kapat
   
20 Aralık 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başbakan Erdoğan, yurda döndü
Başbakan Erdoğan, yurda döndü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''son Ekim ayı kamuoyu araştırmasında kararsızlar dağılmadan yüzde 30'u yakalayan bir AK Parti olduğunu'' kaydederek, ''Ana muhalefet partisi oy kaybında. Ve yine iki partili bir meclis gözüküyor'' dedi.

New York'taki temaslarında Birleşmiş Milletler'de (BM), Medeniyetler İttifakı Girişimi ile ilgili çeşitli toplantılara katılan ve ikili görüşmelerde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ''ANA'' ile saat 18.00'de İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanında, New York ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Bir
Gürcü gazetecinin, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin ziyareti ve Şahdeniz doğal gazının paylaşımıyla ilgili sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, Saakaşvili ile yarın görüşeceğini ve bu görüşmede ilgili bakanın da bulunacağını söyledi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Tabii, sıkıntıyı biliyorum. Sıkıntıyı bildiğim için de kendisiyle değerlendireceğiz, görüşeceğiz. Ve şu ana kadar yapmış olduğumuz yardımı bundan sonra da devam ettirmenin gayreti içerisinde olacağız. Tabii, bizim de bu noktada sıkıntılarımız var. Biz de bildiğiniz gibi sürekli doğal gaz tüketimi artan bir ülkeyiz. Yapabileceğimiz yardım neyse onu yapmanın gayreti içinde olacağız. Kısa bir süre önce de zaten bakanlarımızla bir araya geldiler. Görüşmeler yaptılar. Ve bu görüşmelerin sonucunda nihai kararı sayın Cumhurbaşkanı ile görüşerek vereceğiz'' dedi. Başbakan Erdoğan, cevabının ardından tercümenin gazeteciye doğru yapılması konusunda uyarıda bulundu ve gazeteciye bakarak ''Okey?'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Şu andaki kamuoyu araştırmalarında partinizin durumu nedir?'' sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, ''bu defa artık köprünün altından bayağı sular aktığını, işlerin değiştiğini, artık kararsız oyların şekillenmeye başladığını'' söyledi.

Erdoğan, ''Son Ekim ayı kamuoyu araştırmasında kararsızlar dağılmadan yüzde 30'u yakalayan bir AK Parti var. Tabi ana muhalefet partisi oy kaybında. Ve yine iki partili bir meclis gözüküyor, kararsızlar dağılmadan. Şu anda kalan süreci inanıyorum ki partimiz çok daha iyi değerlendirecektir. Çünkü iktidarımızın yaptıklarını artık anlatma dönemine giriyoruz'' şeklinde konuştu.

''BÖYLE BİR MUHALEFETLE ÇOK ŞANSLI BİR PARTİYİZ''

Nitekim son bütçe müzakerelerinde muhalefeti dinleyince ''böyle bir muhalefetle çok şanslı bir parti olduklarını gördüklerini'' ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Çünkü bizim yaptıklarımıza yönelik söyledikleri hiçbir şey yok. Ne yapıldığının Türkiye'de hiç farkında değiller ve yapılanları da görmemezlikten gelmek suretiyle 'halkımızı acaba nasıl yanlış bilgilendiririz', bunun gayreti içindeler. Ama halkımız Türkiye'de yapılanları gayet iyi görüyor. Yatırımları gayet iyi, yerinde görüyor. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, enerjide, yollarda neler yapılıyor, toplu konutta neler oldu, tüm bunları görüyor. Dış politikada Türkiye nereden nereye geldi, ekonomide halkımızın geçim düzeyi nereden nereye geldi, bunları gayet iyi yaşıyor.''

Erdoğan, asgari ücretle ilgili, partisinin iktidarından önceki dönem ile kendi dönemlerini konuşmalarında sürekli karşılaştırdığını hatırlatarak, şunları söyledi:

''Ben iddialı olarak hep bir ifade kullanıyorum ve diyorum ki; bundan 4 sene önce asgari ücretle temel gıda maddelerinden ne alıyordunuz, bugün ne alıyorsunuz? Bunun mukayesesini yapın. Bu mukayesede eğer o gün aldığınızı bugün alamıyorsanız, katiyen bizi desteklemeyin. Ama daha fazlasını alıyorsanız, beraber bu yola devam edelim. Biz de görüyoruz ki asgari yüzde 40 ile yüzde 100'ü aşan bir oranda bu dönemde artış var. Bunlar marketin dilidir, sadece bana getirilen bilgi notları değildir. Çünkü onlarla çalışmam, bizzat markete girerim, oradan alırım bu bilgileri. Ve kaldı ki TÜİK gibi resmi kuruluşumuzun da vermiş olduğu rakamlardır.''

OTURUMLARA KATILMAMAK, SİNE-İ MİLLETE DÖNMEK DEĞİLDİR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin parlamentoda oturumlara katılmamasının ''sine-i millete dönmek'' anlamına gelmeyeceğini belirterek, ''Şu anda parlamentoda güçlü bir iktidar kanadı var. 355-356 milletvekili var. Bunlar her türlü kararı almaya yeterlidir'' dedi.

New York dönüşünde, Atatürk Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bir soru üzerine, ''sine-i millet'' ifadesini kullananlara ''hadi dön'' denildiğinde dönemeyeceklerini, bunların sadece ''sanal siyaset'' ifadeleri olduğunu söyledi.

Sine-i milletin şu andaki özünün parlamento olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bu parlamento bu müracaatları kabul etmediği sürece zaten dönemezsin. Buna rağmen oturumlara katılmayabilirsiniz, o ayrı mesele. Ama katılmayışınız demek, sine-i millete dönmek demek değildir. Ve şu anda parlamentoda güçlü bir iktidar kanadı var. 355-356 milletvekili var. Bunlar her türlü kararı almaya yeterlidir, sadece anayasa değişikliği hariç. Rahatlıkla oturumlar açılabilir, yasalar çıkarılabilir. Bu noktada bir sıkıntı yok. Ama ana muhalefet, muhalefet böyle bir yolu deneyebilir. Bize düşen de 'hayırlı olsun' demektir.''

NİSAN'DAN ÖNCE İSİM AÇIKLAMAYACAĞIZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı konusunda parti olarak Nisan ayından önce herhangi bir isim açıklamayacaklarını belirterek, ''Şu anda şahsımın üzerinde yapılan spekülasyonlar aslında objektif bir bakışın yansıması değildir. Bunlar art niyetli çalışmalardır'' dedi.

Erdoğan, bir gazetecinin, ''ABD'ye giderken uçakta, 'halka rağmen Çankaya'ya çıkmam' şeklinde bir sözünüz olduğu yolunda haberler çıktı'' şeklindeki ifadesi üzerine, şunları söyledi:

''Biraz farklı geldi size herhalde. Yani biz tabii ki kamuoyu araştırmalarımızı yapacağız. Halkımızın, milletvekili arkadaşlarımızın, parti örgütümün, ilgili kurum ve kuruluşların kanaatlerini alacağız, değerlendirmeleri yapacağız. Bu değerlendirmelerden sonra da kararımızı veririz. Şu anda şahsımın üzerinde yapılan spekülasyonlar aslında objektif bir bakışın yansıması değildir. Bunlar art niyetli çalışmalardır. Fakat siyaset risktir, biz bu riski alarak bu yola girmiş insanlarız. Ve bu oyuna, bu tuzağa hiçbir zaman da gelmeyeceğiz. Dediğim gibi, biz Nisan'dan önce parti olarak herhangi bir isim açıklamayacağız. Ama sağ olsun diğer siyasi partilerin nezdinde bu gayet güzel bir çelik-çomak oldu. Oynayıp dursunlar bakalım.''

BAHÇELİ'NİN DEMECİ

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin gazetelerde yer alan demeçlerini hatırlatması üzerine de ''Bu, demokratik ülkede siyasete soyunan bir insanın ağzından çıkacak bir laf değildir. Önce demokrasiyi insanların kendi içine sindirmesi lazım. Kendi içine sindiremeyenlerin ağzından çıkacak bir laftır'' diye konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kocaeli donuyor, Yuvacık susuz
 Ege'de sular neden çekiliyor?
 Tarık Akan'ın gözyaşları
 Cevahir'in güvenlik müdürü kalpten öldü
 Deprem uyarıcı sayılmalı
 Gazileri dolandırıyorlardı
 Çetelere özel uçak servisi
 Unkapanı Köprüsü'nde yangın paniği
 200 bini aşkın çocuk üye!
 En büyük stres iş!
 Şişli ve Silivri'de elektrik kesintisi
 Kavakçı'ya göre türban bir gün Meclis'e girecek
 Clinton'dan Baker Raporu'na destek
 Ertegünler, Tekke'yi geri istedi
 Şafakta 500 polisle fuhuş operasyonu
 FT: Kıbrıs'taki bölünme kalıcı
 Çankaya'da Gürcistan'la doğalgaz randevusu
YILMAZ ÖZDİL
Nevzat...
Bugün size çok önemli birini tanıştıracağım...
ERGUN BABAHAN
Yuvacık Barajı ve dokunulmazlık
TBMM'deki dokunulmazlık...
MEHMET BARLAS
Ortadoğulu olmanın dayanılmaz ağırlığı...
Ortadoğulu...
UMUR TALU
Olay budur işte!
Ne diyormuş, "askerlerimizin...
FATİH ALTAYLI
CHP erken seçim istemiyor
Önce Cumhurbaşkanı Sezer,...
ERDAL ŞAFAK
Başkent senaryoları
İktidarı erken seçime...
Chavez 'Castro' oluyor
Sadece birkaç hafta önce yeniden devlet başkanı olarak seçilen...
Hemşirelere Libya'da yine idam kararı
5 Bulgar hemşire ve bir Filistinli doktor, çalıştıkları hastanede 426...
Kulübenin çığlığı: 6-0
Kulübenin çığlığı: 6-0
Fenerbahçe'nin yedek ağırlıklı 'kupa kadrosu' seyircisiz maçta Lig B...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu