kapat
   
29 Aralık 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bobo: Beşiktaş'ta mutluyum

Beşiktaş'ın Brezilyalı genç futbolcusu Bobo, bir insan ve futbolcu olarak İstanbul'da ve Beşiktaş'ta olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Teknik direktör Tigana'nın söylediği iddia edilen ''Brezilyalı futbolcular dönmeyebilir'' şeklindeki sözleri konuşmalarıyla adeta tekzip eden Bobo, ''Her şeyden önce ve belki de en önemlisi İstanbul gibi bir şehirde yaşamak çok güzel bir şey. Bu şehrin insanı rahatlatan ve mutlu kılan bir yanı var. Ama bir futbolcuyu asıl mutlu eden şey kulüp yapısıdır. İyi yapılanmış bir kulüpte olmak her şeyin garantisidir. Bu iki unsur bir araya geliyor Beşiktaş'ta. Benim işimi de bu ortam kolaylaştırdı zaten. Yeni gelecek olanlara da bunları anlatırım'' diye konuştu.

Futbol
Federasyonu'nun resmi yayın organı Tam Saha Dergisi'ne röportaj veren Bobo, Beşiktaş'a gelirken ne zorluklar yaşayacağını aşağı yukarı bildiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

''Çünkü Türkiye ile ilgili bir ön bilgim vardı. Yine de insanın ülkesinden uzaklaşırken bazı tereddütleri oluyor. Yalnız başınıza dilini hiç bilmediğiniz bir ülkeye gitmek büyük risk tabii ki. Ama bu riskleri almak lazım. Sonuçta buraya geldiğimde endişelerimin çok büyük bölümünün gereksiz olduğunu, adaptasyonun hiç de zor olmadığını gördüm. Bu bence kişisel bir olay. Bazı futbolcular gittikleri yerlere alışamıyor. Bunun birçok örneği var. Bu yüzden futbolcu alırken mutlaka bu uyum sorununu da göz önüne almak durumundasınız ve bunun araştırmasını yapmalısınız. Ama ben kendimden emindim açıkçası. Buraya gelir gelmez kısa zamanda alıştım. Sosyal yaşama da takıma da ısınmak pek zaman almadı. Hatta şunu rahatlıkla söyleyebilirim, neredeyse hiç yabancılık çekmedim ve hiç sıkıntım olmadı.''

''HEDEFLER BANA CAZİP GELİYOR''

Futbolda her zaman kısa vadeli düşündüğünü belirten Bobo, Beşiktaş'ın hedeflerinin kendisine cazip geldiğini söyledi.
''Türkiye Kupası'nı kazanmak, ligi kazanmak, her turnuvada gidebilecek en iyi yeri hedeflemek güzel bir şey'' diyen Brezilyalı futbolcu, ''O yüzden Beşiktaş'ta mutluyum. Ayrıca biliyorum ki, bugün hedeflerime ulaşmam demek, ilerisi için diğer hedeflerimin kolaylaşması demektir'' şeklinde konuştu.

''KÜÇÜK TAKIMLARA KARŞI ÇOK PUAN KAYBETTİK''

Bobo, Beşiktaş olarak en büyük sorunlarının, yüksek seviyede futbol oynamalarına rağmen bazen kazanmayı başaramamak olduğunu ifade etti.Bazı maçlarda kendilerinin de anlamadıkları nedenlerden dolayı küçük takımlara karşı çok puan kaybettiklerini belirten Bobo, ''Çok kolay geriye düştük. Bir Sivasspor maçında olsun, bir Kayseri Erciyesspor maçında olsun yenilen bir gol maçın kaderini değiştirdi. Şampiyon olacak bir takımın böyle maçları kaybetme lüksü yok. İnanıyorum ki, ikinci yarıda bu tarz puanları kaybetmeyeceğiz ve böylece iddialı bir konuma geleceğiz'' ifadelerini kullandı.

''ŞANSSIZIM''

Bobo, kendisini çok şanssız bulduğunu vurgulayarak, tam form yakaladığında sürekli sakatlık yaşadığını kaydetti.Belinden ve ayağından sakatlıklar yaşadığını ve hiç düzlüğe çıkmadığından şikayet eden Bobo, ''Bu yüzden istikrarı yakalayamadım. Ama ikinci yarıda her şey farklı olacak'' dedi.

Beşiktaş'ta oynarken en çok derbi maçlardan zevk aldığını belirten Brezilyalı futbolcu, Türkiye'de kısa süre kalmasına rağmen bir sürü güzel hatırasının bulunduğunu anlattı.

''TEK FORVETLİ OYUN İŞLERİ ZORLAŞTIRIYOR''

Genel olarak Avrupa liglerinde tek forvetli oyun tarzının yaygınlaştığını kabul eden Bobo, bunun forvet oyuncularının işini zorlaştırdığından yakındı.''Yalnız olmak her durumda zor bir şey'' diyen Brezilyalı oyuncu, şöyle konuştu:

''Evet, pozisyonumuz icabı çok kalabalık olamayız. Ama bu kadar yalnız kalmak da sıkıntı veriyor. Şöyle düşünün, siz tek başınıza hücum hattındasınız. Yanınızda bir defans oyuncusu var, onun yanında da bir defans oyuncusu var. İki tane de bek tehlike anında yetişmek üzere bekliyor. Bizim Beşiktaş'ta oynadığımız sisteme bakarsanız bir tane ileriye dönük orta saha, iki tane de ileriye dönük kanat oyuncumuz var. Onlar geldiğinde zenginleşiyoruz. Ama gelemediklerinde ve kimse yardım etmeyince çaresiz kalıyorsunuz. Eğer size orta sahadan destek gelmezse, 200 maç bile oynasanız gol atamazsınız. Yardımlaşma olmazsa tek başınıza hiçbir şey olmaz.''

''TÜRKİYE'Yİ HOLLANDA'YA TERCİH EDERİM''

Bobo, ''Aynı parayı vermeleri halinde, Hollanda mı, Brezilya mı, Türkiye'ye de mi oynamayı istersin?'' şeklindeki bir soruya, ''Türkiye ve Beşiktaş'' yanıtını verdi.

Türkiye'nin her zaman kendisi gibi futbolcular için daha çekici olduğunu anlatan Bobo, sözlerini şöyle tamamladı:
''Bir kere çabuk alıştım, bu bir avantaj. İkincisi oyun tarzı çok cazip. Türkiye ve Beşiktaş gözüme her zaman daha güzel görünüyor. 20 yaş altı Dünya Kupası sırasında Hollanda'da bulundum. Orada birkaç maç izleme fırsatım olmuştu. Futbol olarak Türkiye ile benzerlikleri var. Hollanda futbolu ile Türkiye futbolu arasında bir kıyas yapılabilir. Ama Brezilya'ya daha yakın olan Türkiye. Mücadele gücü çok benziyor.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Tigana ile 2008'e kadar devam etmek istiyoruz
 Toraman: 2007 bizim yılımız olacak
 Cihan Oskay: Yayın kararını Ertuğrul Özkök verdi
 "Seçim için yeterli imzaya ulaştık"
 Canaydın: Yine şampiyon olacağız
 Cavcav: Seçime zamanlama açısından karşıyım
 Trabzonspor Szymkowiak'a ulaşamıyor
 Kezman: F.Bahçe'ye en verimli dönemimde geldim
 Ç.Rize Cire ile yollarını ayırıyor
 Okurlu Jazz Spurs'a 106-83 yenildi
 Konyaspor Cheh ile görüşmelerini sürdürüyor
 Real Betis Fernandez'e emanet
 Sami Yen'de turu biz atarız
 100. yıla coşkulu start
 Kalsaydım Avrupa şampiyonuyduk
 Fener final oynar
 Oskay Kimlikte Şike Mi Yaptı?
 Djemba heyecanı
 Wederson'u şimdi de PSV Eindhoven istedi
 İmzalar tamam, başvuru bugün
 Miroslaw bıraktı!
 İlk küfürde saha kapanacak
 Kral mesaj verdi
 Bir yıldızın gözyaşları
 Günün içinden
 Cezanın tamamen kalkması gerekirdi
 Operasyon başladı Tayfur geri geliyor
KAZIM KANAT
Beşiktaş'ı Beşiktaşlılar kurtarır!
Beşiktaş'ın senatosu...
Kurbanda kavga sağlığa sıçradı...
Kurbanda kavga sağlığa sıçradı...
LÖSEV'in "Kurbanınızı bağışlayın" kampanyası için Sağlık Bakanlığı...
7 ilde operasyon
7 ilde operasyon
Çocuk pornosuna karşı 7 ilde büyük bir operasyon yapıldı. Eş zamanlı...
Jartiyeri taşlı
Jartiyeri taşlı
İtalya'daki moda haftasına, iddialı kadın iç giyim kreasyonları...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu