kapat
   
22 Kasım 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
G.Saray'da hedef UEFA

Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Bordeaux ile yarın yapacağı (C) Grubu 5. maçı için bu sabah Fransa'ya gitti. TSİ 21.45'te başlayacak maçı Slovakya Futbol Federasyonu'ndan Vladimir Hrinak yönetecek.

Sarı-kırmızılıların Bordeaux kafilesinde sakatlıkları bulunan Orhan, Necati ve Aydın ile kart cezalısı Tomas yer almadı.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, yolculuk öncesi Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, ''Galip gelerek, yolumuza UEFA Kupası'nda devam etmek istiyoruz'' dedi.

Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 4 maçta da galip gelebilecek pozisyonları bulduklarını, ancak bir türlü istedikleri sonuçları alamadıklarını kaydeden Polat, ''Yolumuza UEFA Kupası'nda devam etmek için yarınki maçtan en az beraberlikle ayrılmak zorundayız. Ama biz yine galibiyet için sahaya çıkacağız. Galip gelip, yolumuza UEFA Kupası'nda devam etmek istiyoruz. İnşallah şans da bu kez bizim yanımızda olur'' diye konuştu.Galatasaray, maçın hazırlıklarını bu akşam, karşılaşmanın oynanacağı Chaban Delmas Stadı'nda yapacağı idmanla tamamlayacak.

Bordeaux
ile Galatasaray futbol takımları arasında TSİ 21.45'te başlayacak maçı Slovakya Futbol Federasyonu'ndan Vladimir Hrinak yönetecek. Hrinak'ın yardımcılıklarını Radomir Sluk ile Vladimir Medved yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Mario Vlk.

Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda Galatasaray ile Bordeaux takımları, geride kalan 4 maçta 1'er beraberlik ve 3'er yenilgi sonrası topladıkları 1'er puanla son 2 sırayı paylaşıyor. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura çıkma umutlarını 4. maç sonrasında yitiren her iki ekip, grup üçüncüsü olarak, yoluna UEFA Kupası üçüncü turundan devam edebilmek için mücadele ediyor. İki takım arasında İstanbul'da yapılan maç 0-0 berabere sonuçlanmıştı.

BORDEAUX İDDİALI

Bordeaux kentindeki yerel basında çıkan yorumlara göre, son lig maçında Paris Saint Germain'i kendi sahasında 2-0 mağlup etmeyi başaran Bordeaux takımında morallar oldukça yerinde.

Sud Ouest gazetesi, ''Bordeaux takımı, UEFA'ya sarılmak istiyor'' başlığıyla verdiği haberde Fransız takımının, UEFA'yı garanti altına almak ve bir sonraki maça rahat çıkabilmek için elinden geleni yapacağını yazdı.

Gazete, takımın teknik kadrodan, oyunculara kadar tamamının, Şampiyonlar Ligi olmasa bile UEFA'da yollarına devam edebilmek için kararlı olduğunu bildirdi.Bu arada, L'Equipe gazetesine bir demeç veren takımın as oyuncusu Johan Micoud, ''PSG maçındaki galibiyetin, takımın kendisine olan güveni artırdığını'' belirtti ve ''yarınki maça daha fazla moralle çıkmalarını sağladığını'' söyledi.Takımın oyun kurucusu Micoud, Bordeaux takımından ayrılacağı yolundaki haberleri de yalanladı.

L'Equipe gazetesine göre, yarınki maça Fransız takımı, Rame, Faubert, Enakarhire, Planus, Juiretti, Alonso, Mavuba, Ducasse, Wehdel, Micoud, Darcheville 11'i ile çıkacak.

Bordeaux kentindeki son hava tahminlerine göre, yarın yağmur yağması beklenirken, hava sıcaklığının 10 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.

G.SARAY YARIN AVRUPA'DAKİ 196. MAÇINA ÇIKACAK

Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'ndaki beşinci maçında yarın deplasmanda Fransa temsilcisi Girondis de Bordeaux ile karşılaşacak Galatasaray, 196. Avrupa kupası maçına çıkacak.

Gösterdiği performansla en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 129, UEFA Kupası'nda 33, Kupa Galipleri Kupası'na 32 ve Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere Avrupa kupalarında toplam 195 maç oynadı.

Sarı-kırmızılı takım, 195 mücadeleyi geride bıraktığı Avrupa kupalarında 70 galibiyet ve 75 yenilgi alırken, 50 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 250 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kalesinde ise 285 gole engel olamadı.

Galatasaray, son yaptığı Şampiyonlar Ligi (C) Grubu dördüncü maçında Hollanda ekibi PSV Eindhoven'a deplasmanda 2-0 yenilmişti.

GERETS'İN GALATASARAY'DA 9. AVRUPA SINAVI

Teknik direktör Erik Gerets, yarın oynanacak Girondis de Bordeaux maçıyla Galatasaray'da 9. kez Avrupa kupası mücadelesine çıkacak.

Belçikalı çalıştırıcı, takımın başına geçtiği geçen yıl, UEFA Kupası'nda Norveç ekibi Tromsö'ye deplasmanda 1-0 yenildikten sonra Ali Sami Yen Stadı'nda ise 1-1 berabere kalarak elenmiş ve büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme yolunda Çek rakibi Mlada Boleslav'ı elemeyi başararak iyi bir başlangıç yapan Gerets, Şampiyonlar Ligi'nde Girondis de Bordeaux ile sahasında 0-0 berabere kalıp, FC Liverpool'a 3-2 ve PSV Eindhoven'a 2-1 ve 2-0'lık sonuçlarla yenilmekten kurtulamamıştı.

CİMBOM'UN FRANSIZ TAKIMLARIYLA 14'ÜNCÜ RANDEVUSU

Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'ndaki beşinci maçında yarın deplasmanda Girondis de Bordeaux ile karşılaşacak Galatasaray, Fransız ekipleriyle Avrupa kupalarındaki 14. maçına çıkacak.Fransız takımlarıyla Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1, Şampiyonlar Ligi'nde 5 ve UEFA Kupası'nda da 1 kez eşleşen Galatasaray, oynadığı 13 maçta 5 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 2 de beraberlik aldı.

Sarı-kırmızılılar, Fransız takımlarıyla yaptıkları maçlarda rakip filelere gönderdikleri 13 gole karşılık, kalelerinde 20 gole engel olamadılar.

1 KEZ ELEDİ, 1 KEZ ELENDİ

Galatasaray, elemeli eşleşmelerde Fransız takımlarını 1 kez elemeyi başarırken, 1 kez ise rakibine elenmekten kurtulamadı.

Sarı-kırmızılılar, yarı final oynayarak büyük bir başarıya imza attıkları 1988-89 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası'nın çeyrek finalinde Monaco ile eşleşirken, Galatasaray deplasmandaki ilk maçı 1-0 kazanmış, cezası nedeniyle Almanya'nın Köln kentinde oynanan rövanş karşılaşmasını ise 1-1 berabere tamamlayarak yarı finale yükselmişti.

Teknik direktör Fatih Terim'in takımın başındaki ilk sezonu olan 1996-97 sezonu UEFA Kupası 2. turunda rakip Paris Saint Germain (PSG) olurken, sarı-kırmızılı takım İstanbul'daki ilk karşılaşmayı 4-2 kazanmasına karşın deplasmanda 4-0 mağlup olarak elenmekten kurtulamamıştı.

Şampiyonlar Ligi'nde ise 4 kez Fransız takımlarıyla eşleşen Galatasaray, oynadığı 9 karşılaşmada 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti.

FRANSIZ TAKIMLARIYLA MAÇLAR

Galatasaray'ın Fransız rakiplerine karşı yaptığı karşılaşmalar şöyle:

Sezon - Maç - Organizasyon - Sonuç
1988-89 Monaco-Galatasaray Şampiyon Kulüpler Kupası Çeyrek Final 0 - 1
1988-89 Galatasaray-Monaco Şampiyon Kulüpler Kupası Çeyrek Final 1 - 1
1993-94 Monaco-Galatasaray Şampiyonlar Ligi Grup 3 - 0
1993-94 Galatasaray-Monaco Şampiyonlar Ligi Grup 0 - 2
1996-97 Galatasaray-PSG UEFA Kupası 2. Tur 4 - 2
1996-97 PSG-Galatasaray UEFA KUpası 2. Tur 4 - 0
2000-01 Galatasaray-Monaco Şampiyonlar Ligi Grup 3 - 2
2000-01 Monaco-Galatasaray Şampiyonlar Ligi Grup 4 - 2
2000-01 Galatasaray-PSG Şampiyonlar Ligi 2. Tur Grup 1 - 0
2000-01 PSG-Galatasaray Şampiyonlar Ligi 2. Tur Grup 2 - 0
2001-02 Nantes-Galatasaray Şampiyonlar Ligi Grup 0 - 1
2001-02 Galatasaray-Nantes Şampiyonlar Ligi Grup 0 - 0
2006-07 Galatasaray-Bordeaux Şampiyonlar Ligi Grup 0 - 0

BORDEAUX, FENERBAHÇE'YE ELENMİŞTİ

Galatasaray'ın rakibi Bordeaux, bundan önce yalnızca bir kez Türk ekibiyle eşleşirken, 1985-86 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Fenerbahçe'nin rakibi olmuştu.

Fransız temsilcisi karşısında ilk maçı deplasmanda 3-2 kazanan Fenerbahçe, İstanbul'daki karşılaşmayı 0-0 berabere tamamlayarak bir üst tura çıkmayı başarmıştı.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Galatasaray'ın yarınki maç kadrosu belli oldu
 Şampiyonlar Ligi'nde toplu sonuçlar
 Doğan: Huzursuzluk çıkartan futbolcu PAF'ta çalışacak
 Tek reis var o da Alex
 F.Bahçe: Takımın patronu teknik direktördür
 Rüştü yarın ameliyat olacak
 Fatih Akyel: Hocanın yasaklarından sıkıldım
 Trabzonspor'da Ersen Martin sevinci
 Beşiktaş: Teknik direktör arayışında değiliz
 Efes Pilsen yarın Olimpiakos'u ağırlayacak
 Utah Jazz seriyi bozmadı
 Derbinin hakemi yazarları ikiye böldü
 Rekortmen yüzücü Thorpe emekliye ayrıldı
 Trabzonspor-Fenerbahçe maçının bilet fiyatları belli oldu
 Bize zafer gerek
 Ne Zico ne Tigana
 En kötü Trabzon
 Bunun adı piyango
 Sihirli dokunuş
 Bravo yaralı
 Hangi maçı kazanacaksınız?
 Ulusoy'un adayı Gökçek
 20 dakikalık topçu değilim!
 Aslan'a direndi Fener talip oldu
 Haydi Akatlar'a
 Kara Kartal'a şampiyon pivot
 Dünyanın futbolu
 Günün içinden
 Süper Lig panoraması
ÖMER ÜRÜNDÜL
Fatih Terim ve diğerleri!
Fatih Terim'in başarılı bir...
ERGUN BABAHAN
Balık baştan kokar
Fenerbahçe futbol...
Ahirete yatırım
Ahirete yatırım
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yılmaz ailesinin Eyüp Sultan Türbesi...
Şimdi de Müslüman'ı terörist ilan ettiler
Şimdi de Müslüman'ı terörist ilan ettiler
Danimarka'da yayınlanan din dersi kitabında İslam dini 'Şeriatçılık...
Saten sutyen çelik korse
Saten sutyen çelik korse
Kadın iç giyimin önemli isimlerinden Victoria's Secret'ın merakla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu