

CUMA
15.00:
Suikast gerçekleşti.

CUMARTESİ
13.00
: Polis ilk kez FBI taktiğine başvurdu. Ve görüntüler medyaya verildi.
16.30: İhbar sayısı 100'ü geçti.
17.20: Zanlıyı babası Ahmet Samast teşhis etti.
19.50: Kimliği açıklandı.
22.00: Zanlı yakalandı.

21 NO'LU KOLTUK YOLCUSU
Otobüsün muavini 21 no'lu koltukta uyuyan Samast'ı teşhis etti. Yakalanan zanlının ilk fotoğrafında parke giydirildiği dikkat çekti.


Rusya'ya kaçacaktı Samsun'da yakalandı

Bir otobüs firması çalışanı İstanbul'dan Artvin Hopa'ya bilet alan bir yolcunun adının Ogün olduğunu gördü ve Samsun civarındaki şoförü uyardı. Yolcunun katil zanlısı olduğu anlaşılınca operasyon başlatıldı.

Hrant Dink'in katil zanlısını televizyonlarda görüntüsünü izleyen ailesi ihbar etti. Güvenlik güçleri bu ihbarla katil zanlısının 17 yaşındaki Trabzon Düzköy nüfusuna kayıtlı Ogün Samast olduğunu belirledi. Bu noktada ülke genelinde sürdürülen sıkı takip sonucunda zanlı cinayetten 31 saat sonra Samsun'da silahıyla birlikte ele geçirildi, 6 kişi de gözaltına alındı.

İZİNE MOBESE'DE RASTLANDI
Polis, İstanbul genelindeki 455 MOBESE kamerasını incelemeye aldı. İstanbul Büyük Otogarı'ndaki kamerada zanlının görüntüsünün tespit edilmesi üzerine otobüs firmalarından yolcu listeleri istendi. Bu sırada akşam saat 21.00 sıralarında Metro Turizm'de görevli bir personel, abone olduğu bir internet sitesinden cep telefonuna gelen haber mesajından Hrant Dink'in katil zanlısının isminin Ogün Samast olduğunu öğrendi. Yolcu listelerinde Ogün isimli bir kişinin saat 10.30'da hareket eden Artvin Hopa'ya giden otobüsten bilet aldığını gören personel o sırada Samsun civarında olan tobüs şoförünü cep telefonundan aradı. Şoförün isteği üzerine 21 nolu koltukta uyumakta olan kişiye bakan hostes zanlının eşkaline benzediğini gördü. Durum polise bildirildi. Polis de Samsun civarında olduğunu söyleyen şoförün normal bir şekilde yola devam etmesini istedi ve jandarmayla bağlantı kurdu. Jandarma da otobüs şoförüne 'yolcu indirecekmiş gibi' otogara girmesini söyledi. Otobüs otogara girince de yakalandı.

"ÖLDÜRMEYİ KAFAYA KOYDUM"
Bu arada Ogün Samast'ın otobüste yanında bulunduğu belirtilen ve üzerinde kimlikleri bulunmayan 2 kişi de jandarma tarafından gözaltına alındı. Emniyet ve savcılık tarafından ifadesi alınan Samast olayı kendi kararıyla gerçekleştirdiğini söyledi. Samast'ın, Hrant Dink'in Türklüğe hakaret ettiğini belirterek, "Bir vatansever olarak kanıma dokundu. Öldürmeyi kafaya koymuştum. Bir silah buldum. Gazeteye gittiğim zaman Dink'in gazetede olmadığınıöğrendim. Dikkat çekmemek için bir süre o bölgede dolaştım. Sonra da gördüğüm an yanımdaki silahı çekip ateş ettim" dediği ileri sürüldü. Zanlının ilk olarak kendisini yakalayan jandarma ekiplerine ise, Artvin'in Hopa ilçesinden Gürcistan üzerinden Rusya'ya kaçmayı planladığı öğrenildi.

BABASI TEŞHİS ETTİ
Kamera görüntülerinin televizyonlarda yayınlanmasının ardından Pelitli Belediyesi'nde geçici işçi olarak çalışan baba Ahmet Samast'ın polise "O oğlum" diyerek teşhis ettiği ortaya çıktı. Ogün Samast'ın bir hafta önce Trabzon'dayken üzerkinde yüklü miktarda para olduğu ailesinin dikkatini çektiğini ve bunu sorduğu öğrenildi. Ancak zanlı parayla ilgili bir bilgi vermeden "Akrabamın düğününe gidiyorum" diyerek İstanbul'a gittiği belirtildi. Ogün Samast'ın cinayetin ardından dayısı Turan Samast'ın Bayrampaşa'daki evinde geceyi geçirdiği, dün sabah saatlerinde evden ayrıldığı ifade edildi.

MAHALLEDE HERKES TANIDI
Ogün Samast'ın Trabzon'da yaşadığı Pelitli Beldesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki komşuları ise, dün öğleden sonra televizyonlarda gösterilen "zanlı" görüntüsünü görünce şoka uğradı. Komşuları, "Görüntülerdeki genç, yüzde 99 Ogün Samast diye düşündük. Bizim mahallede de kot pantolon, kot mont ve beyaz beresiyle dolaşıyordu" diye konuştu.

ALPEREN ÜYESİ MİYDİ?
Zanlının Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) gençlik örgütü olan Alperen Ocakları ile ilişkisi olduğu iddia edildi. Ancak BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, bu iddiayı yalanladı. Hırsızlıktan poliste suç kaydı bulunan Ogün Samast İstanbul Kartal doğumlu, ev hanımı ve belediyede geçici işçi bir çiftin 2'sı kız 4 çocuğundan en küçüğü. İstanbul'da yaşayan ailesi, Ogün Samast 3 yaşındayken Trabzon'a yerleşti. Ortaokul mezunu olan ve lise birinci sınıftan okulu bırakan Ogün Samast'ın girdiği işlerden uzun zaman geçmeden ayrıldığı belirtildi.

Ahu BOZLAR- İlhan DEMİRCİOGLU


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Katil gazeteye gelip 2 saat Dink'i bekledi
 Anne yetiş boşanıyoruz
 7193 öğrenci suça karıştı
 Denize düşen kadını askerler zor kurtardı
 Otobüs uçuruma yuvarlandı: 7 ölü
 Kaza kurbanı iki kişinin cenazeleri karışmış
 Sevgilisinin eşini öldürdü
 Ayak izinden ailesine ulaşılacak
 'Anoreksiyada suç ailelerde'
 Zirvedeki Sıla
 'Okulları bitsin kısmetse olur'
 Otomobilden fırlayarak öldü
 Londra'daki toplantıda PKK standına izin
 Azrail'e ikinci çalım
 İki kişi 1.4'er milyon YTL ikramiye kazandı
EMRE AKÖZ
Yine mi dokunulmayacak?
Ha bugün, ha yarın derken zaman...
MAHMUT ÖVÜR
Barış için Türkiye tek yürek olmalı
Türkiye bu tür...
HINCAL ULUÇ
Yaşanmış 'Küçük Bir Aşk Masalı!..'
80'li yıllar.. O...
Ataryemez: 5-0
Ataryemez: 5-0
İstanbul Belediye'yi farklı geçen Fenerbahçe, 17 gol attığı grup...
Fener'de ekonomi tıkırında
Fener'de ekonomi tıkırında
Divan Kurulu'nda açıklanan Denetleme Kurulu raporuna göre 2010 yılına...
Erdoğan 2007'den umutlu
Başbakan, Kızılcahamam'da Cumhurbaşkanlığı seçimi için...
Çelik: Tabutu Türk bayrağına sarılmalı
Başbakan'ın siyasi danışmanı Çelik, Dink'in Hitler tarzı pop-faşizm...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu