kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sevdiğim için ortalığı yakar yıkarım, sonra yas tutarım
Sevdiğim için ortalığı yakar yıkarım, sonra yas tutarım
'Modernize oldum'

Sevdiğim için ortalığı yakar yıkarım, sonra yas tutarım

Ali Desidero tiplemesiyle yıldızlaşan Yıldırım Memişoğlu, ilk kez bir sinema filminde rol aldı. 'Hayatımın Kadınısın'da Uğur Yücel ve Türkan Şoray'la kamera karşısına geçen Memişoğlu: Sevgilime başka erkek baksın istemem. Bu maçoluksa sekiz defa maçoyum!.

Onu MFÖ'nün sevilen şarkısı eşliğinde bir tıraş bıçağı reklamıyla tanıdık... "Ali kıza bir klark çekiyor, kahvedikiler 'ınının' diyor... Inının ınının ınının.... Aliii Ali Desidero"... İşte bu şarkı eşliğinde racon kesen delikanlı Ali Desidero yani Yıldırım Memişoğlu, reklam yıldızlığından sinema yıldızlığına terfi etti; Uğur Yücel'in geçen hafta vizyona giren filmi 'Hayatımın Kadınısın'da rol aldı... GGA adlı uluslararası bir güvenlik şirketi olan ve Hollywood yıldızlarından, önemli şirket sahiplerine kadar pek çok kişiyi koruyan Memişoğlu ile ilk filmini, racon edebiyatını, delikanlılığı, ünü Türkiye'yi aşan güvenlik şirketini konuştuk...

* Bir reklam yıldızıydınız. Çok da sinematografik bir yüzünüz var. Bugüne kadar neden hiçbir projede rol almadınız? 93'ten beri sayamayacağım kadar dizi ve film teklifi aldım. Ama hiçbiri içime sinmedi. Uğur Bey'in 'Hayatımın Kadınısın' adlı filminden teklif gelene kadar... Türkan Şoray ve Uğur Yücel ismini duyunca düşünmeden kabul ettim. Uğur Bey çok yakından tanıdığı bir organizatöre benzetmiş beni.

* Rolünüzden biraz bahseder misiniz? Türkan Hanım'ın kocası rolündeyim. İşleri bozulan bir organizatörü canlandırıyorum. İçki-kumar var adamda ama bunların olmasının kendi içinde sebepleri var. Filmde 3 büyük aşk hikayemiz var. Birincisi benim aşkım, diğeri Uğur Bey'in aşkı, diğeri Türkan Hanım'ın aşkı. Fakat sevgiyi tanımlama ve gösterme şekilleri çok farklı. Bunu anlamak için satır aralarına dikkat etmek gerekiyor. Seyrettikten sonra diyeceksiniz ki 'Bu ne biçim aşk!' Herkesin aşkını gösterme şekli çok farklıdır çünkü...

UÇ ŞEYLER YAPARIM!

* Size benzeyen yanları var mı? Hiç bana benzer bir karakter değil. Ali Desidero ile çok benzeyen yanlarımız vardı. Bir tek uçlarda yaşamak, sevgisi için uç şeyler yapmak anlamında benzerliğimiz olabilir. Ben de uç noktada şeyler yapıyorum. Sevdiğim için ortalığı yakar yıkarım, sevdiğim de dahil olmak üzere... Sonra yasını tutarım!

* Filmde maço bir karakteri canlandırıyorsunuz. Anladığım kadarıyla siz de 'maço'luğa yakın duruyor gibisiz... Doğru mu? Orada zaten herkes maço, maço olmayan biri yok ki. Dediğim gibi, sevgiyi anlatım biçimi biraz farklı. Maçoluktan anladığınız; kadına değer vermemekse, maço değilim. Maçoluğu daha çok gelenekçilik anlamında anlıyorum ben. Beraber olduğu kadının kısa etek giymemesini istemek, kadına değer vermemek olamaz ki... Tam tersi; kadın en değerlidir onlar için. Sevdiği kadını çok kıskanıyordur, başkası baksın istemiyordur. Ben sevgilime başka bir erkek baksın istemem. Kız arkadaşıma bir erkek arkadaşı şapur şupur sarılsın öpsün istemem. Bu maçoluksa sekiz defa maçoyum!

* Uğur Yücel'in çok sert bir yönetmen olduğu söylenir. Katılıyor musunuz? Disiplinli olmak demek sertlik midir? Belki ben güvenlik mesleğinden geldiğim için öyle görüyor olabilirim ama kesinlikle değil. Yeri geliyordu; esprisini de yapıyordu sette. Ama orada zamana karşı bir yarış var. Orada tabii ki bir disiplin olmak zorunda. Disiplin dediğiniz şey sertlikse, ben herkesten daha serttim! Uğur Bey ile ne zaman olursa olsun, projenin ne olduğunu bile sormadan yine seve seve çalışırım...

BENİ İYİ OYNATTILAR...

* Türkan Şoray gibi bir starla aynı karelerde bulunmak, karşılıklı oynamak da heyecan verici olsa gerek... Elbette... Düşünsenize bugüne kadar 250'nin üzerinde film yapmış, bu işin duayeni olmuş, Türkiye'nin Elizabeth Taylor'ıyla aynı karede rol yapıyor olmak çok mutlu etti beni. Benim yaş grubumdaki ya da üzerindeki hangi erkeğe sorsanız, herkes Türkan Şoray hayranı ve aşığıdır. Ve onunla aynı mekanda olmak ister.

* 'Hayatımın Kadınısın' ilk filminiz. Çok zorlandınız mı? Zorlandığım sahneler oldu. Ama hangileri olduğunu filmin büyüsünü kaçırmamak için söylemeyeyim... Ama iyi oynamışsam, beni iyi oynattılar diyedir...

* Arabesk öğelerin bolca kullanıldığı bir film... Arabesk insanlar, arabesk şarkılar, arabesk ortamlar... Arabeski insanın kendisini acıtmak olarak tanımlıyorsak; evet bu filmde herkes kendi kendini acıtıyor. İnsaoğlunun doğasında var zaten mazoşizm, kendi kendini üzerek tatmin olmak. A'dan Z'ye arabesk bir toplumuz. Daha arabesk olsun diye içimizi kanırtan müzikler dinleriz, acı yemeği çok severiz. İstiklal Caddesi'nde yürürken kaç tane neşeli şarkı duyuyorsunuz?

* 1995'ten beri GGA adında uluslararası bir koruma şirketiniz var. Biraz çalışmalarınızdan bahseder misiniz? Güvenliğe ihtiyacı olan insanlarla çalışıyoruz. Bu işte hata yapma lüksünüz yok, çünkü bedeli ağır olur. En son ünlülerden Sophia Loren'i koruduk. Merak ediliyor; ünlüler neden korunmak istiyor diye... Mesela bu kadın yaşına rağmen, topuklu ayakkabı giyiyor. Düşünsenize düşüp bir yerini sakatladığını; sansasyon olur! Güvenlik denince ilk akla terör geliyor ama işin aslı bambaşka.

BUGE CANKAT

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Gerçek star kimdir?
 İlklere imza atan ünlüler gençler için buluşuyor
 Sevdiğim için ortalığı yakar yıkarım, sonra yas tutarım
 Kindar değilim ama gururluyum, affetmem!
 Son gülen kim olacak?
 Hık demiş burnundan düşmüş!
 "Giymeyin" diyor kendisi tam tersini yapıyor
 Pamela dostça boşanmak istiyor
 Vitrin meleği
HAKAN & UTKU
1001 Gece
- 150 bin dolar, bir gece! Hasta oğlunun...
AYŞE TÜTER
Saray burma
Yumurta, sıvıyağ, tuz, süt ve unu derin bir...
Plajlarda burkini fırtınası
Plajlarda burkini fırtınası
Avustralya plajlarında cankurtaran olmak isteyen Müslüman kadınların...
Çocukların yeni kahramanı Sportacus
Çocukların yeni kahramanı Sportacus
İzlandalı bir sporcu olan Magnus Scheving yani nam-ı diğer...
Erkek kadının yan ürünüdür!
Erkek kadının yan ürünüdür!
"Kadınlar bambaşka ve esrarengiz bir dünyadır" diyen Uğur Yücel:...
Tek gece için 150 bin $'ı tiyatrolara aktarsınlar
Tek gece için 150 bin $'ı tiyatrolara aktarsınlar
Komedyen Behzat Uygur, Türkiye gündemine oturan 'Tek gece için 150...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.