kapat
   
21 Ocak 2007 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Katil zanlısı yakalandı
Dink'in bilgisayarında 2 bin 600'den fazla tehdit maili bulundu
Dünyada suikast haberleri
Bere incelemede
230 ihbar telefonu geldi

Katil zanlısı yakalandı

İstanbul Valisi Muammer Güler, Hrant Dink'in katil zanlısının Samsun otogarında Trabzon'a gitmek üzere olan bir otobüste saat 23.00'te yakalandığını belirterek, yarım saat içinde uçakla İstanbul'a getirileceğini söyledi.

Vali Muammer Güler ve İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul'da zanlıyla ilgili açıklama yaptı. Vali Güler, zanlısının Samsun otogarında dün gece saat 23.00'te Trabzon'a gitmek üzere bir otobüste yakalandığını belirtti. Zanlının 1990 doğumlu Ogün Samast olduğunu belirten Güler, Samast'ın silahı ve tanınmasına yardımcı olan beresiyle birlikte ele geçirildiğini kaydetti. Güler, zanlının Trabzon'da gözaltına alınan 6 kişiyle birlikte yarın İstanbul'da sorgulanacağını belirtti.

Emniyet
güçleri'nin olaydan 32 saat sonra zanlıyı yakaladığına vurgu yapan Güler, zanlının anne ve babasının gözaltında olmadığını açıkladı. Güler, "Yakalanması istihbarat görevlilerimizin titiz bir çalışması. Samsun polisi ve İl Jandarma Komutanlığı ile yapılan bir çalışma sonucu zanlı jandarma ekipleri tarafından yakalanmıştır" dedi.

ERDOĞAN GÜVENLİK GÜÇLERİ VE YARGI TEŞKİLATINI KUTLADI

Erdoğan, zanlının kısa zamanda yakalanması nedeniyle güvenlik güçleri ve yargı teşkilatını kutladı. Erdoğan, "Demokrasi ve özgürlük mücadelesi adına teşekkür ediyorum. Bundan sonra konuyla ilgili izlenecek yollar emniyet ve yargı teşkilatlarımız tarafından takip edilecektir. Salı günündeki cenaze töreninden önce failin ortaya çıkması memnuniyet verici olmuştur. Kararlı süreci bundan sonra da sürdüreceğiz" diye konuştu.

SANTORO BAĞLANTISI ŞÜPHESİ

Erdoğan saldırganın örgütlü hareket edip etmediğinin emniyet güçlerinin çalışmasıyla ve yargı sürecinde ortaya çıkacağını belirterek, "Bugünden söylemek yanlış olur" dedi. Erdoğan, cinayetle ilgili araştırmaların da çok yönlü biçimde sürdüğünü kaydederek, Trabzon'da öldürülen Rahip Santoro ile bağlantısının da araştırıldığını kaydetti.

ERDOĞAN CENAZEYE KATILAMIYOR

Erdoğan, TBMM'de yapılacak gizli oturum ve programı nedeniyle cenazeye katılamayacağını, bir Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Aksu'nun yanı sıra İstanbul milletvekillerinin cenazede yer alacağını kaydetti.

YENİPELİTLİSPOR'DA BİR SÜRE FUTBOL OYNAMIŞ

Düzköy ilcesi nüfusuna kayıtlı olan ve Trabzon'un Pelitli Beldesi'ndeki afet evlerinde oturan Ogün Samast'ın, Yenipelitlispor'da, 2004-2005 sezonunda bir süre futbol oynadığı belirtildi.

Kulüp tarafından 17 Eylül 2004 tescil tarihli lisans ile kadrosunda bulundurduğu Ogün Samast'ın, daha sonra disiplinsiz davranışları nedeniyle takımdan gönderildiği öğrenildi.

Bu arada, tanıdığı kişiler, Pelitli'deki Ahmet Can Bali Lisesi'ndeki eğitimini yarıda bırakan Ogün Samast'ın, bir işinin olmadığını ve zamanın büyük bir bölümünü mahalledeki internet kafelerde geçirdiğini söylediler.

OTOBÜSE HAREM'DEN BİNMİŞ

Edinilen bilgilere göre, zanlı Ogün Samast cumartesi sabah saat 10:30'da Esenlerden hareket eden Metro Turizm'in İstanbul-Hopa otobüsüne Harem'den bindi. Samast'ın bileti kendi adına aldığı öğrenildi. Plakası 34 JAZ 53 olan otobüsün Hopa'ya varış saati ise pazar sabahı saat 08:00 olarak planlanmış.

Otobüs şoförü, Samast'ın otobüse binerken kafasında beyaz bere olduğunu, Samsun'da jandarma otobüste arama yapmak isteyince eğilerek saklanmak istediğini söyledi.

''İSTANBUL'A GİDİYORUM'' DİYEREK EVDEN AYRILMIŞ

Ahmet Samast'ın oğlu Ogün Samast'ın 3 gün önce ''İstanbul'a gidiyorum'' diyerek evden ayrıldığını söylediği belirtildi.

Zanlının arkadaşları olduğu öğrenilen çok sayıda kişi de Trabzon Emniyet Müdürlüğü binasının önüne geldi.

Ogün Samast'ın ailesi ile birlikte Çal Köy'de yaşadığı, ancak bir süre önce meydana gelen heyelanda evlerinin zarar görmesi üzerine Pelitli Beldesinde yaptırılan afet konutlarına taşındıkları öğrenildi.

İNTERNET KAFELERDE 30 BİLGİSAYARA EL KONULDU

Trabzon'daki soruşturma kapsamında kısa süre önce İstanbul'a gittiği belirlenen katil zanlısının, çeşitli internet kafelerde msn görüşmeleri yaptığı belirlenince, zanlının gittiği saptanan kafelerde de araştırma yapıldı. Polis ve Jandarma bölgesindeki kafelerde 30 bilgisayara el konulduğu öğrenildi. Bilgisayarlar üzerinde inceleme yapılarak, zanlının cinayet öncesinde kim ya da kimlerle görüştüğünün belirlenmesine çalışılıyor.

CİNAYET SİLAHI EL YAPIMI


Suikastte kullanılan tabancanın fabrikasyon değil, el yapımı olduğu belirlendi.

Hrant Dink'in öldürüldüğü, olay yerinden elde edilen boş kovan ile mermi çekirdekleri, kriminal polis laboratuarında balistik incelemeye alındı. Uzmanların, boş kovan ve mermi çekirdekleri üzerinde yaptıkları incelemede, kovandaki iğne izleri ile diğer mekanizma ve yiv-set izlerinin, fabrikasyon tabancalarda rastlanan standart izlere benzemediği, suikastte kullanılan 7.65 mm. çapındaki tabancanın el yapımı olduğu belirlendi. Tabancanın daha önce İstanbul ve Ankara'da herhangi bir olayda kullanılmadığı anlaşıldı.

PROFESYONELLER TERCİH ETMEZ

Suikastte kullanılan tabancanın, el yapımı çıkmasını değerlendiren bir terör uzmanı, "El yapımı tabancanın tutukluk yapma riski vardır. Bu yüzden profesyonel örgütler, işi şansa bırakmak istemediklerinden, genellikle Browning, Baretta, Smith Wesson, Glock gibi kaliteleri dünyaca kabul edilmiş markaları tercih ederler. Suikast silahının el yapımı olması, tetikçinin kendi başına hareket ettiğini veya arkasında güçlü bir örgüt olmadığı şeklinde de yorumlanabilir" dedi. Aynı terör uzmanı, "Ancak son zamanlarda, Karadeniz bölgesinde öyle ustalar var ki, Browning'in, Baretta'nın tıpatıp aynısını imal ediyorlar. Kaliteli çelik kullanan bazı Karadenizli ustaların yaptığı tabancalar asla tutukluk yapmıyor. Belki de tetikçinin ardında profesyonel bir örgüt olabilir. Polisi yanıltmak için el yapımı ancak kaliteli tabanca kullanılmış olabilir. Bunu da göz ardı etmemek lazım" diye konuştu.

(AJANSLAR)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kazada yaralı olarak kurtulan Abdülkadir Akyüz, Ankara'ya...
 "Cinayet geliyorum dedi"
 Siyasi cinayetler kışları işleniyor
 Agos'ta "Yastayız" sürmanşeti
 Radikal Ermeniler Türkiye'yi suçladı
 "Hepimiz Ermeni'yiz"
 'El Kaide Türkiye Komutanı'na dava
 Suikast soykırım iddialarını gündeme taşıdı
 6 aylık ceza ertelenmişti
 Chirac, 'Büyük Türk'ü 'şövalye' ilan etti
 Avcılar'da gecekondu yıkımında arbede çıktı
 Hasta numarası yapıp töreye boyun eğmedi
 Yeğen Şahin hakkında yakalama emri
 İhale operasyonu: 24 kişi gözaltında
 Türk tarihi bu kez de Almanya'da sergilenecek
 Papa'dan hukuki statü isteği
YILMAZ ÖZDİL
Kâbus geri döndü...
"Bir ülkede...
MEHMET BARLAS
Gizli görüşmeler konuşulanlara ilgiyi artırır
Önümüzdeki...
UMUR TALU
Ülkeni, onu kanatmadan seveceksin!
Bu dünyaya verdiğimiz...
FATİH ALTAYLI
Kusursuz bir cinayet
Bir cinayet, bu kadar başarılı...
ERDAL ŞAFAK
Sebat
Kim hatırlar? 5 yıl önce...
Sadr kuşatma altında
Irak Başbakanı Maliki'nin desteğini çekmesinin ardından Şii lider...
Ayetullah Hamaney, İran liderini topa tuttu
Ahmedinecad nükleer programla ilgili en sert eleştiriyi Hamaney'in...
Roque Junior Beşiktaş'a!
Roque Junior Beşiktaş'a!
Leverkusen'in yıldızı Beşiktaş'a önerildi. Bonservisi 1 milyon euro.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu