kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Beni müşterilerim sanatkar yaptı!
Beni müşterilerim sanatkar yaptı!
Ben Birol'un işine karışmam

Beni müşterilerim sanatkar yaptı!

Altı yıldan bu yana Mercan Dede'nin saçlarını kesen, şimdi de yeni albüm çıkaran Rober Hatemo'nun saçlarını oya gibi işleyen Berber Birol Şenel, alanında tek olduğunu söylüyor: "Bu işte benim gibi yok ama beni bu özel müşterilerim sanatkar yaptı!".

Müziğin muhteşem neferi olarak ünlenen Mercan Dede (Arkın Allen) ve önceki hafta beşinci albümünü çıkaran Rober Hatemo'nun berberi olarak ünlendi Berber Birol. Altı yıldan bu yana Mercan Dede'nin saçını kesen Birol Şenel, Hatemo'nun ilginç saçının da mimarı! Birçok ünlü ismin tek tercihi olan Şenel'in öyle afili bir dükkanı yok! İstiklal Caddesi'nde bir ara sokakta, son derece mütevazı bir berber dükkanı burası. Birol Şenel, birçok müşterisinin 'Sana Etiler'de dükkan açalım' demesinin ona bir şey ifade etmediğini söylüyor: "Ben buradan da bu dükkandan da ayrılmam!" 30'dan fazla kadın müşterisi olduğunu söyleyen Şenel, onların yarısının da marjinal kesimler yaptırmaya gelen lezbiyenler olduğunu söylüyor...

*
Bizim tanıdığımız en ünlü müşterileriniz Rober Hatemo ve Mercan Dede (Arkın Allen)... Müşteriniz olan başka isimler var mı bu camiadan?
Dizilerde oynayanlar var. Grup 84'ün üyeleri var. 'Hayat Bilgisi' dizisinde Kopil karakterini canlandıran Serhan Arslan var. O diziden birkaç oyurncu daha var. Bir de oyuncu Osman Cavcav sürekli gelir. Diğer müşterilerim ise sanat camiasında çok gözükmeyen kişiler.

* Rober Hatemo ve Mercan Dede ile nasıl tanıştınız? Sizi nereden, kimden duymuşlar?
Mercan Dede ile 6 sene önce tanıştık. O zamandan beri saçlarını ben kesiyorum. Kulüplerde beni çok bilirler. Adımı duyup gelmişti. Rober de methimi duymuş. Gelmek istediğinin duyumunu almıştım. Önyargılıydım tanımadan önce. 'Kıl mıdır, değil midir' diye düşünüyordum. Ama bambaşka bir insan, çok hürmetkar... Şöyle bir gerçek var ki, Rober geldikten sonra bana olan ilgi daha çok arttı.

* Elinde bir dergi küpürüyle geldiğini biliyorum size. Oldukça da ince işçilik isteyen bir saç ona yaptığınız. Şaşırdınız mı istediği modeli görünce, zor geldi mi?
Evet küpürü gösterip 'Yapabilir misin' dedi, ben de 'Resimdeki model bir zenciye uygulanmış, öyle birine yapmak daha kolay ama deneriz' dedim. Şablon çıkardım. Bu arada Rober çok kabiliyetli; şarkıcı olmasaydı berber olabilirdi!

* Kendinizi nasıl geliştirdiniz? Bütün kuaförler eğitimler alıyor...
Kendimi eğittim çünkü müşteri berberi sanatkar yapar! Mesela Mercan Dede 'şunu şöyle yap' dediğinde kabiliyetin varsa kapıyorsun. Onun saçlarına ilk geldiğinde düz çizgiler yapıyorduk. Sonradan saçtan dövme yaptım ona.

* Mercan Dede ve Rober Hatemo'nun berberi olarak ün kazanmanız, müşteri sayınızda artış yapmıştır herhalde...
Arkın ağabeye mail atıyorlarmış 'berberinin adresini istiyorum' diye. Ama bir geliyorlar, burayı görünce şaşırıp kalıyorlar. Onlar farklı, lüks bir atmosfer bekliyor. Bazıları kapının önünden gelip geçiyor. Gelip 'Burası Mercan Dede'nin kuaförü mü' diye soruyorlar. Birol ismi Mercan Dede gelmeye başladıktan sonra konuşulmaya başlandı. Kulüplerde bile beni konuşuyorlarmış.

* Rober'in saçına onun istediği şekli verdiniz. Peki siz nasıl buluyorsunuz yakışıyor mu sizce?
Bir cesaretti! Arkın ağabeyin tarzı bu olduğu için problem yoktu ama Rober'de kabul görmeyebilirdi. Yaptığım saçları Arkın ağabey de, Rober de çok beğendi ama bence ikisinin saçında da hâlâ eksikler var. Geliştirmek istiyorum.

* Rober Hatemo, 'Birol'un yaptığı işi yapabilen bir tek kişi daha yok Türkiye'de' demişti. Öyle mi?
Doğru. Saçın içinde S yapmak benimle başladı. Ama benden sonra çıkacak. Çünkü eğer bir şeyle uğraşırsanız zaten oluyor.

* Dükkanı birlikte işlettiğiniz babanız, 'Birol hiçbir zaman beni bırakıp gitmez' diyor. İşi büyütüp daha şık bir dükkan açmak istemiyor musunuz?
Çok para kazanmak, marka haline gelmek değil derdim. Benim için babamın yanında olmak keyif. Bu dükkanda olmayı seviyorum. 8 sene önce Dubai ya da Paris'i seçmemi istediler benden. Müşterilerimden bazıları 'Bir yer açayım, sen işlet' diyor; istemiyorum.

* Kadın müşterileriniz var mı?
30'dan fazla... Yarısı lezbiyen, yarısı da onların arkadaşları. Onlar da kulüplerden duyuyormuş adımı. 'Sen işini bilirmişsin' diye geliyorlar. Hepsi marjinal saçlar istiyor...

SEZEN BAŞARAN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Beni müşterilerim sanatkar yaptı!
 Hepsi kızları ayrı tellerden çalıyor!
 İstanbul gecelerinde in-cin top oynuyor!
 Tamer Karadağlı ilk kez 'klip erkeği' oldu!
 Seda ablası Demet'ini korudu
 İbo yine radyocu olacak!
 Başbaşa yemek yediler
 Adliyelerden bir türlü çıkamıyor!
 Hande, Madonna'nın dansçısından vazgeçmiyor
 Yeni Asır'a 'en iyi' ödülü
 Gucci'den evrak çantaları çok moda
 Moda Polisi
Şimdi aldatılırsam üzülmem ben değil, eşim kaybeder...
Şimdi aldatılırsam üzülmem ben değil, eşim kaybeder...
Her açıklamasıyla polemik yaratan ve özel hayatıyla gündemden...
2 filmle birden beyaz perdede
2 filmle birden beyaz perdede
Adını ilk olarak 'Çapkın' dizisinde duyduğumuz Melis Birkan, şu...
Yılbaşı heyecanı
Bu sene 31 Aralık'ta ilginç bir tesadüf yaşanıyor ve Kurban Bayramı...
Kış hastalıkları
Üst solunum yolu enfeksiyonları tehlikeli mi? Zatürreenin ilk...
Papa Türkiye'de
Papa 16'ncı Benedict, Türkiye'ye ayak basarken ve Anıtkabir'e...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.