kapat
   
28 Kasım 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başbakan Papa ile havaalanında görüşecek

Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Papa 16. Benedictus'un yarın Ankara Esenboğa Havaalanında görüşmesi için gerekli planlamanın yapıldığını söyledi.

Papa'nın Türkiye ziyareti sırasında başta Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül olmak üzere hükümet yetkilileriyle görüşme yapıp yapmayacağı bir sorun oluşturmuştu. Erdoğan, Papa ile görüşmemesine gerekçe olarak program yoğunluğunu ve Estonya'nın başkenti Riga'da yapılacak NATO zirvesine katılacak olmasını göstermişti.

Beki, bugün başbakanlıkta yaptığı basın bilgilendirme toplantısında Erdoğan-Papa görüşmesinin gerçekleşeceğini belirterek şunları söyledi:

"(Başbakan)
Papa ile havaalanında görüşecek. Başbakanın Riga'ya hareket saatinde Papa da Ankara'ya gelecek. Orada (Esenboğa Hava Limanı) bir araya gelmeleri için bir planlama yapıldı. Tarafların programlarının uygunluğu ancak böyle planlanabildi. Geliş ve gidiş saatlerinde bir ayarlama yapılarak, programlarında bir aksaklığa meydan vermeyecek bu buluşma ayarlanabildi."

DÜNYANIN GÖZÜ TÜRKİYE'DE

Papa 16'ncı Benedikt'in Türkiye ziyaretine bir gün kala dünya gözünü Türkiye'ye çevirdi. Amerika'dan İngiltere'ye İspanya'dan Fransa'ya dünya basını Türkiye'yi ve Papa'nın Türkiye ziyaretini konuşuyor.

EL PERİODİCO: "EN ANLAMLI ZİYARET"
İspanyol El Periodico gazetesi, İstanbul'da yapılan Papa karşıtı gösteriye dikkat çekerken Papa'nın Türkiye ziyaretinin görevine başladıktan sonra "en anlamlı" ziyaret olacağını belirtti. Gazete, Papa'yı "zor bir sınavın" beklediğini de yazdı.

EL PAİS: "BENEDİKT'İN EN ZOR ZİYARETİ"

İspanya'nın önde gelen gazetelerinden El Pais, onbinlerce Türk'ün Papa'nın ziyaretini protesto ettiğini belirterek "16'ncı Benedikt'in en zor ziyareti" yorumunu yaptı.

LE FİGARO: "TÜRKİYE ZİYARETİ CESUR"
Diğer büyük Fransız gazetesi Le Figaro da, "16'ncı Benedikt'in cesur jesti" başlıklı bir başyazısında selefi İkinci John Paul'un komünizme karşı savaştığını anımsatarak Papa'nın "dini fanatizm" ile mücadele etmesini istedi.

LE MONDE: "İSLAMCILAR VE MİLLİYETÇİLER ÖFKELİ"

Fransız Le Monde gazetesi de, Türkiye'deki İslamcılar ve milliyetçilerin Papa'nın Aya Sofya'yı ziyaret edecek olmasından öfke duyduğunu belirterek "Bunu Papa'nın binayı kiliseye döndürmek istediği kanıtı olarak görüyorlar" diye yazdı.

LİBERATİON: "TÜRKİYE KENDİ HIRISTİYANLARINA MERHAMETLİ DEĞİL"
Fransız Liberation gazetesi ise, gayri Müslim vakıflarının mallarına el konulması olayını uzun bir haberde ayrıntılı bir biçimde anlatırken "Türkiye'nin kendi Hıristiyanlarına merhametli olmadığı"nı öne sürdü.

WP: "İLK KEZ BİR CAMİYİ ZİYARET EDECEK"
Washington Post gazetesi, Papa 16'ncı Benedikt'in Türkiye'de Sultanahmet Camisine de gideceğini böylece Benedikt'in Papa olduktan sonra ilk kez bir camiyi ziyaret edeceğini belirtti. Gazete, hafta sonu yapılan eylemlerde de yaklaşık 25 bin kişinin Papa'yı protesto ettiğini duyurdu.

LAT: "PAPA MÜSLÜMANLARLA ORTAKLIK KURULABİLECEĞİNE İNANIYOR"
Los Angeles Times gazetesi, Vatikan'ın bir süre önce Kudüs'te düzenlenecek bir eşcinsel yürüyüşünü sert bir şekilde protesto ettiğini ve böyle bir eylemin "Yahudi, Müslüman ve Hıristiyanların büyük çoğunluğu için saldırgan olacağı" görüşünü savunduğu hatırlatıldı. Gazete bu açıklamayı Papa'nın Müslümanlarla bir ortaklık kurulabileceği inancını gösterdiği değerlendirmesinde bulundu.

FT: "PROTESTOYA KATILIM BEKLENENDEN AZ OLDU"

İngiliz Financial Times gazetesi, Papa'nın Türkiye ziyaretine karşı hafta sonu İstanbul'da yapılan protesto gösterisine katılımın beklenenden az olduğunu belirtti. Haberde "gürültülü ancak olaysız" eyleme 75 bin kişinin katılmasının beklendiği ancak sadece 20 bin civarında bir katılımın olduğu ifade edildi.

GUARDIAN: "PAPA PROTESTO EDİLDİ"


İngiliz Guardian gazetesi de hafta sonu İstanbul'da düzenlenen eylemde Papa'nın protesto edildiği ve "Türkiye'de İslami politikanın radikal kanadının lideri olan" Recai Kutan'ın eylemde Papa için "Sen şeytanın temsilcisisin" dediğini kaydetti. Haberde Papa'nın ise ziyareti öncesinde Türkiye'ye dostluk mesajları gönderdiği belirtildi.

TELEGRAPH: "PAPA BİR CAMİYİ ZİYARET EDEN İKİNCİ PAPA OLACAK"


İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Sultanahmet Camisini ziyaret edecek Papa'nın böylece Papa İkinci Jean Paul'ün Şam'da gerçekleştirdiği cami ziyaretinden sonra bir camiye giden ikinci Papa olacağına dikkat çekti. Hafta sonu yapılan Papa karşıtı eyleme de yer veren gazete, birinci sayfasında eylemde çekilen ve üzerinde İngilizce olarak "İsa Tanrı'nın oğlu değil İslam'ın bir peygamberidir" yazan pankarta yer verdi.

TIMES: "İNGİLİZCE PANKARTLAR BARIŞÇI TÜRKÇE PANKARTLAR SERTTİ"

Hafta sonunda yapılan Papa protestosuna yer veren bir başka İngiliz gazetesi olan Times, İstanbul'un en dinci bölgelerinden birinde yapılan eylemin daha çok "büyük bir aile pikniği" havasında geçtiği değerlendirmesinde bulundu. Gazete, eylemde açılan İngilizce pankartların daha çok barışçıl ancak Türkçe pankartların ise "agresif" olduğunu belirtti.

INDEPENDENT: "PAPA TÜRKİYE'YE JEST YAPSIN"

İngiliz The İndependent gazetesi de başyazısında Papa'nın Türkiye ziyaretinin "sembolizm ve tehlike ile yüklü" olduğu yorumunu yaptı. "Önemli olan Papa ziyareti nasıl kullanacak" diyen gazete, Papa'dan "Türkiye'nin Batı ile artan tartışmalardan doğan öfkesini dindirecek anlamlı bir jest" yapmasını istedi.

(AJANSLAR)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Times: Vatikan Papa'nın güvenliği konusunda endişeli
 Papa'dan 'misyonerlik' mesajı
 Trafiğe kapatılacak yollar
 Akreditasyon işlemi bir süreliğine durduruldu
 Polisten Papa provası
 Başkana terör suçlaması
 Yılbaşı piyangosunda Acar'dan savcıya araba
 60 yaştan sonra erkek niye genç kadın peşine düşüyor
 Küfreden oğlunu tüfekle öldürdü
 Gümüşhane'de trafik kazası: 7 ölü
 Gümüşhane'de heyelan nedeniyle 17 köyün yolu ulaşıma kapalı
 Türkiye'ye gidiyorum dua edin
 Erbakan: Papa, AK Parti'yi takdis etmek için geliyor
 Hatay'da AKP'li yöneticilerin dilekçesi emir kabul edilmiş
 Belediye başkanları da Mercedes'çi
 CHP: Öldürülen kişiler köylüydü
 Prof. Yayla'ya öğrenci desteği
ERGUN BABAHAN
Kes kes yap
Adam İstanbul'un ormanlarını bir bir iğfal...
MEHMET BARLAS
Türkiye'den de bir Papa çıkmıştı yakın geçmişte...
Papa...
UMUR TALU
Tahmin edin!
Kabul etmeyen yüz kadarı hariç AKP...
ERDAL ŞAFAK
En uzun hafta
Türkiye bu kadar tarihi,...
Katil 'eski ajan Igor'
Rus ajan Litvinenko'yu zehirleyenin, orduya bağlı özel tim...
ABD'nin kaderi onun ellerinde
Genç Şii lider Sadr, Irak hükümetini devirmekle tehdit ediyor,...
Yendim, seni bekliyorum
Yendim, seni bekliyorum
Fenerbahçe, Palermo maçında başlayan iyi futbolunu Trabzon'da da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu