kapat
   
28 Kasım 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdal Acar
Yılbaşı piyangosunda Acar'dan savcıya araba
"Başsavcının oğlu İtalya'ya dil kursuna gönderildi"
Acar'ın danışmanı emlak zengini çıktı
Asılsız icra takibi yaptırdı

Acaristan'ın üç savcısı

Orman talanı ile suçlanan Acarkent, Beykoz'da görevli savcılarla yakın ilişki kurdu. Bu ilişki iki savcıyı yerinden etti.

1- SAVCI, ŞİKELİ ÇEKİLİŞTE OTOMOBİL KAZANDI
Acarlar'ın eski çalışanı Ahmet Başer'in Adalet Bakanlığı'na yaptığı ihbara göre, Acarkent'te yılbaşı balosunda düzenlenen piyangoda, Beykoz'da orman suçlarına da bakan savcı Cahit Atalay'a otomobil çıkarıldı. İhbar üzerine Atalay'ın görev yeri değiştirildi. Otomobili halen savcının eşi kullanıyor.

2- BAŞSAVCININ OĞLU İTALYA'YA DİL EĞİTİMİNE GÖNDERİLDİ
Orman Müdürlüğü'nden emekli olup Acarlar'da müdür olan ancak silahlı tehdit iddiasıyla Acar ailesine dava açan Ahmet Başer, Adalet Bakanlığı'na "Acarlar, Beykoz Başsavcısı Cengiz Ertutkun'un oğlunu altı ay İtalya'da okuttu" diye ihbarda bulundu. Ertutkun'un görev yeri değiştirildi.

3- SAVCININ OĞLU ACARLAR ŞİRKETİNDE İŞE YERLEŞTİRİLDİ
Başer'in son iddiasına göre, şimdiki Beykoz Cumhuriyet Savcısı Cevdet Ünal'ın oğlu da Acarlar şirketinde işe sokuldu... Başer, Bakanlığa verdiği dilekçede, Beykoz Adliyesi'nde Acar ailesi aleyhine karar çıkmadığını iddia etti "Takipsizlik kararları incelensin" dedi.


Yılbaşı piyangosunda Acar'dan savcıya araba

Erdal ve İsmet Acar'ın yılbaşı partisinde savcıya 'piyangoyla' araba hediye ettiği, hâkimleri kulübe parasız üye yaptığı ve 8 bin metrekare devlet ormanını Acarkent'e kattığı iddia edildi.

İstanbul-Beykoz'daki kaçak yapılaşmayla gündemde olan İsmet ve Erdal Acar'ın ilçede kurduğu 'çarpık düzenin' ilginç bağlantıları birer birer ortaya çıkıyor. Beykoz'da 5 bin dolarlık aidat ile üye olunan Colessium Kulüp'e, hâkim ve savcıların ücretsiz üye yapıldığı iddia edildi. Kulüpte düzenlenen yılbaşı partisinde Cumhuriyet Savcısı Cahit Atalay'a Volkswagen Polo otomobil hediye edilirken, Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı Cengiz Ertutkun'un oğlu Cem Ertutkun da İtalya'ya 6 aylık yabancı dil eğitimine gönderildi. Olay Adalet Bakanlığı'na ihbar edilince savcının görev yeri değişti.

BAŞKANIN EŞİ MUHASEBE MÜDÜRÜ
Diğer yandan Beykoz'da Acarkent Sitesi'nin yüzde yapılaşma izni olmasına rağmen yüzde 96'sına inşaat yapıldığı ortaya çıktı. Bu konudaki inceleme raporuna rağmen yıllarca aynı bölgedeki 35 katlı 3 plazanın inşaatının da halen sürdüğü anlaşıldı. Olay İsmet Acar'ın yanında çalışan eski Orman Bakanlığı Marmara Bölge Müdür Yardımcısı Orman Yüksek Mühendisi Ahmet Başer'in ihbarıyla ortaya çıktı. Başer, 30 Temmuz 2006 tarihli dilekçesiyle Acarkent'te 35 katlı 3 kaçak plaza yapıldığını ihbar etti. Bu dilekçe üzerine Orman Bakanlığı'ncaPLAZALAR İÇİN İŞLEM YAPILMADI Kaçak olduğu ihbar edilen plazaları Sabahattin Bulut başkanlığındaki komisyonun görmediği ve dolayısıyla da işlem yapılmadığı iddia edildi.3 kişilik bilirkişi heyeti oluşturdu. Üç kişilik bilirkişi komisyonunun başkanı olarak da Sabahattin Bulut atandı. Komisyon Acarlar lehinde rapor çıktı. Rapor hazırlandığında Komisyon Başkanı Orman Yüksek Mühendisi Bulut'un eşi Emel Bulut'un 1998'den itibaren İsmet Acar'ın Acarlar Koleji'nde muhasebe müdürü olarak çalıştığı ortaya çıktı. Sabahattin Bulut başkanlığındaki komisyon, kaçak yapıldığı ihbar edilen plazalarla ilgili hazırladığı 5 Ağustos 2006 tarihli inceleme raporunda, halen 17 kat seviyesine gelen plazaları görmedi ve rapora hiç bir şey yazılmadı.

DEVLET ORMANINA SU DEPOSU

Bulut raporunda durumu aktarmayınca, Orman Bakanlığı'nca herhangi bir işlem de yapılmadı. Olayla ilgili ihbarda bulunan Orman Bakanlığı eski Marmara Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Başer, kaçak plazaların Orman Bakanlığı'nca suç tutanağı düzenlenerek durdurulması gerektiğini söyledi. Başer, Acar İnşaat'ın bin metrekare devlet ormanını Acarkent'e dahil ettiğini ve yol, otopark, su deposu olarak kullandığını söyledi. Başer iddialarına, 21 Temmuz 2005'te İstanbul Orman Bölge Müdürü Faruk Çebi'nin dilekçesine verdiği resmi yanıtı dayanak gösterdi.

Veli SARIBOĞA - MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Başbakan Papa ile havaalanında görüşecek
 Times: Vatikan Papa'nın güvenliği konusunda endişeli
 Papa'dan 'misyonerlik' mesajı
 Trafiğe kapatılacak yollar
 Akreditasyon işlemi bir süreliğine durduruldu
 Polisten Papa provası
 Başkana terör suçlaması
 60 yaştan sonra erkek niye genç kadın peşine düşüyor
 Küfreden oğlunu tüfekle öldürdü
 Gümüşhane'de trafik kazası: 7 ölü
 Gümüşhane'de heyelan nedeniyle 17 köyün yolu ulaşıma kapalı
 Türkiye'ye gidiyorum dua edin
 Erbakan: Papa, AK Parti'yi takdis etmek için geliyor
 Hatay'da AKP'li yöneticilerin dilekçesi emir kabul edilmiş
 Belediye başkanları da Mercedes'çi
 CHP: Öldürülen kişiler köylüydü
 Prof. Yayla'ya öğrenci desteği
ERGUN BABAHAN
Kes kes yap
Adam İstanbul'un ormanlarını bir bir iğfal...
MEHMET BARLAS
Türkiye'den de bir Papa çıkmıştı yakın geçmişte...
Papa...
UMUR TALU
Tahmin edin!
Kabul etmeyen yüz kadarı hariç AKP...
ERDAL ŞAFAK
En uzun hafta
Türkiye bu kadar tarihi,...
Katil 'eski ajan Igor'
Rus ajan Litvinenko'yu zehirleyenin, orduya bağlı özel tim...
ABD'nin kaderi onun ellerinde
Genç Şii lider Sadr, Irak hükümetini devirmekle tehdit ediyor,...
Yendim, seni bekliyorum
Yendim, seni bekliyorum
Fenerbahçe, Palermo maçında başlayan iyi futbolunu Trabzon'da da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu