kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Bana jön demesinler, hakaret gibi geliyor
'Bana jön demesinler, hakaret gibi geliyor

'Kadın Severse'de başrollerden birini üstlenen Sinan Albayrak, "Jön yakıştırması yapıyorlar ama bu bana hakaret gibi geliyor... İyi bir oyuncu için jön tabiri kullanılmaz" diyor.

Onu önce reklamlarda tanıdık, Beyaz Gelincik dizisinde Ömer'in yakın arkadaşı rolüyle benimsedik. Şimdi ise Hülya Avşar'ın dizisi Kadın Severse'de izliyoruz. Kısa zamanda çok yol kateden Sinan Albayrak'tan söz ediyorum. Kendisine, 'Sizi hızlı yükselişiniz yüzünden ekranın yeni jönü ilan edebilirler' diye takılıyorum ama onun gözü jönlük koltuğunda değil...
* Reklam oyunculuğu, derken Beyaz Gelincik, şimdi de Kadın Severse... Sinan Albayrak kimdir?
1973 Almanya doğumluyum. Kafkas kökenliyim. Hacettepe Devlet Konservutarı 3. sınıfı bitirdikten sonra İstanbul'a geldim. Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda çalıştım. 5 yıl orada görev aldıktan sonra Eskişehir Şehir Tiyaroları'na girdim.

* Avşar'ın dizisi ilk başrolünüz mü? Onunla oynamak nasıl bir duygu?
Evet ilk... Hülya Avşar'la oynayacağım için önce, hafif heyecanlandım diyebilirim. Etkilendiğim bir kadın olduğu için... Ama sadece güzelliğinden değil başarısından ve iyi yönde kullandığı hırsından dolayı.

AVŞAR HERKESİN RÜYASI
* Hiç endişe duyduğunuz oldu mu, Hülya Avşar bir star ve öyle bir starın yanında zayıf kalır mıyım gibi?
Aslında şu açıdan bir çekincem oldu. İlk defa, stüdyoda çekilen, sit-com tarzı bir yapımda yer alıyorum. Bu anlamda biraz sendeledim. Farklı bir oyunculuk mu gerekiyor ya da doğallığında mı akmak gerekiyor yoksa biraz mübalağa mı yapmak? Bu konuda biraz tereddütlerim oldu.

* Hülya Avşar'ın oyunculuğunu beğeniyor musunuz?
Hülya Avşar çok kendine güvenen bir kadın. Zaten ekranda gördüğünüz zaman ya da röportajlarını okuduğunuzda bunu çok rahat anlayabiliyorsunuz; tuttuğunu koparan bir kadın. Oyunculuğunu da üst düzeye taşımış birisi... Çok güzel buluyorum, hepimizin rüyası değilmidir Hülya Avşar? Bir Angelina Jolie bir de Hülya Avşar...

* Türk Sineması nereye gidiyor sizce?
Şu çok hoşuma gidiyor, insanlar şu anda sinema sohbetlerinde hep Türk filmlerinden bahsediyorlar, bunu duymak çok keyifli... Demek ki çok iyi bir yere gidiyor. Bu yaz 'Kilit' diye bir film yaptık. Ardından 'Çinliler Geliyor'da oynadım. Ahmet Ümit'in romanından uyarlanan 'Sis ve Gece'de de Uğur Polat'ın yardımcısı rolündeyim. Şu sıralar onunla çalışıyorum.

* Beğendiğiniz oyuncular kimler?
Bülent Emin Yarar bunu her zaman söylerim... Çok bilinen birisi değil. Devlet tiyatroları oyuncusudur ama bu ülkede oyunculuğundan en keyif aldığım isimdir. Tabii Haluk Bilginer, Şener Şen...

ŞÖHRET KORKUTUYOR
* Artık tanınmaya başladınız... Şöhret sizi korkutuyor mu?
Evet korkutuyor. Şöhret olduğumdan değil ama olma ihtimalim var. Basın toplantıları yapıyoruz, gazeteciler uzatıyor mikrofonlarını. İnanılmaz sıkılıyorum. Sokakta rahat rahat yürüyememek düşüncesi beni korkutuyor. Onun getirisinin de ne olduğunu somut olarak bilmediğim için korku duyuyorum.

* Yakında sizi ekranın yeni jönü olarak da ilan edebilirler. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Kendimi jön olarak görmüyorum ama yakıştırma yapıyorlar. Bu bir anlamda hakaret gibi geliyor bana... Çünkü jön dendiği zaman tipinden ya da duruşundan kaynaklı o mevkiye gelmiş kişiler geliyor akla. İyi bir oyuncu için çok jön tabiri kullanılmaz. Bir şekilde beni rahatsız etmez; o da fiziksel görüntüyü ve oyunculuk gücünü üzerinde barındırırsa.

* Beyaz Gelincik'te Erkan Petekkaya'nın arkadaşı rolündesiniz. Ona da jön yakıştırması yapılıyordu...
Erkan'ı çok beğeniyorum. İlk başlarda önyargılıydım, ondan geleceğin Kadir İnanır'ı diye bahsedildiği için... İnanır'ı beğinirim ama geleceğin Kadir İnanır dendiği zaman belli bir kalıp geliyor insanın aklına... Erkan için, karşılıklı oynarken 'bu adam hiç duygu vermiyor' diye düşünmüştüm ama ekranda izlerken ne kadar doğru oynadığını anladım. Gerçekten Hollywood oyuncularını andıran bir tarzı var. Andy Garcia, Al Pacino gibi...

TUBA TOKGÖZ - GÜNAYDIN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Rekor yine onlara geçti!
 'Bana jön demesinler, hakaret gibi geliyor
 Seda yüzüğünü yeniden takmalı!
 Alkol ve sigaraya karşı sahneye çıktı
 Ben AB'ye çoktan girdim!
 Demet Etiler'e kan verdi!
Mağaza partisinde tanga ve 'Kaya Bebek' konuşuldu
Mağaza partisinde tanga ve 'Kaya Bebek' konuşuldu
Nişantaşı'nın gözde mağazalarından A46'da, 2006 yılına veda partisi...
Hülya Koçyiğit onur ödülü aldı
Hülya Koçyiğit onur ödülü aldı
Türkiye Sinema ve Audiovisual Kültür Vakfının (TÜRSAK) düzenlediği 9.
Sanat Güneşi anılıyor
Türk sanat müziğinin büyük sesi, ''Sanat Güneşi'' olarak anılan Zeki...
Gözleri yeni dev proje için çalışıyor
Çalışan Türk kadınının sembol ismi olan Koç Holding İdare Meclisi...
Haçsız sefer
Papa 16'ncı Benedict, Türkiye'ye ayak basarken ve Anıtkabir'e...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.