kapat
   
29 Aralık 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Drew Nicholas, Efes Pilsen’in yıldızlarına bir yenisini eklemek amacında...
Kral mesaj verdi

Efes Pilsen'in 'Avrupa Ligi Sayı Kralı' unvanlı skoreri Nicholas, "Salonumuzda her şampiyonluk için bir yıldız var. Bunlara bu sezon bir tane daha ekleyeceğiz" dedi.

Andrew Lavrence Nicholas...1.93 boyunda ve iki guard pozisyonu ile kısa forvet pozisyonunda başarıyla oynayabiliyor. Siyaset Bilimi okuduğu Maryland Üniversitesi'nde 2001-2002 sezonunda şampiyonluk yaşayan ve son senesinde 31 maçta 17.8 sayı ortalaması tutturan Nicholas, mezun olurken antrenörü Gary Williams, "Top hakimiyeti ile oyun kurucu, şutları ile de skorer guard pozisyonu için ideal oyuncu. Bu özellikleri onun basketbol kalitesinin göstergesi. Onu hiç kaybetmek istemezdim" yorumunu yapıyordu. İspanya'da kısa bir TAU Ceramica macerası yaşayan oradan İtalya'ya giden Nicholas, 2.ligde Fabriano takımıyla sayı kralı oldu. Ertesi sezon da Livorno forması giyen Nicholas geçen sezon Benetton'a transfer oldu. Benetton forması ile Avrupa Ligi ve İtalya Ligi'nde sayı krallığına ulaşan Nicholas, sezon başında Efes Pilsen'e geldi. Nicholas ligde 12 maçta kullandığı 82 üçlük atışta, yüzde 45'lik yüzdeyle tam 37 isabet buldu. Nicholas Avrupa Ligi'nde de 9 maçta 14.2 sayı ortalaması tutturdu. Çarşamba günü idman sonrası Efes Pilsen'in Merter'deki tesislerinde buluştuğumuz Nicholas, transferi için "Bir çok Avrupa Ligi takımından teklif aldım. Ancak ben Efes'i seçtim. Çünkü geçmişte Marcus Brown, Trojan Langdon ve Will Solomon gibi isimler de buradaoynamıştı. Ben burada başarılı olmak ve Efes Pilsen'e sınıf atlatmak istiyorum" yorumunu yaptı. Ya Türkiye hakkında hiç bilgisi var mıydı? Cevabı kısaca "Hayır" oldu Nicholas'ın. 2005'te Benetton formasıyla Efes Pilsen'e karşı oynamak için gelmişti İstanbul'a sadece. "Türkiye'ye ilk geldiğimde açıkcası hiçbir şey bilmiyordum. Birkaç aydır buradayım ama çok güzel bir ülke olduğunu gördüm. Özellikle İstanbul. Ancak yine çok fazla dışarı çıkmıyorum. Basketbol dışında kalan zamanımda bazen iyi restoranlara gidiyorum. Genelde evde oturup müzik dinlemeyi, film izlemeyi ve internette gezinmeyi seviyorum" diye konuşuyor Nicholas.

BASKETBOL BÜYÜYOR
"Neden NBA'de şansını denemedin?" diye soruyoruz. "NBA'de oynama şansım vardı fakat şu an Avrupa'dayım burada çok iyi ve büyük oyuncular var. Kazanmak için elimden geleni yapıyorum ve mutluyum" diyor yıldız oyuncu. "ABD ile Avrupa basketbolu arasındaki fark kapanıyor mu?" sorumuza da şu cevabı veriyor Nicholas: "Geçen 15 yıla baktığınızda bu oyunun global hale geldiğini görürsünüz. Çin örneğinde olduğu gibi. 15-20 sene öncesini düşünürseniz çok daha farklı basketbol oynanıyordu. Ama geçen zaman sonunda tüm dünyada basketbol üst seviyelere yükseliyor." Nicholas'ın ağabeyi Chris de basketbolcu. Ama o kariyerinierken bırakmış ve şu anda New York'ta işinin başında. Colgate Üniversitesi'nde oynarken, o takımın ball boy'u ise Nicholas imiş. Basketbola nasıl başladığını ve şut yeteneğini nasıl keşfettiğini sorduğumuzda, "Ağabeyimle sürekli basketbol oynuyordum. Böylelikle sevmeye başladım basketbolu ve basketbolcu oldum. Şutumu geliştirmek için de çok çalıştım" cevabını veren Nicholas, "Başka favori sporun var mı?" dediğimizde, "Amerikan futbolu ve boks maçlarını seyretmeyi seviyorum" diyor.

FİNAL FOUR İÇİN İDDİALI
Geliyoruz Avrupa Ligi'ne. Nicholas temkinli konuşuyor: "Top 16'ya kalmak için büyük avantajımız var. Bundan sonra işler gruplar belli olduktan sonra şekillenecek. Biz adım adım yolumuzda ilerleyeceğiz. Bunun için çok çalışıyoruz." "Final Four için adayların?" dediğimizde bu sefer net konuşuyor: "Kesinlikle Efes Pilsen. Diğer takımlar hiç farketmez." Üniversitede Maryland ile İtalya'da da Benetton ile lig şampiyonluğu yaşadığını söylüyor ve ekliyor Nicholas: "Kariyerim günden güne artıyor. Maryland ve Benetton'da şampiyonluk yaşadım bu sene de inşallah Efes Pilsen ile yaşayacağım. 'Bana duvarı göstererek' Duvardaki yıldızlarda Efes Pilsen'in kazandığı şampiyonluklar yazıyor. Bunlara bu sezon da bir tane eklemek istiyoruz." Bakalım Nicholas bu yıldızı takabilecek mi...

VOLKAN ÜSTÜYILDIZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Okurlu Jazz Spurs'a 106-83 yenildi
 Konyaspor Cheh ile görüşmelerini sürdürüyor
 Real Betis Fernandez'e emanet
 Sami Yen'de turu biz atarız
 100. yıla coşkulu start
 Kalsaydım Avrupa şampiyonuyduk
 Fener final oynar
 Oskay Kimlikte Şike Mi Yaptı?
 Djemba heyecanı
 Wederson'u şimdi de PSV Eindhoven istedi
 İmzalar tamam, başvuru bugün
 Miroslaw bıraktı!
 İlk küfürde saha kapanacak
 Bir yıldızın gözyaşları
 Günün içinden
 Cezanın tamamen kalkması gerekirdi
 Operasyon başladı Tayfur geri geliyor
KAZIM KANAT
Beşiktaş'ı Beşiktaşlılar kurtarır!
Beşiktaş'ın senatosu...
Kurbanda kavga sağlığa sıçradı...
Kurbanda kavga sağlığa sıçradı...
LÖSEV'in "Kurbanınızı bağışlayın" kampanyası için Sağlık Bakanlığı...
7 ilde operasyon
7 ilde operasyon
Çocuk pornosuna karşı 7 ilde büyük bir operasyon yapıldı. Eş zamanlı...
Jartiyeri taşlı
Jartiyeri taşlı
İtalya'daki moda haftasına, iddialı kadın iç giyim kreasyonları...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu