kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Albümün lokomotifiyim
Albümün lokomotifiyim
Tüccar kafasıyla müzik yapmıyorum
Yeni şarkılarımın hepsi hit

Albümün lokomotifiyim

Son 1.5 yılda Tarkan'dan Sezen Aksu'ya, Ajda Pekkan'dan Kenan Doğulu'ya pek çok ismin söylediği 64 şarkı, '64' adlı bir albümde toplandı. Tek sıfır kilometre parça olan 'Dokunma Bana'yı ise Zeynep Casalini seslendirdi: Albümün lokomotifi ben oldum.

Bu hafta müzik marketlerdeki yerini alan '64' adlı compilation (karma) albüm, son 1.5 senenin dillerden düşmeyen şarkılarından oluşuyor. Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Tarkan, Hande Yener, Yalın, MFÖ, Kenan Doğulu, Şebnem Ferah, Teoman, Gökhan Özen, Funda Arar, Burcu Güneş ve Ferhat Göçer gibi isimlerin daha önce yayınlanmış sevilen şarkılarının yer aldığı albüm, bu özelliğiyle Türkiye'de bir ilke imza atıyor. 4 CD'den oluşan albümde yer alan tek yeni şarkı 'Dokunma Bana' ise 'Nihayet' adlı ilk albümüyle adını duyuran Zeynep Casalini'ye ait... Casalini, bu şarkıya şubatta çıkaracağı yeni albümünde de yer vereceğini ve müziğe iddialı bir dönüş yapacağını söylüyor...

TEK YENİ ŞARKI BENİM

* Albümdeki tek yeni parça benimki; 'Dokunma Bana'... Bu, Samsun Demir'e ait bir projeydi. 64 tane eski; yani 1.5-2 senelik parça olacaktı projenin ilk haline göre. Sonra aranjörüm Sinan Akçıl, Samsun Demir'e bizim şarkılarımızı dinletti. Samsun Demir de 'Dokunma Bana'yı albümün lokomotifi yapmak istedi. Çok sevindik. 10 gün içinde stüdyo çalışması ve klip dahil olmak üzere her şey tamamlandı.

*
Şarkının orijinali, Muhammed Rifat adlı bir besteciye ait. Türkçe sözleri ve düzenlemesi ise Sinan'a. Şarkıyı Elisa adlı bir şarkıcı Arapça okuyor. Parçaya yarı cover demeyi tercih ediyoruz çünkü Sinan bazı yerlerinde değişiklikler yaptı.

* Bu albümün çekici unsuru siz misiniz derseniz, cevap veremem, çünkü bu benim için çok zor bir soru. Albümde o kadar çok önemli isim var ki, ben ne dersem kendini beğenmişlik olur. Ben onları yükleneceğim, benim sayemde onlar da dinlenecek' diye bir şey söyleyemem, asla da düşünmem de böyle bir şeyi.

YILBAŞI HEDİYESİ OLDU


* Ortak çalışmalar içinde yer almayı seviyorum. Bu kadar başarılı ve şarkıları hit olmuş isimle aynı albümde yer almak benim için şahane bir duygu oldu. Günümüzde ne yazık ki herkes internetten şarkı indirip, kendine compilation albümler yapıyor. Bu albüm, bu özelliğiyle çok doyurucu. Üstelik hepsi birbirinden iyi şarkılar. Dört CD'lik çok büyük bir arşiv olması da çok güzel bir yılbaşı hediyesi bence.

* Albümün lokomotif parçasının bana ait olması, yaptığınız işi özel kılıyor ve tabii ki insanı mutlu ediyor. Benim albümde başka bir şarkım olacaktı. Ama 'Dokunma Bana' gelişince, yeni ve duyulmamış bir parça olmasını tercih ettik. Birçok bilinen şarkının içinde tek başınıza yeni bir şarkıyla çıkıyor olmak çok güzel bir duygu. Single çıkarmaktan çok daha farklı bir his.

HEPİMİZ ÇOK İYİYİZ


* Böyle bir albüm yapmak ya da bu tarz bir çalışmanın içinde yer almak single çıkarmaktan çok daha avantajlı. Ben kendi adıma rahatlıkla söyleyebilirim ki, single satın alan biri değilim. Ama bu CD, içinde ben olsam ya da olmasam da alacağım bir CD olurdu. Çünkü içinde hep dinlediğim, sevdiğim insanların iyi şarkıları yer alıyor. Bence beklenen bir albümdü. Ve kesinlikle talep göreceğine, sevileceğine inanıyorum. 12 plak şirketinin katkısıyla hazırlandı '64'. Benim dışımdaki hiçbir sanatçı yeniden okuma yapmadı. Ama albümde olan hiç kimsenin birbirinden üstün bir durumu yok; çünkü albümde yer alan herkes çok iyi zaten. Kime yarar, kime yaramaz diye düşünülerek yapılmış bir çalışma değil bu.

SEZEN BAŞARAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Albümün lokomotifiyim
 Beyonce 'rüya' gibi
 Hem dünyayı hem çocukları kurtaracak
 Jartiyerli Ajda Enrico'yu mest etti
 Ece 24 yaşında
 Niran üçüncü kez evleniyor
 Brooklyn semalarında İstanbul'un 'Nefes'i
 Jolie'nin yeni filmi vizyonda
 Halk ne diyor?
AYŞE ÖZYILMAZEL
TRT out Türkmax in!
TRT anılarda yaşıyor. Hem de uzun...
ÖZAY ŞENDİR
Azgın teke ve Orhan Pamuk
Yakup Arkadaşlar bazen çok iyi...
AYŞE TÜTER
Lezzet güneşi
Bonfile sarma
Bonfileyi sarmısak,...
Protez gözlerin artık gerçeklerinden farkı yok
Protez gözlerin artık gerçeklerinden farkı yok
Hayal gibi görünen biyonik gözün gerçeğe dönüşeceği gün çok da uzak...
Mutlu ol bağışıklık sistemin güçlensin
Mutlu ol bağışıklık sistemin güçlensin
Hayata pozitif yani olumlu yaklaşanlar; soğuk algınlığı ve benzeri...
Cenazeden Papermoon'a!
Cenazeden Papermoon'a!
Sosyetenin en sevilen isimlerinden biri olan Ceri Susar, cumartesi...
Davetiyeler karaborsa!
Davetiyeler karaborsa!
Başkanlığını Mine Narin'in yaptığı Tohum Otizm Vakfı'nın cuma akşamı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.