kapat
   
10 Ocak 2007 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Allah rızası için üniversiteye yardım

Bilecik'te kurulan Üniversite Kurma ve Yaşatma Derneği, kurulması planlanan Şeyh Edebali Üniversitesi'nin binalarının yapımı için cami çıkışında para topladı.

Camiden çıkan cemaat, görevlilerin "Boş geçmeyelim muhterem cemaat, Allah rızası için üniversiteye bir yardım' sözlerini duyunca şaşırdı. Bilecik genelinde düzenlenen kampanyada ise 12 bin 109 YTL para toplandı.

Yaklaşık çeyrek asırdır Bilecik'in gündemini işgal eden Şeyh Edebali Üniversitesi kurma çalışmaları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Yüksek Öğretim Kurumu'na başvurarak Bilecik'e üniversite kurulmasını istemesi ile hızlandı. Bakanlığın bu müracaatının ardından Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın başkanlığında Bilecik İli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği kuruldu. Bilecik İl Dernekler Müdürlüğü'ne müracaat ederek yardım izni alan dernek, kampanya üzerine kampanya düzenliyor.

Harman
mevsiminde köylerden buğday toplayan dernek, şimdi de cami çıkışlarında para toplamaya başladı. Bu amaçla Kurban Bayramı namazı çıkışında cami önlerinde toplanan paranın miktarı açıklandı. Bilecik İl Müftülüğü'nden alınan bilgiye göre, il genelindeki camilerde toplanan para miktarının 12 bin 109 YTL olduğu belirtildi. En fazla para 4 bin 397 YTL ile il merkezinde toplanırken, bunu 3 bin 93 YTL ile Bozüyük, bin 125 YTL ile Osmaneli, 909 YTL ile Yenipazar, 881 YTL ile Söğüt, 711 YTL ile Gölpazarı, 688 YTL ile Pazaryeri ve 305 YTL ile İnhisar takip etti.

İl genelinde toplanan ve İl Müftülüğü'ne teslim edilen 12 bin 109 YTL önümüzdeki günlerde Bilecik İli Üniversite Kurma ve Yaşatma Derneği'ne teslim edilecek.

VATANDAŞ ŞAŞKIN

Hutbelerde değişik konuların gündeme getirilmesine alışkın olduklarını, bu yüzden üniversitenin önemine dikkat çeken sözleri fazla yadırgamadıklarını belirten camii cemaati, "Üniversitenin öneminin anlatılmasından sonra üniversite için para istenmesine şaşırdık. Görevlilerin; 'Boş geçmeyelim muhterem cemaat, Allah rızası için üniversiteye bir yardım' sözleri ise şaşkınlığımız iyice artırdı. Böyle bir durumla ilk kez karşılaşıyoruz.

Namaz çıkışlarında hep camilerin eksikleri, cami inşaatları, Kur'an Kursları için para toplanırdı. Ancak, okul yaptırmak da bir hayırdır ve biz de seve seve yardım yaptık" dedi.

BİLECİK ÜNİVERSİTE HAYALİNE KAVUŞACAK

Bilecik İli Üniversite Kurma ve Yaşatma Derneği başkanlığı görevini de yürüten Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi'nin Bilecik'in son çeyrek asırlık hayali olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda resmi ve somut adımı attığını belirterek;

"Bakanlığımızın girişimleri ile iş resmileşti ve büyük ölçüde kesinleşti. Biz Belediye ve dernek olarak 2007 yılını üniversite yılı ilan ediyoruz. Bunun içinde önümüzdeki günlerde temelini atmayı planladığımız fakülte binası için maddi yardım topluyoruz. Bu yıl Bilecik'i üniversite hayaline kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

MABETLE MEKTEP AYRI DÜŞÜNÜLEMEZ

Bilecik İl Müftüsü Necati Tayyar Taş ise il genelindeki camilerde bayram namazı sonrası Bilecik'te kurulması planlanan Şeyh Edebali Üniversitesi'ne para toplandığını belirterek, böylelikle üniversitenin halka malolduğunu söyledi.

Mabedin, mektebin ve fabrikanın bir ülkenin maddi ve manevi en büyük değeri olduğunu belirten Müftü Necati Tayyar Taş, "Mabedi mektebsiz, mektebi de mabedsiz düşünmek mümkün değil. Bu maddeyi manasız, manayı da maddesiz düşünmek gibi birşeyir. Bu yüzden mabedlerimizde, üniversite için para toplayarak mektebin kurulmasına destek vermeye çalışıyoruz" dedi.

Camilerde üniversite için toplanan paranın pek görülen bir davranış olmadığını da kaydeden Taş, "Cami cenaatini ülkenin ve ilimizin önemli bir sorununa omuz vermesi her türlü taktirin üzerindedir. Herkese örnek olacak, gözyaşartıcı bir davranıştır. Üniversite için buna benzer çalışmalarımız devam edecek" dedi.

KAMPANYALARIMIZ DEVAM EDECEK

Bilecik'in küçük bir il olduğunu, bu nedenle üniversite kurulması için altyapı oluşturmanın zor olduğunu belirten İl Genel Meclisi Başkanı ve Bilecik İli Üniversite Kurma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Çelik, daha önce Özel İdare, Belediye ve SSK İl Müdürlüğü personelinin kendi aralarında kampanya düzenleyerek derneğe para topladığını, hatta köylülerin harman mevsiminde buğday toplayıp derneğe bağışladığını söyledi ve "Böylelikle üniversitenin kurulması halka malolmuştur. Kampanyalarımız devam edecek ve üniversite altyapısının oluşması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

İl Müftülüğündeki törende, konuşmalarına rdından Müftü Necati Tayyar Taş, yardım makbuzunu Bilecik İli Üniversite Kurma ve Yaşatma Derneği Yardım Toplama Komitesi üyeleri Hasan Hüsyin Çelik ve Ali Pamukçu'ya teslim etti.

(CHA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kazadan kurtulan tek Türk
 Yoğun sis ulaşımı felç etti
 Türk F-16'larına Yunan tacizi
 25 kilo altın sır oldu
 Sevgili olarak hizmet vermiş
 Pornocu Kanadalı öğretmen serbest
 MSN ile şantaj yapan çete çökertildi
 Prof.Kural'dan suç duyurusu
 Doğu donuyor
 Ihlara Vadisi'ne asansör
 Mahkemede geçerli olmayan yemin
 Yurttan kısa...kısa...
 Türk işçileri taşıyan uçak piste 200 metre kala düştü
 'Kıbrıs davası bu tartışmadan yara aldı'
 "Papadopulos'un Utanç Duvarı"
 Rauf Denktaş: Talat usul hatası yaptı
 İtalya'nın AB desteğini mutlulukla karşılıyoruz'
 Nesin: Evcilik oynarken biraz aşırıya kaçmışlar
 Mesai başlayana kadar THY uçağı havada kaldı
ERGUN BABAHAN
Yazılarınız süper benzin kokuyor!
Her gazeteci çalıştığı...
YILMAZ ÖZDİL
Lokmacı Köprüsü
"Yapın" diye, kim...
MEHMET BARLAS
Saddam'ın hatalarından bile ders alınamaz mı?
Süper...
BALÇİÇEK PAMİR
Babası azgın bir teke!
Dr. Engin Eker "Türkiye'de bir...
UMUR TALU
Mert Nobre!
"Sartre gibi" reddedilebilir ama;...
FATİH ALTAYLI
Bu kadar mı yanlış anlaşılır
MİT Müsteşarı Emre...
ERDAL ŞAFAK
Gusbo ve gavro
Gözümüz aydın. Lokmacı...
'Vakfa tazminat öde'
Türkiye, Fener Rum Erkek Lisesi Vakfı'nın "mülkiyet hakkımız ihlâl...
Türkiye karşıtı iktidar
Seçimi binde bir oy farkıyla kazanan Sosyal Demokratlar, Avusturya'da...
Aslan uyanamadı
Aslan uyanamadı
G.Saray, ikinci yarı öncesi en ciddi prova olan Efes Cup'ta...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu