kapat
   
20 Aralık 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kocaeli donuyor, Yuvacık susuz
Sirmen Erdoğan'ı suçladı
Kocaeli susuzluktan donuyor
İSKİ, Gebze'ye de su vermeye başladı
"Kuraklık kapımızı çalacak"

Kocaeli donuyor, Yuvacık susuz

Susuzluk sorunu ciddi boyutlara ulaşırken, Enerji Bakanı Güler, su sıkıntısı yaşanan bölgelere süratli bir şekilde su sağlanacağını" duyurdu. Yolsuzlukların odağındaki Yuvacık Barajı'nda ise su bitmesi nedeniyle Kocaeli halkı sıkıntı çekmeye devam ediyor. Bölgede kombiler yanmadığı için vatandaşlar ısınamıyor ve yıkanamıyor. Öte yandan yaşanan kuraklık sebebiyle İzmit'e su veren İSKİ, Gebzeli sanayicilere de su vermeye başladı..

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Gebze ve Ankara'da yaşanan su sorunu ile ilgili olarak çalışmaların sürdüğünü, süratli bir şekilde bölgelere su sağlanacağını söyledi.

Enerji ve Tabbi Kaynaklar Bakanı Güler, DSİ'nin düzenlediği toplu açılış törenine katıldı. Burada gazetecilerin yaşanan su sıkıntısı ile ilgili sorularını cevaplandıran Güler, "Gebze'de çok ciddi çalışmalar başlattık. 11 kuyu açılarak yaklaşık 50 bin metreküp su sağlayacağız bölgeye. Belediyenin çalışmaları da önemli. Bölgeye baraj yapılması da gündemde yalnız bu orta vadede bir çözüm oluşturabilir. Kuyuların yerleri tespit edildi. Süratli bir şekilde kuyuları açıp bölgeye su sağlayacağız." dedi.

Ankara'da
yaşanan su sıkıntısı ile ilgili olarak da Güler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüştüklerini, Gerede'den su getirilmesinin gündemde olduğunu söyledi. Güler, "Önceden hazırlanmış projeler vardı. Acil ihtiyaç duyulduğu için bunları hızlandıracağız. Çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.

Bakü-Tiflis- Erzurum doğalgaz boru hattı ile ilgili bir soruya Güler, "Görüşmelerimiz sürüyor. Cumhurbaşkanı başkanlığında toplantı yaptık. Başbakan'ın gelmesi ile de bu çalışma size açıklanabilir duruma gelecek.

GÜLER: PROJELENDİRME HATASI OLABİLİR

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Yuvacık Barajı'yla ilgili olarak "projelendirme hatası olduğu" yönündeki iddiaların doğru olabileceğini açıkladı.

Güler, Devlet Su İşleri'nin (DSİ) yaptığı 103 tesisin açılış törenine katıldı. Güler tören öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"PROJENİN YANLIŞLIĞI GÖRÜŞÜLÜYOR"

Yuvacık Barajı'yla ilgili projenin hatalı olduğu iddialarıyla ilgili olarak Güler, "Hepsi söz konusu olabilir" dedi. Güler, "Buradaki çalışma çok pahalı. Fahiş fiyatta bir yapı yapılmış. Neticede projenin yanlışlığı görüşülüyor" dedi.

"BAŞBAKAN DÖNÜNCE AÇIKLAYACAĞIZ"

Güler, Bakü-TiflisErzurum boru hattıyla ilgili olarak da görüşmelerin Gürcistan tarafıyla sürdüğünü hatırlattı. Gürcistan Cumhurbaşkanı ve enerji bakanıyla, Cumhurbaşkanının başkanlığında bir toplantı yapıldığını söyleyen Güler, daha sonra Gürcistan Bakanı'yla uzun bir görüşme yaptıklarını kaydetti. Güler, sonucun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gelmesiyle açıklanacağını dile getirdi.

Kocaeli'nin su sorunuyla ilgili olarak Güler, kısa ve uzun vadede DSİ'yle ciddi bir çalışma başlatıldığını anlattı. Güler, barajda 50 bin metreküp suyun üretildiğini, ayrıca Sapanca Gölü'nden bir miktar suyun geleceğini ifada etti. Önemli olanın burada belediyenin çalışma yapması olduğunu söyleyen Güler, DSİ'nin de kuyuları açmasıyla birlikte günde 50 bin metreküp suyun baraja akıtılacağını kaydetti.

"YENİ BARAJ"

DSİ'nin buraya bir baraj daha yapılmasını önerdiğini belirten Güler, "Burada barajda yapılırsa köklü olarak bu sorun çözülecek" diye konuştu.

50 bin metre küplük suyun ne zaman geleceğiyle ilgili bir soruya da Güler, kuyuların açılmasının belirli bir zaman alacağını ve DSİ'nin çalışmaları sonucunda kuyu yerlerinin tespit edilerek projenin hızlı bir şekilde bitirilmesinin planlandığını kaydetti.

"ANKARA'YA GEREDE'DEN SU GETİRİLECEK"

Ankara'nın su sorunuyla ilgili olarak Güler, Ankara'da bir çalışmanın olduğunu ve bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le görüşmeler sonucunda tünel açılmasından vazgeçtiklerini belirten Güler, "Eski proje üzerinden Gerede'den su getirme projesine dönüldü" diye konuştu.(ANKA)


(CHA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Başbakan Erdoğan, yurda döndü
 Ege'de sular neden çekiliyor?
 Tarık Akan'ın gözyaşları
 Cevahir'in güvenlik müdürü kalpten öldü
 Deprem uyarıcı sayılmalı
 Gazileri dolandırıyorlardı
 Çetelere özel uçak servisi
 Unkapanı Köprüsü'nde yangın paniği
 200 bini aşkın çocuk üye!
 En büyük stres iş!
 Şişli ve Silivri'de elektrik kesintisi
 Kavakçı'ya göre türban bir gün Meclis'e girecek
 Clinton'dan Baker Raporu'na destek
 Ertegünler, Tekke'yi geri istedi
 Şafakta 500 polisle fuhuş operasyonu
 FT: Kıbrıs'taki bölünme kalıcı
 Çankaya'da Gürcistan'la doğalgaz randevusu
YILMAZ ÖZDİL
Nevzat...
Bugün size çok önemli birini tanıştıracağım...
ERGUN BABAHAN
Yuvacık Barajı ve dokunulmazlık
TBMM'deki dokunulmazlık...
MEHMET BARLAS
Ortadoğulu olmanın dayanılmaz ağırlığı...
Ortadoğulu...
UMUR TALU
Olay budur işte!
Ne diyormuş, "askerlerimizin...
FATİH ALTAYLI
CHP erken seçim istemiyor
Önce Cumhurbaşkanı Sezer,...
ERDAL ŞAFAK
Başkent senaryoları
İktidarı erken seçime...
Chavez 'Castro' oluyor
Sadece birkaç hafta önce yeniden devlet başkanı olarak seçilen...
Hemşirelere Libya'da yine idam kararı
5 Bulgar hemşire ve bir Filistinli doktor, çalıştıkları hastanede 426...
Kulübenin çığlığı: 6-0
Kulübenin çığlığı: 6-0
Fenerbahçe'nin yedek ağırlıklı 'kupa kadrosu' seyircisiz maçta Lig B...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu