kapat
   
04 Ocak 2007 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başbakan Erdoğan, Lübnanda Barış Gücü görevi üstlenen Türk birliğini ziyaret etti.
"Kutsal günde idam olur mu?"
Torunun doğumu danışman eşinden
Biz F-16 ihalesini Raltson'a vermedik

Kutsal günde idam olur mu

Başbakan Tayyip Erdoğan da Saddam'ın idamına tepki gösterdi: Kutsal günde idam ve ardından görüntülerin yayını, hepsi tahrike yöneliktir.

Başbakan dün Lübnan'a giderken uçakta Saddam'ın idamı için şöyle konuştu: "İdamı kaldırmış bir ülke olarak bunu tasvip edemeyiz. Şekil ve zamanlama açısından yanlış. 15 gün sonra yapılacağı iddiası vardı. Demek ki otorite boşluğu var."

"Aynı tuzağa düşülüyor"

"Kutsal günde idam olur mu? Ardından TV'den yayınlanış şekli, hepsi tahriktir. Zaten mezhep çatışmaları vardı. 650 bin kişi öldü. Ölen, sonunda Müslüman. Koalisyon güçlerinden ölen 5 bini bulmaz. İran-Irak savaşında 1 milyon 200 bin kişi öldü. Aynı tuzağa niye düşülüyor?"

ABD'ye PKK sitemi
Erdoğan, K. Irak için de ABD'ye çattı: "Terör örgütüne karşı somut adım atılmadı. ABD özel temsilci atadı, olumlu gelişme yok. Bunlar oyalama taktiği mi? Türkiye'ye giren teröristlerde Amerikan menşeili silah ve bombalar var."


"Kutsal günde idam olur mu?"

Erdoğan, ABD'ye PKK mesajı gönderdiği Lübnan yolunda Saddam'ın idamını da eleştirdi. İdamı kaldırmış bir ülke olarak yapılanı tasvip etmediğini belirten Erdoğan, idamı hem şekil hem de zamanlama olarak yanlış bulduğunu söyledi.

Terör örgütü PKK ile mücadelede somut adım atmayan ABD'yi ve Irak'ı uyararan Başbakan Tayyip Erdoğan, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in idamı ile ilgili de ağır eleştirilerde bulundu. "Kutsal günde idam olur mu?" diye soran Başbakan, idamı hem şekil hem de zamanlama olarak yanlış bulduğunu söyledi. Lübnan yolunda gazetecilerle uçakta sohbet eden Erdoğan, cep telefonu ile çekilmiş görüntülerinin sitelerde yayınlandığı idamla ilgili şöyle konuştu:

TASVİP ETMEM
"İdamı kaldırmış bir ülke olarak bunu tasvip etmemiz zaten mümkün değildir. Kutsal günde idam olur mu? Arkasından görüntülerin televizyonlarda yayınlanma şekli, hepsi tahrike yöneliktir. Zaten mezhep çatışmaları vardı. 650 bin kişi öldü. Ölen sonunda Müslüman, koalisyon güçlerinden ölen 5 bini bulmaz. Irak-İran savaşında bir milyon 200 bin kişi öldü. Aynı tuzağa niye düşülüyor? İdamın 15 gün sonra yapılacağı iddiaları vardı ama öne alındı. Demek ki otorite boşluğu var." ABD'ye de PKK konusunda çatan Erdoğan şöyle dedi:

OYALAMA TAKTİĞİ

"ABD özel temsilci atadı. Hiçbir olumlu gelişme sağlanmadı. Terör örgütüyle mücadelede ABD ve Irak'la birlikte adım atacaktık, ancak o da olmadı. 'Örgütün para kaynaklarını kurutacağız' diyorlar, o da olmadı. 'Sıkıntılı başka bölgeler var. Önce onları halledelim' diyorlar. Bu bir oyalama taktiği mi? Biz artık somut sonuçlar istiyoruz. İstediğimiz somut sonuçlar ise şunlardır; Kamplar belli, terör örgütünün çalışmaları belli. Bunlara karşı bir şeyler yapılmalı. 'Kapattık' dedikleri halde bir çok terör örgütü bürosunun kapatılmadığını gördük. Türkiye'ye teröristler giriyorlar. Ellerinde ABD menşeli silah ve bombalar var. Türkiye'de yakalananlarda bunları gördük. Bunları ABD Başkanı Bush dahil bütün Amerikalı yetkililere söyledim. Her defasında 'haklısınız' diyorlar. 'Haklıysak o zaman gereğini yapın' diye tepkimizi ilettik."

İŞBİRLİĞİ MEKANİZMASI
Irak'ta Koalisyon Güçleri'nin çözüme ulaşmakta zorlandığını belirten Erdoğan, "Gerek İran gerekse Suriye, bu süreçte rol oynayabilir. Yani ABD'nin vereceği karar önemli. Diplomatik bir süreç ile İran, Suriye, ABD, Türkiye arasında bir Irak işbirliği mekanizması kurulabilir" dedi. Türkiye'nin bölgede etnik ve mezhep sorunları yaşayan bir coğrafyada, hiç kimseyle problem yaşamadığını kaydeden Erdoğan, "Şii, Sünni, Kürt, Arap hepsiyle görüşüyorum. Lübnan seyahatim de Orta Doğu turunun bir devamı niteliğinde" dedi ve ekledi: "Hep somut sonuçlar alıyoruz. Suriye'yle aramızda şimdi böyle bir hukuk var. Hatay sorunu bitti. Suriye tarafında mayın kalmadı."

METEHAN DEMİR


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Cumhurbaşkanlığı Erdoğan'ın hakkı
 Hizbullah'a barış için çağrı yaptı
 Pamuk'a niyet Karakoç'a kısmet
 Sur'da bayramlaştı
 Kıbrıslı Türkler AİHM'e gitti, Rumlar telaşlandı
 'Erdoğan'ın gözünün yaşına bakmam'
 Lula'dan Çömez'e imzalı fotoğraf
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Shakira'dan Çankaya'ya
Yeni yılın ilk günlerinde haber...
YAVUZ DONAT
Cudi'nin eteklerinde bir belde: "Çalışkan"
Az gittik uz...
Hepatit C'yi 3 aydır bulaştırıyorlarmış
Ekim ayındaki denetimlerde diyaliz merkezinde Hepatit C'li hasta...
Hasandağı tırmanışında 'yanlış anlama' paniği
Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileriyle Hasandağı'na çıkan öğretmen...
CHP'li vekil Büyükcengiz 'mıcır' yüzünden öldü
CHP'li vekil Büyükcengiz 'mıcır' yüzünden öldü
Seçmenleriyle bayramlaşmaya giden Vekil Büyükcengiz'in içinde...
Eski bakan Mustafa Taşar kaza kurbanı
Eski bakan Mustafa Taşar kaza kurbanı
Askerliğini Burdur'da yapan oğullarını ziyaretten dönen eski Bakan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu