kapat
   
21 Ocak 2007 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7.65 çapında tabanca Yakın saldırı için kullanılan tür. Taşınması kolay, sesi az. Silahı atmadı Silahı bırakmayışı çatışmak için hazır olduğuna işaret ediyor. İzleyen olsa vuracaktı. Kot kıyafet Profesyoneller eylemde her günkü kıyafetini tercih etmez. Belli ki normal hayatında klasik giyim tarzı var. Kolay ayırt edilebilecek kıyafet yerine binlerce kişinin üstündeki kotu giymiş. 1 2 Beyaz bere Gözcüsü kalabalıkta kolayca izleyebilsin diye beyaz bere taktı. Mokasen ayakkabı Kalabalığa kolay karışabilsin diye spor yerine mokasen ayakkabıyı tercih etti. Kaçış güzergâhı Önceden her açıdan planlanmış. Koşma tarzı Antrenmanlı olduğu kaçarken koşma tarzından belli.
Katil gazeteye gelip 2 saat Dink'i bekledi
1 metreden ateş edildi
Polat Alemdar tarzında biri
Eski MİT Müsteşar Yardımcısı:
Soruşturmada FBI yöntemi sonuç verdi
Polis fotoğrafı vatandaşlara sordu

Katil gazeteye gelip 2 saat Dink'i bekledi

Randevusu olmadığı için reddedilince 2 saat binanın önünde bekledi. Bankaya gitmek için dışarı çıkan Dink kurşunlara hedef oldu.

Hrant Dink'e yönelik hain saldırıyı gerçekleştiren katil çevredeki güvenlik kameralarına saniye saniye yakalandı. Kamera kayıtlarına göre katil 2 saat Agos gazetesi önünde dolaşarak, gazetesinden çıkan Hrant Dink'i arkasından vurdu. Hain saldırı, önceki gün saat 15.00'te Hrant Dink'in genel yayın müdürlüğünü yaptığı Agos Gazetesi'nin bulunduğu Şişli Osmanbey Halaskargazi Caddesi, Sebat Apartmanı'nın önünde gerçekleşti.

2 BİN 500 DOLAR ÇEKECEKTİ
Dink, her sabah olduğu gibi olay sabahı da yazı işleri toplantısına girdi. Bu sırada gazeteye gelen ve Ankara Üniversitesi'nde öğrenci olduğunu söyleyen kirli sakallı biri, sekreterine "Dink nerede, kaçta gelir?" diye sordu. Ama randevusu olmadığı için görüştürülmedi. Dink, öğleye doğru bir bankaya giderek para çekmek istedi. 2 bin 500 dolar çekmek isteyen Dink, para olmadığının bildirilmesi üzerine görevlilerle tartıştı. Gazeteye dönen Dink, öğle yemeğini yayın kurulu üyesi Sarkis Seropyan'la birlikte yerken saldırgan saat 13.00'te gazetenin önüne geri geldi. Burada kurbanını beklemeye başlayan katil, görüştüğü sekreter tarafından da beklerken görüldü. Saat 15.00 sıralarında Dink, kimseye söylemeden ikinci kez bankaya gitmek için gazeteden çıktı. Saldırgan da harekete geçti. Katil, Dink'e arkasından yaklaşarak, elindeki 7.65'lik tabancayı kafasına iki el ateşledi. Dink'in cansız bedeni kaldırımın soğuk taşı üzerine yüzüstü düşerken 1.65 boylarında beyaz bereli, kot
pantolonlu 18-19 yaşlarındaki saldırgan "Ermeni'yi öldürdüm" diye bağırıp kaçmaya başladı. Feryatların yükseldiği İstanbul'un en kalabalık caddelerinden birinde kurbanını korkusuzca katleden katil, peşinden koşmak isteyenleri ise elindeki tabancayı doğrultarak, engelledi. Olay yerinin tam karşısında bulunan bir güvenlik kamerasının bire bir görüntülediği katil, arkasına bakmadan Şafak Sokak'a girerek izini kaybettirdi. İstanbul Polisi, saldırganın kaçarken Şafak Sokak'la Süleyman Nazif Sokak arasında bir yerde attığı beresini incelemeye aldı. Kriminal Şube'ye teslim edilen beredeki saç kıllarından katilin DNA'sı belirlenecek.

İKİNCİ KİŞİ VAR' İDDİASI
İki el silah sesi duyduklarını anlatan görgü tanıklarından bazıları, saldırganın yanında 25-30 yaşlarında bir kişi daha olduğunu ve birlikte kaçtıklarını ileri sürdü. Bu arada olay yerinin yakınında bulunan restoranda görevli aşçı, koşarak önüne gelen saldırganın olayın ardından kendilerini "konuşmayın" diye tehdit ettiğini anlattı. Aşçı saldırganın kırmızı-beyaz bir kazak giydiğini ifade etti. Kamera görüntülerinden elde edilen eşkal tek tek sabıkalılarla karşılaştırıldı. Ancak, saldırganın sabıkalılar arasında olmadığı belirlendi. MİT ve özel savcılık olarak Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın da soruşturduğu saldırı ile ilgili olarak polis yetkilileri örgüt işi olma ihtimalinin zayıf olduğunu bildirdiler. Polis yetkilileri, saldırganın 2 saat boyunca saldırıyı gerçekleştireceği noktada beklemiş olmasının örgüt üyesi olma ihtimalini zayıflattığını söyledi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Rusya'ya kaçacaktı Samsun'da yakalandı
 Anne yetiş boşanıyoruz
 7193 öğrenci suça karıştı
 Denize düşen kadını askerler zor kurtardı
 Otobüs uçuruma yuvarlandı: 7 ölü
 Kaza kurbanı iki kişinin cenazeleri karışmış
 Sevgilisinin eşini öldürdü
 Ayak izinden ailesine ulaşılacak
 'Anoreksiyada suç ailelerde'
 Zirvedeki Sıla
 'Okulları bitsin kısmetse olur'
 Otomobilden fırlayarak öldü
 Londra'daki toplantıda PKK standına izin
 Azrail'e ikinci çalım
 İki kişi 1.4'er milyon YTL ikramiye kazandı
EMRE AKÖZ
Yine mi dokunulmayacak?
Ha bugün, ha yarın derken zaman...
MAHMUT ÖVÜR
Barış için Türkiye tek yürek olmalı
Türkiye bu tür...
HINCAL ULUÇ
Yaşanmış 'Küçük Bir Aşk Masalı!..'
80'li yıllar.. O...
Ataryemez: 5-0
Ataryemez: 5-0
İstanbul Belediye'yi farklı geçen Fenerbahçe, 17 gol attığı grup...
Fener'de ekonomi tıkırında
Fener'de ekonomi tıkırında
Divan Kurulu'nda açıklanan Denetleme Kurulu raporuna göre 2010 yılına...
Erdoğan 2007'den umutlu
Başbakan, Kızılcahamam'da Cumhurbaşkanlığı seçimi için...
Çelik: Tabutu Türk bayrağına sarılmalı
Başbakan'ın siyasi danışmanı Çelik, Dink'in Hitler tarzı pop-faşizm...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu