kapat
   
10 Ocak 2007 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türk işçileri taşıyan uçak piste 200 metre kala düştü
Yeni evlilerin mutluluğu uçakta son buldu
Uçaktaki Kulak İnşaat'ın genç patronu da öldü
Ölüme doğru son adım
Sabıkalı uçak: Antonov
Direnişçi ateşi mi düşürdü?
Arşiv fotoğrafı herkesi yanılttı
İşte uçaktaki yolcuların listesi
Uçağı son anda kaçırdılar...
Hurda uçaklarla götürüyorlar

Ölüme yürüyüş: 34 ölü

Türk inşaat şirketinin personelini Adana'dan götüren uçak Irak'ta düştü. Ölen yolcular uçağa binerken kameraya işte böyle yansıdı.

Sadece bir Türk yaralı kurtuldu
Adana'dan dün sabah kalkan Antonov-26 tipi kargo uçağı Bağdat'ın 80 kilometre kuzeyindeki Balad kenti yakınında Anaconda üssündeki piste 200 metre kala sisten düştü. Uçak önce pas geçti, ikinci denemede çakıldı. 34 kişi öldü. Kazadan bir Türk ağır yaralı olarak kurtuldu.

29 Türk, biri ABD'li 6 yabancı
Moldovalı Aeriantur şirketine ait uçak, Irak'ta su ve yol işleri ile ABD üssünde hangar inşaatı yapan Kulak İnşaat'ın sahiplerinden İsmail Kulak ile 28 Türk personeli taşıyordu. Uçakta Amerikalı bir yolcu ile 5 de yabancı mürettebat bulunuyordu.

Genç patron da işçileriyle öldü
Irak'ta düşen uçakta ölen Kulak İnşaat'ın sahiplerinden İsmail Kulak 44 yaşındaydı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı tanınmış müteahhit Sıtkı Kulak'ın küçük oğlu olan İsmail Kulak evli ve iki çocuk babasıydı.

Chat'te tanışıp 6 ay önce evlendiler
UÇAK faciasının kurbanları arasında geçen yaz evlenen bir çift de vardı. 26 yaşındaki makine mühendisi Serkan Geyik ile 23 yaşındaki eşi Olcay. Olcay Geyik'in Irak'ta çalışan Serkan'la chat'te tanıştığı ve altı ay önce evlendikleri öğrenildi.

Terörist saldırı mı?
Kötü hava koşulları nedeniyle düştüğü belirtilen uçakla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Iraklı bir terörist grup Bağdat'ta bildiri dağıtarak uçağı füzeyle vurduklarını öne sürdü. IRAK İslam Ordusu adlı grubun iddiasını ABD Büyükelçiliği doğrulamadı. Türk Dışişleri ise böyle bir bilgiye sahip olmadığını, propaganda amaçlı olabileceğini açıkladı.


Türk işçileri taşıyan uçak piste 200 metre kala düştü

Adana'dan Irak'a giden uçak Bağdat yakınlarında düşerek alev aldı. Düşüşten hemen önce iletişimi kesilen uçağın içinde 35 kişi vardı. Ölenlerden 28'i Türk diğer 6 kişi yabancı. Yaralı olarak kurtulan tek kişi bir Türk.

Adana'dan Türk işçilerini Irak'a götüren Moldova bayraklı Antonov- 26 tipi kargo uçağı, Bağdat'ın 80 kilometre kuzeyindeki Balad'daki Anaconda Üssü'ndeki piste 200 metre kala düştü. İlk denemesinde sis nedeniyle inemeyen, ikinci denemesinde düşen uçakta bulunan 35 kişiden 34'ü öldü. 1 Türkün de yaralı olarak kurtulduğu açıklandı. Ölen kişiler arasında Irak'ta içme suyu ve yol projeleri yapan Kulak İnşaat firması ortaklarından İsmail Kulak ile Kulak inşaat şirketlerine bağlı çalışan işçiler bulunuyor. Çalışmak üzere Irak'a giden 30 işçiyi taşıyan Moldovalı Aeriantur Havayolları'na ait, Antonov (AN-26) tipi, hem yolcu hem kargo tasarımlı "kombi uçak", Bağdat Havalimanı'na inerken düştü. Dün sabah 06.09'da Adana'dan kalkan uçağın, Türk hava sahasını 08.06'da terk ettiği tespit edildi. Ancak daha sonra uçakla bağlantı kesildi. Türk Sivil Havacılık yetkilileri, Iraklı yetkililerle hemen temasa geçti. Uçakla ilgili 2.5 saat bilgi alınamadı. Uçağın Anaconda Üssü'ne inişi sırasında, piste 200 metre kala düştüğü belirlendi. Düşen uçakta 1'i ABD'li olmak üzere 30 Türk yolcunun yanı sıra 5 kişilik de uçuş ekibi bulunuyordu. Uçaktaki 34 kişi yaşamını yitirirken, 1 Türk ise ağır yaralı olarak kurtuldu. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, uçağın iniş sırasında sis nedeniyle ilk denemesini pas geçtiğini, ikinci deneme sırasında düştüğünü belirttiler.

BAYGINLIK
GEÇİRDİLER
Kaza haberinin duyulması üzerine Kulak İnşaat firması işçi yakınlarının akınına uğradı. İsmail Kulak'ın da öldüğü haberi üzerine Kulak İnşaat firması ortakları babası Sıtkı, annesi Semiramis ve ağabeyi Tarkan Kulak baygınlık geçirdi. İşçilerin yakınları da sinir krizleri geçirdi. Bunun üzerine 112 Acil Servis ambulansı çağrıldı. Olay yerine gelen sağlık ekibi, Kulak Ailesi'ne müdahalede bulundu. 48 kişilik uçağın 5 tonluk yük kapasitesine sahip olduğu, dün yaklaşık 1 ton yükle havalandığı belirtildi.

GENELKURMAY'DAN BİLGİ
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Irak'ta sivil havacılık otoritesi olmadığı için, bilgileri Türk Genelkurmayı üzerinden aldı. Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ta ABD'li yetkililerden aldığı bilgiyi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne aktardı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yöneticileri, Bağdat'taki Amerikan üssüyle de irtibata geçerek bilgi aldı. Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Ali Arıduru, ilk açıklamasında, uçakta teknik sıkıntı olduğu yönünde bir bilgi olmadığını söyledi. Uçağa yönelik terör saldırısı olup olmadığı sorusuna da Arıduru, "Şu ana kadar bunu doğrulayan herhangi bir şey yok. Tümüyle olumsuz hava koşullarından kaynaklanıyor" yanıtını verdi. Arıduru, kurtarma çalışmalarının ABD'liler tarafından yapıldığı bilgisini de verdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da makamından dakika dakika gelişmeleri takip etti. Kapasitesi 5 ton olan uçakta 1280 kilo inşaat malzemesi bulunuyordu. Başbakan Erdoğan uçağın düşüşü nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı. Erdoğan, "Milletimizin başı sağolsun" dedi.

Temel EREN - Nazan ERDEM - Murat KARAMAN - Ufuk TE


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kazadan kurtulan tek Türk
 Yoğun sis ulaşımı felç etti
 Türk F-16'larına Yunan tacizi
 25 kilo altın sır oldu
 Sevgili olarak hizmet vermiş
 Pornocu Kanadalı öğretmen serbest
 Allah rızası için üniversiteye yardım
 MSN ile şantaj yapan çete çökertildi
 Prof.Kural'dan suç duyurusu
 Doğu donuyor
 Ihlara Vadisi'ne asansör
 Mahkemede geçerli olmayan yemin
 Yurttan kısa...kısa...
 'Kıbrıs davası bu tartışmadan yara aldı'
 "Papadopulos'un Utanç Duvarı"
 Rauf Denktaş: Talat usul hatası yaptı
 İtalya'nın AB desteğini mutlulukla karşılıyoruz'
 Nesin: Evcilik oynarken biraz aşırıya kaçmışlar
 Mesai başlayana kadar THY uçağı havada kaldı
ERGUN BABAHAN
Yazılarınız süper benzin kokuyor!
Her gazeteci çalıştığı...
YILMAZ ÖZDİL
Lokmacı Köprüsü
"Yapın" diye, kim...
MEHMET BARLAS
Saddam'ın hatalarından bile ders alınamaz mı?
Süper...
BALÇİÇEK PAMİR
Babası azgın bir teke!
Dr. Engin Eker "Türkiye'de bir...
UMUR TALU
Mert Nobre!
"Sartre gibi" reddedilebilir ama;...
FATİH ALTAYLI
Bu kadar mı yanlış anlaşılır
MİT Müsteşarı Emre...
ERDAL ŞAFAK
Gusbo ve gavro
Gözümüz aydın. Lokmacı...
'Vakfa tazminat öde'
Türkiye, Fener Rum Erkek Lisesi Vakfı'nın "mülkiyet hakkımız ihlâl...
Türkiye karşıtı iktidar
Seçimi binde bir oy farkıyla kazanan Sosyal Demokratlar, Avusturya'da...
Aslan uyanamadı
Aslan uyanamadı
G.Saray, ikinci yarı öncesi en ciddi prova olan Efes Cup'ta...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu