kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sosyetik güzelden Kurban Bayramı diyeti
Sosyetik güzelden Kurban Bayramı diyeti
Yemek davetleri için küçük tüyolar

Sosyetik güzelden Kurban Bayramı diyeti

Sosyetenin en formda kadınlarından biri olan Diyetformula güzellik merkezinin sahibi Deniz Berdan, Kurban Bayramı'nda beslenme konusunda önerilerde bulundu: Bayram coşkusunu yasaklarla gölgelemeyin ama ikramları görünce de kendinizi kaybetmeyin.

Mankenlere taş çıkartan fiziğiyle sosyetenin en gözde kadınlarından biri olan Deniz Berdan, birbirinden leziz ikramların yapılacağı Kurban Bayramı için beslenme önerilerinde bulundu. Diyetformula güzellik merkezinin de sahibi olan Berdan; Kurban Bayramı'nda özellikle et ve tatlı tüketiminin arttığına dikkat çekerek, "Bayram ziyaretlerine, kendinize yasaklar koyarak gölge düşürmeyin. Bazı besinleri yasaklamak yerine, bilinçli ve ölçülü beslenin" diyor. İşte Berdan'ın, Diyetformula'nın diyetisyeni Yasemin Batmaca ile birlikte sıraladığı bayram önerileri:

* Kurban eti ne zaman tüketilmeli?
Etler; yeni kesildiğinde sert olduğundan hem pişirmesi hem de sindirimi zor olur. Bu nedenle, kurban etleri hemen tüketilmemeli; buzdolabında 24-48 saat bekledikten sonra pişirilip, tüketmeli.

* Kurban etleri nasıl saklanmalı?
Kurban etleri, birer tüketimlik küçük miktarlar halinde buzdolabı poşetine konularak kaldırılmalı. Etler; 0-2 C0'de 3-5 gün, buzlukta -2 C0'de birkaç hafta, -18 C0'de ise 3 ay saklanabilir.

* Kurban etleri nasıl çözdürülmeli?
Et; potansiyel riskli yani kolay bozulabilme riski taşıyan bir besindir. Bu yüzden çözdürüldükten sonra asla tekrar dondurulmamalı.

* Kurban etleri ne kadar pişmeli?
Kurban etlerinin çiğ veya az pişmiş halde tüketilmesi, bağırsaklarda mikroorganizmaların ve çeşitli parazitlerin oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle çiğ veya az pişmiş et tüketmeyin.

* Kurban etleri nasıl pişirilmeli?
Etler pişirilirken; ızgara, fırınlama, buğulama ve haşlama gibi yöntemler tercih edilmeli. Izgara yapılırken kömürleşme ve yanma olmayacak şekilde hazırlanmalı. Etleri çok yüksek ısıda çok uzun süre pişirmekten, kavurmaktan ve kızartmaktan kaçınılmalı.

Özlem AVCI/MAGAZİN

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Dikkat! Her bahar doğurganlığınız artar
 Kahvaltıda da meyve yiyin
 İki kadeh içki şekeri önlüyor
 Kırışıklıklara kendi kanınızla veda etme zamanı
 Kardeşten kardeşe yumurta dokusu naklİ
 Sarmısağı yağlayıp saklayın
 Her yaşta yumurta yiyin
 Annelik için büyük şans 14. gün
 Hayatınıza hareket katın
 Açık hava anti-aging ilacı
 Vücudu baştan yaratmanın en yeni formülü: Lazerlipoliz
 Alışverişe botoks molası
 Sosyetik güzelden Kurban Bayramı diyeti
 Yoğurdun suyunu dökmeyin
 HPV aşısı Türkiye'ye uygun mu bilmiyoruz
Antalya'da Hülya Avşar rüzgarı esti
Antalya'da Hülya Avşar rüzgarı esti
Bayramda Antalya'da sahneye çıkan Hülya Avşar, sevenlerine unutulmaz...
İzmirliler İzel'le coştu
İzmirliler İzel'le coştu
Pop müziğin sevilen isimlerinden İzel, bayramın ilk gecesi İzmir'de...
Uludağ yine 'bayram' etti!
Uludağ yine 'bayram' etti!
Son birkaç yıldır eski popülaritesinden uzak olan Uludağ, geçen sezon...
Murat Boz'dan müzikal parçalar
Murat Boz'dan müzikal parçalar
Klasik müzikle pop müziği birleştiren Murat Boz, önceki hafta verdiği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.