kapat
   
24 Aralık 2006 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mehmet ve Ömer'in sıradışı aşk 'Öykü'sü
Mehmet konuşmaya zor ikna oldu
'Kadını erkek yapmak çok daha zor bir iştir'

Aykırı bir aşk öyküsü

Mehmet'le travesti Ömer evlenmek isteyince birinin emekli babası banka kredisi aldı, diğerinin annesi katkı yaptı, Ömer ameliyatla Öykü oldu.

Ömer'le Mehmet'in öyküsü Bursa'da 9 yıl önce başlar. İmam hatipten ayrılan ve tekstil mühendisliği okuyan Ömer, "Öykü" takma adıyla fuhuş yaparken Mehmet'le karşılaşır. Bir ara yolları ayrılır. Mehmet askere gider, Ömer ise hapse girer...

MÜSTAKBEL GELİN İÇİN
Sonra yeniden bir araya gelirler. Evlenmeye karar verince Ömer'in ameliyatı gündeme gelir. Mehmet'in SSK emeklisi babası tek evladının mutluluğu için bankadan 2 bin 500 YTL kredi alır, Ömer'in annesi de 5 bin YTL verir.

YAKINDA EVLİLİK VAR
Ameliyatla kadın olan Ömer, pembe nüfus kağıdını alınca gerçek Öykü olup Mehmet'le evlenecek. Mehmet fabrikada çalışıyor, Öykü Gökkuşağı Derneği'nin Başkanı. En büyük hayalleri taşıyıcı annelikle çocuk sahibi olabilmek.

'GELİNLİK DE GİYECEĞİM'
Ömer (Öykü) Evren "Düğün yapmak istiyorum. Gelinlik de giyeceğim. Basını da çağıracağım" deyip ekliyor: "Ama Mehmet basını istemiyor..."


Mehmet ve Ömer'in sıradışı aşk 'Öykü'sü

'Eskiden' Ömer olan Öykü, Mehmet'le karşılaştı. Birbirlerini sevdiler. Mehmet'in babası kredi çekip Öykü'nün cinsiyet değiştirme ameliyatını üslendi. Evlilik için tek eksik kaldı; pembe nüfus cüzdanı.

Yer Bursa'da bir iş hanı... Buluşacağımız derneğe gitmek için yanlış katta iniyoruz çünkü bu katta Diyanet-İş Sendikası var. Asansöre binip iki üst kata çıkıyoruz, yine yanlış yerdeyiz, burası da Türkiye Komünist Partisi... Oysa ki bizim ne dinle ne de siyasetle işimiz var. Biz Gökkuşağı isimli transseksüeller ve gayler derneğini arıyoruz. Meğer dernek Diyanet-İş ile Komünist Partisi'nin tam orta katındaymış. Kapıda büyük bir tabelada Gökkuşağı Derneği yazıyor. Şakacı bir arkadaş kurşun kalemle, "Top Derneği" diye yazmış.

'HERŞEY SEKSLE BAŞLADI'
Bursa'ya
gelme sebebimiz ise, bir zamanların Ömer'i, şimdinin Öykü'sü ile 9 yıllık sevgilisi ve müstakbel kocası Mehmet'in ilginç hikâyesini dinlemek. Öykü, aynı zamanda derneğin de başkanı. Dernekteki işlerini yoluna koyduktan sonra Mehmet'le buluşmak üzere yola çıkıyoruz. Bu öyle bir aşk ki, Mehmet'in babası bizzat bankadan kredi alarak müstakbel gelininin kadın olması için ameliyat masraflarını karşılamış. İşin bir başka ilginç yanı da Öykü'nün bir dönem imam hatipte okumuş olması. Ancak hocalarına, içinde uyanan "karmaşık" hislerden bahsedince, okuldan ayrılmak zorunda kalmış. Mehmet, Ömer ile ilk başlarda sadece seks için birlikte olduğunu çekinmeden anlatıyor: "Ben Öykü'yü tanıdığımda fuhuş sektöründeydi, Yalova Yolu denilen yerde çalışıyordu. Ben daha 18 yaşındaydım. Daha önce de travestilerle birlikte olmuştum. Sonra ben askere gittim, Öykü hapse girdi." Sonra öğreniyorum ki, Öykü Evren travesti bir arkadaşının başına bela olan birini bıçakla öldürmüş ve üç yıl hapis yatmış. Hapishanede defalarca tecavüze uğramış. Davaları da halen sürüyor. Bir fabrikada işçi olarak çalışan Mehmet sözlerine şöyle devam ediyor: "Askerliğimi bitirdikten sonra tekrar karşılaştık, anlaştığımızı fark ettik, beraber yaşamaya başladık. Bir sürü zorluklar oldu. İlk tepkileri arkadaş çevremden aldım. Arkadaşlarım gecelik ilişkilere sıcak bakabiliyordu ama beraber yaşamaya, gözükmeye karşıydılar. Bense onu erkek değil bayan olarak görüyorum. Babam en başlarda karşı çıktı, 'Nasıl olur' diyerek tepki gösterdi. Ama sonra da senin bileceğin iş' dedi. Artık kendisi bize gelip gidiyor, Öykü'ye 'kızım' der. Öykü'de ona 'baba' diye hitap eder."

KARISI OLARAK TANITIYOR
Mehmet, yaşadığının gayet normal olduğunu belirtiyor. Ev kiralarken bile Öykü'nün durumunu açıkça anlattıklarını, kendisini de kocası olarak tanıttığını söylüyor. Yani Mehmet ile Öykü kapıların arkasında, gizli saklı bir ilişki yaşamıyor. Onlar hayatlarından memnun. Mehmet, "Öykü kendini kadın gibi hissettiği için ben de onu kadın olarak görüyorum, ilişkiye girerken onun bir erkek olduğu aklıma gelmiyor, ben kendimi aştım bu konuda" diyor.

AİLELERDEN DESTEK
Mehmet'in SSK'dan emekli babası Öykü'nün ameliyatla kadın olabilmesi için bankadan 2 bin 500 YTL kredi almış. Öykü'nün annesi de 5 bin YTL katkıda bulunmuş. "Madem her şey bu kadar yolunda, düğün yakındır o zaman" diyorum. Mehmet onaylıyor: "Mutlaka bunun sonu evlilik olacak. Ameliyatını oldu. 9 Şubat'ta da pembe nüfus cüzdanı alacak. Bunun sonu evlilik olur." O sırada Öykü de evlilik planlarını sıralamaya başlıyor: "Düğün yapmak istiyorum. Gelinlik de giyeceğim. Basını da çağıracağım. Ama Mehmet basını istemiyor." Mehmet basını huzuru bozulacağı için istemediğini söylüyor. Mehmet en büyük sürprizi ise sona saklamış: "Taşıyıcı annelik yöntemini araştırıp çocuk sahibi olmak istiyoruz. Öykü'nün absürt bir hayali var, zenci bebek evlat edinmek. Yasalar izin verirse bunu da yapabiliriz."

SONAT BAHAR - HABER MERKEZİ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ermeni sorununda Nâzım tek değil
 Kubilay töreninde 'Laik Çankaya' mitingi
 Füzeler 'fransız' kaldı!
 'Sarıkamış çok güzel şehitleri anıyorum'
 Casino olayında sınır dışı kararı
 Discovery Dünya'ya döndü
 Polonya Pazarı'na yılbaşı operasyonu
 VIP hacılar kutsal topraklara uçtu
 İzmirli avukat yasa boğdu
 Türk şoföre kefalet yok
 Lüks ciple evlere uyuşturucu servisi
 'AIDS'li militan infaz edildi'
 Mersin'de 12 kilo patlayıcı ele geçti
YILMAZ ÖZDİL
The yazı...
Le Coin ve...
ERGUN BABAHAN
Muhalefete sahip çıkmak
Cumhurbaşkanlığı seçimi...
MEHMET BARLAS
Bize "kazan-kazan" değil "kaybet-kaybet" daha...
UMUR TALU
Pazar pazar azar azar tefekkür
Gözünü bir noktasına...
FATİH ALTAYLI
Bir haberin anatomisi
Dün Sabah'ın sürmanşetinde yer...
ERDAL ŞAFAK
Soluk kesen satranç maçı
Kafkaslar dünyanın...
Oybirliğiyle İran'a BM yaptırımı
BM Güvenlik Konseyi, oybirliğiyle İran'a yaptırım kararı aldı.
Piş-ma-nım!
Varoş isyanı, göçmen krizi ve üniversite eylemlerinde hedef adam...
Yıldıray tamam gibi
Yıldıray tamam gibi
Fenerbahçe, Hertha Berlin'in yıldızı Yıldıray Baştürk'le büyük ölçüde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu