kapat
   
29 Aralık 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
GÜNAYDINI GÖSTERDİ..... Suç duyurusunda bulunan hasta yakınları ve daha önce hasta olup da iyileşenler Prof. Murat Tuncerin Günaydında çıkan sözlerini basına gösterdi.
Kurbanda kavga sağlığa sıçradı...
Suçluluk psikolojisi

Kurban savaşı sağlığa sıçradı

Kanser Daire Başkanı "Ben kurbanımı LÖSEV'e vermem" deyince kıyamet koptu. LÖSEV suç duyurusu yaptı.

Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, Günaydın gazetesine LÖSEV'in kurban bağış çağrısı için "Lösemili çocuklar sömürülüyor. Toplanan yardım çok büyük. Ben kurbanımı onlara bağışlamam" demeci verdi.

'BİZE ÇAMUR ATIYOR'
Bu açıklama kıyamet kopardı. LÖSEV Başkanı Dr. Üstün Ezer "Kıskançlıktan çamur atıyor" dedi. LÖSEV Yönetim Kurulu da "Lösemili çocukların yiyeceği bir kilo kıymaya, bedava alacağı ilaca gözünü dikmiş" diye tepki gösterdi.

'KONUŞMAYA HAKKI YOK'
Hasta çocukların aileleri Prof. Murat Tuncer'i, "Hastalara günde 30 dakika ayırıyor, özel hasta bakıyor, lösemilileri parayla muayene ediyor" diye suçladı. Prof. Murat Tuncer için vakıf ve 60 hasta yakını suç duyurusunda bulundu.

"TEPKİ SUÇLULUK PSİKOLOJİSİNDEN"
Prof. Dr. Murat Tuncer LÖSEV'i şu sözlerle yanıtladı: "Devlet zaten ihtiyacı olan çocukların her ihtiyacını karşılıyor. Böyle tepki vermeleri suçluluk psikolojisinden."


Kurbanda kavga sağlığa sıçradı...

LÖSEV'in "Kurbanınızı bağışlayın" kampanyası için Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Prof. Tuncer "Ben vermem" deyince vakıf ve aileler ayağa kalktı. Prof. Tuncer hakkında suç duyurusu yapıldı.

Yıllardır Türk Hava Kurumu ile tarikatlar arasında polemik konusu olan kurban tartışması sağlığa da sıçradı. Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, Günaydın gazetesine Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın (LÖSEV) kurban bağışı çağrısı için "Kurbanımı kanser derneklerine bağışlamam, lösemili çocuklar sömürülüyor" diye konuşunca kıyamet koptu. LÖSEV ve hasta yakını aileler basın açıklamasıyla Tuncer'i kınadı ardından da suç duyurusunda bulundu. Vakıf ve 60 hasta yakını savcılığa giderek dilekçe verdi. Her şey Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanların yardım olarak toplanmasına yönelik kampanyadan sonra başladı. LÖSEV bu yıl düzenlediği kampanya ile gazeteler ve reklam panoları aracılığıyla "Onları yaşatalım", "Lösemili çocuklarımızın 12 ay boyunca taze et ve et ürünleriyle beslenmelerini istiyorum", "Bağışlarınız hayat bulsun" diye kurban etlerinin LÖSEV'e bağışlanması için çağrı yaptı.

ZEHİR
ZEMBEREK SÖZLER

Kampanya sürerken Kanser Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer'in Günaydın gazetesine yaptığı, "Ben kurbanımı Mehmetçik Vakfı'na bağışlarım. Kanser derneklerine bağışlamam. Lösemili çocuklar sömürülüyor. Bir yılda lösemi tanısı alan çocuklar en fazla 500 kişidir. Toplanan yardım ise çok büyük. Lösemili çocukların hepsinin ailesi fakir değil. Bu aileler üzülüyor" açıklaması, LÖSEV'in tepkisine neden oldu. LÖSEV'e bağlı olarak faaliyet göseteren Aile Komitesi zehir zemberek bir açıklama yaptı: "Kanser Daire Başkanı mı? Devletin Sağlık Bakanlığı'nın çok önemli bir dairesini, Kanser Daire Başkanlığı'nı vekaleten yürüten, kanser gibi önemli bir konuya günde 15-30 dakikasını veren, kendisine ait bir çocuk kliniğinde her gün saat 12.00'den sonra özel hasta bakan, lösemili hastaları bile parayla muayene eden, başkanı olduğu sağlık vakfı kanalıyla çeşitli işler yapan, lösemili hastaların değil sorunlarını, sayısını bile bilmeyen İstanbul'da özel bir hastanede haftanın belirli günlerinde özel konsültanlık yapan bir kişinin lösemili çocuklar hakkında konuşmaya hakkı olmadığını düşünüyoruz."

PROFESÖRE KINAMA LÖSEV
Başkanı Üstün Ezer de "Her kurban bağışının kaydını tutuyoruz. Hasta çocuklara 5 yılda toplam 16 milyon YTL bağışta bulunduk. Devletten tek kuruş yardım almadık. Kurban bağışlarıyla lösemili çocuğun evine bir yıl boyunca ihtiyacı olan yiyecek yardımı teslim ediliyor" diyerek, devlet kurumları kullanılarak bu konuda konuşulmamasını istedi. LÖSEV basın açıklamasında da Tuncer'i çok sert sözlerle eleştirdi: "Kanser Daire Başkanı, lösemili çocukların yiyeceği bir kilo kıyma, 1 kangal sucuğa, bedava alacağı bir kutu ilaca gözünü dikmiş, engellemeye çalışmaktadır. Dünyada bile eşi örneği görülmeyecek bütün Türkiye ve lösemili, kanserli ailelerce kınanan bu davranışı ve bu kişiyi biz de kınıyoruz." Bu gelişmelerin ardından LÖSEV yetkilileri, çocukların aileleri ve daha önce tedavi görerek iyileşen gençlerle birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek Prof. Tuncer hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçede Tuncer'in sözlerinin "hakaret" suçunu içerdiği ileri sürüldü.

Esra TÜZÜN- SAĞLIK EDİTÖRÜ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Doğu'da kutup soğukları
 Bayram namazı saatleri
 7 ilde operasyon
 Son mesajı: Allah belanı versin
 JİTEM davasında 'gizli belge' krizi yaşandı
 Aileler dikkat! Liselilerin yüzde 53'ü esrar içmiş
 Nâzım Hikmet kaçış hikâyesini yazmış
 Ağca'nın tahliye kararı Yargıtay'da
 Salatadan çıkan böceğe tazminat davası açacak
 Yatırmatik ile temiz kesim
 Rüşveti, sokağa kamera yerleştirip tespit ettiler
 KKTC'den, işletmeci Yaşar Öz için açıklama
 Müdür yardımcısına sevgilisinden kurşun
 Öğretmenler geleceği karanlık görüyor
 Askeri araç devrildi: Bir şehit
 Bakü'de TV yayınlarına durdurma
YILMAZ ÖZDİL
Amin...
Dün yazmıştım... Gazeteler her yılbaşı...
MEHMET BARLAS
Cumhurbaşkanı Sezer istifa ederse kriz erken...
ERGUN BABAHAN
İnsanın içi acıyor
"Bir insanlık dramı"...
BALÇİÇEK PAMİR
Utanma ve acıma hissi yok oldu
Gençler arasındaki...
UMUR TALU
Reis nasıl seçilir?
Sık sık "Türk devleti"...
FATİH ALTAYLI
Diğer raporlar da tebliğ edilmeli
Sabah Ekonomi Servisi...
ERDAL ŞAFAK
Rakamların dili
Haberi okuyunca, "Vay...
Yahudi olmak için Türkiye'ye kaçtılar
Yahudi olmak isteyen 3 İranlı, ülkelerinde din değiştirmek yasak...
Başkan'ın bilinçaltına KGB 'koruma timleri'
Eski KGB generali: Başkanların bilinçaltını tehlikelere karşı...
Sami Yen'de turu biz atarız
Sami Yen'de turu biz atarız
Galatasaraylı Ayhan evinin kapılarını SABAH'a açtı. İddialı konuşan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu