kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kindar değilim ama gururluyum, affetmem!
Kindar değilim ama gururluyum, affetmem!
Bence tiyatro sinemadan kolay!

Kindar değilim ama gururluyum, affetmem!

'Asla Unutmadım' isimli kitapta gösteri dünyasına ateş püsküren 66 yaşındaki Yeşilçam'ın unutulmaz jönü Ediz Hun açıklamalarına devam etti: Cem Yılmaz da komik mi? Çağan Irmak saygısızın teki! Pelin Akad ise bir gün ağzının payını alacak!.

Sinema eleştirmeni Feyzan Ersinan Top'un sinemanın unutulmaz jönlerini bir araya getirdiği 'Asla Unutmadım' isimli kitapta, Yeşilçam'ın usta aktörü Ediz Hun bazı ünlüleri hedef alan açıklamalarıyla dikkat çekti. "Ben hep mütevazı ve gururlu bir hayat sürdüm. Birilerinin elini eteğini öperek yükselenlerden olmadım. Bu yüzden insanların gönlünde ve sinemada kalıcı bir yer kazandım" diyen Hun, Türk sinemasının dünü ve bugününü değerlendirirken de sözlerini esirgemedi.

* Kitapta, 'son dönem oyuncularda sizin dönemin oyuncularının karizmasının olmadığını' söylemişsiniz. Ne demek istediniz? Karizma çok önemli... Ama yeni oyuncularda bunu gördüğümü söyleyemem. Güzel ya da yakışıklı olmak, karizma sahibi olmaya yetmez. Bir karakteri canlandırıken o karakterin içinde beğenilmeniz gerekir. O ışık, o beğenilme bir karizmayı oluşturur. Anthony Quinn çok yakışıklı bir adam değildir ama son derece karizmatiktir. Bizde böyle karizmatik tipler yok. Sadece güzel diye bir dünya insanı toplayıp, oyuncu yapıyorlar ama olmuyor! Çıkıyorlar, bir sene sonra unutuluyorlar. Bu tip oyuncular sabun köpüğüne benziyor!

BELDEN AŞAĞI ESPRİLER

* Son dönemde sinemada beğendiğiniz film yok mu? Maalesef ülkemizde hâlâ tam anlamıyla oturmamış senaryolar filme çekiliyor. Duygudan yoksun bir zaman dilimi içindeyiz. Eski Türk filmlerini bugün çekseydik o kadar iş yapacağını düşünmüyorum. Artık komedi anlayışımız çok değişti. Macera filminden sadece kan dökülmesini anlıyoruz. 'Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu', 'Hokkabaz' gibi filmlere güler olduk. Ama bu filmler bana komik gelmiyor. Cem Yılmaz'a gülmüyorum! Komik gelenler güle güle seyretsinler... Durum komedisinin yerini belden aşağı espriler aldı. Beğendiğim filmler arasında başı 'Gönül Yarası' ve 'Eşkıya' çekiyor. 'Babam ve Oğlum' da çok başarılı bir filmdi.

AKAD TERBİYEDEN YOKSUN

* Çağan Irmak, 'Asmalı Konak' dizisinin setine gittiğiniz bir gün sizin de içinde bulunduğunuz bir resme girmeyi reddettiği için kendisine kırılmışsınız... Evet. Neden o fotoğrafa girmediğini bilmiyorum. Beni fark etmedi desem; boyum 1.87! Her yerde fark ediliyorum. Menderes Samancılar, Irmak'ı çağırdı ama gelmedi. Kendi bilir, ben onunla fotoğraf çektirme meraklısı değilim. İsterse dünyanın bir numaralı rejisörü olsun, kişinin her şeyden önce insan olması lazım! İsteyen beni sever, isteyen sevmez ama insanlar birbirlerine saygılı olmalı. Çağan Bey, bana karşı saygıdan yoksun bir davranışta bulundu ama yaptıklarını beğeniyorum.

* Kitapta 'saygısız' olduğunu açıkladığınız bir diğer isim de, yapımcı Pelin Akad... Pelin Akad, zamanında bana bir yarışma programında sunuculuk teklif etti. Gittim. Ön hazırlıklar yapıldı, parada anlaşıldı. Ancak sonradan beni oyalamaya başladılar ve hiçbir açıklama yapmadan programı bir başkasına sundurdular. Benim bu hanımla karşılaştığımda; ona edeceğim bir çift lafım var...

* Ne söyleyeceksiniz? Onu yüzüne söyleyeceğim. Tesadüf eseri onunla bir gün karşılaşacağız ve o zaman basın da duyacak neler yaşanacağını... Ben yapım gereği iyi bir insanım. Hayatımda hiçbir canlıyı incitmedim. Ama bana karşı saygısız davrananlara da aynı şekilde davranırım. Kindar değilim, gururluyum. Pelin Akad'ın bana yaptığını asla affetmem. Aradan 20 sene de geçse, ona ağzının payını vereceğim! Bu tip insanlar dünyayı kendilerinin yarattığını sanıyor, bizleri de kendi kulları gibi görüyorlar.

İŞİ UCUZA GETİRİYORLAR


* Peki 30 sene önceki ünlü günlerinizde olsanız da, size bunu yapabilir miydi? Yapabilirdi çünkü bu bir karakter meselesi. Biz bugün de aranmayan insanlar değiliz. Yüksek ücretle çalışıyor, ismimiz başta yazılsın istiyoruz. Ama birileri işi ucuza getirmek için işi saçı kırlaşmış başka bir adama, bize verdikleri paranın 10'da birine çalıştırıyor. Eminim ki, yarın ölecek olsam cenazem çok görkemli bir şekilde kalkar. Ama gelenlerin yüzde 70'i beni sevdiğinden değil, sadece o resimde görünmek için gelir cenazeme... Önemli olan bir insanın değerini yaşarken bilmektir.

* Sadece halk mı değerinizi bildi? Ah canım halkım benim... Dünya tatlısı halkım, nereye gitsem beni bağrına basıyor. İsteyen benimle resim çektirmesin, isteyen hiç sevmesin. Bizi buralara halk getirdi. Ne mutlu ki, onlar beni hep başlarının tacı etti.

ECE SARUHAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Gerçek star kimdir?
 İlklere imza atan ünlüler gençler için buluşuyor
 Sevdiğim için ortalığı yakar yıkarım, sonra yas tutarım
 Kindar değilim ama gururluyum, affetmem!
 Son gülen kim olacak?
 Hık demiş burnundan düşmüş!
 "Giymeyin" diyor kendisi tam tersini yapıyor
 Pamela dostça boşanmak istiyor
 Vitrin meleği
HAKAN & UTKU
1001 Gece
- 150 bin dolar, bir gece! Hasta oğlunun...
AYŞE TÜTER
Saray burma
Yumurta, sıvıyağ, tuz, süt ve unu derin bir...
Plajlarda burkini fırtınası
Plajlarda burkini fırtınası
Avustralya plajlarında cankurtaran olmak isteyen Müslüman kadınların...
Çocukların yeni kahramanı Sportacus
Çocukların yeni kahramanı Sportacus
İzlandalı bir sporcu olan Magnus Scheving yani nam-ı diğer...
Erkek kadının yan ürünüdür!
Erkek kadının yan ürünüdür!
"Kadınlar bambaşka ve esrarengiz bir dünyadır" diyen Uğur Yücel:...
Tek gece için 150 bin $'ı tiyatrolara aktarsınlar
Tek gece için 150 bin $'ı tiyatrolara aktarsınlar
Komedyen Behzat Uygur, Türkiye gündemine oturan 'Tek gece için 150...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.