kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Okullu değiller ama sınıflarını geçtiler!
Okullu değiller ama sınıflarını geçtiler!
Gelecekleri parlak hedefleri kalıcı olmayı başarmak

Okullu değiller ama sınıflarını geçtiler!

Çoğu ünlü mankenin rotası, zamanla podyumlardan oyunculuğa çevrildi. 'Mankenden oyuncu olur mu?' tartışmaları hiç son bulmasa da işe gönül verenler okullu olmamalarına rağmen sınıfı geçmeyi başardı.

Televizyonlarda dizi furyası başlayınca, podyumların gözde simaları da birer birer ekrana transfer oldu. Başlangıçta, "Okullu oyuncular varken, niye mankenlere rol veriliyor?" ya da "Mankenler oyunculuktan ne anlar ki!" eleştirilerine hedef olan bu ünlüler; kulaklarını kapatıp, gözlerini açarak yeni kariyerlerinde emin adımlarla ilerledi. İşte oyunculuk performanslarıyla kısa zamanda halkın sevgilisi haline gelen mankenlerin oyunculuk geçmişleri:

PINAR ALTUĞ:
13 yıl önce Türkiye Güzeli seçilerek magazin dünyasına adım atan Pınar Altuğ, "Mankenden oyuncu olur mu?" tartışmalarının boy hedefi olan ilk isimlerdendi. Oyunculuk kariyeri televizyonda Kurt Kapanı' ile başlayan Altuğ, atv'nin unutulmaz dizisi 'Çocuklar Duymasın' ile zirveye tırmandı. Canlandırdığı 'Meltem' karakteriyle pek çok dernek tarafından 'Yılın Annesi' seçildi. En kıdemli manken-oyuncu Altuğ, geçtiğimiz yıl 'İlk Aşkım' ve 'Deli Dolu' isimli projelerde rol aldı.

KENAN İMİRZALIOĞLU:
'Best Model of the World' seçilen ilk Türk erkek manken olan İmirzalıoğlu, kariyerini oyunculuk üzerine kurdu. 'Deliyürek' dizisindeki 'Yusuf Miroğlu' rolü ile ünlenen yakışıklı aktör; başrol üstlendiği 'Yazı Tura' filmiyle 12. Altın Koza Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' seçildi. İmirzalıoğlu'nun son filmi 'Son Osmanlı-Yandım Ali' ise 19 Ocak'ta vizyona girecek.

GAMZE ÖZÇELİK:
7 yıl önce 'Miss Turkey' yarışmasında 2'nci güzel seçilen Gamze Özçelik, kısa süre mankenlik yapıp oyunculuğa geçti. 'Tatlı Hayat', 'Serseri' ve Savcının Karısı' dizilerinde rol alan Özçelik, 'Hırsız Var' isimli sinema filminin yanı sıra geçtiğimiz yıl 'Seni Seviyorum' adlı bir tiyatro oyununda yer aldı. Şu anda 'Arka Sokaklar' dizisinde oynuyor.

AZRA AKIN:
2002 Dünya Güzeli Akın'ın ilk kamera tecrübesi Fatih Akın'ın yönettiği 'Anlat İstanbul' filmindeki 'Pamuk Prenses' rolüyle oldu. Şimdilerde 'Avrupa Yakası'nda 'Makbule' karakterini canlandıran ve oyuncu Hasibe Eren'den oyunculuk dersleri alan Akın, geçen yıl 'Yağmur Zamanı' dizisindeki performansıyla beğeni toplamıştı.

BURAK HAKKI:
Burak Hakkı da 'Best Model of the World' birincisi! 'Zehirli Çiçek' dizisiyle kamera karşısındaki acemiliğinden kurtulan oyuncu, asıl çıkışını Fatma Girik ile Meltem Cumbul'un başrol oynadığı 'Gurbet Kadını' dizisiyle yakaladı. Yaklaşık 8 yıldan beri oyunculuk yapan Hakkı'nın ilk sinema filmi ise Kartal Tibet'in yönettiği 'Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu' oldu.

ÇAĞLA ŞİKEL:
Uzun yıllar podyumda fırtınalar estiren Çağla Şikel'in kamera karşısına geçtiği ilk proje 'Zehirli Çiçek' isimli dizi oldu. Canlandırdığı 'Nazan' karakteriyle ünlü yapımcı Türker İnanoğlu'nun dikkatini çeken Şikel, oyunculukta emin adımlarla ilerlemeye başladı. Üç yıldan beri 'Cennet Mahallesi'nde rol alan Şikel, 'okullu' olmadığı halde başarı ve istikrarı yakaladı.

CANSU DERE:
7 yıl önce 'Miss Turkey'de 3'üncü güzel seçilerek, mankenliğe başlayan Cansu Dere, ilk kez 'Alacakaranlık' dizisi için kamera karşısına geçti. Röportajlarında "Ben oyuncu oldum dersem, gerçek oyunculara haksızlık ederim" sözünü sık sık dile getiren Dere, yeteneğini, töre konusunu işleyen reyting rekortmeni dizisi 'Sıla' ile gözler önüne serdi. Daha önce 'Metro Palas' ve 'Güz Yangını' dizilerinde oynayan Dere, 'Son Osmanlı- Yandım Ali' filminde de rol aldı.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Okullu değiller ama sınıflarını geçtiler!
 Halk zoru seçenlerin işini kolaylaştırsın
 Şimdi aldatılırsam üzülmem ben değil, eşim kaybeder...
 2 filmle birden beyaz perdede
HAKAN & UTKU
Manşetlik isimlerden manşetlik haberler
Radikal...
SEDA KAYA GÜLER
İlk gece, ilk gece olmak zorunda mı?
Alın size yeni bir...
Beni müşterilerim sanatkar yaptı!
Beni müşterilerim sanatkar yaptı!
Altı yıldan bu yana Mercan Dede'nin saçlarını kesen, şimdi de yeni...
Tamer Karadağlı ilk kez 'klip erkeği' oldu!
Tamer Karadağlı ilk kez 'klip erkeği' oldu!
Yapımcı ve senarist Birol Güven'in eşi Burcu Güven, ilk albümünü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.